heh pasiasty sytuacja z Kmiecikiem to wypisz wymaluj sytuacja z przed 2 lat Malasinskiego.i Wasz klub doskonale powinien sobie zdawac sprawe ze nic niewskora bo podpis Kmiecika nic nie jest wart bez zgody jego macierzystego klubu czyli mmks-u.a odmienna sprawa jest ze kmiecik dosyc dlugo czekal az wasz klub zrobi jakikolwiek ruch w jego sprawie az w koncu za zgoda tegoz Mmksu podpisal umowe z Wojasem bo doskonale zdawal sobie sprawe ze zwlekajac dluzej moze zostasc na lodzie!powiem tylko tyle ze Cracovia nawiazala z nim kontakt na MP Juniorpw w Opolu i od tego czasu az do ubieglego tygodnia nic ale to doslownie nic niezrobila w tej sprawie !!!!Kmiecik chcac byc chociaz troche w porzadku wobec wwaszych zkontaktowal sie z nimi przed zlozeniem podpisu u Wojasa i wiecie co uslyszal??ze jak zalatwi sobie w MMKsie darmowe przejscie do Cracovii to bedzie zawodnikiem pasow bo Craovia zadnego ekwiwalentu placic Nowotarzanom niezamierza....ot i tyle w tym temacie!
-
-
Sezon 2009/10
Nowy system rozgrywek
http://www.hokej.sport24.pl/news/show/92860/plh/pzhl--nowy-system-rozgrywek/
Kmiecik , Kmiecikiem. Nie byłby to pierwszy ani drugi Kmiecik w Cracovii;)
Mnie bardziej interesuje zmiana regulaminu rozgrywek:
http://sport.onet.pl/0,1248778,1973864,wiadomosc.html
Oczywiście nigdy nie jest całkiem biało ani całkiem czarno ale moim zdaniem jednak więcej czarnego...
Na dziś mamy 4 bardzo mocne piątki+ jedno wolne miejsce dla obcokrajowca ,i na pewno będzie to napastnik,tak wiec potrzebujemy 2 obrońców i 2 napastników by mieć 5 piątek.Dobrze gdyby byli przed początkiem sezonu,by wspomagali drużynę rezerw w razie potrzeby ,by nie grali w 10-12 zawodników jak na poczatku sezonu 2008\09
.Cracovia tez moze mieć 4-5 obcokrajowców w tym młodych juniorów grających w rezerwach ,a w razie potrzeby(jesli ktorys z 3 obcokrajowców wypadnie )
No to chyba mamy LM z głowy, no i Józka chyba też.
Stawiam pieniądze przeciw guzikom, że za rok dwa, limit obcokrajowców znowu zostanie zwiększony.
Paranoja.
jedno jest pewne w zaistnialej sytuacji nie mozna załowac kasy na napadziora z zagranicy! To musi byc chłop który bije o glowe Józka! W grę w LM nie wierzę ,ale o powalczenie w Kontynetalnym juz tak.
Otóż to dev,otóż to... Jeśli mniej to lepszych.A i o rezerwach nie można zapomnieć...
Może inne kluby poza kilkoma zaczną szkolić młodzież na poważnie.
Może dałoby się solidne szkolenie pogodzić z coroczną walką o najwyższe cele.Czy to zbyt wielkie wymagania ?
Łukasz Korzeniowski brązowy medalista Mistrzostw Polski Juniorów, najproduktywniejszy zawodnik punktacji kanadyjskiej tego turnieju podpisał roczny kontrakt z Orlikiem Opole.
Łukasz Korzeniowski jest wychowankiem klubu z Opola. W poprzednim sezonie reprezentował w 6 meczach barwy ekstraligowej drużyny ComArch Cracovii Kraków. Więcej jednak grał w pierwszoligowych rezerwach gdzie w 16 spotkaniach zanotował 12 bramek i 7 asyst, na końcówkę sezonu wrócił do Orlika gdzie w 9 spotkaniach zdobył 4 bramki i zaliczył 2 asysty.
Pod koniec kwietnia zdobył z juniorami Orlika Opole brązowy medal. Został najskuteczniejszym zawodnikiem turnieju finałowego. W 5 spotkaniach zanotował 11 punktów za 4 gole i 7 asyst.
Mimo propozycji z ComArch Cracovii oraz kilku innych ekstraligowych klubów Korzeniowski postanowił jeszcze przynajmniej przez rok grać w barwach Orlika Opole.
INFO .HOKEJ NET
Żadna strata -nam potrzeba zawodników dużo lepszych.Potrzebujemy 4 zawodników (2 stranieri by była rywalizacja o miejsce w drużynie i dwóch zawodników krajowych ).
Przydał by się 1 obrońca -w miejsce Skowranka i 3 napastników .
Wcale nie żadna strata, takich zawodników jak Korzeniowski brać powinniśmy i liczę, że za rok do nas wróci. Naprawdę zawodnik tak młody, wyróżniający się w swoim roczniku, do tego mający już kilka meczów w PLH na koncie i ze świetnymi warunkami fizycznymi nie zdarza się u nas często
TYlko musi więcej jeść, zdecydowanie więcej :D
Może Korzeń sie wyróżniał w mp juniorów ale w I lidze tylko wzrostem imponował.
Obserwowałem dziś chłopaków jak trenowali i powiem wam że ostro zasuwają.
Następnym razem wezmę aparat.
Inna sprawa to wstyd żeby Mistrz Polski trenował na parkingu przed lodowiskiem.
Zasłużyli nasi mistrzowie na godniejsze warunki do treningu, a nie to co teraz.
Jak zobaczyłem Łopuskiego leżącego na asfalcie i robiącego brzuszki to wymiękłem.
Podejrzewam ze dla piłkarzy jest to nie do pomyślenia.
Wczoraj jeżdziłem na rowerku wokół błoń, a tu Radzik zasuwał na rolkach:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wczoraj jeżdziłem na rowerku wokół błoń, a
> tu Radzik zasuwał na rolkach
Skąd Pan wiedział, że to Radzik, czyżby jeździł bez maski? ;)
Korzeniowski - według mnie bardzo rozsądna decyzja chlopaka, bo on sam [i]postanowił jeszcze przynajmniej przez rok grać w barwach Orlika Opole[/i].
Czyż nie lepiej dla niego, by grał właśnie przez rok, mając pewne miejsce w składzie drużyny, która będzie o coś grać (w nowej formule rozgrywek nawet może o PO ekstraklasy) niż u nas w 2. drużynie, bo do 1. by raczej jednak szans nie miał?
Zubereg - cyklisto... na rowerkach to lewacy jeżdżą :):):); w dodatku to wystarczy chodzić na nasze mecze piłkarskie, by naszych hokeistów spotkać. Co im się bardzo chwali!
Sterby
Poznałem po znaku rozpoznawczym:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
zubereg Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Sterby
> Poznałem po znaku rozpoznawczym
>
Rozumiem, miał w ręku flaszkę :D ;)
Czy ktoś wie, z kim będzie grał Lopuski.
Chętnie usłyszę odpowiedż.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)