Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Giełda Pomysłów: czyli jak jeszcze można (działaniami nas kibiców, zarzadu , marketingu) wesprzeć walkę Cracovii o ut...

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 20.04.2009 o 12:11
      Ostatnia aktywność 07.05.2009 o 15:47
      4612 wyświetleń
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 20.04.2009 o 12:11
      Post #505480 20.04.2009 12:11
    No dobra , zwolniliśmy trenera , 3/4 zawodników , nie zwolniliśmy Tabisza;) (nie wiem zupełnie dlaczego bo do tej pory - na ogół nie bez racji - zawsześmy go zwalniali :D ). TERAZ JEDNAK PORA POMYŚLEĆ CO JESZCZE MOŻNA ZROBIĆ ZAMIAST MARUDZIĆ I ZWALNIAĆ. Jest 6meczy, 18 punktów do zdobycia a punkt straty do barażowego i 3 pkt. do utrzymującego miejsca. Górnika Zabrze będącego (do wczoraj) w trudniejszej od naszej sytuacji wspierali kibice (KILKANAŚCIE TYSIĘCY!!!), zarząd nawet pani prezydent Zabrza. I Zabrze najpewniej da sobie radę. My musimy łyknąć Lechię i kogoś z zestawu Odra, Polonia, Arka(niestety ale jak narazie najsłabsza drużyna tej rundy:( ), Ruch , Piast aby grać baraż lub sie utrzymać. Czy to z naszą jakby nie było dośc mocną drużyną takie niewykonalne? Ja osobiście wymieniłbym trenera (zresztą nigdy bym w sytuacji walki o utrzymanie Płatka nie zatrudnił) już jakiś czas temu. Z tego co słyszałem jesienią leżał "na biurku" Lenczyk ...ale ostatecznie podjęto ryzyko zatrudnienia młodego praktykanta z Bundesligii. Wszelako jak zmieniać to tylko dziś!!!!... Jak nie, to należy dać Płatkowi pracować i wspierać chłopa a nóż/widelec wreszcie mu "zaskoczy".... ALE przejdźmy do mertum czyli [b]POMYSŁY[/b]: 1. Pierwszy pomysł już ogłosił Profesor: Jak spadniecie ,żadnych odejść , będziecie musieli sami sobie wywalczyć powrót do ekstraklasy aby w drugiej lidze nie kopać. [Ja do tego jeszcze bym ich postraszył ,że jak nie będzie walki "na śmierć i życie" w Bytomiu to w poniedziałek na treningu zjawia się na powrót Stefan Majewski...chłopaki flaki wyprują z siebie aby Stefka znowu nie oglądać :D ;)] 2. FREKWENCJA... Zarząd, marketing Klubu dosłownie nic nie robi aby nasza drużyna była dopingowana przez tysiące gardeł!. Niewidoczne zupełnie plakaty , kompletny brak zaintersowania widzem, katastrofalny marketing. A gdy wysiłkiem kibiców , wzajemnego namawiania się etc...na Ruch stawiło sie po latach przerwy znowu grubo ponad 6000 ludzi ...to zastali SZEŚĆ kas otwartych (czy to nie była kpina?) . Setki ludzi weszły pod sam koniec pierwszej połowy , setki wogóle powiedziało (za przeproszeniem) "spierdalajcie" i spod kas wróciło do domów...na Śląsk już niemal nikt z nich się nie zjawił. ...i tak właśnie od lat j.e. Tabisz ustawia Klub "frontem do kibica"!!! [b]A więc pomysł na mecz z Polonią(i następne). Teraz już nie ma to tamto!!! Niech Prezes wreszcie kopnie solidnie w tyłek Tabisza, marketing aby zabrali się do roboty. Niech , te spece od niewidzialnych plakatów zrobią akcje promocyjną. Niech poproszą autorytety Pasiackich kibiców aby wezwali ludzi do przyjścia na mecze ostatniej szansy. Niech Misior, Pilch , Mazan , Anioł i inni zaapelują o przyjście. Niech wreszcie (jaki karnetowiec się niby obrazi o ratowanie Pasów) obniżą na ostatnie 3 mecze ceny biletów. Wypełnić nasze 6500 miejsc to naprawdę żaden problem... No i do jasnej ciasnej niech będzie te choć 10 kas otwarte pod stadionem[/b] Piszcie co wam przychodzi do głowy. A narazie kto tylko może "zwiać" w piątek z pracy/szkoły to do Bytomia.
    • Nesta

4.5K
      1.8K
    • 20.04.2009 o 12:35
      Post #505490 20.04.2009 12:35
    zatrudnic managera z prawdziwego zdarzenia np. Mielcarski
    • pasiker

16
      0
    • 20.04.2009 o 13:34
      Post #505499 20.04.2009 13:34
    pomysły mogą być, ale czy taki Tabisz zerka tutaj i bierze sobie do serca nasze propozycje?
    • Rock

17.4K
      31.6K
    • 20.04.2009 o 13:38
      Post #505501 20.04.2009 13:38
    Dobrze prawisz, Khalid. Przysałąby się totalna mobilizacja. Zupełnie inaczej grałoby się piłkarzom z pełnym stadionem ludzi (szczególnie że by wtedy nie słyszeli ciupania skierowanego w ich stronę). Tylko czy w klubie ma ktokolwiek pojęcie jak to zrobić?
    • knur

8.9K
      182
    • 20.04.2009 o 13:45
      Post #505502 20.04.2009 13:45
    Khalid słusznie prawy i pomysły ma celne. dwie uwagi: 1. zmiana trenera teraz raczej nie wchodzi w rachubę, bo nie widzę trenera, który dałby [b]gwarancję[/b] utrzymania, chyba że Broniszewski . oczywiście, można postraszyć powrotem Stefana :) 2. zastanowiłbym się nad karami finansowymi, takimi jak jesienią 2005. wtedy podziałało jak złoto...
    • LiPtOoN

1.8K
      0
    • 20.04.2009 o 14:05
      Post #505510 20.04.2009 14:05
    Gdyby to ode mnie zależało, do końca sezonu jedyne wynagrodzenie piłkarze otrzymaliby po uzyskaniu 3 pkt w każdym meczu, ewentualnie za remisy z silniejszymi drużynami (np.Lech). Lub bardziej drastyczne wyjście - brak jakichkolwiek wynagrodzeń,aż do momentu utrzymania się w lidze,wtedy wypłacenie zaległych pieniędzy,plus premia. Dlaczego tak ? Jak pokazały ostatnie mecze,chyba nie da się ich zmotywować w żaden inny sposób. Skoro nie traktują swojej pracy w Cracovii z należytym szacunkiem i oddaniem, niech również zostaną potraktowani jak zwykły pracownik,który źle (lub wcale) wykonuje swoje obowiązki. Druga sprawa - niech ktoś kumaty napisze fajnego maila odnośnie cen biletów na mecze do końca sezonu, wklei go tutaj wraz z adresami e-poczty do osób odpowiedzialnych za to w Klubie (tabisz etc) i zrobimy małą akcję mailową, jest nas tu trochę na forum. Niech widzą,że nam zależy!
    • LiPtOoN

1.8K
      0
    • 20.04.2009 o 14:11
      Post #505513 20.04.2009 14:11
    I jeszcze jedno, jeżeli Klub pójdzie na układ z kibicami odnośnie tańszych biletów, wtedy zrobi się fajny plakat meczowy odnośnie tego faktu,który poza rozwieszeniem go w tych miejscach co zwykle, będzie do odebrania na Wielickiej, wtedy każdy z nas będzie miał możliwość wzięcia określonej ilości sztuk i rozwieszenia jej tam gdzie MY uważamy to za stosowne i tam gdzie wg NAS będzie najlepiej widoczny i potrzebny.
    • PreCeL_NH

157
      0
    • 20.04.2009 o 15:00
      Post #505530 20.04.2009 15:00
    Przede wszystkim do kurwy nędzy to co możemy sami zmienić czyli doping bo to co się dzieje ostatnio to jest dramat !!! Jeszcze w zeszłym sezonie chodziłem sobie na B bo udawało mi sie wejść za darmo ale teraz cały czas za "dyszkę" na D C1-4. Myślałem sobie że tylko na B jest tak hujowo z dopingiem nie raz jak darło się C a ja z B automatycznie za nimi na 100% + pare osób to reszta patrzyła się na nas jak na pajaców że niby co na mecz krzyczeć jak to ? I to nie tylko starsze pokolenia. Ale na D i C1-4 jest podobnie (pominąwszy ostatni mecz z WKS i chłopaków chyba z Miechowa na D) do póki nie ma strzału Ślusarskiego czy Innego z naszych który "prawie" daje gola to tam jest nie mal cisza naprawdę to co się dzieje to jest dramat!!! Nawet jak nas jest mniej to trzeba dawać z Siebie wszystko weźmy mecz PP z Polonią może i momentami było wręcz kabaretowo (HEEEEEJ) ale był doping!!! Nie wiem może trzeba zacząć przy kasach, na stadionie gdzie się tylko da, porozwieszać plakaty w stylu "daj z siebie 100%" :D ... zauważcie że jak przychodzi do śpiewania "wISŁA to stara ..." czy czegoś podobnego to jest w kurwe głośno wtedy wszyscy dostają "zastrzyk" Power'a a dlaczego jak jedziemy zwykłe HEJ HEJ CRACOVIA to połowa milczy? nie wspominając o bardziej skomplikowanych przyśpiewkach ... Takie jest moje zdanie
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 20.04.2009 o 15:40
      Post #505541 20.04.2009 15:40
    Sytuacja dojrzała do radykalnych kroków.Spadając z ligi tracimy WIELE MLN ZŁ rocznie bez gwarancji że za rok wrócimy!!!!. MOJE PROPOZYCJE DLA PROFESORA FILIPIAKA. 1. Tańsze bilety to mały kroczek .Poprawi frekwencje o jakieś 500-1000 osób.W tej chwili sytuacja dojrzała do rozwiązań radykalnych . A te wydają sie tylko JEDNE BILETY NA OSTATNIE 3 MECZE -POWINNY BYĆ ZA FREE!!!!!!.Wtedy MAMY GWARANCJE 100% PEŁNYCH TRYBUN I STADIONU KTÓRY BĘDZIE ZMORĄ dla przeciwników,stadionu który będzie zawodników niósł .Utrzymanie spokoju nie powinno być trudne z BOT czy Polonią W ,co do KSG to myślę że stowarzyszenie Tylko Cracovia z Grupą Trzymającą Władzę poradzi sobie z tym (jeśli nie to kibiców ksg nie wpuszczać -pod płaszczykiem remontu sektora tak jak to wiele klubów czyni). 2.Zmiana trenera na trenera z twardą ręką (w tej chwili wolni są Jacek Zieliński (ten co trenował Polonię W i Bobo Kaczmarek).Płatek non stop robi ostatnio błędy i idiotycznymi zmianami szkodzi drużynie .Przez niego tracimy punkty.Najbardziej debilne zmiany to mecz z łks i ściągnięcie Barana który trzyma defensywe i o zgrozo wpuszczenie młodego Klicha zamiast zawodnika defensywnego i wysokiego.Równie niefortunne zmiany w meczach Ruchem ,skład wyjsciowy i ustawienie drużyny w meczu z legią.W meczu z Sląskiem to już był sabotaż i CELOWE DZIAŁANIE NA SZKODĘ DRUŻYNY!!!!. Obwiniam Płatka za 1.nie trafione transfery(kryminałem pachnie zatrudnienie Murasia )z pozostałych wzmocnieniem jest tylko Sasin , Ślusarski i może Derbich -reszta to są tzw sztuki. Za te same albo mniejsze pieniądze co ma kolega Płatka muraś moglibyśmy mieć chociażby Świerczewskiego. 2.Puszczenie z klubu Witkowskiego i Milosewica (ten drugi na pewno jest nie gorszy od Karwana ,o murasiu to nie wspomne) 3.Wystawianie zawodników z podstawowego składu na mecze w PP.Skutek kontuzje Polczaka i urazy Ślusarskiego i paru innych zawodników.Celem nadrzędnym jest uratowanie ligi . 4.lewitowanie w świecie absurdu jeśli chodzi o skład meczowy ,taktykę czy zmiany.Ze śląskiem cały stadion wiedział że najsłabszym ogniwem był Wasiluk i on grał całe 90 min ).Platek bezczelnie potrafił wmawiać na konferencji że Wasiluk zagrał dobry mecz. Mam nadzieje że czyta to Filipiak i zareaguje .Profesorze potrzebujemy nie tzw półśrodków (obniżka cen biletów i pozostawienie Płatka )tylko szybkich i radykalnych decyzji!!!!.Kiedyś stadion uratował KSG przed spadkiem teraz na nas pora. Profesorze bilety za free i zmiana trenera!!!! JA SAM MAM OD WIELU LAT KARNET NA SEKTOR B .Nie obrażę się w żaden sposób na klub ,ani na to że na tym karnecie stracę.Wizja spadku jest dla mnie i myślę że innych kibiców bardziej przerażająca niż strata kasy!!!!
    • gnattt

949
      2
    • 20.04.2009 o 15:51
      Post #505543 20.04.2009 15:51
    dla karnetowcow w ramach rekompensaty atrakcyjna znizka na nastepny sezon. Bilety za Free lub symboliczna zlotowke.
    • PreCeL_NH

157
      0
    • 20.04.2009 o 15:54
      Post #505545 20.04.2009 15:54
    Mimo wszystko ja bym się powstrzymał od zmiany trenera chyba że w bytomiu będziemy wyglądać jak ostatnio w warszawie ale ja myślę i przede wszystkim wierze że odniesiemy tam piękne zwycięstwo i odbijemy się od dna !!! Bilety za free?? moim zdaniem nie wykonalne można obniżyć radykalnie np o 50% ale to z drugiej strony nie będzie fair w stosunku do karnetowiczów chodź wiadomo że liczy się przede wszystkim utrzymanie. To co my możemy zrobić to dopingować zawsze nie ważne czy jest 3-0 czy 0-3 , bo i tak nie wierze że ktokolwiek z włodarzy klubu iteresuje to co tu piszemy o ile w ogóle ktoś z nich to czyta ... My mamy CRACOVIE my jesteśmy kibicami i my mamy im kibicować na dobre i na złe !! Dla tego po raz kolejny: WSZYSCY DO BYTOMIA !!!!!!!!
    • rozrabiaka

5.5K
      3.8K
    • 20.04.2009 o 17:04
      Post #505562 20.04.2009 17:04
    Bilety na C+D po 1zł,na B po 5zł Reklama na plakatach+media Kary finansowe dla piłkarzy,lub wstrzymanie premii i "zamrożenie" 50% wypłaty p.s. potter walnij się w łeb z pomysłem niewpuszczana kibiców Górnika. Piłka nożna dla kibiców!
    • potter

8.9K
      5.2K
    • 20.04.2009 o 17:06
      Post #505564 20.04.2009 17:06
    Karnetowiczom bilety za free można wynagrodzić to dodatkową zniżką na następny sezon. Byle tylko nie spadli z ligi.Ja mam karnet i nie chce nic byle tylko kolejny karnet był na mecze ekstraklasy.Myśle że inni myślą podobnie.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 20.04.2009 o 17:35
      Post #505570 20.04.2009 17:35
    Bilety nie będą za free, bo się nie zgodzi na pewno Filipiak (i dobrze). Bilety powinny iść o połowę taniej czyli począwszy od D - 5 zł, C1-4 7 zł, C5-11 - 8 zł itd. Wtedy się poprawi na pewno doping oraz frekwencja.
    • gnattt

949
      2
    • 20.04.2009 o 17:41
      Post #505573 20.04.2009 17:41
    zadne 50%. Tu nie chodzi o konkretny wymiar finansowy. Jak ktos zauwazyl wczesniej,uzbieranie 10 czy 18zl przez tydzien to nie problem, odstawiasz 2 paczki szlugow i masz na mecz. Chodzi o sygnal,ze gra jest o najwyzsza stawke, sprawa zycia i smierci . Musi byc cos co przemowi do ludzi, trafi do ich glow. Pomoż utrzymac Cracovie w ekstraklasie, przyjdz, wejscie za darmo ( lub tylko za 1 zl)!!
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 20.04.2009 o 17:50
      Post #505575 20.04.2009 17:50
    rozrabiaka Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Bilety na C+D po 1zł,na B po 5zł > Reklama na plakatach+media > Kary finansowe dla piłkarzy,lub wstrzymanie > premii i "zamrożenie" 50% wypłaty > > > p.s. potter walnij się w łeb z pomysłem > niewpuszczana kibiców Górnika. Piłka nożna dla > kibiców! > > > CRACOVIA > F.C.WIELICZKA I koniecznie dać każdemu napój ''gol'' do biletu a najlepiej dwa bo w przeciwnym razie ludzie nie przyjdą i spadniemy z ligi . Bilety nie są drogie ( można na 3 ostatnie mecze zrobić obniżkę , na D/C1-4 po 8 zł , na C po 12 ,na B1-6 17 zł itd ) , jeżeli większość naszych kibiców woli chlać i palić papierosy a nie oszczędzić na bilet to niech się nie pokazują . Klub ma ich błagać na kolanach poprzez darmowe wejście aby przyszli na mecz ?? Niech też włożą trochę wysiłku w rozwój szeroko pojętej Cracovii poprzez zakup biletów .
    • Miszczu2007

10.1K
      4.1K
    • 20.04.2009 o 18:01
      Post #505579 20.04.2009 18:01
    Można przenieść młyn na D i wpuścić tam karnetowiczów z C. Ceny biletów: B:20zł, C:10zł, D:5zł. Wtedy napewno doping będzie dużo lepszy, przy głośnym dopingu w młynie ludzie będą się podłaczać, jak ludzie nie słyszą co zapodaje młyn, albo słyszą cichy, nierówny bełkot to jak mają krzyczeć? Trenera jednak teraz bym nie zwalniał, bo już jest za późno. Niech Płatek odejdzie po sezonie niezależnie czy się utrzymamy czy nie.
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 20.04.2009 o 18:09
      Post #505587 20.04.2009 18:09
    Ceny biletów oczywiście powinny mieć jakąś zniżke (oczywiście poza kobietami i dziećmi żadnych darmówek) ale : 1. Najważniejsze aby z Klubu i od kibicowskich autorytetów wyszedł sygnał a) Cracoviia Was naprawdę potrzebuje. Kto Pasiak to powinien być b) Sygnał ,że kibice są ważną częścią Klubu a nie utrapieniem, "dopustem Bozym" i "bólem głowy" naszych vice-prezesów/personelu Mks. 2. Żadnego mieszania sektorami Miszczu...dopiero by się "mega-bajzel" zrobił przy wejściu...
    • tofi

2.9K
      575
    • 20.04.2009 o 18:17
      Post #505592 20.04.2009 18:17
    Nie rozumiem tekstów, że niemozliwe jest wprowadzenie darmowych biletów, to powinno być możliwe, bo możliwy jest spadek Cracovii z Ekstraklasy i jak pisał potter potrzebne są radykalne kroki, a kibice powinni być w tej sprawie jednomyslni.
    • Użytkownik usunięty

74.8K
      2
    • 20.04.2009 o 18:22
      Post #505595 20.04.2009 18:22
    No to pora zrozumieć . Tofi co to za kibice, którzy przychodzą na Pasy dopiero wtedy kiedy będzie wejście za ''darmochę'' . Należy lekko obniżyć dotychczasowe ceny i przeprowadzić kampanię reklamową pod hasłem walki o utrzymanie ekstraklasy , to powinno wystarczyć .

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)

Goście (1)
    • Główna
    • Działy i kategorie