Gratulacje 2 bramek w sparingu z Podbeskidziem! Oby utrzymał skuteczność w lidze!!
-
-
Bartosz Ślusarski - witamy w Cracovii
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/slusarz-rozmontowal-podbeskidzie,1263474
6 dni później
widziałem dzisiaj na boisku Zbawiciela
tez go widzieliscie? :) ma chłopak pojecie o grze, oby tak dalej
Szkoda tylko, że musi grać i w pomocy i ataku jednocześnie. Nie ma mu kto piłek zagrywać!
Ślusarski to całkiem inna kultura gra, widać obycie na zachodnich boiskach.
W końcówce był dosłownie wszędzie - w obronie w pomocy w ataku, w lewym i prawym narożniku.
Ślusar nowy SuperSTAR obok Pawlusińskiego i Kaszuby!
chłop z innej epoki przy naszych pseudo gwiazkach...
jest mądry w tym co robi, nie próbuje kiwać sie na siłe, chętnie dzieli sie piłka, w zasadzie szybko ją oddaje, ma przyspieszenie, potrafi siąść na obrońcy z ostrym skutecznym pressingiem, tak sie chyba zaczela ktoras z kontr w drugiej połowie.
nie ta półka .. nie ta szafa nawet co reszta naszych biednych grajków, mam nadzieje ze przez jego podejscie do gry słowo starać się nabierze nowego znaczenia
Dzieki Bartek za dzisiaj i mam nadzieje że tak bedzie dalej.Szkoda tylko ze nie bardzo
ma Ci kto dogrywać piłki-może bedzie to Sasin.
Pawka, Sasin , Plastik.... a za jakiś czas Klich.
dzisiaj po raz pierwszy od niepamiętnych czasów widziałem w Cracovii prawdziwego napastnika , Bartek było super !!!
Dokladnie, byl napastnik!
Naprawde ladnie sie zastawia i utrzymuje przy pilce.
Brawo Bartek!
Mam nadzieje że chłopaki nauczą się przy nim co to znaczy gra w piłkę... ten gość był wszędzie, nawet jak by nie strzelił bramki to bym to samo napisał o nim bo widać ogromne zaangażowanie i świetną dyspozycję fizyczną.
Co tu komentowac gre Slusarskiego: to profesjonalista! Ma ciag na bramke, zastawia sie, utrzymuje przy pilce=twardo stoi na nogach, umie technicznie zagrac, zlozyc sie szybko do strzalu, zagrac z pierwszej pilki...
I najwazniejsze: sa 3 punkty, widac bylo, ze ta ekipa z drugich 45 minut chce wygrac i walczy! Bedzie dobrze!
Brawo!! i apel do forumowiczów, pospołu z TD: nie zagłaskać, po się zepsuje:D
graj kolego
Many nareszcie Napastnika pierwszego od powrotu do ekstraklasy:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
[b]Ślusarski: po bramce gra była luźniejsza[/b]
Na inaugurację wiosennych zmagań Cracovia pokonała 1:0 rywala w walce o utrzymanie w Ekstraklasie, Piast Gliwice. Główną postacią meczu był bez wątpienia Bartosz Ślusarski, który po powrocie do polskiej ligi od razu wpisał się na listę strzelców.
- Kiedyś wróciłem do Grodziska po roku nieobecności i w czterech meczach nie strzeliłem bramki. Potem wyjechałem do Anglii i po półtora roku wróciłem. To było wielką niewiadoma. Różnie ludzie odbierają takie powroty. Nie strzeliłbym w kilku meczach i ludzie by narzekali zgodnie z naszą cechą narodową - przyznał snajper "Pasów".
- Trzy punkty zostają w Krakowie i to jest najważniejsze. Oprócz tego cieszę się, że strzeliłem tę jedyną bramkę - dodał.
W pierwszej połowie gra Cracovii nie kleiła się. Po spotkaniu Ślusarski bez wahania potwierdził tą tezę. - To nie miało tak wyglądać, do przerwy to w ogóle nie wyglądało. W drugiej połowie każdy starał się wykazać inwencją. Nie szło nam, a chcieliśmy wygrać mecz. Starałem się schodzić po piłki do boku lub pod pomocników - ocenił zawodnik. - Po przerwie było dużej lepiej. Po strzelonej bramce grałem pewniej, przytrzymywałem piłki. Nasza gra była wtedy luźniejsza - uzupełnił.
- Gra może nie jest najpiękniejsza, ale jutro o tym nie będziemy pamiętać. Najważniejsze są trzy punkty - spuentował.
Ślusarski wystąpił w duecie z Damianem Misanem, który debiutował w Ekstraklasie. "Ślusarz" nie po raz pierwszy pochlebnie wypowiedział się o partnerze z ataku. - Szkoda, że Damianowi Misanowi w debiucie nie wpadła bramka. Myślałem, że mi poda, ale ładnie zwiódł obrońcę. Szkoda, że bramkarz mu to wybronił - stwierdził.
Pytany przez dziennikarzy o dedykację bramki Ślusarski odpowiedział z właściwą sobie lekkością. - Cieszę się, że zdobyłem tą bramkę w debiucie dla Cracovii. Mam nadzieję, że bramek będzie tyle, że będzie można je dedykować i rodzinie i znajomym i wszystkim kibicom Cracovii - wyliczał.
Onet.pl
I tego Ci Bartek wszyscy życzymy! Dzięki za wczoraj i prosimy o więcej ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)