[img]http://picasaweb.google.pl/radekk75/Downloads#5371354544035030642[/img]
ściągnijcie sobie Texas Holdem Poker 3D Deluxe Edition DeLEGiON mozna grac w necie z wszystkimi polecam
-
-
Texas Hold'em
radarold Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> ściągnijcie sobie Texas Holdem Poker 3D Deluxe
> Edition DeLEGiON mozna grac w necie z
> wszystkimi polecam
instalacja i obsługa jest prosta więc jak znajdzie sie kilku forumowiczow to mozna ustawic sie np. na jutro 21:00
z nieznajomymi srednio sie gra bo walą od razu all-in, wirtualna kasa to szaleją
są chętni?
136 dni później
Może zamiast chwalić się osiągnięciami pogadamy o tym jak traktujecie tę królewską grę?;) Jakie macie podejście do niego, jak i do samej gry? Czy opieracie się na czystej matematycznej kalkulacji a może jednak staracie się tylko czytać grę przeciwnika, często blefujecie i polegacie na własnej intuicji? Jakie macie "szczęśliwe" karty z którymi gracie? Przesądy świadczące o wygranej lub przegranej? itp...
5 dni później
Podejście do gry zależy od tego co dokładnie gramy (live, online czy gramy nolimit, fixed limit, czy gramy na full ringu czy moze shorthanded itd). Ja np. do gry live z kumplami nie przykładam się aż tak bardzo, gram luźniej i więcej rąk startowych po to żeby mieć z tej gry więcej przyjemności. Na necie staram się już grać najlepiej jak to możliwe.
Co do czytania gry to ma to znaczenie ale nie aż tak duże jeśli gramy na mikrostawkach - grając ze słabymi graczami którzy nie mają wyrobionego własnego stylu, grają tak jak im się spodoba w danej chwili, nie przywiązują uwagi do układów z którymi podbijają, z którymi limpują przed flopem, nie przywiązują uwagi do wielkości betowania i przebijania w grze po flopie to tak na prawdę czytanie gry takich osób mija się z celem. Na tego typu fishy gramy cierpliwie i czekając na mocny układ który rozgrywamy aresywnie żeby wyciągnąć jak najwięcej value z rozdania. Jeśli chodzi o blefowanie to można je sobie zupełnie odpuścić na tych stawkach. Mając przewagę agresji na flopie należy w większości przypadków stawiać standardowy zakład kontynuacyjny ale w przypadku oporu od oponenta można rękę dość łatwo poddać. W miarę jak gramy na większych limitach i nasi przeciwnicy zaczynają myśleć o swojej grze i o tym co dzieję się na stole, wtedy czytanie gry staje się ważniejsze i warto robić sobie notatki na danych graczy jeśli rozgrywają coś niestandardowo tak żeby w przyszłości to wykorzystać (ponieść mniejsze straty lub zmaksymalizować zyski). Na wyższych limitach można już pokusić się o grę bardziej otwartą, a mając statystyki lub notatki na graczy - o steale a czasami resteale.
"Matematyczna kalkulacja" ma ogromne znaczenie i na tym trzeba opierać swoją grę. Np. Mając najlepszą parę z najlepszym kickerem na flopie na którym jest możliwy draw do koloru nie możemy dać dobrych oddsów rywalowi do sprawdzenia. Obliczając oddsy określimy wielkość betu dla którego nie będzie opłacalne jego sprawdzenie, jeśli przeciwnik nas sprawdzi to zrobi błąd i w długim okresie czasu na tym straci, jeśli spasuje to wygrywamy pule na flopie co też jest dobrym wynikiem. Sytuacja działa też w drugą stronę gdy mam draw do koloru, strita z obu stron czy gutshota.
Według mnie nie ma czegoś takiego jak szczęśliwe układy i przesądy. Nie da się na tym opierać gry w pokera.
Ogólnie temat rzeka.. O każdym aspekcie gry można by długo dyskutować.
Dla chętnych osób podaję mój link referencyjny do szkoły pokera:
[URL]http://www.pokerstrategy.com/uGQPXU[/URL] (ewentualnie jako osobę polecającą możecie wpisać krisowo1)
Możecie się tam zarejestrować. Gdy zdacie krótki quiz dostajecie darmowe 50$ na jeden w wielu pokerroomów. Istnieje potrzeba powterdzenia danych gdyż tylko raz taki kapitał można otrzymać. Po wyrobieniu tego bonusu możecie otrzymać kolejny do 100$. Na stronie jest wiele artykułów, filmików w których trenerzy wyjaśniają na bieżąco dlaczego tak grają jak również są treningi na żywo. Ogólnie warto poświęcić na to parę minut bo stracić na tym nie stracicie (nawet gdy przegracie wszystko w godzinę to nic się nie dzieje:D) a wiele osób (w tym ja) gdyby nie ten kapitał to dalej podniecałbym się grą na wirtualne żetony na pokerstars.. Gdyby ktoś miał jakieś pytania to możecie pisać na priva.
Pokerstars ostatnio dał mi 2 dolce :D pomnożyłem do 10 zminiłem stół i w 1 rozdaniu wszystko w plecy :((((
29 dni później
w czwartek ogralem koleżków na 56zł, (stawka 10gr limit podbicia 3zł) także karta szła :)
411 dni później
Odkopuje stary temat, wczoraj wróciłem do pokerstars, zagrałem w turnieju z wpisowym 0,10 centów, 360 graczy, w puli 36 baksów do podziału. Doszedłem do stołu finałowego i odpadłem jako 6. Nie gram na wielkie kwoty więc nagroda raczej symboliczna, ale wynik myślę, że całkiem w porządku.
tutaj macie screena.
Ijmuiden Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> radarold Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> > ściągnijcie sobie Texas Holdem Poker 3D
> Deluxe
> > Edition DeLEGiON mozna grac w necie z
> > wszystkimi polecam
>
> instalacja i obsługa jest prosta więc jak
> znajdzie sie kilku forumowiczow to mozna ustawic
> sie np. na jutro 21:00
> z nieznajomymi srednio sie gra bo walą od razu
> all-in, wirtualna kasa to szaleją
>
> są chętni?
jakby temat wrócił jestem za
termin poniedziałek np godz 20
walcie info na mój priv to sie dogadamy
283 dni później
pojawiło się zainteresowanie tematem więc hop.
761 dni później
A to widieli??
;)
http://www.youtube.com/watch?v=F0LSnrWSDGw
Nieźle..
a znacie jakiegos pokerka zeby na kompa sciagnac i pograc bez kaski na spokojnie ?:)
Wczoraj wygrał HighRollera na EPT i też ponad 250 000 euro zgarnął. Niesamowitego runa ma teraz.
Najlepsze Starsy.
Nie gram, choć chętnie bym się nauczyła, szczególnie gdyby rzeczywiście mogły być z tego jakiekolwiek pieniądze :)
Santo, mozesz sobie sciagnac dowolny soft dowolnego operatora (pokerstars , partypoker, everstpoker) mozliwosci jest bez liku :) Kazdy z nich ma stoly, gdzie gracze graja na "play money". Enjoy.
Starsy sa najepsze pod wzgledem traficu, u innych ciezko o jakas rozsadna selekcje stolow w cashowkach na wyzszych limitach. Nie wiem jak z poziomem graczy, choc na starsach wiecej regow i podobno wiecej agresji. Na pewno na party poker wciaz mozna trafic duzo slabych przeciwnikow.
mogel, jak chcesz sie nauczyc to zarejestruj sie np na pokerstrategy.com .
157 dni później
[b]WSOP EV#65: $10k NL Hold'em Main Event[/b]
Z 6 683 graczy zostało 127. Zwycięzca zgarnia 10 000 000 $
Polacy niestety już odpadli.
Aktualna klasyfikacja:
http://www.wsop.com/tournaments/chipcounts.asp?grid=1052&tid=13665
30 dni później
[img]http://pnimg.net/w/lr-attachments/0/53c/4e60f4bfa1.jpg[/img]
[b]November Nine 2014[/b]
747 dni później
Polak o krok od wygrania EPT w Barcelonie. Do wzięcia ponad 1 milion EUR
Finałowa rozgrywka od oglądnięcia live: [url=https://www.facebook.com/PokerStars/app/603602986353822]facebook.com[/url]
Obaj po jednym beznadziejnym hero callu, czyli standard, ale słabe na stream dla pospólstwa ;)
no wygrał malec
Niemiec skillowo mega lepszy, młody wygrał total coolerem, można by się niby cieszyć, ale po kiego grzyba, skoro wg POPiS pokerzyści to przestępcy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)