"To karygodna wręcz nielojalność i najzwyklejszy cynizm" - tak o zachowaniu licencyjnej komisji odwoławczej mówi Antoni Piechniczek, wiceprezes PZPN.
"Oczywiście szanuję niezależność każdej komisji, ale nie rozumiem, jak członkowie tej komisji mogli zignorować prośbę prezesów PZPN popartą dodatkowo jeszcze autorytetem UEFA o ponowne rozpatrzenie wniosku licencyjnego ŁKS-u" - stwierdził, cytowany przez "Przegląd Sportowy".
"Jak najbardziej mieli prawo odrzucić wniosek ŁKS-u, ale powinni go, zanim to zrobią, po prostu rozpatrzeć. Pan przewodniczący Lewicki już się podał do dymisji, a ja będę wnioskował o zdymisjonowanie pozostałych" - dodał.
We wtorek licencyjna komisja odwoławcza nie zajęła się prośbą komisji do spraw nagłych PZPN o przeanalizowanie możliwości przyznania licencji ŁKS-owi. Jej członkowie doszli do wniosku, że sprawę rozstrzygnęli już 28 maja. Oznacza to, że na dzisiaj łódzki klub jest zespołem pierwszoligowym, a jego miejsce w ekstraklasie zajmie Cracovia. Czyli sprawa już zakończona?
"Moim zdaniem nie. W czwartek zbiera się zarząd PZPN i wtedy według mnie głównym przedmiotem dyskusji powinien być właśnie temat wniosku licencyjnego dla ŁKS-u" - powiedział Piechniczek
[b]kolejny buc który ma w dupie prawo,a dla którego liczy sie kolesiostwo i układziki[/b]
chyba nie koniec odysei licencyjnej...
-
-
Piechniczek jawnie nawoluje do łamania prawa...
Piechniczek walczy o licencje do ŁKSu nie z miłości do eŁKSy...On wie że jak ŁKS nei dostanie licencji, to za rok nie da sie innym klubom dac na lewo....Jemu chodzi o Ruch, Odrę....Ale w takim razie zadał bym piechniczkowi pytanie....W jakiej sytuacji klub moze licencji nei dostać????
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
dziad kominkowy jest żywcem wyjęty z minionej epoki, jemu już mentalności nei zmienicie :)
Podejzrewam że jutro piechnizcek będzie dążyć do odwolanai komisji, i powołania nowej uległej która klepnie licencję...To jedyny dla niego nadzieja....
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
dokladnie , zlodziej dostal kase za poparcie dajdajow!!!!
stary komuch zlodziej i buc i moglbym tak okreslac tego pajaca w nieskonczonosc!! skoncz juz dziadku sie ponizac i odejdz na zasluzona emeryture!!
No niezłe - "...Oczywiście szanuję niezależność każdej komisji...(...) ...Pan przewodniczący Lewicki już się podał do dymisji, a ja będę wnioskował o zdymisjonowanie pozostałych..."
To byłoby nawet śmieszne, ale niestety jest o wiele bardziej żałosne ze strony tego pana....
Niby za co mieli by ich odwołać ? Za to że postąpili zgodnie z Regulaminem ?
Gamoń nie ma bladego pojęcia o procedurach prawnych.
Karygodna nielojalność...ciekawie brzmi;)
tomecki:
[i]Gamoń nie ma bladego pojęcia o procedurach prawnych.[/i]
Piechniczek to organizacyjna niedołęga, człowiek z poprzedniej epoki. Wystarczy się przejechać do Wisły i zobaczyć w jakim stanie są jego prywatne inwestycje. Kupę kasy wyrzucił w błoto.
BN - każda inwestycja w Wisłę to kasa wyrzucona w błoto ;)
no, a w temacie to przypomnę, że Piechniczek jest senatorem (z ramienia PO?). twórca prawa, sługa ludu, jego mać.
Prawdopodobnie ktoś już "wkleił" w innym wątku, ale myślę, że dla "fanów" pana Piechniczka warto rzucić okiem: http://www.weszlo.com/news/1954 "weszło" jakie jest, każdy widzi, ale konkluzja akurat tego artykułu moim zdaniem godna poparcia ..."Na śmietnik historii z nimi"
Mi się wydaje , że Piechniczek doprowadzi do tego że ligę wstrzymają aż do całkowitego wyjaśnienia sprawy ŁKSu i Widzewa przez sądy . Sprawa ŁKSu przed WSA będzie 12 sierpnia .
oby Scot nie miał racji..., choć też tak czuję - będę dalej przeklinał - jebać PO, PZPN, gts
Na marginesie taka uwaga:
Przestrzeganie prawa okazało się korzystne dla Cracovii. Ciężka to lekcja dla niektórych forumowiczów.
Łapiesz się erystyki kiedy się da, by tylko mieć okazję do pouczania innych Pasiaków.
Tak jak myślałem, jesteś niereformowalny...
Piechniczek pozostał w epoce stanu wojennego
FA- dla niektórych forumowiczów ciężką i niepojętą lekcją jest to, że pewnych rzeczy się nie robi w stosunku do innych.
Niestety, ciężką i niepojętą bywa dla niektórych fizyka, a w szczególności III zasada dynamiki Newtona. Pewnych reakcji nie byłoby gdyby nie pewne zachowania na forum.
Przy okazji jeszcze trochę matematyki- wychodzi, że większość takich akcji ma jeden wspólny mianownik. Co powinno dać mianownikowi do myślenia, w kwestii gdzie leży problem.
Mam nadzieję, że sobie to każdy w spokoju swej duszy przemyśli i weźmie głęboko do serca.
Scot,
Mało prawdopodobne by tak się stało.
Primo - WSA niekoniecznie rozpatrzy skargę na jednym posiedzeniu
Secundo - Jeśli werdykt WSA będzie dla ŁKS niekorzystny, to mogą się oni odwołaś do NSA, a wtedy sprawa trwa miesiącami.
Jeśli zaś chodzi o Widzew, sprawa analogiczna jak ŁKS. TA niekoniecznie rozpatrzy sprawę na pierwszym posiedzeniu.
Choć wczoraj idąc wieczorem rynkiem zauważyłem szanse na zmianę w PZPN. Przed jedną z krakowskich restauracji w menu wystawiono "zupę z leśnych grzybów" :)
piechniczek to CIOTA i OSZOŁOM!!!
Nie wiem, czy dobrze słyszałem... ale we wczorajszych Wiadomościach Piechniczek powiedział, że PZPN nie może zmienić decyzji Komisji... Aż mi się wierzyć nie chciało... :)
Albo to był wycinek z jakiegoś większego wywiadu... albo gość oprzytomniał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)