O finał zagramy ze Stocznią
Terminy spotkań 24.02 (dom), 25.02 (dom), 28.02 (wyjazd), 01.03 (wyjazd), 04.03 (dom), 06.03 (wyjazd), 08.03 (dom). Na tym etapie gra się do czterech zwycięstw.
-
-
O finał ze Stoczniowcem Gdańsk
Dyskusja została zdominowana przez ceny biletów i inne kukułki pozasportowe.A tymczasem może się okazać że już Stoczniowiec nam pokaże miejsce w szeregu....Mamy handicap w postaci dłuższego odpoczynku,ale jak obcokrajowcy się nie obudzą,to ciemno to widzę......
Autor: torreador (IP zapamiętane)
Data: 20 lut 2009 - 22:37:34
Po obejrzeniu meczu w Gdansku jestem wzglednym optymistą. Większośc hokeistów Stoczniowca jest w gorszej formie niż w najlepszym dla nich okresie sezonu zasadniczego.
Zaczymać tylko "Furę koksu" i bedzie dobrze. Oczywiście jesli nasza forma szybkosciowa pojdzie progresywnie do góry jak co roku o tej samej porze.
W sumie to na początku wolałem żebyśmy grali z Zagłębiem, ale zapomniałem, że musimy się zrewanżować Stoczni za Puchar Polski!;) Emocji z pewnością nie zabraknie!:D
Pasiasty68 co z Ciebie taki pesymista? moim zdaniem wygramy ta rywalizacje 4-1 i bedzie powtorka finału z Gks-em Tychy :D
Tak jak myślalem. Gro naszych spotkań półfinałowych bedzie sedziował duet z New Targu - Kępa Rokicki.Sędziują mecz nr 1 i 3. Mecz nr 2 sedziują Meszyński z Porzyckim i tu spoko ale mecz nr 4 MARCZUK i Dzieciołowski.
Na szćzęscie wyresetowaliśmy Pachuckiego który swoje 'nieprzeciętne" umiejętności bedzie prezentował w Nowym Targu i Tychach. Ale na finał może znowu powrócić do Krakowa, cięzko bedzie mi go znieśc(oczywiście Macieja P. a nie finał)
Jeszcze Rudi musi uwazać na ego Kępy które ma nadwyraz rozwinięte - bo gdy o nie zawadzi
np. nie zgadzając sie z decyzją Kepy on z lubościa odsyła trenera na trybuny. Ot! taka prywatna wojenka.
Poziom gry naszych obcokrajowców budzi mój niepokój zwłaszcza w porównaniu do tych z Podhala.Wydaje mi się też że w porównaniu do ubiegłego sezonu Podhale czy Stoczniowiec są mocniejsi.Tychy to dla mnie niewiadoma.W sumie nie widzę specjalnych powodów do optymizmu tym bardziej że jak się wydaje myśmy się tak przyzwyczaili że co sezon walczymy o te najwyższe cele jak niektórzy politycy że i tak zawsze będą u władzy.Może się niepotrzebnie stresuję ale tego wewnętrznego niepokoju nie sposób zagłuszyć....Oczywiście może się okazać że Stocznia będzie podmęczona a Szarotki przedwcześnie osiągnęły szczyt formy...Zresztą lód zweryfikuje wszystko.......
Dla mnie powodem do niepokoju jest to, że trener Podhala próbuje kopiować pomysły Rohacka.
Podhale mimo dość wyraźnej wygranej w sezonie zasadniczym nie starało się za wszelką cenę osiągnąć wysokiej formy już wtedy. Nie przemęczali się również z TKH.
Rzeczywiście pomijając Mihalika, reszta naszych stranieri nie wyróżnia się na tle ligowej szarzyzny, ale z drugiej strony sam Baranyk z nowym świetnym obrońcą mistrzostwa Podhalu nie zagwarantuje. Wydaje mi się, że średni poziom umiejętności hokejowych w naszej drużynie jest najwyższy w lidze.
Stoczniowiec nie leżał nam w sezonie zasadniczym, ale bilans spotkań bezpośrednich jest remisowy, podobnie z Podhalem z którym toczyliśmy bardzo zacięte pojedynki w NT, a dość łatwo wygrywaliśmy u nas (pomijając porażkę 1:2). Za Tyskich gromiliśmy bez większego wysiłku.
A wracając jeszcze do naszych obcokrajowców, to, że teraz nie błyszczą wcale nie znaczy, że nie eksplodują formą za tydzień, vide Badżo w zeszłym sezonie.
Obserwując formę od pierwszego meczu z JKH widać, że idzie ona wyraźnie w górę.
Pamiętać należy, że Stocznia wyeliminowała Zagłębie z duuuużą dozą szczęścia.
Moje typy 4:1 z Gdańskiem i 4:2 z Podhalem.
Tychy brąz.
Doping bedzie kolejnym zawodnikiem naszej Cracovii ! Wszyscy śpiewać i do zobaczenia!
DLA ŚPIEWAKÓW tak przypomnę żeby kupować bilety na A B C czyli te za bramką :)
Zawodnicy "Stoczni" w ciągu ośmiu dni rozegrali pięć spotkań z Zagłębiem, ale nie mają wiele czasu na odpoczynek. Po wolnej sobocie, w niedzielę już normalnie trenowali. Zajęcia czekają ich także w poniedziałek, a we wtorek rano wyjeżdżają na pierwszy mecz półfinałowy z Cracovią.
- Rywale wcześniej zapewnili sobie awans do półfinału, mieli więcej czasu na odpoczynek, ale czasami lepiej przystąpić do ważnego meczu z marszu, będąc w rytmie meczowym - mówi Zabrocki.
CZ ESC INFO -Źródło: Gazeta Wyborcza Trójmiasto - Łukasz Pałucha
Będzie transmisja w TV z tego spotkania?
Jest na TVP Sport,ale naszych trzeba wspierać na siedleckiego:):):)
Heh, ja niestety nie dam rady jutro być, ale w środe będe;p
http://sport.interia.pl/hokej/news/kapitanowie-typuja-mistrza,1264599
Tego Vitka to bym obok Mihalika widział.
Wsadził nieźle na 1:0. Choć Radzik nie powinien zostawić tam w ogóle luki.
Nieźle to wpakował drugą bramkę,miał chitrus nerwy:)
Piękny gol!!!
Tak jak przewidywałem - Stoczniowiec jest w slabszej dyspozycji niz jeszcze 2 miesiace temu a u nas forma idzie w gorę. Gdyby nie katastrofalne błędy nasych obronców to gdańszczanie byliby dzisiaj bez sztycha. U nich do gry w półfinalach play offu jest Odrobny i 2 piątki a u nas Radziszewski i 3 wyrównane piątki. Tutaj mamy zdecydowana przewagę.Dzisiaj na dobra sprawę nie byli w stanie nam podskoczyć. Jestem optymistą.
A tak na marginesie - słyszeliście jaki popis znowu dał w New Targu sedzia ( za wielkie slowo) Maciej Pachucki? Dobrze że gramy z Gdanskiem i przez półfinały nie bedzie nam bruździł.
"Dzisiaj krakowianie oddali aż 59 strzałów (40 celnych), podczas gdy rywale 27 z czego 18 celnych."
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)