to tak:
pierwsza polowe pomińmy, chociaz i tak pewne nazwiska padną w kolejnych postach (te same nazwiska)
w drugiej polowie cos zaczelo sie dziać, w ofensywie dobry Mierzejewski, chyba wiecej z niego pozytku bedzie na skrzydłach pomocy, chwile tez gral w ataku, ruchliwy, nie wstrzymywal akcji, malo strat, najlepszy sparing w Krakowie.
idealne dwie centry Paulinho po których padają bramki Ślusarskiego - wygladało to dobrze bo obie wrzutki podobne i z tego miejsca, gosc moze umieć to robić, gral niedlugo ale i tak kilka dobrych podań, brać go!
i na koniec Slusarski - gral caly mecz, w pierwszej polowie zdecydowanie najlepszy u nas, widać bylo ze nie mial z kim grac, wracal sie po pilki, duzo biegał, ogolnie widac wyzsza kultura gry no i 2 bramki, tylko tak dalej!!!
-
-
Plan przygotowań do rundy wiosennej
W meczu sparingowym Cracovia Kraków pokonała Podbeskidzie Bielsko-Biała 2:1 (0:1).
Cracovia - Podbeskidzie Bielsko-Biała 2:1 (0:1).
Bramki: Bartosz Głowacki - dwie (76, 90) - Krzysztof Zaremba (9).
sport.onet.pl
Zakontraktować Paulinho!!!
Qsper Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W meczu sparingowym Cracovia Kraków pokonała
> Podbeskidzie Bielsko-Biała 2:1 (0:1).
> Cracovia - Podbeskidzie Bielsko-Biała 2:1 (0:1).
>
> Bramki: Bartosz Głowacki - dwie (76, 90) -
> Krzysztof Zaremba (9).
>
> sport.onet.pl
Bartosz Głowacki to chyba strzelił dwie armaty pod Racławicami
torreador Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Qsper Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > W meczu sparingowym Cracovia Kraków
> pokonała
> > Podbeskidzie Bielsko-Biała 2:1 (0:1).
> > Cracovia - Podbeskidzie Bielsko-Biała 2:1
> (0:1).
> >
> > Bramki: Bartosz Głowacki - dwie (76, 90) -
> > Krzysztof Zaremba (9).
> >
> > sport.onet.pl
>
>
> Bartosz Głowacki to chyba strzelił dwie armaty
> pod Racławicami
Z tego co wiem to jest kontuzjowany od 19 września 1939
generalnie forma piłkarzy nie napawa optymizmem, choć w drugiej połowie zaczęło się coś dziać.. może wypunktuję plusy, tych było na pewno mniej:
- Ślusarski - dwie bramki, po to go sprowadziliśmy.. w dodatku widać że chłop ambitny, nie mógł się doczekać na piłkę od naszych super pomocników to wracał się sam, rozgrywał.. ma zadzior, takiego napastnika potrzebowaliśmy..
- Mierzejewski - dobry występ szczególnie w drugiej połowie.. uniwersalny zawodnik, dobrze zagrał i na lewej pomocy [tam szczególnie], ale też chwilę w ataku.. szczególnie utkwiło mi w pamięci kilka dokładnych podań z klepy.. to się naprawdę nie zdarzało często w tym sparingu..
- Paulinho - dwie idealne piłki między obronę a bramkarza, po których padły bramki.. nawet jeżeli ma grać połówkę to brać go! ma świetną technikę..
chyba to by było na tyle plusów.. obrona lekki dramat, na czele z Tupalskim i Karwanem.. osobiście chciałbym zobaczyć w pierwszym meczu duet Polczak-Milosevic, ale raczej ten drugi nie jest ulubieńcem Płatka.. reszta przeciętnie, albo słabo-przeciętnie..
p.s. co myślicie o nowym napastniku? Bartek Głowacki, świetnie się wprowadził do zespołu ;)
Jest jeden zawodnik, który był w innym otoczeniu ( czytaj profesjonalnym) i to od razu widać to na boisku. Tym zawodnikiem jest Ślusarski. Przerasta innych o głowę.I to wcale nie z powodu strzelonych bramek, ale zaangażowania w grę,ruchliwości i ochoty do bycia lepszym w każdej kolejnej akcji.
Reszta wychowywana w mniemaniu swojej wielkości i w zwalnianiu trenerów, kolejny raz udowadnia, że ich miejsce w niższych klasach, a nie w Cracovii.
Dobre wrażenie sprawiał Mierzejewski, gdy grał w pomocy.
Jeżeli Polczak jest gorszy od Karwana i Tupalskiego, to znaczy, że Płatek nie jest obiektywny i dużo na tym straci( czytaj: także Cracovia) jeżeli będzie forsował dalej tą parę.
Brazylijczyk Paulinho potwierdził te umiejętności o których mówił Chrobak, czyli dobrze wykonuje rzuty wolne i rożne, jest dobry technicznie, ale nie umie grać pod pressingiem, brak mu szybkości i dynamiki. Trudno to jednoznacznie ocenic po 15 minutach gry, ale bramki padły pod rzutach wolnych wykonywanych przez niego.
Hefko - sprawa wyglada tak, ze Polo nie trenowal dwa tygodnie i dlatego wypadl ze skladu. Jak nadrobi zaleglosci, to wroci do skladu. Normalna sprawa, ze nikt nie stawia na niedoleczonego albo nie bedacego w pelni formy zawodnika
Może się nawet zdarzyć i tak, że zagramy parą stoperów Polczak-Wasiluk. A więc spokojnie, jest szeroka kadra, jest rywalizacja, nikt nie może być na 100% pewny miejsca w składzie. Ciekawe, że para Tupalski-Karwan była chwalona przez Płatka, grali dobrze z bardziej wymagającymi przeciwnikami w Hiszpanii.
Poza tym (ale to nie o stoperach) myślę, że nikt nie chciał złapać kontuzji, stąd może mniej walki w polu?
Jeśli chodzi o sparing to postawa naszych na tydzień przed ligą DRAMAT!!!
Podbeskidzie grało prostą piłkę i grało a nasi latali jak muchy przy gównie.
Tupalski asystował przy pierwszym golu podając głową do Cabaja na tyle lekko że Zaremba spokojnie to wykorzystał i lobnął Cabaja.Chwilę potem mogla być powtórka z rozrywki,ale Cabaj złapał.
Ocenię może graczy:)
Cabaj bez większych zastrzeżeń
Karwan objeżdżany przez gości aż niemiło
Tupalski nerwowo,niepewnie jego gol:( -jak Płatek twierdzi że ta para gra dobrze to ja nie mam pytań:(
Mierzejewski - bardzo dobry występ jako jeden z nielicznych grał naprawdę dobrze
Wasiluk-reprezentacyjna forma:D:D:Doczywiście żartuję:D:D:DStary Dobry Marek ten z czasów Majewskiego
Sasin - Moskała -Szeliga słabiutko..........................
Baran niby spokojnie ale nic wielkiego,poprostu grał....
Pawlusiński-bicie głową w mur i nic z tego
ŚLUSARSKI:):):) i tu patrz!!!!Nie GWIAZDOR tylko zajebisty gość:walczy,biega po całym boisku,grał cały mecz na obrotach i pokazał jakie powinno być podejście piłkarza zawodowca.Taki Baran to się powinien uczyć profesjonalizmu od Bartka.Ślusar mnóstwo razy wracał na swoją połowę po piłkę bo tak nie mógł się doczekać...Ach jakby nie BRAZILE to byłoby krucho
Kłus,Klich,Dudzic wnieśli nieco ozywienia ale nic nadzwyczajnego
Kulig natomiast nadzwyczajnie zagrał dziś tak jak zaraz po przyjściu do nas
Paulinho może on nie ma pary,może nie ma siły ale on potrafi wykonywać stałe fragmenty gry i choćby po to powinien być zatrudniony na pół roku!!!Plastik i Nowaczek powinni się od niego uczyć!!!
Polczak wprowadził spokój do obrony
Misan wszedł i zszedł:XPo co go Płatek wstawił skoro po kwadransie go zdjął???Czyżby kolejny piłkarz go zdenerwował???????????????
------------------------------------------
Wogóle wiele niedokładności w poczynaniach naszych,wolniejsi jacyś od Bielszczan,a może poprostu inne podejście
W Podbeskidziu podobać się mogli Jarosz i Malinowski
Noi kurefsko zimno było...tyle
Nie Tefalu, nie zdenerwowal Misan Platka, tylko tak ustalili, ze zagra 20 minut w parze ze Slusarskim i reszte normy wyrobi w meczu z Unia.
Co do Karwana - kto go objezdzal?
Karwana objeżdżali np.Malinowski,Chrapek i inni choćby łysy pan w długich spodniach na M.
no Matus to juz na pewno go nie objezdzal. Co najwyzej sedziego popychal:)
W ostatnim sprawdzianie przed sezonem Cracovia zaprezentowała bezbarwny futbol i gdyby nie testowany Paulinho oraz skuteczny Bartosz Ślusarski pewnie przegrałaby z Podbeskidziem Bielsko-Biała
Paulinho zmienił w drugiej połowie Damiana Misana. Chwilę później gestykulacją próbował przekonać kolegów do podania mu piłki, ale bez efektu. Po ośmiu minutach gry wziął sprawy w swoje ręce i dośrodkował z 30 metrów. Do zagrania najszybciej doszedł Bartosz Ślusarski i strzałem głową doprowadził do wyrównania. - Lubię wykonywać rzuty wolne, a z dwóch moich wrzutek padły bramki - cieszył się Brazylijczyk.
Paulinho nie zbawi Cracovii
27-letni ofensywny pomocnik wszedł na boisko na własną prośbę z niedoleczonym urazem stawu skokowego. Tuż przed końcowym gwizdkiem niemal z tego samego miejsca i w ten sam sposób wrzucił piłkę w pole karne. W zamieszaniu po strzale Michała Karwana skuteczną dobitką popisał się Ślusarski. - W tygodniu będę rozmawiał o moim kontrakcie z szefami Cracovii. Jestem wolnym piłkarzem. Moja kostka? Jeszcze tydzień i będę zdrowy - zapewnił szczęśliwy Paulinho i pojechał na ul. Wielicką, gdzie zagrał jeszcze w drugim sparingu z Unią Tarnów.
Po spotkaniu z Podbeskidziem zadowolony był też Ślusarski. - Nie ode mnie zależy podpisanie kontraktu z Paulinho, ale na boisku nie było kłopotów z komunikacją, bo obaj rozmawiamy po portugalsku - wyjaśniał zadowolony strzelec dwóch goli.
Nie do śmiechu było za to Arturowi Płatkowi, trenerowi Cracovii. - Zaangażowanie niektórych zawodników było dalekie od tego, jakiego się spodziewałem - przyznał szkoleniowiec. - Po porażce 0:3 w pierwszym sparingu Podbeskidzie było bardzo zmotywowane i walczyło o każdy centymetr boiska. Jeden Paulinho nas nie zbawi, cały zespół musi dobrze grać.
Z gry w drugiej połowie Płatek był bardziej zadowolony i po sparingu z Podbeskidziem nie ma już żadnych wątpliwości, jak będzie wyglądała jedenastka w inauguracyjnym meczu ligowym z Piastem Gliwice.
Reprezentant w bibliotece
Na boisku po raz pierwszy od czasu kontuzji pojawił się Piotr Polczak. Po grze obrońcy Cracovii nie było jednak widać przerwy. - Wszedł, krzyknął i dzięki temu wszystko poustawiał - przyznał Płatek.
Polczak zmienił Łukasza Tupalskiego, który na początku meczu popełnił poważny błąd, po którym Krzysztof Zaremba przelobował Marcina Cabaja i zdobył gola.
Z powodu zaległości treningowych Polczak najpewniej nie zagra z Piastem. - Czasem trzeba się ugryźć w język i w następnym spotkaniu udowodnić, że jest się podstawowym piłkarzem - podkreślał Polczak.
Zawodnik nie chciał komentować zarzutów trenera Płatka o nieprofesjonalne potraktowanie kontuzji. - Książki lekarza Bayernu Monachium [o niej mówił Płatek - przyp. red.] nie kupiłem, ale od czego są biblioteki? - mówił Polczak.
W spotkaniu z Podbeskidziem zawiódł Tomasz Moskała. - Był na boisku - skwitował występ piłkarza Płatek. Szkoleniowiec dużo bardziej był zadowolony z gry Damiana Misana. - W Hiszpanii w meczu z Timisoarą świetnie spisał się w duecie ze Ślusarskim. Chciałem to potwierdzić i się nie zawiodłem - przyznał szkoleniowiec.
Źródło: Gazeta Wyborcza Kraków
Po kwadransie gry Misana Płatek twierdzi że się nie zawiódł:Z
Przyznaję NIE ROZUMIEM TEGO CHŁOPA!!!!
Trener ma pewne zalozenia i pod tym katem obserwuje mecz :) To nie jest jak za Stefan I hurrrrrrrrra atak albo jak za Stefana II jakos to bedzie :)
Byłem na sparingu od 56 minuty. Graliśmy słabiutko....Nie moglismy strzału oddać z akcji. Gdyby nie wrzutki brazylijczyka to byśmy nie zagrozili bramce Podbeskidzia.
Liczę że nasi piłkarze podeszli tak jak Polscy piłkarze podchodza do sparingów czyli nie grali na 100%, oraz że jakos Piastowi wciśniemy tę jedna bramke:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi
A co sie dzieje z tym co przyszedł do nas z właśnie Podbeskidzia?? (nie pamiętam teraz nazwiska)
Sacha ma kontuzje Rabarbarze
Ciekawe kiedy Slusarski strzelil gola glowa na tym sparingu, tak jak to twierdzi Wyborcza.
No to przygotowania sie juz koncza teraz czas pokazac sie z dobrej strony w pierwszym meczu moim zdaniem ze słabiutkim Piastem :D ale czy mam racje oczywiscie zweryfikuje boisko1 licze jednak na minimum 7 pkt w pierwszych 3 meczach !
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)