Wygraliśmy po heroicznej walce z dobrym piłkarsko, ale słabo zmotywowanym przeciwnikiem.
Śmiem twierdzić, że jesteśmy dopiero w 1/3 drogi do utrzymania.
Dopiero mecz z Górnikiem da odpowiedź czy na utrzymanie zasługujemy.
Zwycięstwo i wspaniała walka przesłaniają zapewne fakt, że zagraliśmy przeciętnie i poważnych błędów nie brakowało.
Tak więc bez nadmiernej euforii, potrzebna jest maksymalna koncentracja i zagranie na 200% swoich możliwości.
Górnik wie po co przyjeżdża do Krakowa i na pewno nie będzie sam, bo Torcida wystawi najlepszy możliwy skład.
-
-
Cracovia - GKS Bełchatów sobota 19-15!!!!!
Powiem tyle. Taką Cracovię chcę oglądać zawsze. Walka cały mecz.
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Powiem tyle. Taką Cracovię chcę oglądać
> zawsze. Walka cały mecz.
>
> --------------------------------------------------
> ---------------
>
I tu masz marcin_ks 100 % racji. Zawodowi pilkarze w kazdym meczu powinni dawac z siebie wszystko. Tylko taka postawa powoduje, ze mecze sa fascynujace, kibice wala na stadiony, a stacje telewizyjne chca transmitowac.
Tyle, ze tworzac druzyne, trzeba dobierac takich wlasnie graczy. Trzeba wiedziec o nich duzo wiecej, niz wiedza aktualnie panujacy nam w klubie.
Decyzja o pozyskaniu zawodnika to musi byc przeswietlenie umiejetnosci i przydatnosci do potegi plus wywiad srodowiskowy do potegi, bo placi im sie grubo wiecej niz zwyklym ludziom.
Popieram w tym momencie stwierdzenie prof. Filipiaka, ktory powiedzial kiedys, ze nie da 100 tys. euro rocznie zatrudnionemu zawodnikowi, bo ta praca nie jest tyle warta. I taka jest w tej chwili prawda w Polsce - pilka jeszcze nie przynosi tyle zyskow (o ile w ogole je przynosi) by placic horrendalne zarobki za pobieganie sobie po trawie.
Właśnie wróciłem po meczu i powiem jedno - takiego horroru przy kałuży nie widziałem już dawno. Chwała Bogu że dowiezlismy te 3 pkty do końca. Teraz zabrze i zostajemy w lidze:D
piotrek67:
[i]-czerwona kartka dla Derbicha ewidentna - Nowak wychodził sam na sam. [/i]
Dla porządku, to nie był Nowak, ale Cetnarski.
Małek zachował się dziwnie w pierwszej połowie, kiedy Plastik wyszedł prawym skrzydłem na kontrę i on tą akcję najpierw puścił (boczny też niczego nie sygnalizował), a następnie przerwał, bo któryś z Bełchatowa (bodajże Kuklis) leżał na murawie.
A oto skrót meczu:
http://www.meczyki.pl/skrot.php?id=2108
Czerwień dla Derbicha może i zasłużona ale nie miał innego wyjścia naprawiając błąd kolegi. Być może to on uratował nam 3 punkty i wiarę w utrzymanie.
Duże brawa dla Plastika i Nowaka, dali z siebie wszystko w przeciwieństwie do Kaszuby i jego zmiennika Dudzica. Dudzic wyglądał tak jakby wyciągnęli go w środku nocy z łóżka i postawili na murawie! Chłopie! Wszedłeś na pół godziny na boisko to powinieneś gryźć murawę tak jak Plastik i Nowak którzy grali od początku a ty poruszałeś się świńskim truchtem nie bardzo wiedząc co z sobą począć.
Mam jeszcze pretensje do Tupalskiego który robi ostatnio dziecinne błędy w obronie. Jak nie wiesz co zrobić z piłką to ją wypier... jak najdalej od bramki panie kolego a nie baw się nią w polu karnym bo niestety nie potrafisz.
Ogólnie jest dobrze, pozdrawiam wszystkich optymistów!!!
Derbich nie musiał wcale faulować mógł gościa gonić !!!
Nie chcę być malkontentem ani szukać teorii spiskowych, wygraliśmy i co cenniejsze jak mi się wydaje na przekór wszystkim.A szczególnie panom przy zielonych stolikach. Moje 3 grosze...:
Co do pracy sędziego Małka...
hmmm. może z trybun to wygląda inaczej ale były co najmniej 3 sytuacje w których zawodnicy GKS zatrzymywali naszych piłkarzy w podobny "taktyczny sposób". Oczywiście nie były to tak klarowne wyjścia na czystą pozycję jakie powstrzymał Derbich ale za takie zagrania jest w przepisach PZPN żółta karta - faul taktyczny...
Za to za sytuacja Pawlusińskiego bodajże z 13 czy 14 minuty...
Siedziałem dosyć blisko miejsca faulu. Świerzy Pawlusiński miał w zasadzie przed sobą wolne pole do biegu i co? i faul taktyczny i co i gówno! Dla mnie to była analogiczna sytuacja jak z Derbichem.
Wracając jeszcze do jego faulu to starając się zachować obiektywność:
Sędzia miał prawo pokazać czerwoną ale również znam wiele sytuacji w których widziałem podobne fale karane tylko żółtym kartonikiem.
Co do liniowych, niestety ale 1, 1-5 metrowe spalone puszczał co chwile, w sumie ciężko go winić skoro stał 2 metry od linii zawodników. :)I tutaj ciężko nie być pewnym co się widzi skoro się siedzi na trybunach czasami dokładnie "na linii" takich wydarzeń.
Wreszcie ostatnia sprawa.
Większość sytuacji w walce o piłkę pod GKS, gdy faul na nas - gramy dalej.
Na prawdę nie chce narzekać,ale po prostu chciałbym tylko równych szans dla wszystkich.
a mnie cieszy to zwycięstwo podwójnie...bo wygraliśmy baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo ważny mecz i odebraliśmy szanse szmaciarzom na puchary , kara za spółdzielnię z lat 90-tych
No dzisiaj Maciuś Szczesny przegiął w "Szybkiej piłce', sugerując że mecz był kupiony. A i w ogóle kpiono z grilla w Wierzynku, Filipiaka itd. teksty żywcem wzięte z forum 90 minut. To chyba oni tam wypisują te prowokacje pod naszym adresem.
A czego oczekiwać od gwardzisty?
LiD.Z. Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Derbich nie musiał wcale faulować mógł gościa
> gonić !!!
W polu karnym? Tak łatwo zarobić jedenastkę.
Powiem tak, "mądrości" siwego ex-bramkarza z ukończoną szkoła podstawową można by znieśc gdyby był konsekwentny...tymczasem tydzień temu jak lew bronił Piotra Lecha po sportowym widowisku Lechia-Jaga :D
Niestety kilkudziesięciu podejrzanych typków w polskich mediach przyzwyczaiło się ,że po Cracovii można jeździć do woli bezkarnie.
Ja sie ciesze bardzo.takiego horroru przed radioodbiornikiem ,dawno nie przezylem w wykonaniu Cracovii:)) ale oby takich meczy bylo wiecej i jeszcze wiecej na Naszym Stadionie. Amen
I dlatego tym razem reakcja klubu powinna być zdecydowana. Pozew do sądu, niech odpowiada za swoje oskarżenia wypowiedziane na antenie publicznej telewizji !!!!!!
Psucie wizerunku Cracovii i Comarchu na oczach milionów ludzi jest wystarczającym argumentem za podjęciem takich właśnie kroków.
Szczęsemu się w głowie prewraca,pozwać go kutafona!!
Szczęsny to żaden ekspert. Raczej marny komentator, który cały czas potrafi być tylko uszczypliwy w stosunku do wszystkich. Nie słyszałem choćby jednej sensownej wypowiedzi nie-Szczęsnego. Jestem przekonany, że opinię o meczu Cracovii wyrobił sobie na podstawie tego skrótu (całkowicie zresztą nierzetelnego, sugerującego, że w II połowie nie działo się nic) Ale oczywiście pan Maciuś już w 15 minucie wiedział, że Cracovia wygra. Debil (sorry uniosłem się bez Red Bulla).
Klubie ratuj swoje mienie, zostales poraz kolejny opluty publicznie!
Wystosowac natychmiast stosowny pozew do sadu, ale to natychmiast, skonczylo sie kur..wa babci sranie, dacie palec to wezma cala reke, za bardzo poblazalismy tym wszystkim kurwiszonom w szkalowaniu naszego dobrego mienia, jazda z frajerami,za morde i do sadu!!!!!!!
Szczęsny opisując mecz z Bełchatowem użył słów, które jednak bardzo bulwersują.
"Istny kryminał! Oglądałem mecz i już po 15-stu minutach wiedziałem kto wygra.
Widziałem smutną twarz trenera Ulatowskiego, który czuł co się dzieje".
Natomiast redaktor Błoński dodał:" Jeżeli Bełchatów - drużyna, która walczy o europejskie puchary nie oddała przez cały mecz ani jednego strzału w światło bramki to nie trudno się domyśleć o co chodzi".
Tak mniej więcej wyglądał sens tych wypowiedzi.
Podejrzewam, że Szczęsny i Błoński formułują swoje oskarżenia tylko na podstawie obejrzanego meczu w TV i są to jedynie ich subiektywne wrażenia. Nie sądzę by posiadali jakiekolwiek dowody na ich potwierdzenie.
Użyte jednak słowa "istny kryminał" są skandaliczne bo jednoznacznie sugerują co mieli na myśli (szczególnie w świetle toczącego się śledztwa we Wrocławiu). A zostały one wypowiedziane przed kilku-milionową rzeszą widzów co poważnie naraża na szwank dobre imie klubu.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)