Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Śląsk Wrocław - Cracovia

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 22.07.2009 o 15:22
      Ostatnia aktywność 05.08.2009 o 12:17
      18394 wyświetleń
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 03.08.2009 o 15:56
      Post #530043 03.08.2009 15:56
    ludzie ale pieprzycie, slask nie byl slaby tylko został przez nas zamkniety na swojej połowie, bo to my zagralismy dobre zawody. przestancie biadolic to byl dopiero pierwszy mecz a gra byla bardzo dobra, braklo szczescia. z lechia zdobedziemy komplet
    • koziołek

5.9K
      4.7K
    • 03.08.2009 o 16:12
      Post #530046 03.08.2009 16:12
    Santo graliście dobrze ale skuteczność na tym samym poziomie została. To trzeba poprawić bo bez tego punktów nie przybędzie a za wrażenie artystyczne nie dają punktów. Tak jak pisałem, jestem optymistą ale skuteczniej Panowie!
    • oneb

474
      0
    • 03.08.2009 o 16:16
      Post #530047 03.08.2009 16:16
    kiedy ostatni raz Cracovia grala taki mecz,chodzi mi o styl,,,,,,ja nie bardzo pamietam ,moze ten z Polonia Warszawa......Slask mial cholerne szczescie ,3 strzaly i dwie bramki,wierze ,ze Cracovia zacznie wygrywac a co jeszcze ,ze nauczy sie grac na wyjazdach o czym juz wczesniej pisalem....oczywiscie ,ze brak stopera od dawna i rasowego napastnika,Frankowski odmowil i byl tylko jeden powod, bal sie kibicow zarowno naszych jak i Wisly a tak na spokojnie mam pytanie czy Frankowski mogby grac w Cracovii czy nie.
    • SaNtO

31.1K
      16.3K
    • 03.08.2009 o 16:33
      Post #530052 03.08.2009 16:33
    ostatni tak dobry mecz to ja pamietam chyba za stefana co wygralismy 3-0 z gornikiem u siebie. szkoda ze nie padly bramki, a nie padly nie przez brak skutecznosci(tzn mozna to tak nazwac) ale przez brak szczescia. gdyby szczotka wlozyl z metra i plastic wladowal z wolnego to dzisiaj rozmowa w tym temacie bylaby inna dajcie im czas do 5 kolejki
    • rozrabiaka

5.5K
      3.8K
    • 03.08.2009 o 18:00
      Post #530073 03.08.2009 18:00
    Jak my 3 kolejne mecze realnie 1 pkt zdobędziemy Lechia dom-1pkt Legia wyjazd-0pkt Korona wyjazd-0pkt Jak będzie inaczej,pozytywnie się rozczaruję
    • tofi

2.9K
      575
    • 03.08.2009 o 18:05
      Post #530075 03.08.2009 18:05
    Największy sukces tego meczu to, że się w ogóle odbył i trzeba się cieszyć, że przegralismy ze Śląskiem zamiast zwycięstwa z Wartą. Styl gry cieszy i widać w wypowiedziach pomeczowych, że piłkarze są świadomi tego, że zagrali dobrze. Wynik identyczny jak ze startu poprzedniego sezonu, ale wtedy porażka zasłużona, bez walki ze słabszym przeciwnikiem niż w sobote. Martwiła gra zmienników, bo po wejściu Moskały i Witkowskiego gra kompletnie siadła dlatego pod nieobecność Kaszuby i Grzegorzewskiego nie jestem w tej chwili zwolennikiem zmiany wyjściowego składu. Dobrym posunięciem wydawałoby mi się odsunięcie od wąskiej kadry Kłusa i na jego miejsce powołanie Klicha.
    • oneb

474
      0
    • 03.08.2009 o 20:19
      Post #530102 03.08.2009 20:19
    rozrabiaka ------gdyby pilka byla przewidywalna to bysmy nie chodzili na mecze tylko do teatru ,co w polskiej pilce czesto sie dzialo i jeszcze dziac bedzie ,ja po cichu licze na niespodzianke ze strony pilkarzy i na wiecej niz 1 p.na poczatku Cracovia ma naprawde przeciwnikow z ktorymi wygrac nie jest latwo ale jak to Gorski Kazio mowil pilka jest okragla a bramki sa dwie.......
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • 04.08.2009 o 01:34
      Post #530174 04.08.2009 01:34
    Z tym że prawdy Kazimierza Górskiego dotyczą drużyny 11 piłkarzy to raczej nie nas :( I podaj tych przeciwników z którymi to łatwo nam będzie wygrać bo w zeszłym sezonie nie szło rozróżnić.Klepał nas lub urywał nam punkty kto chciał...Skład w zasadzie ten sam i trener też więc wypada chyba przyjąć rozsądny scenariusz nakreślony przez rozrabiakę :(
    • oneb

474
      0
    • 04.08.2009 o 02:30
      Post #530176 04.08.2009 02:30
    pasiasty68 moze i tak bedzie ale zawsze jest mozliwosc wygrac mecz nawet z bardzo silnym przeciwnikiem,Cracovia naprawde zagrala dobry mecz,podobnie zagrala z Gornikiem u siebie kiedy grala jak weszli do I ligi skonczylo sie wtedy 0-0 az wkoncu Gornik niepokonany przegral nawet u siebie wazne aby wierzyc w wygrana bo jesli nie to po cholere wychodzic na murawe ,moze oddac walkowerem i spokoj....
    • pasiasty68

2.4K
      3K
    • 04.08.2009 o 09:34
      Post #530189 04.08.2009 09:34
    Historie zostawmy na gawędy i bajania przy ogniskach.Jak my mamy wygrać z bardzo silnym przeciwnikiem skoro piłkarsko jesteśmy za słabi żeby pokonać słabeuszy ??? Niepewność związana z licencyjnymi zawirowaniami z pewnością nam nie pomogła ale w końcu piłkarze sami ją sobie/nam zafundowali własną nieudolnością...
    • eredin

9.1K
      4.1K
    • 04.08.2009 o 09:55
      Post #530192 04.08.2009 09:55
    Pasiasty - to nieprawda. Całemu zawirowaniu nie są winni nasi piłkarze bo Ci, dbając o nasze spokojne wakacje po prostu sobie spadli. To wszystko przez PZPN i ten durny ŁKS który nie potrafił kilku papierków przygotować. A Związek nie dał im licencji - skandal :)
    • Mark3

161
      0
    • 04.08.2009 o 10:03
      Post #530195 04.08.2009 10:03
    Pierwszy mecz i spory szum medialny, forumowiczów i skrajne osądy. Symptomy nadziei, zadowolenia i poprawianie stanu ducha. Czyli poprawka z rozrywki która na od wielu lat drąży. Powraca choroba co nas przez wiele lat dołuje- nadzieja. Zeby cokolwiek powiedzieć o tej kolejce, konieczna była obecność na młodzierzówce, a ilość znikoma , by póżniej czytać mądre rady. Powielane w nieskończoność te same zaklęcia. Wystarczyło być i sobie porównać. A, jak wyglądała gra we Wrocławiu. Jak na nasze zdechłe nastroje- nie najgorzej. Wysokie krycie / plus dla praktykanta/ ale z tego wynika gonitwa, dla naszych asów to ponad miarę, Sląsk się nie dał nabrać , wiec taki wynik. Personalnie , choć się tego spodziewałem , nawet byłem pewny, to Cebula i Szczoczarz to sporo wiatru z przodu. Lepszy wariant niż granie na 2-ch defensywnych nie wchodząc w szczegóły- kto z tyłu. Tylko ta poprzeczka, której w tym sezonie nie przeskoczą. Nie te możliwości, a wymogi nawet słabej ligi coraz wyższe. Taka mała odskocznia od środkowych, trochę się kolegom dziwiłem. Zachłyśniecie się Sasinem , same superlatywy, zero zastanowienia, a mnie ta myśl drążyła. Nie wchodząc w opisy , tylko podaje jedną myśl pod rozwagę, czy nie jest prawdą , że wartość pilkarza warto ocenić po ostatnim. podaniu. W tym punkcie może znajdziecie odpowiedż. Media i klub dzisiaj żyją Baranem. Szacunek i miejsce w kronikach mu się należy. Sygnały, że chlopak Wojciecha itp. to w czasach duprokracji sygnały normalne Tylko, że to ma być klub zawodowy, jeszcze te globalistyczno- kapitalistyczne wartości, tutaj są sentymenty , czyli częściowo nietrzeżwe myślenie. choć wolę hierarchie wartości nie w tej kolejności. A jak sie miewa wartość Arka jako piłkarza do konkurentów w drużynie. Kłus jeszcze częściej korzysta z okazji , by kopać do tyłu i nie brać na siebie zadania grania do przodu , czyli kreacji i odpowiedzialności. W destrukcji przeważnie ogląda / żle się ustawia/ plecy przeciwników. Kłus w kadrze , wiec się rodzi pytanie, czy to jest sprawiedliwe i właściwe. Pół meczu w ME. solidne i przyzwoite. Taka znana marka "BARAN" Tylko, że nie ma kreacji, wyjścia z pila, zrobienia przewagi, kopnięcia w tempo prostopadłego podania, a są i pozostaja stare nawyki , do tyłu i na bok . I taka jest prawda. Jako kibica nurtuje mnie pytanie, czy w tej drużynie już nie ma dla niego miejsca. Dla mnie odpowiedż jest prosta. Wszystko zależy od klocków w jaki sposób będą poukładane. W miejsce Barana wszedł młody Klich, na to samo miejsce z obowiązkiem grania w podobnych strefach jako ten defensywny. Strzelił bramkę, miał jeszcze dwie okazje i wypracował 3-4-ru okazję prostopadłym podaniem. Taki mały wyczyn za jedną połowke to bym sobie życzył , by nasi inni grajkowie mieli w pół sezonu. To jest jedyny chłopak na obecną chwilę, który na odpowiednim poziomie jest w stanie prowadzić grę. Tego nikt nie zakłamie , to trzeba dostrzec i tutaj Płatkowi nie jest po drodze. Jeszcze jedna uwaga. Chłopak o wyjątkowych predyspozycjach do grania jako wysunięty pomocnik, a Majewski i Płatek chcą ze szupłego 19- latka zrobić przecinaka. Pomylenie pojęć, totalna ślepota, a gdzie jest ten cały sztab szkoleniowy. Na dzisiaj starczy. Pozdrawiam.
    • grobari1906

163
      0
    • 05.08.2009 o 02:09
      Post #530435 05.08.2009 02:09
    Klich to wielki talent,który rządził w juniorach,teraz mam nadzieje,że bedzie rządził w ME,ale w rundzie wiosennej poprzedniego sezonu,kiedy dostawał szanse w seniorach zachowywał się jak dzieciak,czyli jestem młody,utalentowany,nie wyszlo mi coś,wiec skoncentrujcie sie na starszych i doświadczonych zawodnikach,bo ja dopiero zaczynam kariere.Zresztą wiadomą sprawą jest,że sodówka Mateuszowi odbija.
    • Bishop

685
      35
    • 05.08.2009 o 12:17
      Post #530473 05.08.2009 12:17
    Mam nadzieje że Klich pokaże w tym roku nie skończy jak Dudzic... było nie było Bartek też był okrzyknięty jednym z większych talentów...

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie