Na przelomie kwietnia i maja Anglia zostala juz odwiedzona!
-
-
Gdzie kto wyjezdza ? :D
Fajna sprawa:), szkoda tylko że mecz bez gości.....
Dworzec w Belgradzie jest w dniu derbów grubo obstawiony przez miejscowe zomo,bo przyjeżdżające pociągi wypełnione są w różnych proporcjach fc Partizana i Zvezdy, więc trzeba to jakoś ogarnąć:)
Zvezda,która była piłkarską wizytówką Jugosławii w Europie ma znacznie więcej kibiców niż Partizan, lepsze ,pomysłowo robione z rozmachem oprawy i jest bardziej widoczna na murach miasta.Za Partizanem za to przemawia lepszy doping,opanowane centrum miasta jak i bardziej niebezpieczna ekipa waleczna od tej z czerwoną gwiazdą na piersi.
Volim Partizan:)
Żarko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Dworzec w Belgradzie jest w dniu derbów grubo
> obstawiony przez miejscowe zomo,bo
> przyjeżdżające pociągi wypełnione są w
> różnych proporcjach fc Partizana i Zvezdy, więc
> trzeba to jakoś ogarnąć:)
W dniu meczu dworca nie widziałem ale i tak policja rozstawiona w grupkach po 4-6 stała praktycznie co 15 metrów...dużo. W parku niedaleko dużego skrzyżowania z wylotówką z Belgradu było takich grupek z 6 a park wielkości tego koło Lubicz w Krakowie...i dodać trzeba, że to były "neutralne" derby...
> Zvezda,która była piłkarską wizytówką
> Jugosławii w Europie ma znacznie więcej kibiców
> niż Partizan, lepsze ,pomysłowo robione z
> rozmachem oprawy i jest bardziej widoczna na
> murach miasta.
Zgadzam się bo jednak to Zvezda grała w finale Pucharu Mistrzów...za dzieciaka Partizana nie znałem i w zasadzie "pobieżnie" interesowałem się dopiero jak Rząsa tam trafił.
Za Partizanem za to przemawia lepszy
> doping,opanowane centrum miasta jak i bardziej
> niebezpieczna ekipa waleczna od tej z czerwoną
> gwiazdą na piersi.
TO ciężko ocenić ale na mieście nocami czy w ciągu dnia spotykaliśmy więcej Partizana, raz dwóch Naszych odprowadzili do hostelu bo nie mogli ogarnąć gdzie są :)
> Volim Partizan:)
I zapewne gdyby nie Cracovia to nie pisałbym "Volim Partizan crno - beli klub" bo nie miałbym okazji do kontaktu.
W przyszłym sezonie są plany wybrać się albo na wyjazd Partizana albo na mecz z Vojvodiną, ewentualnie derby z prawdziwego zdarzenia :)
11 lipca na Chorwacje. Mam nadzieję że zdążę na pierwsza kolejkę u nas ;)
Wyjechalem dzisiok do Trojmiasta. Krakow - Gdynia: 6 godzin. Bardzo mi sie tutaj podoba. Pogoda cudna. Zamierzam zostac na dluzej :D
W tym roku celowa przerwa w cieplomorsko-upalnoklimatycznych kierunkach.
Mamy juz ponad 5 lat, otwarty umysl i czas poznawac Polske ([b]swoje 3ba znac i chwalic[/b]).
Dlatego, w ostatnim tygodniu czerwca, ruszamy na pierwsza w zyciu, [b]PRAWDZIWIE MESKA[/b] eskapade:
1. Elblag i kanal ostrodzko-elblaski ( http://www.zegluga.com.pl/ )
2. dorzucilismy z rozpedu jeszcze Tolkmicko i Frombork
3. Malbork
4. znow z rozpedu po Malborku, jeszcze Krynica Morska i plaza nad Baltykiem oraz cala Mierzeja Wislana
5. po drodze do Mikolajek jeszcze Lidzbark Warminski i Wolfschanze w Gierlozy
6. Mikolajki, czyli jeziora: Talty, Mikolajskie, Beldany i Sniardwy (w tym zagle, plaza, lowienie ryb, szybka lodz motorowa, bikini, mozliwe topless`y...).
7. Kadzidlowo - http://www.kadzidlowo.pl/index.html , Szczytno, Grunwald
8. Warszawa (ZOO, Lazienki, Plac Pilsudskiego, czyli to, co umknelo nam podczas zimnego, majowego weekendu) + powtorka z Dworca Centralnego, metra na Kabaty, kawiarni na 40 pietrze Marriott'u i Zlotych Tarasow:)
Dodatkowo, co wieczor imprezka z poderwanymi, fajnymi laseczkami. Jak na 5-latka, z kobietami radzimy sobie doskonale, tanczymy chetnie, a praca dj-ow nas kreci:)
(tu plany byly ambitne, ale na razie organizm nie wy3muje i padamy na twarzyczke co wieczor, grubo styrani wycieczkami:)
Obiecaliśmy Martce (4 lata), że pojedziemy nad morze. Mieliśmy załatwione wczasy we Władysławowie, niestety z przyczyn obiektywnych sprawa się rypła. Czy ktoś ma namiary na jakieś w miarę tanie i w miarę dobre miejsce do wczasowania nad Morzem Bałtyckim w Polsce na 3 osoby, na jakieś 10-14 dni w lipcu lub sierpniu?
Z Gliwic pozdrawia Geoś (właśnie wróciłem z Wodzia).
z małym dzieckiem na pewno kierowałbym się właśnie do Władysławowa , piękne i spokojne miejsce , na stronie www.wladyslawowo.org na pewno znajdziesz jakąś dobrą kwaterę w rozsądnej cenie
Daj mi czas, do jutra.
Jesli interesuje Cie, Rewal lub okolice Mielna, to daj znac na priv.
Złote Piaski 2 i pół miesiąca gdyby ktoś był to dac znac na priv :)
od Bożego Ciała przez 5 dni w Hajduszoboszlo. Czy ktoś z forum też zaszczyci madziarską krainę basenów w tym terminie?
Serdecznie dzięqję za pomoc Volkerowi 0, ale sprawa się stała nieaktualna. Znajomy użyczy mi na dwa tygodnie swojego mieszkanka w Kołobrzegu, którego mieszkając na Górnym Śląsq rzadko używa. Od września będzie go wynajmował na stałe komuś stamtąd.
Więc jedziemy w trójkę w lipcu ja (ur 1959), Basia (ur 1971) i Martka (ur 07) do Kolberga. Byłem tam chyba raz w życiu, jakieś 40 lat temu. Jeszcze raz głębokie dzięki Volker 0.
Z Gliwic pozdrawia Geoś!
Mój boże to P[b][u][/u][/b]an ma 52 lata? ;)
Proszę poprawić posta w słowie "boże" zmieniając literę na dużą. Z Panem to se daj spokój. Jakoś zauważyłem, że się zestarzałem niczego nadzwyczajnego w życiu nie dokonując.
Doliczyłem pisemnie do miliona:
1,2,3,...... 345567, 345568, 345569,......708956, 708957, 708958,.....999997, 999998, 999999, 1000000
Kilkanaście grubych brulionów i dwa lata pracy mi to zajęło. Być może właśnie to było największym osiągnięciem mojego życia.
Jak już jestem przy głosie, to powiem, że tym znajomym, który mi pożyczy mieszkania w Kolbergu na lato jest ojciec żony brata mojej żony. Ma tam mieszkanie, bo stamtąd pochodzi. Faciu pracuje na grubie jako sztajger, ale prywatnie jest znanym górnośląskim malarzem amatorem. Niestety, te wakacje to ostatni moment, by tam pojechać, bo od września chce mieszkanie na stałe komuś wynajmować.
Oto jego dzieła:
http://www.karpinski.republika.pl/zzz.jpg
(Nie wiem dlaczego stąd nie można dojść do tych obrazów, proszę poszperać w kompie pod w/w nazwiskiem.)
z tym panem to tak dla żartów było- nie schlebiaj sobie pierdlu ;) (też w żartach)
I jak nie lubieć, Tego forum:)
7 dni później
Poszly koniec po betonie... :)
.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)