[img]http://www.kscracovia.com/Obrazki/gify/16.gif[/img]
-
-
WIELKA CRACOVIA - GKS Jastrzębie
e Yaguarundi nie xeruj chłoptasiów od kopania miedzi z ich wielkim Zagłębiem.
Cracovii nie potrzeba głupich przymiotników. Zawsze jesteśmy Pany!
?
Śmiem stwierdzić iż stwierdzenie "Wielka Cracovia" nie zostało skserowane przez Yaguarundi'ego, niejednokrotnie widziałem je używane wcześniej, np. na szalu na 100 lecie. I nie jestem pewny czy chłopcy od kopania miedzi są ojcami takiego wyrażenia.
Yaguarundi Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Już za trzy dni podejmujemy GieKSe, sportowo do
> przewidzenia kibicowsko bardzo ciekawie, zjawią
> się u Nas kibice Jastrzębia, Chemika
> Kędzierzyn-Koźle i Hutnika Kraków. Wybierają
> się do Nas w niemałym i całkiem wyborowym
> składem.
Czytam dużo o tym meczu piątkowym ale pierwsze slysze ze przyjezdzają kibice przyjezdni.
Będą oddzieleni w sektorze za bramką(oczywiście tą naprzeciwko młynu)???
Orientujecie sie ile ich na oko będzie?
Nikogo nie będzie bo nie ma sektora gości :)
Pomyślcie nad karnetami bo kolejki po bilety będą... oj będą :) (1800 pojemność hali)
wrzo.ksc - podobno ma ich wogule zabraknąć więc ja bym sie zastanowił czy wogule kupicie bilet przed meczem na Siedleckiego.
Ja karnetu nie kupuje ale jutro wybieram sie na Wielicką po bilet wiec lepiej ci co nie kupują karnetu to lepiej być ostrożnym i na przedsprzedazy kupic bilecik:))
A nie wiecie czy sprzedają na Wielickiej odrazu na sobote?
imho pisanie "Wielka Cracovia" ma tyle samo sensu, co pisanie "Cracovia Kraków".
CRACOVIA - i wszystko jasne ;)
wierny-pasiak Napisał(a):
> wrzo.ksc - podobno ma ich [b]wogule[/b] zabraknąć więc
> ja bym sie zastanowił czy [b]wogule[/b] kupicie bilet
> przed meczem na Siedleckiego.
Musiałeś wierny-pasiaku strasznie chorować w tej klasie kiedy uczono ortografii.
Dwa byki w takim krótkim wyrazie to naprawdę sporo.
sterby Napisał(a):
> Musiałeś wierny-pasiaku strasznie chorować w
> tej klasie kiedy uczono ortografii.
> Dwa byki w takim krótkim wyrazie to naprawdę
> sporo.
>
>
sterby musiałeś chyba opuszczać matematyke w klasach od 1-3 albo poprostu nie potarfisz skorygować prostych spraw: bo ja tu widze jeden błąd 2 razy powtórzony, a nie 2 błędy w jednym wyrazie. Więc uważam, że sie "troszeczke" wygłupiłeś, a jednocześnie podsumowałeś samego siebie:)
Wiesz każdy robi napewno jakieś błędy ort., a zwracanie uwagi uważam za złośliwe.
Staram sie nie robić błędów lecz każdy je robi a tu "odezwał" się także pośpiech.
Wybacz ale ja też jestem człowiekiem:)!
Ale dzieki, za uwage napewno gdy będę pisał "wogóle"to przypomne sobie o twojej uwadze i już nigdy nie popełnie tego błędu:)
wierny- napisałeś "wogule", a poprawnie ortograficznie: w ogóle. Dwa błędy za jednym zamachem, powtórzone dwukrotnie. Ukontentowany?
o to w takim razie ja zwracam honor:)). Już mi sie wszystko pieprzy. Od tej pory w ogóle nie popełniam błędów..hahaha
wierny-pasiak Napisał(a):
> sterby musiałeś chyba opuszczać matematyke w
> klasach od 1-3 albo poprostu nie potarfisz
> skorygować prostych spraw: bo ja tu widze jeden
> błąd 2 razy powtórzony, a nie 2 błędy w
> jednym wyrazie. Więc uważam, że sie
> "troszeczke" wygłupiłeś, a jednocześnie
> podsumowałeś samego siebie
Podsumował Cię powyżej Pan rmszar. Ku twojej ciekawości miałem w klasach 1-3 stuprocentową frekwencję i co za obciach (tak pewnie pomyślisz) byłem wzorowym uczniem.
Reasumując, nie było Cię na lekcjach języka polskiego, matematyki, a dodatkowo zbyt długo patrzyłeś w monitor w ciemnym pokoju, bo Ci się znacznie wzrok pogorszył. ;) :P :)
>
> Wiesz każdy robi napewno jakieś błędy ort., a
> zwracanie uwagi uważam za złośliwe.
> Staram sie nie robić błędów lecz każdy je
> robi a tu "odezwał" się także pośpiech.
> Wybacz ale ja też jestem człowiekiem!
Słusznie, każdy ma prawo do błędu. W dzisiejszych trudnych czasach kiedy czytanie internetu zabija w człowieku "świadomość" ortograficzną poprawne pisanie zaczyna być sztuką.
Ale jest dla Ciebie ratunek. Podobno Firefox podkreśla na bieżąco wyrazy z błędami, może spróbujesz?
> Ale dzieki, za uwage napewno gdy będę pisał
> "wogóle"to przypomne sobie o twojej uwadze i już
> nigdy nie popełnie tego błędu
Mam nadzieję również, że jak następnym razem będziesz pisał [b]"napewno"[/b] to [b]na pewno[/b] się zreflektujesz i na piszesz osobno.
Pozdrawiam i proszę mi wybaczyć te drobne przytyki.
Dobra. Już na pewno w ogóle nie popełniam błędóW ort.:). Już napisałem wyżej, że zwracam Ci honor!:D.heh
W razie jakichkolwiek watpliwosci zapraszam---> http://so.pwn.pl/ :D,a teraz,nie zasmiecajac watku,proponuje wrocic do tematu:P :D
Mecz w piatek sędziuje Kępa a w sobotę "przyjaciel" Cracovii Pachucki z Gdańska
Panowie trzymać się teamtu! O ortografii możecie pogadać w "Hyde Parku"! Wierny Pasiaku jeżeli chodzi o bilety, to przez ostatnie 3lata nie było problemu z biletami na ćwierć-finały, na półfinały też spoko, problem zaczynał się w finałach!;)
Są już gdzieś oficjalne informacji czy mecz jest o 18:00?! I jeszcze jedno, orientuje się może ktoś czy są na PO bilety dla kobiet po 1zł?!:D
Off-topic:
sterby Napisał:
> Słusznie, każdy ma prawo do błędu. W
> dzisiejszych trudnych czasach kiedy czytanie
> internetu zabija w człowieku "świadomość"
> ortograficzną poprawne pisanie zaczyna być
> sztuką.
Jak widać na powyższym przykładzie. Jak już poprawiasz innych, to może sam powinieneś pisać bezbłędnie :)
Przepraszam za off-topic, ale nie mogłam się powstrzymać.
Kamil_Cracovia Napisał(a):
> Są już gdzieś oficjalne informacji czy mecz
> jest o 18:00?! I jeszcze jedno, orientuje się
> może ktoś czy są na PO bilety dla kobiet po
> 1zł?!
Mecz jest na pewno w piątek oraz sobote o godz. 18.00.
Na ćwierćfinały bilety dla kobiet są za 1 zł ale podobno jest ich jakaś ograniczona ilość!!
P.S Kamil może i masz racje, że przez ostatnie 3 lata nie było problemów z biletami na ćwierćfinały ale przeciesz w tym roku jest tylko 1800 miejsc i dlatego już ten problem sie pojawia:(
A mnie się bardzo, ale to bardzo podoba, że w Jastrzębiu pamiętają jak się nazywa nasze lodowisko. Szkoda że u Nas o tym się tak często zapomina. Po co mówić "pałac lodowy" jak nazwa jest jakoś piękna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)