rmszar a ja tego jednak nie rozumiem jak można sie czepiać o takie głupoty.ja też mam ulubione miejscówki i na stadionie i na hali ale mimo wszystko jeśli widze że to miejsce jest zajęte to siadam-dosłownie krzesełko czy dwa obok poniżej czy powyżej-i po problemie.ale są tacy co tego nie przeżyją i woleliby już wyjść niż obejrzeć mecz z miejsca obok-ja tego nigdy nie zrozumiem i będe sie z tymi ludźmi zawsze spierać.a co do zachowania zarządu to już inna kwestia że zachowali sie kiepsko w każdym razie cel osiągnęli-ludzie karnety kupili...
-
-
Sezon 2009/10
Drughi- nie po to ktos kupuje karnet na jakies miejsce, zeby z niego zrezygnowal. Ja to rozumiem, bo sa osoby, ktore maja kolo siebie starych znajomych, siadaja w swoich grupach i chca siedziec zawsze na swoim krzeselku.
Dlatego, skoro Tobie nie przeszkadza, gdzie siedzisz, powinienes takiej osobie ustapic. Nie ma potrzeby sie z kims o to spierac.
może i masz troche racji...pewnie jak już będe stary i będe mieć starych znajomych to taki problem zacznie i mnie dotyczyć;)ale wrócimy do tego pewnie w play-off nie wcześniej bo w sezonie każdy kto chodzi widzi jak jest z zapełnianiem miejsc i "walką" o krzesełka...ale jak ktoś tam wcześniej wspomniał może z powodu tego że piłke nam z miasta zabrało więcej ludzi pojawi sie na hokeju?pożyjemy zobaczymy.do zobaczenia wszystkim w niedziele:)
Cracovia powalczy o mistrzostwo
Źródło: Dziennik Polski
Hokeiści Cracovii będą bronić tytułu mistrzowskiego. W tym celu pomóc ma im m.in. trening kick-boxingu. O szczegółach, z trenerem Pasów Rudolfem Rohaczkiem rozmawiał Andrzej Stanowski z ?Dziennika Polskiego?.
Nadchodzący sezon będzie szóstym z kolei, spędzonym przez Rudolfa Rohaczka na ławce Cracovii. Pomimo to szkoleniowiec nie czuje się wypalony. Receptą na to jest wprowadzanie nowych rozwiązań treningowych w każdym sezonie. ? Wyznaję zasadę, że stereotyp zabija. Po każdym sezonie niszczę kartki, na których miałem zapisane ćwiczenia. Potem wymyślam nowe.
W trakcie przygotowań do nadchodzącego sezonu, zawodnicy, oprócz zwykłych zajęć, uczestniczyli w treningu kick-boxerskim oraz uderzali młotami w opony. ? Hokej wymaga żelaznej siły i kondycji. Kto tego nie rozumie, nie ma czego szukać w naszej dyscyplinie. Dlatego ćwiczyliśmy dwa, niekiedy trzy razy dziennie. Poprzedni sezon pokazał, że to jedyna droga do sukcesu.
Analizując poprzedni sezon, Rohaczek stwierdził, że dysponował najlepszym kolektywem, z jakim przyszło mu pracować w Krakowie. Dodatkowo zespół posiada bardzo dobrego kapitana, którym jest Daniel Laszkiewicz. ? Kiedy trzeba pogada z kolegami, innym razem krzyknie, mam z nim dobrą komunikację. W pięciu meczach play-off grał z obolałą kostką na środkach przeciwbólowych. Zaimponował mi.
Rudolf Rohaczek słynie z kilku rzeczy. Pierwszą jest przykładanie ogromnej wagi do taktyki. Do każdego meczu przygotowuje się, analizując godzinami mecze na wideo. Drugą jest jego przesądność, w play-off zawsze był w bordowym sweterku. ? Po raz pierwszy ubrałem go przed dwoma laty w Tychach i przyniósł mi szczęście. Po sezonie wyprałem go i schowałem do szafy. Może znowu się przyda.
Oprócz obrony mistrzowskiego tytułu, hokeiści Cracovii będą walczyć w Pucharze Kontynentalnym, w którym od wielu lat polskie drużyny nie mogą przejść rundy wstępnej. ? Chcielibyśmy zrobić wyłom w złej passie. Tym bardziej, że turniej październikowy zostanie rozegrany w Krakowie. Naszym głównym rywalem do pierwszego miejsca będzie zapewne drużyna z Kazachstanu.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wszystko OK!!! Drużyna mocna ,ale by naprawdę powalczyć w Pucharze Kontynentalnym pasowałoby jeszcze sprowadzić jednego obcokrajowca by było choć 2 rezerwowych napsatników(na dzis tylko 13 zawodników w przodzie) !!!
jurassic Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Alko D`Bier Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > W klubie powiedzieli mi, że karnetów na sezon
> > zasadniczy NIE BĘDZIE !!!
> > Kupując drogi karnet na poprzednie play-offy,
> > byłem przekonany, że będę mógł wykupić
> > "swoje" miejsce na cały obecny sezon.
> > Czuję się rozgoryczony i oszukany.
>
> Również czuję się niesamowicie rozgoryczony i
> jeszcze bardziej oszukany !!! Panowie wywiążcie
> się ze swoich obietnic !!! Tak nie można,
> zdzierać z kibiców kasę obiecankami i nabijać
> ich w balona !!! Co na to Stowarzyszenie Kibiców
> Tylko Cracovia, z którym była ustalana cena
> karnetu na play-off ubiegłego sezonu !!!
> Poza tym w aktualnościach na stronie Klubu, w
> wiadomości z dnia 05.02.2009 r. pt. "Karnety
> hokejowe na play-offy od piątku", jest napisane
> na samym końcu: "Tym bardziej, że jego nabycie
> automatycznie daje gwarancję wykupionego miejsca
> na następny sezon." Dowód tutaj:
> http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=4244&x=0
>
>
> Oczekuję odpowiedzi, zarówno od Klubu , jak i od
> Stowarzyszenia !!!
I co ? Już jest piątek, w niedzielę pierwszy mecz nowego sezonu, a Wy wszyscy (tj. Klub i Stowarzyszenie) nabraliście wody w usta ?
A jednak czas nie stoi , sezon nadchodzi i godziny do otwarcia.
Gramy z finalistą z zaprzyjażnionych Tych , czyli znakomite
otwarcie. Takie mocne zapasy, pojedynek który wykaże o sile
rozdawanych w tym sezonie kart . Choć , jak przupuszczam
będą jeszcze ze 2- 3 drużyny z ambicjami i potencjałem w nogach
i rękach.
Wchodzimy w sezon i po ubytkach, zyskach i zawsze jest pytanie.
Musiał, Lopuski, Biela czy równoważa liczebne straty z poprzedniego
sezonu i w kompozycji z resztą zespołu, dają gwarancję , że stworzą
zespół który do mistrzostwa będzie aspirował w nazwie-faworyt.
Więc, żeby na to pytanie odpowiedzieć, zachodzi konieczność znalezienia
odpowiedzi, może nie zasadniczej, bo zawsze mogą być korekty .
Jak będziemy grać,jakie zestawienie, jaka moc w potencjale.
Były jakieś sygnały, ilość bardzo skromna/ czyżby AS. trochę zaspał/
i ten stały związek pt. kasa. ,że przegrywamy batalię o wojnę,zabiegi
pt. transfery. Więc jakie były transfery co mogą dać jakościowo drużynie
i jakie to może mieć przełożenie na wartość i wynik w tabeli. . Wiec
jak te transfery mogą mieć wpływ na oczekiwany/ w zamysłe/ wygląd drużyny,
a wszczególności w formacjach w zestawieniu trójek w ataku.
Gdzieś zasłyszałem, czy też przeczytałem, że jest przymiarka Musiała
z Pasiutem i Lopuskim. Taki bodziec dla komórek na pobudzenie , że
tworzy się super atak, a gdzie indziej włącza się hamulec , że może
nastąpić nierównowaga w sile poszczególnych formacji. Doszedł w
myślach następny rożdwięk. Dwóch mocnych środkowych w jednej
trójce. Ale znowu w myśleniu przeszkoda bo nie ma w stosunku do
środkowych w drużynie idealnego rozwiązania. Jest ich za dużo.tych
z marką. A zamysł był taki by stworzyć 3 silne formacje. Na cztery
b. silne po prostu nas nie stać.
Biorę dzisiaj do czytania Dz.P. i tam AS. informuje. Musiał jest w trójce
z Piotrowskim i Drzewickim. Czyli ten wariant drugi i taki tylko możliwy
Taka tylko zamiana środkowego w formacjach drugiej i trzeciej. Taka
wymiana sensowna i moim zdaniem słuszna. Daje to gwarancję, że
siła 3-ch formacji będzie bardziej zrównoważona, a atak 3-ci wzbogaci
się o cechy siły, spokoju, doświadczenia w osobie Musiała .
Wiec praktycznie wszystko jest wiadome co do zestawienia formacji
w ataku, a z tego wynika obraz następujący.
I atak.
L. Laszkiewicz - Słaboń - D.Laszkiewicz
II atak
Lopuski- Biela- Pasiut
III atak
Piotrowski - Musiał - Drzewicki
IV atak
Radwański - Rutkowski - Witowski
Co z zestawienia wynika. Biela, Pasiut obaj środkowi i jeden
z konieczności będzie musiał grać na boku. Wcale nie musi
to oznaczać utraty siły i atutów tej formacji.
Pozdrawiam wszystkich sympatyków hokeja.
Panowie wszyscy na mecz.
dobre 4 ataki ale szkoda ze tylko 1 obcokrajowiec.... WSZYSCY NA MECZ!
sorka "szkoda ze tylko 3 obcokrajowcow"
mialo byc
Wrześniowe mecze Pasów (za PZHL):
3. kolejka - [b]18.09.2009[/b]
Wojas Podhale - Comarch Cracovia
4. kolejka - [b]20.09.2009[/b]
Energa Stoczniowiec - Comarch Cracovia [b](ZMIANA GOSPODARZA)[/b]
[b]awansem - 22.09.2009[/b] (z 25.10.2009)
Comarch Cracovia - Akuna Naprzód Janów
5. kolejka - [b]25.09.2009[/b]
23 Akuna Naprzód Janów - Comarch Cracovia [b]TVP SPORT[/b]
6. kolejka - [b]27.09.2009[/b]
28 Comarch Cracovia - KH Pol-Aqua Zagłębie
Ciekawe co z Ćieslickim i Landowskiem nie grali w drugiej ani w pierwszej druzynie ????
Cieślicki kontuzja, Landowski nie wiem...
*REVENATOR* Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ciekawe co z Ćieslickim i Landowskiem nie grali
> w drugiej ani w pierwszej druzynie ????
9 dni później
Ten sezon może byc bardzo ciekawy.... Liga jest bardziej wyrównana, co widać przede wszystkim w dole tabeli.... Co roku trafiał sie jakiś kopciuszek, który od początku skazany był na degradację.... Tym razem po kilku kolejkach trudno jest wskazać drużynę do spadku.... Co prawda Unia OŚwięcim nie zdobyła jeszcze punktu, ale w każdym rozegranym meczu zbierała dobre recenzje (zwłaszcza przegrany mecz w Tychach 2-3).... Wskazać można praktycznie tylko 5-ciu pewniaków do pierwszej szóstki.... Są to: Cracovia, GKS Tychy, JKH GKS Jastrzębie, Podhale NT i Zagłębie Sosnowiec.... Pozostałe ekipy wyraźnie odstają od tej piątki i bedą walczyć o to jedno miejsce.... Faworytów mam tutaj trzech: Sanok, Naprzód Janów i Stoczniowiec... Największe szanse daję tym pierwszym....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)