Cytat z dzisiejszego Dziennika Polskiego -Doszło do bójki między L.Laszkiewiczem i T.DaCosta.To fakt.Na podstawie zapisu wideo,opini różnych arbitrów postaramy się precyzyjnie ustalić fakty.Część sędziów funkcyjnych nie podziela opini że L.Laszkiewicz zaatakował głową -powiedział Krzysztof Zawadzki Szef Wydziału Gier i Dyscypliny PZHL
-
-
Zagłębie-Cracovia 17-00
Daniel Laszkiewicz wyjaśnia;Nie biłem się z kibicami, tylko broniłem się przed ich atakami. A było naprawdę grożnie.W naszą stronę leciały różne przedmioty,koledzy zostali oblani gorącą kawą.Nikogo nie uderzyłem kijem''
bartos76 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> A do tego we wszystkich wypowiedziach pomeczowych
> stwierdził, że nie będzie się skarżył bo to
> była typowa walka hokejowa.
> Nie umiecie tego uszanować? to świadczy tylko o
> Was
No to właśnie to napisałem kilka postów wyżej, czytaj uważniej....
Teddy po meczu zachował się OK... Gnidowatość wyszła z Waszego prezesa i jego
bredni o wzywaniu prokuratury...
zresztą samo-zacytuję się :D :
"
"Zaraz po bójce pytaliśmy Da Costę, czy chce, żeby sprawą zajął się prokurator. Odpowiedział, że to tylko hokej i takie bójki to normalna sprawa - mówi Bernat."
Wielkie mi tam Aj waj to wszystko. Hokeiści się bili , bija i będą bić. Dopóki są to popularne "solowki" bez sprzętu i przerywane jak ktos upadnie to nic takiego się nie dzieje.Korwin-Mikke zdrowo obśmiał by cały taki hałas ...pewnie najlepiej jakby każdy hokeista miał prawnika który z urzędu scigałby ostrzejszy faul na nim. Tego samego dnia kilkanaście kilometrów obok tłukli się Różański z jakimś Janowianinem i jakoś nikt z nich bandziorów nie robi
Może i T. laCosta jest szaleńcem i brutalem na lodowisku ale po meczu zachował się jak normalny mężczyzna. GNIDOWATOŚĆ wyszła natomiast ,jak widać z początkowego cytatu, z prezesa Bernata. Teraz pewnie łażą tam za "żabojadem" i namawiają aby złożył jakiekolwiek obciążające zeznania...
Co do sędziów i WGiD to się okaże ...jestem niemal pewiem ,że J.Ch. z kolegami aż ślini się aby dokopać Cracovii ,która pogoniła w diabły tego superdziałacza...
I prosze mi nie gadac o fire-play...Pojedynki honorowe na uczciwych zasadach są cześcią wielowiekowej cywilizacji europejskiej.
Podsumowując : Jak Teddy nie da z siebie zrobić NARZEDZIA ZAŁATWIENIA Leszka Laszkiewicza to 25.01 będę mu bił brawo a nie gwizdał. Bo co inego potłuc się na lodzie przy "full-adrenalinie" a co innego być świnią na spokojnie przed WGiD....
"
teleekspress pokazał jak można manipulować opinią. mówiono tylko o złym zachowaniu drużyny Cracovii. nie wspomniano o hołocie z Zagłębia, o tym jak ichni prezes szarpał sędziego. tak się składa że tylko 2 kluby na hokeju tak im podnoszą ciśnienie. Wy i Polonia Bytom. tylko wtedy są bluzgi i ogólna wiocha.
jak to u nich w zwyczaju rzucali słonecznikiem którym się zajadają gołębie jedne
czy Bernat przyjedzie do Krakowa?:)
bartos76 Napisał(a):
> > Mówicie, że Teddy często walczy - TAK!
> bo po pierwsze ma jaja i potężna ambicję
> a po drugie przez to, że jest jednym z najlepiej
> wyszkolonych zawodników w naszej lidze to jest
> też jednym z najczęściej faulowanych bo inaczej
> ciężko go zatrzymać (jedną fotkę jak był w
> niedziele podcinany już umieściłem)
Dopoki nie wbijesz sobie to tego "obiektywnego"łba że twój idolek owszem jest dobrym hokeistą- ale to co ty nazywasz jajami i potężną ambicją jest tylko jego wrednym charakterem - kundelka podgyzającego nogawki, wrodzonym ADHD i miłością do chemii to bedziesz błądził na manowcach śmiesznosci.
Leszek Laszkiewicz, czołowy napastnik reprezentacji Polski i Cracovii Kraków, w ostatnim meczu ligowym ze Stoczniowcem Gdańsk pobił się z rywalem. W protokole meczowym podano, że Teddy'ego da Costę uderzył głową. Sam zawodnik zaprzecza. Grozi mu dyskwalifikacja - czytamy w dzienniku "POLSKA Gazeta Krakowska".
Pięć punktów w meczach ze Stoczniowcem Gdańsk i sosnowieckim Zagłębiem to bardzo dobry wynik. Szkoda tylko, że dobrą grę Cracovii przysłoniło wydarzenie z końca pierwszej tercji spotkania w Sosnowcu.
Napastnik Teddy Da Costa z zadziwiającym uporem, na siłę (dosłownie) przenosi wzory z NHL na krajowe lodowiska. Szkoda tylko, że tyczą się one bijatyk. Znany jest z takowych skłonności nie tylko krakowskiej drużynie. Mieli okazje poznać go z tej strony nowotarżanie, gdańszczanie itd. Pod sam koniec pierwszej tercji doszło do starcia Teddy'ego Da Costy z Leszkiem Laszkiewiczem. W boksie kar obiecywali sobie kontynuację "rozmowy". Znany z fair gry Leszek Laszkiewicz nie wytrzymał nerwowo. Kiedy otworzyły się drzwi boksów, natychmiast hokeiści ruszyli do siebie aby "wyjaśnić" zaszłości. Doszło do ostrej bijatyki. W protokole meczowym znalazła się informacja, że całe zajście sprowokował zawodnik Cracovii, który jakoby miał zaatakować zawodnika gospodarzy głową.
- Jestem w szoku, to jakieś nieporozumienie - powiedział Leszek Laszkiewicz. - Nic takiego nie miało miejsca. Nigdy w życiu nie uderzyłem nikogo z głowy, bo nie jestem wariatem. Gdybym go uderzył w ten sposób to Da Costa padłby na lód. W rzeczywistości podjechałem pod ławkę kar, powiedziałem kilka mocnych słów i w tym momencie Da Costa wyskoczył z pięściami i zaczęła się walka. Gram piętnaście lat w hokeja i nigdy nie dopuściłem się brutalnego faulu. Sam Teddy Da Costa po meczu stwierdził, że w NHL obaj za to starcie zostaliby ukarani dwoma minutami a nie karami meczu.
Karę meczu, drugą w karierze trenerskiej, otrzymał Rudolf Rohaczek. Obie od Przemysława Kępy. Głównie jednak cieszy go zwycięstwo odniesione w tym nerwowym spotkaniu. - Było to bardzo trudne spotkanie - stwierdził Rudolf Rohaczek. - My rozegraliśmy je doskonale pod względem taktycznym. Kluczowym momentem był gol na 2:1 Rudolfa Verčika, po doskonałej akcji. Ta bramka nas uspokoiła, a potem dobiliśmy przeciwnika jeszcze trzecim trafieniem. Świetnie też interweniował Rafał Radziszewski. Niestety po pierwszej tercji gospodarze nie opanowali sytuacji, gdy nasza drużyna schodziła do szatni. Dostałem karę meczu, podobnie jak Daniel Laszkiewicz, ale my po prostu broniliśmy chłopaków przed atakami kibiców.
Teraz głos ma WGiD. Należy pamiętać, że są w nim osoby które z niekłamaną radością ferują wyroki na Cracovię. Co już miało miejsce.
POLSKA Gazeta Krakowska/Paweł Guga
Dobry artykuł nawet można wybaczyć oczywiste błędy: ostatni mecz ligowy ze Stoczniowcem Gdańsk ale w dwóch miejscach P.Guga dotkął meritum sprawy: zachowania w róznych meczach Da Costy i WGiD.
"Już przed posiedzeniem WGiD wiadomo, że bracia Laszkiewiczowie i trener Rohaczek nie pomogą drużynie w najbliższym, piątkowym meczu. Zagłębie może natomiast liczyć na grę Da Costy."
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
A to niby czemu ???!!! Dwóch się trzaskało, a jeden ma nie grać (bo nie wierzę że tego DaCośtam z byka pociągnął)? A Daniel za co ? Że się bronił ??? Poza tym karę meczu można ponoć wykupić...
Za hokej.net
"...Kara grozi prezesowi Bernatowi, który po pierwszej tercji wszedł do boksu swojej drużyny i krytykował sędziów. - Z protokołu wynika, że ubliżał liniowym - mówi Zawadzki. - Już po meczu, na spokojnie wszystko sobie z panem Kępą wyjaśniłem. A co do protokołu - to mam pytanie do pana Adama Korczyka [był kwalifikatorem PZHL-u podczas meczu - przyp. red.], dlaczego musiał pisać protokół aż trzy razy, żeby dojrzeć przewinienia zawodników Cracovii?! - ripostuje Bernat.
Czy to normalne by po trzykroć przepisywać protokół?
Granda to nie czysta walka hokeistów 1 na 1. Tradycja od lat w hokeju
bić się honorowo.
Granda to atak kibiców na trenera i druzyne gości.
Nie bierzmy w Krakowie przykładu z buraków.
http://www.tvp.pl/informacje/wiadomosci/wideo/12012009-1930
Tutaj w 19min59sek idealnie widac, jak po walce Laszkiewicza z Teddym wasz zawodnik popycha i uderza kijem Teddyego, ktory w ogole nawet na niego nie spojrzal. Ale zapewne powiecie, ze wczesniej Teddy powiedzial mu po francusku "Je t'aime" albo cos w tym stylu :) W ogole to smieszni jestescie! Caly czas opowiadacie, jacy to jestescie pokrzywdzeni i w ogole jak was wszyscy nie lubia, ze caly PZHL i WGiD przeciwko wam i zawsze szukaja okazji do ukarania waszego klubu. Powiem tylko, ze tez mogli bysmy tak narzekac - ostatnie wydarzenia z naszym reprezentacyjnym obronca Pawlem Dronia. Nie wnikam co zrobil, ale chodzi mi o sprawiedliwosc decyzji dla wszystkich trzech zawodnikow ktorzy zlamali regulamin na kadrze jest troche skrajna. ale nie o tym... caly czas piszecie jacy to spokojni i opanowani sa bracia Laszkiewiczowie i oni na pewno nie zrobili by krzywdy komarowi, co dopiero innemu czlowiekowi. Prawda jest taka, ze nikt z was nie byl na meczu i nikt z was nie widzial calego zajscia, a jak ktos wam powie ze wasze bozyszcze Leszek jezdzil caly czas za Teddym i cos mu tam mamrotal, to powiecie, ze to bzdura i na pewno tak nie bylo. Prawda jest taka, ze wasz idol wypowiedziom "podjechalem do boksu da Costy, powiedzialem mu kilka cierpkich slow, zaczelismy sie bic, tak to wygladalo" juz traca o male klamstwo, bo z tego co ja widzialem i co pewnie powie wiekszosc obecnych na meczu, wasz leszek nie pozwolil nawet wyjsc Teddyemu z boksu kar po skonczonej 1szej tercji, bo sie na niego rzucil z piesciami. Ktos napisal, ze Teddy wygral bojke, to tez nie prawda, bo wy wiecie lepiej. Co do wyzwisk, sedziowania i adrenaliny jaka sie zagotowala w naszych kibicach powiem tylko jedno. Chialbym zobaczyc wasze reakcje jak w 1szej tercji sedzia liniowy 2 razy zaprzepascil nam sytuacje 1 na 1 gwizdzac 2 spalone na niebieskiej, ktorych nie bylo, a oprocz tego chyba z 25 spalonych na niebieskiej liczonych chyba z suwmiarka, co do ktotych tez mam obiekcje i zastrzezenia. Dodam, tez ze za wycinke Teddyego, ktory wczesniej ogral waszych 3 hokeistow (19min37sek w zalaczonym materiale filmowym) tez nie byla nalozona kara na waszego obronce. Poziom sedziowania w tym meczu byl zenujacy i to nakrecilo jednych, jak i drugich, jak i kibicow.
Cracovia wygrala mecz i to jest chyba najwazniejsze. Nie ma co rozdmuchiwac calej sprawy, bo to jest hokej i jak powiedzial Teddy da Costa (w przeciwienstwie do waszego niewiniatka) takie rzeczy sie zdarzaja. Mam nadzieje, ze 25 uda sie nam wygrac, a wam zycze troszke obiektywizmu i troszke wiecej samokrytyki. Nie robcie z siebie niewiniatek i wielce pokrzywdzonych.
W Sporcie czyatłem że Dacosta moze grać, gdyz to było jego piewrsze takei przewinienie.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
niech ktoś, kto może weźmie i usunie ten post podpisany Sayu, bo tak się gość płacze, że mi się go żal aż robi, naprawdę, a poza tym przecież sam pisze - co 40 sekund spalonego im gwizdali...to wiadomo, że musieli wziąć sprawy w swoje ręce i się dobrać do naszych jak schodzili do szatni (co ciekawe tego wątku, akurat kolega nie poruszył...)
od tego jest forum
niech płacze ;)
Pierwsze przewinienie DaCosty ? Chodzi o karę meczu ? To ten bandyta takiej kary jeszcze nie dostał ? Aż mi się wierzyć nie chce....
A Leszek, Daniel i Rohacek to już dostali (w tym sezonie) karę meczu ??? Rohacek na pewno nie...
Zamknąć budę w Sosnowcu i tyle.
Czy ktoś powstrzyma tą histerie? Stało się i kropka. Myślę że w WGiD PZHL nie interesuje się opiniami internautów. I ta typowo polska cecha niech mi będzie źle byle by sąsiadowi było jeszcze gorzej.
"Napastnik Teddy Da Costa z zadziwiającym uporem, na siłę (dosłownie) przenosi wzory z NHL na krajowe lodowiska. Szkoda tylko, że tyczą się one bijatyk. Znany jest z takowych skłonności nie tylko krakowskiej drużynie. Mieli okazje poznać go z tej strony nowotarżanie, gdańszczanie itd."
POLSKA Gazeta Krakowska
A
bartos76 Napisał(a):
>
> Mówicie, że Teddy często walczy - TAK!
> bo po pierwsze ma jaja
Jeszcze trochę powalczy i skończy się tak, że tych jaj mieć nie będzie... :D
Sayu wyślij swoje cv do Korei Płn. albo Kuby na ministra propagandy - z twoimi zdolnościami masz pewny etat
Ogłoszenie klubowe
Wtorek, 13 Styczeń 2009 09:07
Zarząd klubu POL-AQUA Zagłębie Sosnowiec zwraca się z prośbą do kibiców o udostępnienie materiałów filmowych oraz zdjęć dotyczących wydarzeń związanych z niedzielnym meczem z Cracovią (wyjście z boksu Leszka Laszkiewicza, atak głową napastnika Cracovi na Teddyego Da Costa oraz bójkę obu zawodników). Materiały prosimy nadsyłać na adres klubu, bądź adres redakcji.
Zarząd POL-AQUA Zagłębie Sosnowiec
Nasz adres email to: hokej@zaglebie.sosnowiec.pl
Kontakt z klubem to: zaglebie.hokej@interia.pl
szkoda że nie chcą materiałów jak lali kawą...i teraz widać kto chce uwalić Leszka przy zielonym stoliku.
Kto wie gdzie w Krakowie i o której jest posiedzenie WD PZHL?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)