Jednak za transfery podziękuje i Tabiszowi, i Panu Filipiakowi.
-
-
Tabisz MUSI zostać...
dev Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Jedna jaskółka wiosny nie czyni ! Dystansu wam
> życze a najlepiej kubeł zimnej wody na głowe !
> Pamietajcie ze Tabisz zrobił i pewnie dalej
> bedzie robił wiecej złego w Cracovii !
>
>
> Gdy się rana lub śmierć mieści artykuł 230
Dokładnie.
Wystarczy że zauważyliśmy i doceniliśmy sfinalizowanie transferu Ślusara.
Gdybyśmy go mieli za każde przewinienie takim samym dobrym uczynkiem rozgrzeszać to musiałaby chyba cała czołówka europejska grać w Cracovii tej piłkarskiej jak i hokejowej:)Oczywiście stadion musiałby powstać w rok!!!
Nie zmieniajcie zdania o Tabiszu od razu o 180 stopni, bo pokazujecie tym jak bardzo łatwo Was udobruchać i oczekiwać przebaczenia przy pomocy jednego-dwóch dobrych uczynków (nie jakiś fenomenalnych dobrodziejstw a dobrych uczynków, podkreślam) za lata grzechów. Nie wydaje mi się żeby jego osoba jakoś szczególnie przekonywała Filipiaka do drogich transferów, prędzej wydaje mi się ze wykonywał jego polecenia i dostał taki prikas że musi wzmocnić drużynę. A nawet gdyby była to jego inicjatywa (sam nie wierzę w to co piszę) to był to jego obowiązek. Nie cieszmy się z rzeczy które nam się należą tak jakby były to niewiadomo jakie prezenty.
JASZCZUR_JAW Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie zmieniajcie zdania o Tabiszu od razu o 180
> stopni, bo pokazujecie tym jak bardzo łatwo Was
> udobruchać i oczekiwać przebaczenia przy pomocy
> jednego-dwóch dobrych uczynków (nie jakiś
> fenomenalnych dobrodziejstw a dobrych uczynków,
> podkreślam) za lata grzechów. Nie wydaje mi się
> żeby jego osoba jakoś szczególnie przekonywała
> Filipiaka do drogich transferów, prędzej wydaje
> mi się ze wykonywał jego polecenia i dostał
> taki prikas że musi wzmocnić drużynę. A nawet
> gdyby była to jego inicjatywa (sam nie wierzę w
> to co piszę) to był to jego obowiązek. Nie
> cieszmy się z rzeczy które nam się należą tak
> jakby były to niewiadomo jakie prezenty.
Przeczytaj najpierw to: http://pl.wikipedia.org/wiki/Ironia
a potem wiekszosc wypowiedzi w tym temacie...
Nie miałem na myśli wypowiedzi w tym temacie ale w innych, napisałem tutaj bo tu jest temat właściwy.
DEv: zrobił i może nadal będzie robił... ale tak rozumując to nikomu nie warto dawać szansy.
U nas jest trochę nienormalna sytuacja: kibice nie znoszą vice-prezesa zrządzającego klubem, on to odwzajemnia złośliwościami. Czas zakończyć ten chocholi taniec, jeśli JT daje dowody, że mu na klubie zależy, a może nawet, ze chciałby być trochę doceniany przez kibiców, to po co dalej brnąć w to, co było? Dajmy sobie i jemu szansę na zmianę wzajemnych relacji!
Jakubek narobił w przeszłości wiele dziadostwa i szkód -to jest fakt !!!!
Ale faktem jest też to że w tym okienku transferowym wykonał kawał dobrej roboty i wykazał się dużą operatywnością.Panowie nie jest sztuką wydać tak jak ksg 1,8 mln za jednego Szczota -tylko sztuką jest za ta mniej więcej cenę z kasą za przejscie i dla menagerów ściągnąc 5 dobrych zawodników.
Tabisz zafundował nam przystawkę Sachę,zupę bardzo pożywną (Grzegorzewski,Murawski i Sasin).Czekałem na danie główne i muszę przyznać wyjątkowo smaczne( Ślusarski).
A tu nam chcą zafundować deser i to na szczęście nie stary i spleśniały brzęczek ,ani z psiną spizak tylko prima sort!!!.
Najważniejsze w tym wszystkim jest to jakiego jakuba będziemy mieli potem -czy tego starego w dawnej skórze gbura,hama i nieudacznika czy nowego operatywnego z bardziej ludzkim podejściem do ludzi.Bo to że potrafi jednocześnie dbać o kase Filipiaka i jednocześnie być operatywny i skuteczny pokazał że potrafi(jak chce).
Przed nim nie lada wyzwania ;
-zbliża się play off i hokej trzeba wzmocnić
-myśleć już o następnym oknie transferowym letnim+stworzenia scautingu
-poczynic starania by mecze były wlasciwie rozleklamowane,organizacja meczy poprawiona
i stworzona profesjonalna sieć sprzedazy biletów czy karnetów,promocje pro rodzinne.
-pilnowania inwestycji+Poprawienia kontaktow międzyludzkich
Tu ma szansę się wykazać i od niego zależy czy wróci do wieloletniej łatki tej z przeszłości czy nie!!!.Ja osobiście życzył bym wszystkim byśmy mogli go tylko chwalić.
Jak Tabisz ustali ceny biletów z kosmosu to znowu zacznie się jazda.
otoz to.... jeszcze kwestia oragnizacyjna meczu plus odpowiednie ceny by sciagnac ludzi na te arcywazne mecze !!!! i wtedy plusa DUZEGO plusa mozna zapisac na jego konto....
Oddzielmy pewne sprawy.
Wiemy, że Tabisz zrobił dużo złego i nikt o tym nie zapomina.
Ale za załatwienie transferu Bartka należy mu się pochwała jak psu (hehe) buda!
Nie możemy na niego cały czas napieprzać, nawet jak wykona dobrą robotę, bo wtedy będzie mu zwisało ("co nie zrobię i tak mnie zbluzgają")
Natomiast oczywistym jest, że nie zapominamy ile już zdążył wcześniej zapieprzyć i liczymy, że tak, jak w ostatnie tygodnie będzie pracowął już zawsze. I wtedy zasłuży sobei na więcej pochwał. Czego chyba każdy z nas by sobie życzył, bo to byłaby woda na młyn w kierunku rozwoju klubu.
Ja na razie spełniam swoją obietnicę i zawieszam na czas nieokreślony nazywanie Tabisza "jakubkiem". Co będzie dalej - zobaczymy. Oby pan wiceprezes zmądrzał na dobre, a nie tylko jednorazowo.
Święte słowa aston .Ja bym napisał że pochwała nie należy mu sie tylko za Bartka tylko za całość tego okienka (mimo że to nie koniec transferów).Dużą sztuka jest zrobić tak dobre transfery wydając tak mało.
Zawieszam krytykę i daje mu szansę na to by dobrą robotą naprawił ten dawny wizerunek.
hoho co tu sie wypisuje ile tu milych slow tak jakos mi dziwnie sie to czyta :) no to jakub jak profek zobaczy zes go przeskoczyl w kibicowskich notowaniach to zeby .............nie zrobil sie zazdrosny ;-)
Nie przesadzaj, że przeskoczył, wyszedł z dołka:)
A czy aby na pewno Tabisz to wszystko zalatwil? Pieniadze dal profesor, a zawodnikow zapewne znalazl Platek. Co wiec konkretnie zrobil tutaj Tabisz?
hehe no jak to co wyslal fax :)
Ktoś musiał kolego helmut prowadzić negocjacje transferowe(sprawnie i po cichu).
Filipiak dał kasę ,ale TABISZ LICZĄC KAŻDĄ ZLOTÓWKĘ zrobił za niewielkie pieniądze bardzo dobre transfery.To jest sztuka bo taki ksg tylko za Szczota dał kasę taką co my za całą 5 łącznie z prowizjami dla menagerów i z kasą za podpisanie kontraktów.
Na forum jestem jedną z osób ,która krytykowała Jakuba za nieudacznictwo,działanie na szkodę klubu (w konkretnych sprawach).Nie wypieram sie tego i uważam że była to krytyka zasadna (chociażby w sprawie drumlaka).To jest jednak przeszłość .
W sprawie tego okienka transferowego mogę go tylko pochwalić i podziękować mu za KAPITALNĄ ROBOTĘ dając mu kredyt zaufania .
Tutaj w pełni podzielam zdanie Astona jechanie teraz po nim spowoduje skutek odwrotny czyli Tabisz dojdzie do tego zdania że cokolwiek zrobi dobrego to i tak kibice będą po nim jechać.Od niego zależy czy wróci do starej skóry czy zapracuje na szacunek pasiastej społeczności.
Temat wątku powinien brzmieć:
"Tabisz MUSI zostać...czyli: od ZERA do BOHATERA" :P
Za transfery trzeba dziękować całej trójce ale największy wpływ na nie miał napewno Profesor jego kasa iego zgoda oby tak dalej budujmy macną CRACOVIE żeby za rok walczyć o puchary pamiętając że jeszcze gramy o puchar Polski!!!
Ależ nikt nie neguje wielkiego wkładu Profesora i Płatka w te transfery. Tylko że sami ich nie dokonali, Tabisz też się do teog przyłożył i to czymś więcej niż wysłaniem faksu (jak było do tej pory).
Chodzi o to, że Płatka do tej pory tylko chwaliliśmy, bo chłop odwala wspaniałą robotę, Profesorowi, mimo różnych kontrowersji też za cąłokształt wdzięczni są praktycznie wszyscy Pasiacy.
A Tabisz? No cóż, do tej pory był prawdziwą Czarną Owcą, która czego się nie dotknęła, to spieprzyła. A teraz ODMIANA o 180 stopni! Chłop wykonał w tym oknie RÓWNIE wspaniałą robotę jak Płatek (nie wątpię, że pod jego wpływem, bo tylko Artur wierzył w Jakuba - sami się śmialiśmy z tego "Łowcy Perełek", a tu okaząło się, że Artur miał rację)!
A, jako, że nawrócenie (oby nie tylko jednorazowe) cieszy najbardziej, więc uczciwie pochwalmy Jakuba za to, co zrobił w ostatnich tygodniach dla klubu!
Potter zresztą ujął to w wielu postach bardzo precyzyjnie i chyba więcej już tu się dodać nie da.
Hasło dnia: "Jakubku kochajmy się i róbmy dzieci..."
Żenuła Panowie...:(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)