Słabszy, ale za to coraz bardziej wyrównany :P
-
-
Półfinał Mistrzostw Polski CRACOVIA-Stoczniowiec 24 luty 2009rPRZESADA Z CENAMI BILETÓW!!!
Jest jescze jeden wątek tego tematu; ciągłe narzekanie, że Filipiak nie kupił tego, albo tamtego, że sknera, bo nie chce płacić ani zatrudniać podeszłych wiekowo zawodników- niby za zasługi, ale jak przyjdzie zasponsorować swój własny klub ( bo bilet, to jest przecież także sponsoring) w wysokości nawet paru złotych więcej za mecz, to podnosi się larum.
Jak to prosto: żądać i wymagac od innych, ale od siebie najlepiej nie dać nic, a niech inni dają.
Hefko Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jest jescze jeden wątek tego tematu; ciągłe
> narzekanie, że Filipiak nie kupił tego, albo
> tamtego, że sknera, bo nie chce płacić ani
> zatrudniać podeszłych wiekowo zawodników- niby
> za zasługi, ale jak przyjdzie zasponsorować
> swój własny klub ( bo bilet, to jest przecież
> także sponsoring) w wysokości nawet paru
> złotych więcej za mecz, to podnosi się larum.
>
> Jak to prosto: żądać i wymagac od innych, ale
> od siebie najlepiej nie dać nic, a niech inni
> dają.
Dlatego Hefko mnie do łba by nie przyszło narzekać na cenę karnetu czy biletów na półfinały!!! Owszem nie są tanie (i moim zdaniem o 5 zł przesadzone) ale tu oglądamy batalię o mistrza Polski dla Pasów....i nie wierzę aby dorosły człowiek nie mógł sobie 1x do roku zaplanować wydatku na play-offy hokejowe.
Podobnie jak karnety piłkarskie 2x do roku spokojnie (dla jednych na luzie dla innych z mniejszym czy większym wyrzeczeniem) da się "obsłużyć finansowo".
Ale nie tu jest "pies pogrzebany". Problemem są wejścia dla młodych kibiców. Od lat w sytuacji kuiedy główny onkurent rozdaje gratisy na prawo i lewo , daje bilety za 10 dla małolatów....my prowadzimy dziwną politykę KTÓRA PO PROSTU KOMPLETNIE SIĘ NIE OPŁACA. Chwała ogromna Klubowi za bilety
za złotówkę dla dzieci. To za kilka lat zaprocentuje...o ile nie wykosimy tych dzieci cenami po 50złotych
na najważniejsze mecze sezonu. Na mecze na których można Pasiakiem "do emerytury" zostać:)
Tabisza na taczki!!! Qrde mać czy oni nie mają mózgów w tym zarządzie??
tym bardziej że przecież nikt nie każe klubowi sprzedać 1,5k biletów ulgowych, ale jakaś pula jak to jest w przypadku biletów za 1zł, ja osobiście mógłbym (choć przez delegacje nie dam rady) wydać więcej wiedząc że np. jest pula przypuśćmy 300 biletów za 10 dla młodzieży ... no ale na to nikt nie wpadnie w końcu lepiej sprzedać 50 biletów za 25zł niż 300 za 10zł niestety :/
szczególnie że to dopiero/aż półfinał ...
ps. gdyby nie to że ta rywalizacja sportowa różnie może się ułożyć, już dziś można by było założyć temat cen biletów finałowych ... ale tam akurat zawsze się znajdą chętni na zakup biletów i czasami aż szkoda że się znajdują ...
Karnety na play-offy w cenie 150 zł można kupić w Sklepie Klubowym na Wielickiej 101. Karnety gwarantują rezerwację miejsca w sektorach E, F, G i H. W przyszłym sezonie, karnetowicze będą mieli pierwszeństwo w rezerwacji miejsc na kolejną rundę.
Bilety na półfinały: 25zł
Bilety promocyjne dla kobiet i dzieci do lat 12 za 1zł!
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=4376&x=0
W sezonie zasadniczym klub powinien dawac pewna pule biletów np. dla dzieciaków do szkł czy tez do domów dziecka ! to raz teksty z kup karnet sobie mozecie schować nie każdy ma czas zeby chodzić na kazdy mecz. Mnie sie to nie dotyczy ,bo w regularnym byłem na wieszkosci meczy,ale najwidoczniej oferta jest skierowana do tych juz maksymalnych pasjonatów hokeja .Ceny uderzaja przede wszystkim w młodzież i studentów a na tych osobach klubowi powinno najbardziej zalezec. Skoro dało się zorganizować karnety na P.O ,bilety za 1zł dla kobiet czy tez pseudo podzielenie sektorów:) to mozna było tez pomyśleć o osobach +12 do 26 roku. Idę o zakład ze moze jeszcze na pierwszym meczu ze stocznia frekwencja bedzie jako tako wygladac ,ale w nastepnych meczach bedzie coraz mniej ludzi . Klub moze chce zarobic ,ale jak to sie mowi chytry dwa razy traci i zamiast miec pełana hale z dopingujacymi kibicami bedzie 3/4 starszych karnetówiczów którzy przed wejsciem na mecz mysla zeby ktos im ich miejscówki nie zajał i pustawy młyn który powinien być siła napędowa dla hokeistów.
Marketing w Spółce mówiąc delikatnie jest słabiutki. Wystarczy zobaczyć w sklepie Klubowym koszulki sprzed 2 lat z nazwiskami Szczoczarza, Szwajdycha i innych, których nie ma już u Nas kosztujące kilkadziesiąt złotych (ok. 80-90)a nie ma aktualnych koszulek!!!!!! Te stare powinny być rozdane dzieciakom lub sprzedawane po 20 zł. A tak pieniądze są zamrożone, nowości nie ma a przy okazji karnetów na piłkę i hokej wiele osób by coś dodatkowo kupiło. Podobnie jest z biletami powinny być tańsze dla młodzieży a zakup na jeden mecz powinien dawać zniżkę na następny a przychody by były na podobnym poziomie - tylko chyba lepiej mieć taki przychód przy pełnej hali niż przy wypełnionej w 2/3. Podobnie z piłką - ceny biletów powinny powodować że przynajmniej sektor od strony błoń jest wypełniony - podobny przychód przy ok 6 tyś jak przy 2,5 - 3 a atmosfera o wiele lepsza.
sprzedaż pamiątek to w ogóle temat rzeka, ja dodam jeszcze jedno, gratuluje naprawdę ... po pierwszym meczu zabrakło czapek zimowych (liczba na stoisku 10szt!) ile było następnego dnia? w końcu to zima, klubowy gadżet, okazja bo mecz PO, człowiek coś by kupił no ale ... nie tym razem, gratuluje w takim tempie marketingowo może dobijemy do środkowej afryki za rok sry za offtopa :) BILETY ULGOWE DLA MŁODZIEŻY!!!!
Zwrócę uwagę na jeszcze jedną rzecz. Fajnie, że dzieci mają bilety po 1 zł, ale tylko do 12 lat. Od 13 roku życia gdy tak naprawdę kształtuje się pasiasta świadomość trzeba bulić za nastolatka jak za dorosłego.
Klub świadomie uprawia politykę wyrzucania poza nawias nastolatków. Na mecze mają chodzi tylko dobrze sytuowani z małymi dziećmi i kobietami, dla młodego człowieka jeśli nie ma forsiastych rodziców miejsca na trybunach nie ma.
Powiem wam ze starałem sie chodzic na sezon zasadniczy bilety po 10 zl jakos sie skombinowało z myślą ze na PO będą coś kolo 15 - 20 max a tu baamm po 25 brak słów... No a teraz gratulacje 25 zl heh raz moze pójdzie a potem nie ,klub nie pomysli co bedzie potem ,tylko zniecheca tymi cenami nastolatkow
Od września było wiadomo że Cracovia bedzie grała conajmniej w półfinale play-offów. Więc trzeba było byc przewidujacym i odkladac kasę. Teraz byłaby jak znalazł.
Na finał torreador nie zapomnij dodać argumentu o tym , że na piwo mają a na bilet nie.
E tam piwo :P ale wiesz sa inne potrzeby :D
Sprawa wydaje się prosta - ok 300 - 400 biletów dla młodzieży (13 - 20 lat)po 15 zł, które trzeba kupić dwa dni przed meczem, potem jeżeli nie zostaną sprzedane miejsca są dostępne po 25 na półfinał i np. po 35 na finał.
--- to co mnie rozczarowało, to bardzo dużo wolnych krzesełek na meczach ćwierćfinałowych, a był to przecież piątek i sobota. Teraz gra odbywać się będzie w środku tygodnia. Czy hala sie zapełni? Jeśli nie - to dla mnie będzie dowód, że jest gorzej niż przypuszczałem. Zapewne powodów jest wiele i o wielu się na tym forum mówiło. To bardzo smutne, a ceny karnetów i biletów w tym nie pomagają. Szkoda.
-pozdrawiam S.
Nie ma kosmicznych cen. Zarówno na bilety hokejowe ludzie narzekają jak i na mecze piłki nożnej. A porównajcie sobie ceny. Kupujcie karnety wyjdzie zawsze taniej. Do zobaczenia na hokeju i piłce :)
Wątek pojawił sie 20 lutego i zanim napisze co o tym mysle
postanowilem przeczytac wszystkie poprzednie wypowiedzi
i widze ze moje spostrzezenie pokrywaj sie W pewnym zakresie z tym
co napisal sawcio tuz powyzej
Jezeli na meczach polfinałowych nie bedzie kompletu
to bedzie to jednoznaczny dowod na to
ze osoba ustalajaca ceny wejsciowek przegieła pałe
"Decydencie" nie chodzi tylko o kasę!
Nawet jesli stawiasz ten temat na pierwszym miejscu...
Chytry traci dwa razy
...aż sie boje co bedzie jak nam nowy stadion wybudują, może lepiej niech zostanie tak jak jest;)
Ja jako tak zwany "weteran, który w miarę zarabia" z przykrością stwierdzam, że nie będzie mnie stać na wszystkie mecze. Idę zatem dzisiaj, jutro odpuszczę, dalej się zobaczy. Pewnie któryś finał też będzie trzeba odpuścić.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)