cześć,
własnie jem pierogi,
kupiłem na próbę w restauracji o kuriozalnej nazwie Pierogi Paradise,
napiszę później wrażenia, a wy? napiszecie?
piszcie o fajnych miejscach gdzie można dostać dobre pierogi,
pozdro
-
-
Pierogi - gdzie najlepsze?
Romuś , jak się je to się nie gada.
Roman, nawet ja dzisiaj poszcze, a ty, "autorytet moralny z gazety wyborczej" do miana ktorego aspirujesz, jaki przyklad ludziom dajesz ?
Ja i praktycznie większość mojej Rodziny zamawiam u takiej Pani,która mieszka na Prokocimiu.
Jest to starsza Pani,która w zaciszu domowym robi na zamówienie praktycznie każdy rodzaj pierogów - z mięsem,ruskie,z serem na słodko,z truskawkami,z porzeczkami,z kapustą i grzybami, oraz uszka,barszcze,żurki,ciasta etc.
Pierogi i uszka są zamrażane więc mogą później leżeć w lodówce ile chcemy.
Nie byłoby w tym nic wyjątkowego gdyby nie fakt,iż wszystkie pieniądze zarobione przez tą Panią są przeznaczane na jej niepełnosprawnego wnuka.
A z takich normalnych ogólnodostępnych miejsc,podobno w sieci PASIBRZUCH są bardzo dobre. (m.in. na ulicy Starowiślnej).
pierogi ruskie, zero mięsa, ciasto/serek/cebulka/ - totalnie bezmięsna i postna potrawa, co wy chcecie? :)
ja najbardziej to lubię ogolonego pierożka :D
Mojej mamy, jak robi to od razu 100 bo mniej mówi ze nie opłaca. Z mięsem nie za bardzo, z kapusta i grzybami już prędzej.
Świetne pierogi różnych nazw jadłem na festiwalu pierogów na małym rynku w zeszłym roku bodaj.
tja tlusty serek, przysmazana cebulka, az mi slina cieknie na mysl :)
dobre pierogi serwuja w barach mlecznych : " Gornik"kolo ulicy skarbowej, pod arkadami na grodzkiej , dobre pierogi sprzedaja na placu targowym na grzegorzkach ( w samym rogu placy pomiedzy hala ,a nasypem. Szkoda ze do odgrzania ,ale jedne z lepszych pierogow w życiu jadlem w Mielcu w restauracji pomiedzy Cpnem a Biedronka
Jak byłem małym bąkiem to na ulicy Długiej można było kupić "pierożka",a był to taki dłuuugi jak zapiekanka pieróg w twardym cieście nadziewany kapustą i grzybami.
Coś pysznego!
LiPtOoN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak byłem małym bąkiem to na ulicy Długiej
> można było kupić "pierożka",a był to taki
> dłuuugi jak zapiekanka pieróg w twardym cieście
> nadziewany kapustą i grzybami.
>
> Coś pysznego!
>
tz. pierg szwedzki , jak sie nie myle to nadal mozna takiego pierozka tam kupić
Można, otwarte od 10 do ostatniego pieroga, czyli w praktyce dość krótko.
U babci Maliny na Szpitalnej! Pierogi nr 1 w Krakowie!
LiPtOoN Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jak byłem małym bąkiem to na ulicy Długiej
> można było kupić "pierożka",a był to taki
> dłuuugi jak zapiekanka pieróg w twardym cieście
> nadziewany kapustą i grzybami.
>
> Coś pysznego!
>
>
>
>
>
> ..::Cracovię Kochamy::..
Pieróg szwedzki się zwał i nadal można go tam konsumować! mniam!!! A jeśli chodzi o klasyczne pierogi[kupne] to niezłe i bardzo tanie są w barze mlecznym "Flisak" koło Jubilata!:)
P.S Babcine wyroby są jednak najlepsze!!!!
sam takich rzeczy nie jem ale polecam Polskie Jadło
U mojej Babci... Ale Was nie zapraszam;-) Sam wszystko wciagne...:-)
A gdzie są dobre naleśniki??
aha i dev ma 100% racji! Te w Mielcu były nie do podrobienia! I to w dobrej cenie!
fddf
Mi najlepiej smakują na św. Tomasza, nie pamiętam dokładnego adresu, ani nazwy, ale zaraz obok skrzyżowania Tomasza ze Szpitalną. Można tam też zjeść dobre naleśniki ze szpinakiem.
u mojej mamy:)))))))))))
ktoś chętny;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)