Tylko znieść licencji raczej nie może bo to wymysł UEFA? Tak coś mi się kojarzy.
Cały ten cyrk mnie mocno wkurza, a już myślałem, że powoli wszystko normalnieje w tym kraju ;)
-
-
Baraże o ekstraklasę
wszystkim oburzonym przypominam ze u władzy jest Donek i Platforma.... :D
Drzewiecki bucu gdzie byłeś pół roku temu jak łks potrzebował kasy!!!
dajdaje połapali się że na nich ujadam na Waszym forum i mnie zbanowali,z resztą tego się spodziewałem pisząc tutaj tym samym nickiem zawisza63, z resztą cały Bydgoszcz tych mend nienawidzi i z wielką niecierpliwością będzie czekać jak ich wy,,bią z ex, za Wami trzymam kciuki a nuż jeszcze nic stracone ,chodź tak jak wcześniej pisałem karty już rozdane.
Ja tylko tak dla przypomnienia: rok temu cała masa osób z tego forum (ja również) podpisała apel w sprawie Polonii Bytom:D
Jakoś w tych lipcowych upałach ochłonąłem i mi się to przypomniało:)
Że z tym burdelem w kwestii przestrzegania prawa w pzpn trzeba zrobić wreszcie porządek - prawda. Że sprawa licencji to również ważny element porządku prawnego w polskiej piłce - też prawda. Ale jeżeli rozwiązanie nie będzie po naszej myśli, proponuję uznać tu część naszej, kibiców winy - bo tak na marginesie - argumentacja Drzewieckiego jest wypisz wymaluj taka sama, jak list, który podpisywalismy rok temu.
Natomiast dalej uważam, że w sprawie ŁKS ważne jest nie tylko KIEDY zostały doniesiione dokumenty, i nie tylko CO było w nich (lub nie było) zagwarantowane, ale KTO to gwarantował. Brak powaznie traktowanego systemu licencyjnego powodował rządy takich dobrodziejów polskiej piłki, jak Ptak, Bektas, szef masarni 'sponsorującej' Świt Nowy Dwór Mazowiecki a później Widzew, a w tej chwili notoryczny aferzysta próbujacy ratować ŁKS (czy może raczej własną skórę - jeśli walczy o ikonę łódzkiego sportu, może miejscowy establishment wybaczy mu różne 'potknięcia'?)
Docent
To weź i złóż np. roczne zeznanie (PIT) podatkowe jeden dzień po terminie. Zostaniesz za to pociągnięty do odpowiedzialności karno-skarbowej. Nawet jak z zeznania wynika że to Urząd jest Ci winny tak ze 100 baniek... To bez znaczenia.
Albo spóźniej się pięć minut na pociąg :) Już nim nie pojedziesz.
Zawisza. Już Ci pisałem chłopie... Mniej łodzkich gazet czytaj. Jeśli coś jest przesądzone, to to że ŁKS i WIdzew będa w 1 lidze.
Aha ! I jeszcze o Drzewiecki... A zreszta szkoda pisać... Żałosny gość.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/minister-zagubil-sie-w-miescie,1338374
A co ten damski bokser ma powiedziec bedac w Łodzi pochodzac z niej ? nic innego tylko to co powiedział -gdyby za plecami mowił to do działaczyz PZPN to było by kurestwo.A tutaj mowi to co chce usłyszec jego elektorat -a w duchy pewnie zgadza sie z decyzja o nie przyznanie decyzji ŁKS. To jest marketing polityczny i poprawny PR dla swoich wyborców.Pozniej okarze sie na koncu ze zrobił co mógł ale zły PZPN i jego komisje. Ten facet juz nie jeden raz zbłaznił sie i nie przeszkadza mu to wazne ze juz nie bije zony i a w USA moze3 liczyc na darmowego obronce sadowego. Chyba ze ekipa PO Drzewiecki i społka dalek praga swojego Bonka na fotelu prezesa PZPN.Wiec zrobia wszystko by żyło soie lepiej kolegom.
Mam w dupie PZPN Late Listkiewicza lesnych dziadków korupcji i calego tego piekielka PZPN. Jedni chca zastapic drugich ale obydwaj zrobia to samo ale co po niektorzy beda bardziej poprawni politycznie i dzieki temu beda fachowcami.
Jebac ten caly syf z Miodowe i ministrow jak choragiewka.
Jaki rząd taki minister, jaki minister takie czyny!
docent Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ja tylko tak dla przypomnienia: rok temu cała
> masa osób z tego forum (ja również) podpisała
> apel w sprawie Polonii Bytom
> Jakoś w tych lipcowych upałach ochłonąłem i
> mi się to przypomniało
(...)
> argumentacja Drzewieckiego jest wypisz wymaluj
> taka sama, jak list, który podpisywalismy rok
> temu.
Witam ponownie:) Szacuneczek dla Pana Docenta za obiektywizm, którego tak na tym forum brakuje.. Może wszyscy krzykacze z tego forum i pseudo obrońcy praworządności w polskiej piłce jakoś to skomentują?? Jak widać u większości z was punkt widzenia zależy od punktu siedzenia... hipokryzja w czystej postaci.
Leesior Podobno papiery zostały wysłane na czas , na co ŁKS ma pokwitowania. Niestety zaginęły w sekretariacie PZPN ...12 metrów od pokoju Komisji Licencyjnej.. Piszę "podobno", bo nie byłem świadkiem i mogę tylko opierać się na tym co ktoś napisze lub powie.
Nie będę komentował niektórych buraków, za których wstydzi się Bydgoszcz :)
Ekstraklasa dla ŁKS-u!!!
pewnie znowu odwleką ligę....
http://www.90minut.pl/news/97/news972559-Sprawa-Widzewa-moze-zostac-rozstrzygnieta-w-lipcu.html
Omen79 Napisał(a):
>
> Leesior Podobno papiery zostały wysłane na czas
> , na co ŁKS ma pokwitowania. Niestety zaginęły
> w sekretariacie PZPN ...12 metrów od pokoju
> Komisji Licencyjnej.. Piszę "podobno", bo nie
> byłem świadkiem i mogę tylko opierać się na
> tym co ktoś napisze lub powie.
>
Podobno Marsjanie wylądowali na Placu Czerwonym.
Nie byłem świadkiem, ale tak mi ktoś ostatnio mówił.
Jak macie takie dowody (jak rozumiem ktoś w PZPN-ie odebrał te dokumenty od ŁKS-u) to sprawa jasna. Na pewno żeście o tym napisali we wniosku do WSA. Tylko czemu wykonania kary nie wstrzymali wobec tak przekonywującego dowodu...
Omen, daj sobie na wstrzymanie. jesteś tu gościnnie. gospodarzy domu do którego się wchodzi nie obraża się na progu, bo to niegrzecznie. i trochę mniej SF proszę jeżeli chodzi o wasze papiery.
i jeszcze jedno. jak się powołujesz na Docenta, to zacytuj całą jego wypowiedź, a nie tylko pierwszą jej połowę, która jest po Twojej myśli. no, chyba, że tak Ci się w majtach ze szczęścia zapaliło, że nie doczytałeś do końca.
Omen79 Napisał(a):
> docent Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ja tylko tak dla przypomnienia: rok temu
> cała
> > masa osób z tego forum (ja również)
> podpisała
> > apel w sprawie Polonii Bytom
> > Jakoś w tych lipcowych upałach
> ochłonąłem i
> > mi się to przypomniało
> (...)
> > argumentacja Drzewieckiego jest wypisz
> wymaluj
> > taka sama, jak list, który podpisywalismy
> rok
> > temu.
>
> Witam ponownie Szacuneczek dla Pana Docenta za
> obiektywizm, którego tak na tym forum brakuje..
Odezwał się Pan Omen, który właśnie błyszczał u nas obiektywnością... :P
Wystarczy zerknąć na ten wątek wcześniej i popatrzyć jakie to obiektywne rzeczy wypisywał... Co mu rózni forumowicze (ja też) wytykali ale może zapomniał, biedaczek?
> Może wszyscy krzykacze z tego forum i pseudo
> obrońcy praworządności w polskiej piłce jakoś
> to skomentują?? Jak widać u większości z was
> punkt widzenia zależy od punktu siedzenia...
> hipokryzja w czystej postaci.
Omen: nie obrażaj nas. Właśnie wypowiedzi na tym forum świadczą o bardzo dużym obiektywiźmie. Wystarczy forum poczytać żeby widzieć, że nawet bardzo krewcy w różnych sprawach forumowicze (poczytaj se inne wątki) tu prezentują bardzo wyważony stosunek do sprawy. O krzykaczach słyszy się cały czas z innej strony - namawiającej do łamania i naginania prawa i "super cudach" mających nagle dać ŁKSowi ekstraklasę - WBREW OBOWIĄZUJĄCEMU PRAWU (czy słusznemu, inna sprawa).
A Ty, Omenie, w tych zdaniach wyżej klikakrotnei nas obraziłeś. "Krzykacze, hipokryzja, pseudoobrońca sprawiedliwości, od punktu siedzenia"... ciekawe czy stać Cię będzie na przeprosiny.
A pozwolę sobie skomentować, jak sugerujesz, choć prosba chyba nie do mnie - bo podkreslam - nie jestem ani KRZYKACZEM ANI PSEUDOOBROŃCĄ SPRAWIEDLIWOŚCI - wprost przeciwnei, zależy mi na czystej grze w każdym aspekcie tej sprawy. Co też można zauważyć czytająć to forum :)
Drogi Docencie: jak Cię lubię i cenię, to tym razem nie masz racji.
Sytuacja z Polonią była nad wyraz inna. Przypomnę (list sympatyka Polonii, z naszego forum, ja też popierałem ten protest zresztą)
[i]Pzpn nie przyznal licencji Polonii Bytom z powodu na finanse. Jednak 3 dni wczesniej nie mieli do niej zastrzezen chcieli dokumentu na wynajem stadionu w Wodzislawiu chyba myslac ze go nie zdobedziemy ale udalo nam sie go dostarczyc. Niestety i tak zdegradowali Polonie. Jesli nie zgadzacie sie z decyzja pzpn w sprawie degradacji Polonii Bytom do 2 ligi zaglosujcie poprzyjcie ta petycje. Jesli ta decyzja jest dla Was niesluszna rowniez rozeslijcie to innym. [/i]
Nie widzicie że to jest inna sytuacja? Zażądali pewnej rzeczy, którą klub dostarczył - a wtedy znmienili zdanie co do innej, do której wcześniej nie mieli zastrzeżeń. Z ŁKS sytuacja jest diametralnie inna! Pięć (TAK, PIĘĆ) klubów miało niekompletne materiały (w tym Cracovia) - zażądali uzupełnienia - cztery dostarczyły, przedstawicieli wysłały na zebranie, a ŁKS kompletnie miał to gdzieś. I tego nikt nie przeczy, wystarczyło śledzić sprawę. Dopiero gdy Komisja - zgodnie z prawem nie przyznała licencji i okazało się jakei są tego konsekwencje, ŁKS zaczał burczeć i szumieć gdzie się da... A jeśli Panu Ministrowi coś się nie podobało, miał rok na starania o ZMIANĘ ZASAD PRAWNYCH - czego nie robił. Dopiero gdy okazało się że cierpi na tym ŁKS...
A dodam, że rok temu sytaucja była dodatkowo parszywa. Bo gdyby Polonia nie grała, to - przypominam - na jej miejsce wszedłby WIDZEW. Widzewk, który nie dość że spadł (bez żadenj pomocy sędziów, jak to maiło miejsce w przypadku Cracovii, zleciał wyraźnie) to jeszcze JAKO JEDYNY wykręcił się od kary za udowodnioną korupcje. Powinien grać w 3 lidze (sorry, II) a niewiele brakowało by wylądował w ekstraklasie! W moim przypadku to też miało wpływ na wyraźne zdegustowanie tą sprawą.
> Leesior Podobno papiery zostały wysłane na czas
> , na co ŁKS ma pokwitowania. Niestety zaginęły
> w sekretariacie PZPN ...12 metrów od pokoju
> Komisji Licencyjnej.. Piszę "podobno", bo nie
> byłem świadkiem i mogę tylko opierać się na
> tym co ktoś napisze lub powie.
Baaaardzo ciekawe... Tak się tworzy dodatkową otoczkę... Przecież sam ŁKS mówił że je POTEM uzupełnił tak że teraz już nie powinno być problemów...
Dzisiaj w Sportowym Wieczorze ma być były szef dyscypliny pzpn.
Beret: Nikogo nie obrażam, tylko dyskutuję. Ciekawe, że na moje, pozbawione wulgaryzmów polemiki, reagujecie w ten sposób.Szkoda że nie jesteście tak gorliwi w stosunku do innych. Zacytowałem ten fragment, który uznałem za interesujący i tyle.
Agnan..jeśli uważasz, że jestem nieobiektywny to w tym momencie sam taki właśnie jesteś. Za co miałbym przepraszać? jeśli nie dostrzegasz nutki hipokryzji w Waszych wypowiedziach, co słusznie zauważył Docent, to ja już nie poradzę. Co do Polonii, rozumiem że wtedy złamanie prawa, czym niewątpliwie było warunkowe przyznanie licencji, Ci nie przeszkadzało. Rozumiem, że jeśli jutro ŁKS dostanie warunkową licencję, też nie będziesz się burzył, bo przecież nie jesteś hipokrytą i krzykaczem.. Ehh zauważyłeś, że wiadomości które są po Waszej myśli odbierasz jako pewnik a jeśli nie są, to uznajesz je za "dodatkową otoczkę" "bzdurę"itp. I to nie tyczy się tylko Ciebie na tym forum niestety. Zastanów się.
Postaram się już Was nie denerwować i nie wpisywać się na WASZYM forum, bo rozumiem, że nie każdy lubi jak otwiera mu się oczy na rzeczywistość, która czasami bywa bolesna.
Pozdrawiam serdecznie szanownych Gospodarzy. :)
Ekstraklasa dla ŁKS-u!!!
Omen79 Napisał(a):
Ehh zauważyłeś, że wiadomości
> które są po Waszej myśli odbierasz jako pewnik
> a jeśli nie są, to uznajesz je za "dodatkową
> otoczkę" "bzdurę"itp.
to samo mozna napisac do Ciebie. czlowieku zrozum ze przyznanie licencji LKS'owi to łamanie prawa. CHCESZ ŁAMAĆ PRAWO?
Do jutrzejszego zebrania macie jeszcze troche czasu więc może poproście jeszcze o pomoc prezydenta. Może akurat się uda.
Ja natomiast pozdrawiam szanownego gościa.
wiecie co?? chłop ma racje a wy po nim jedziecie, może pogrzebie troche w archiwum i powyciagam posty w sprawie licencjii dla Polonii??? Gdyby dzis na miejscu ŁKSu była Arka a na naszym lechia to jakby ten temat wygladał??? he????
lepiej sie nie odzywac i siedziec cicho.
awario sprawa jest prosta a prawo jest prawem. jak ktos nie dostarczyl dokumentow to co wiecej mozna zrobic?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)