ale pier$%lisz bery polowa Polskich druzyn gra lipe wiec wcale nie spadniemy
-
-
Baraże o ekstraklasę
Jasne że gra lipe, problem w tym że grają kiepsko i walczą, a my tylko kiepsko gramy...
nie tylko ja uważam, że będziemy grać baraże
"Najpierw kolejność wszystkich matematycznie zagrożonych:
7. ŁKS Łódź 27 32 25-37
8. Odra Wodzisław 27 32 22-34
9. Polonia Bytom 27 32 28-41
10. Jagiellonia Biaystok 27 31 26-30
11. Piast Gliwice 27 30 15-23
12. Lechia Gdańsk 27 29 26-39
13. Ruch Chorzów 27 28 17-27
14. Arka Gdynia 27 26 23-35
15. Cracovia 27 25 21-38
16. Górnik Zabrze 27 25 18-32
ŁKS, Odra i Polonia B. już mają więcej niż 31 pkt., Jagiellonii wystarczy marny remisik (a gra np. właśnie z Polonią B...), a Piast albo wygra już w najbliższej kolejce ze Śląskiem, albo dwa razy zremisuje (jeden z tych remisów zakłada zresztą moja teoria...). A więc w grę wchodzą wyłącznie zespoły z miejsc 12-16. I teraz popatrzmy.
*
- Lechia przegrywa w Poznaniu (nie może być inaczej. Lech też wie - o co gra), po czym - z widmem śmierci przed oczami - heroicznie remisuje u siebie z Wisłą u siebie, by na koniec wywieźć punkcik od Piasta, któremu właśnie to jest potrzebne, by bezpiecznie zakończyć sezon. Bilans Lechii po 30 kolejkach - 31 pkt.
*
- Ruch ponosi porażkę w superważnym pojedynku w Gdyni, później pokonuje (bo musi) ŁKS, by na koniec oczywiście przegrać w Warszawie z Legią, która nie może tego meczu odpuścić. Bilans Ruchu po 30 kolejkach - 31 pkt.
*
- Arka odprawia Ruch, następnie remisuje w Bełchatowie (bo gospodarzy stać na taki rezultat...), ale w ostatnim meczu też zdobywa tylko punkt u siebie, bo Odra gra wówczas w imieniu całego Śląska... Bilans Arki po 30 kolejkach - 31 pkt.
*
- Cracovia dwa razy gra na własnym boisku. Najpierw oczywiście wygrywa z PGE GKS, a tydzień później w meczu o życie udaje jej się pokonać Górnika. Na pożegnanie sezonu - co zupełnie zrozumiałe - nie przywozi żadnej zdobyczy z Poznania. Bilans Cracovii po 30 kolejkach - 31 pkt.
*
- Górnik bez problemów zdobywa trzy punkty z Odrą (która, jak wiadomo, gra w imieniu całego Śląska...), a ponieważ, niestety, polegnie na Cracovii, ostatnią deską ratunku jest dla niego zwycięstwo w Zabrzu z Polonią W. I to zwycięstwo, rzecz jasna, odniesie. Bilans Górnika po 30 kolejkach - 31 pkt.
Dodatkowa tabelka. A w niej...
Co dalej? Oczywiście, by ustalić ostateczną kolejność sezonu - trzeba zrobić dodatkową tabelę zawierającą wyniki wszystkich dwudziestu meczów między pięcioma zainteresowanymi klubami. W rzeczywistości dwa takie spotkania jeszcze przed nami (Arka - Ruch, Cracovia - Górnik), ale przecież dla potrzeb tej zabawy już wiemy, jaki rezultat przyniosą... A więc ta dodatkowa klasyfikacja wyglądać będzie tak (tylko mecze i punkty):
1. Lechia 8 15
2. Arka 8 12
3. Cracovia 8 11
4. Ruch 8 9
5. Górnik 8 8
Co rzecz jasna oznacza, że z ekstraklasą żegnają się Górnik Zabrze i Ruch Chorzów, a w barażu gra Cracovia."
http://blogfrog.pl/index.php/go/MTk4NDU2OA::/A-liczba-ich-31-Czyli-leca-Gornik-i-Ruch/2915
spadek Ruchu i Górnika jednocześnie jest nierealny, to byłaby katstrofa śląskiej pilki..
volt Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> spadek Ruchu i Górnika jednocześnie jest
> nierealny, to byłaby katstrofa śląskiej
> pilki..
naprawdę? więc mamy się położyć i nic nie robić dla dobra śląskiej piłki?
Jak mają spadać to tylko razem, bo w przeciwnym wypadku nie byłoby derbów na 40 tys. luda :D
Ze sie tak wtrace:
Fake Napisał(a):
> - Arka odprawia Ruch, następnie remisuje w
> Bełchatowie (bo gospodarzy stać na taki
> rezultat...),
*
> - Górnik ................... ostatnią deską ratunku
> jest dla niego zwycięstwo w Zabrzu z Polonią W.
> I to zwycięstwo, rzecz jasna, odniesie.
Przeciez Belchatow i Polonia Warszawa walcza o 4 miejsce premiujace meczem w UEFA jezeli Lech Poznan zdobedzie Puchar Polski. Wiec skad ta pewnosc ze polegna te druzyny "bo je na to stac". Wrecz przeciwnie, Belchatow zwlaszcza w najblizszym meczu z Wami bedzie musial walczyc o punkty.
Belchatow i Polonia W. maja podobne mecze nie koniecznie w tych samych kolejkach.
Cracovia - Belchatow
Zabrze - Polonia
Jagiellonia - Belchatow
Jagiellonia - Polonia
Polonia - Lech
Belchatow - Arka
Powiedzialbym ze latwiej ma Belchatow ale ma gorszy bilans w dwumeczu z Polonia.
Wiec musza walczyc i to od najblizszej kolejki.
Pozdrawiam
Mysle ze klucz lezy w dwoch wygranych u siebie meczach Cracovii,o ktore bedzie bardzo trudno.Ciekawe jak sie zakonczy mecz Arka-Ruch.ostatnia z ostatnich desk ratunku choc nie ubiegajmy faktow,ino zwyciestwo z Gornikiem moze zapewnic nam pozostanie w lidze (przy slabej grze Gornika i Arki
10 dni później
Prawdopodobnie to Podbeskidzie będzie grało w barażu . To ewentualnie chyba nie najgorzej .
Ja tam wierzę w utrzymanie bez baraży :D a jakby były to Podbeskidzie jest spokojnie do ogrania :D
pawlus, najlepiej jakbyś się "uczymywał" z dala od tego forum i przestał już tu wypisywać takie pierdoły, które kompletnie nic nie wnoszą do dyskusji... ostatnio produkujesz posty jeden za drugim, przeważnie pisząc to co wszyscy dobrze wiedzą i jeszcze zawsze z tą samą emotikoną ":D" co już zaczyna być trochę irytujące. taka dobra rada ode mnie
mirasek.ksc ważne że Twoje wnoszą to moje już nie muszą bo jakaś równowaga musi być zachowana !
[quote]Ja tam wierzę w [b]uczymanie[/b] bez baraży grinning smiley a jakby były to Podbeskidzie jest spokojnie do ogrania grinning smiley[/quote]
:D
Scot Napisał(a):
> Prawdopodobnie to Podbeskidzie będzie grało w
> barażu . To ewentualnie chyba nie najgorzej .
A znasz jego ostatni wynik?
pawlus:
moich postów akurat jest bardzo mało, bo ja, w przeciwieństwie do Ciebie, gdy nie mam nic do przekazania, to się nie wpisuje w ogóle :] Tobie też radzę się do tej zasady zastosować... EOT
mam w pamieci sparing z Podbeskidziem rozegrany tej zimy przy Wielickiej. wowczas trudno bylo powiedziec, kto jest zespolem ekstraklasowym, a kto drugoligowym. od tego czasu my na pewno nie zrobilismy postepu w grze, a jak Podbeskidzie to nie wiem, ale ostatni wynik sugeruje, ze costam potrafia. wiec ewentualny baraz z nimi to wcale nie bedzie takie hop-siup.
Chłopoki, ni ma co się na zapas martwić.
Znam wynik Podbeskidzia z Turem . W Turze przed tym meczem podobno jakaś awantura była . Zarząd pokarał finansowo piłkarzy i nie wszyscy najlepsi zagrali w B-B.
Właśnie Znicz przegrywa z Widzewem 2-0 a to znaczy że na 95% to Podbeskidzie będzie grało w barażu .
P.S.
Pawlus koledzy mają rację . Nie pisz banałów w każdym temacie a zwłaszcza nie wklejaj już tych tych swoich debilnych pedalskich uśmieszków .
Ludzie, wyciąganie wniosków z meczu z Turem to śmiech na sali. Grając z normalnymi rywalami ostatnio Podbeskidzie dostąło trójkę z Widzewem i gładkie 0-2 w Swinoujściu.
W naszej sytuacji wziąłbym baraż w ciemno, a jeśli mamy się bać Podbeskidzia, to lepiej w ogóle zapomnieć o Ekstraklasie...
Scot, Aston... nie wszczynajcie "pyskówki" :):):):)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)