Blady Niko- a nikt nie dotarł do statutu fundacji w KRS? Pytam z ciekawości, bo do dokumentów rejestracyjnych, w tym statutu, raczej nie jest ciężko dotrzeć.
-
-
WIELKA ORKIESTRA ŚWIĄTECZNEJ POMOCY
Moim skromnym zdaniem statut jest na stronie internetowej http://www.wosp.org.pl/fundacja
Do Blady Niko - nie wchodząc w meritum dyskusji - nie lubię robienia na siłę problemów tam gdzie ich nie ma - w załączeniu link do statutu fundacji, który jest opublikowany na stronie internetowej WOŚP
http://s.wosp.org.pl/Files/statut_fundacji_wosppdf.pdf
ja juz nie mam ochoty ani pisac ani krytykowac .po tym co czytam . Napisze tylko - ze Ci wszyscy cwaniacy operujacy liczbami ,domniemanymi racjami - niech zaloza jaka kolwiek fundacje na rzecz zdrowia i w tedy podyskutuje z Nimi.......
> Jak by ci tu grzecznie i kulturalnie odpowiedzieć , na ten pełen nienawiści i jadu post.
> Może tak : a gówno cie obchodzi na co ja wydaje pieniądze, nadęty szczeniaku!
Jakby Ci tu grzecznie odpowiedziec na ten niekierowany do mnie post...
Moze tak: a kto Cie tutaj pytal, na co Ty wydajesz pieniadze, ze takiego focha strzelasz?
A odnosnie relacji koscielno-owsiakowych. Pamietam jak na przystanku woodstock pojawili sie po raz pierwszy ksieza, oficjalnie. A potem ukierunkowane przez nich bojowki... przepraszam, katolicka mlodziez wpadala na inne organizowane w ramach przystanku spotkania i zachowywala sie w stosunku do prelegentow tak agresywnie, ze az narzucalo mi sie porownanie tego do faszyzmu. To byl akurat w moim zyciu moment, kiedy dosc mocno zastanawialem sie nad zaangazowaniem w katolicki ruch mlodziezowy i w ciagu tych trzech dni mi totalnie przeszlo.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polska-sluzba-zdrowia-Owsiakiem-stoi,wid,11854132,wiadomosc.html?ticaid=1974a
co to jest? cytujesz "dzieci neostrady"? czy to sa głosy istotne? Owsiak swiety nie jest ale ruszył dupę swoja i innych z niezłym skutkiem. szacunek ogromny dla WOŚP. apropos propagowania alko,dragów itp. to bełkot nawiedzonych,którzy go (JO) zupełnie nie znają. porażka.
panjapko:
[i] Do Blady Niko - nie wchodząc w meritum dyskusji - nie lubię robienia na siłę problemów tam gdzie ich nie ma - w załączeniu link do statutu fundacji, który jest opublikowany na stronie internetowej WOŚP [/i]
Problem był przez prawie 16 lat. Owsiak wzbraniał się przed zawieszeniem statutu w internecie zarówno przed jego zmianą w 2006 roku jak i potem. Opublikował jego pełną treść statutu dopiero niedawno, w jesieni 2009 r. na stronie były tylko mało istotne fragmenty. Sprawę znam bo prowadziłem korespondencję z przedstawicielami fundacji.
rmszarowi odpowiadam, że oczywiście wiem, że do dokumentów rejestracyjnych, w tym statutu, raczej nie jest ciężko dotrzeć. Ale to jest zupełnie inny problem. Fundacja, która zbiera pieniądze wykorzystując do tego celu instytucje takie jak radio i telewizja publiczna nie powinna odsyłać obywatela do KRS i w swojej witrynie internetowej udostępnić bez szemrania tak istotne dokumenty jak statut.
http://polskalokalna.pl/wiadomosci/lubuskie/news/awantura-o-obraz-podarowany-wosp,1425109
http://fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/wielka-orkiestra-zimowej-pomocy,1424922
[quote="Rafał Ziemkiewicz"]
Jest dowodem, że jesteśmy państwem chorym i chorym społeczeństwem.
[/quote]
Z tym się nie zgodzę, co najwyżej może sygnalizować pewne symptomy choroby.
Polecam tekst, wreszcie jakiś rozsądny, zrównoważony głos.
b.dobry tekst...
Dla mnie Ziemkiewicz kolejny raz potwierdził ze z myśleniem i logika ma taki sam problem jak Pan Korwin-Mikke. Oczywiście to nic że polskie społeczeństwo nazywa się chorym, no bo przecież pomaga. Taka niebezpośrednia aluzja do nazizmu, nazwana tam tylko przykładem i wytyczną, tylko potwierdza jedną i słuszną tezę, tak polskie społeczeństwo jest chore, ale nie całe, tylko jednostkowo.. Panie Ziemkiewicz i Pan się do tego nieszczęsnego grona zalicza.
Moim zdaniem Ziemkiewicz nigdy nie umiał i nadal nie umie niczego nazwać wprost tak jak uważa. Tak chciałby, ale się boi. I chcę być taki choć trochę poprawny politycznie. Nie potrafi się przyznać do tego, co twierdzi naprawdę, a wszystko przekazuje w podobnej formie jak w tym tekście. To mu przynosi godne pieniądze, więc pewnie dlatego musi się trzymać w ryzach. Zakłamany gość i tyle.
Westham co masz do Korwina-Mikke? Może jeszcze powiesz, że PO jest lepsze? Czy lewica, co?
Miszczu lepiej mi powiedz czego można nie mieć do Korwina...
A powiedz mi kto jest od niego lepszy.
Jeżeli chodzi o Korwina Mikkego to ja się zastanawiam, czy on rzeczywiście wierzy w te brednie, które wygłasza, czy też jest po prostu cynikiem zarabiający publicznym bredzeniem idiotyzmów na życie.
Ultraliberalizm (czy jakby to nazwać) JKM jest do zrealizowania pod jednym warunkiem: jak się wyłoni NOWY CZŁOWIEK. W każdym NORMALNYM społeczeństwie jest po prostu niemożliwy. Załóżmy teoretycznie, że utopia JKM w jakiś cudowny sposób by zaistniała. Otóż społeczeństwio takie rozpadłoby się po kilq tygodniach (na wszystkich możliwych płaszczyznach: lasy zaroiłyby się od bandytów a przed sklepami potworzyłyby się kilqsetemtrowe kolejki).
Podobieństwo ultraliberałów i komunistów jest oczywiste. JKM jest bliskim krewnym Lenina.
http://michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=1093
Skąd ja to znam, skąd ja to znam, ja już chyba coś takiego kiedyś czytałem...
Text Michalkiewicza zawiera za wiele wątqw, bym je teraz mógł, choćby częściowo zanalizować. Nie mam po prostu czasu: muszę przejrzeć (no bo chyba nie będę czytał od deski do deski) pracę jednego studenta, około 150 stron, a potem chciałbym zobaczyć na diwidi z Basią "Małą Moskwę".
Więc nie analizując merytorycznie, chciałbym się jedynie krótko podzielić estetycznymi wrażeniami z textu Michalkiewicza. Otóż co do formy przypomina mi on do złudzenia komunistyczne texty z partyjnych gazet z lat mojej młodości. Styl i chwyty erystyczne (z nieśmiertelnym nawiązywaniem do hitleryzmu i doszukiwaniem się wszędzie odbłysqw propagandy Goebbelsa) DOKŁADNIE TE SAME. Może nawet właśnie analiza formy i stylistyczna komparatystyka z podobnymi textami komunistycznymi, a nie skądinąd nieciekawej treści byłaby tu ciekawsza.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)