A F C A !!!!!!!!!!!! he he he AJAX AMSTERDAM!!!!!!!!!!
-
-
Szanowane i lubiane przez Was kluby oprócz Cracovii i zgód!
Leeds United
Powiem tak, nawet nie zaglądając do tematu spodziewałem się wielu wpisów na temat Polonii Bytom :) Jednak powtarzający się Górnik Wałbrzych, bardzo, ale to bardzo mnie ucieszył :) W Wałbrzychu, byłem/jestem najczęściej ze wszystkich naszych zgód i powiem wam, że oni też was bardzo szanują/lubią.
To tak trochę poza tematem, a co do tematu to lubie/szanuje Slavię Praga i Wigry Suwałki, jedni i drudzy są naprawde spoko, a gadka z Czechami po paru głebszych, to ogień normalnie hehe.
Pozdrawiam! W lidze wiosna nasza!
6 dni później
dla mnie chore jest robienie zgody polonia bytom - [b]Cracovia[/b]... a szkoda że niewielu pamięta o [b]Polonii Wwa[/b] :/
interesujące też są w tym temacie:
- korona kielce - "żółto czerwona, kielecka kurwa korona"
ale zdecydowaną przesadą jest:
- jagielonia białystok - przyjaciela zwisły "wrzuć do potoku..."
naprawde, osobiście nie rozumiem lubienia innych klubów, gdy się jest [b]dumnym pasiakiem[/b], ma się 6 zgód... dramat :/.... ale to moje zdanie;)
Nikt nie robi zgody z PB... to że wielu ją lubi... cóż w tym złego ?
powtarzam niezmiennie: wyłacznie ze względu na rodzinny sentyment do tamtego miasta, nic nie mające z nami wspólnego:
[b]K A R P A T Y K R O S N O ! ! ![/b]
[b]N A Z A W S Z E[/b]
:)
72 dni później
[quote=Schveder]
interesujące też są w tym temacie:
- korona kielce - "żółto czerwona, kielecka @#$%& korona"
[/quote]
Nie wiem niby co w tym dziwnego. Pewnego pięknego jesiennego popołudnia ktoś z kimś wpadł na pomysł pozbycia się zgody z Kielcami. Nie wiem dlaczego, nie znam się ... ale na pierwszy rzut oka wydaje się związane z tym że Lech i Arka z KSZOkami się ugadali, a to kosa Korony, więc ktoś musiał ustąpić. Zatem garstka ludzi zadecydowała, ale rzesze nadal darzą sympatią i szacunkiem Scyzorów. W tym nie ukrywam ja, bo chociaż nieporównywalnie dłuższy okres życia spędziłem w Krakowie, czuję się krakowianinem i całym sercem pasiakiem to jednak sentyment do rodzinnych stron i kieleckiego klubu pozostał.
Zasadniczo rozumiem że jak w życiu czasami się coś może rozpaść ale wnerwiające jest poczucie że w pewnym momencie można usłyszeć komunikat od "decyzyjnych osób" że na przykład koniec zgody z Lechem i co ja mam przestać mecze oglądać Kolejorza, spalić koszulkę i schować zgodowy szalik?
Naprawdę interesujące jest to jak jednym wpisem na forum można pogrzebać ćwierćwieczną tradycję.
Szkoda że o zgodach nie decydują kibice tylko układy Hools'ów.
MKSKSC, popieram Cię w 100 % !!! :)
To zróbcie głosowanie na forum, czy zawieranie/zrywanie zgód powinno następować w wyniku głosowania na forum.
rmszar nie chodzi o głosowanie i dobrze wiesz, tak jak ja wiem że do pewnych umysłów się nie dotrze i raczej tymi wpisami nic nie zmienię, ale swoją opinie o kwestiach zgód/kos/szanowanych/nieszanowanych klubów mogę przynajmniej wykrzyczeć...
Irytujący fakt, że ludzie są podatni na sugestie osób, którym są potrzebni do innych celów i stają się nieświadomymi najemnikami i siewcami zapewne nawet niezrozumiałych dla nich idei.
Chociaż co do sympatii do klubów ( właściwie do kibiców klubów chyba by było poprawniej ) to w miarę niegroźne, ale kilka kroków dalej i mamy 17.01.11r.
Nie chce już ciągnąć tego tematu bo chyba inny temat by był potrzebny.
Cracovia to My, Cracovia ma nas łączyć nie dzielić... a jeśli ktoś na pierwszym miejscu stawia Pasy to szczerze mam głęboko gdzieś komu będzie kibicował oglądając inne mecze... i sam nawet nie wiem czy bardziej śmieszy czy bardziej wnerwia mnie fakt centralnego zarządzania umysłami kibica futbolu...
Na stadionach nie ma demokracji. Każdy o tym wie.
P.S. Osobom decydującym o zgodach zawdzięczasz więcej niz Ci się wydaje.
wrzo.ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Na stadionach nie ma demokracji. Każdy o tym
> wie.
>
> P.S. Osobom decydującym o zgodach zawdzięczasz
> więcej niz Ci się wydaje.
amen
Sebastian1906KSC Napisał(a):
> wrzo.ksc Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Na stadionach nie ma demokracji. Każdy o tym
> > wie.
> >
> > P.S. Osobom decydującym o zgodach
> zawdzięczasz
> > więcej niz Ci się wydaje.
>
>
> amen
To może obaj Panowie wyliczycie co tym osobom zawdzięczamy ???
I tak wątek o szanowanych, poza zgodami, klubach zmieni się w dyskusję na tematy, kto może, kto powinien, a kto nie, decydować o zgodach i dlaczego.
Pozostańmy przy następujących stwierdzeniach:
1. Na stadionach nie ma i nie będzie demokracji.
2. O zgodach nie decyduje ogół w demokratycznym głosowaniu.
3. Dziś sytuacja Cracovii jest zgoła inna, niż sytuacja np. Polonii w Warszawie.
Schveder Napisał(a):
> dla mnie chore jest robienie zgody polonia bytom -
> Cracovia... a szkoda że niewielu pamięta o
> Polonii Wwa :/
>
Co ty w ogóle wypisujesz skasuj ten post i nie rób wiochy że nie znasz zgód!!! Chyba, że nie umiesz czytać?!
rmszar Napisał(a):
> I tak wątek o szanowanych, poza zgodami, klubach
> zmieni się w dyskusję na tematy, kto może, kto
> powinien, a kto nie, decydować o zgodach i
> dlaczego.
>
> Pozostańmy przy następujących stwierdzeniach:
> 1. Na stadionach nie ma i nie będzie demokracji.
> 2. O zgodach nie decyduje ogół w demokratycznym
> głosowaniu.
> 3. Dziś sytuacja Cracovii jest zgoła inna, niż
> sytuacja np. Polonii w Warszawie.
I to jest argumentacja ! :D Żenada ! :(
MKSKSC Napisał(a):
> > interesujące też są w tym temacie:
> - korona kielce - "żółto czerwona, kielecka
> @#$%& korona"
>
>
> Nie wiem niby co w tym dziwnego. Pewnego pięknego
> jesiennego popołudnia ktoś z kimś wpadł na
> pomysł pozbycia się zgody z Kielcami. Nie wiem
> dlaczego, nie znam się ... ale na pierwszy rzut
> oka wydaje się związane z tym że Lech i Arka z
> KSZOkami się ugadali, a to kosa Korony, więc
> ktoś musiał ustąpić. Zatem garstka ludzi
> zadecydowała, ale rzesze nadal darzą sympati
> coś może rozpaść ale wnerwiające jest
> poczucie że w pewnym momencie można usłyszeć
> komunikat od "decyzyjnych osób" że na przykład
> koniec zgody z Lechem i co ja mam przestać mecze
> oglądać Kolejorza, spalić koszulkę i schować
> zgodowy szalik?
> Naprawdę interesujące jest to jak jednym wpisem
> na forum można pogrzebać ćwierćwieczną
> tradycję.
> Szkoda że o zgodach nie decydują kibice tylko
> układy Hools'ów.
Ogladnij sobie tabelke na Wikipasach dotyczaca zgod. Zauwazysz tam ze w 2008 roku zerwalismy wiecej zgod niz tylko z KK a co do reszty wypowiedzi to piszesz ze sie znasz wiec po co sie wypowiadasz w tak ostry sposob i gwarantuje ci ze zerwanie zgody nie wygalda tak latwo jak opisujesz i ma jakis cel i przyczyny (nie tylko chuliganskie). Do dzis stosunki z KK sa dobre. jurassic Zastanow sie zanim cos napisz sprawdz poczytaj i nie obrazaj ludzi na lewo i prawo dlatego ze nie popieraja twojego zdania
Ten wątek już chyba nie spełnia swojego zadania, proponuje zamknąć!
L E G I A !
PS. Nie mogłem się powstrzymać :D
KRW Napisał(a):
> Ogladnij sobie tabelke na Wikipasach dotyczaca
> zgod. Zauwazysz tam ze w 2008 roku zerwalismy
> wiecej zgod niz tylko z KK a co do reszty
> wypowiedzi to piszesz ze sie znasz wiec po co sie
> wypowiadasz w tak ostry sposob i gwarantuje ci ze
> zerwanie zgody nie wygalda tak latwo jak opisujesz
> i ma jakis cel i przyczyny (nie tylko
> chuliganskie). Do dzis stosunki z KK sa dobre.
> [b]jurassic Zastanow sie zanim cos napisz sprawdz
> poczytaj i nie obrazaj ludzi na lewo i prawo[/b]
> dlatego ze nie popieraja twojego zdania
W którym miejscu kogokolwiek obraziłem ??? Jakoś nie widzę tutaj ani jednego mojego słowa obrażającego kogokolwiek, a jeżeli na moją prośbę o wyliczenie tego, co niby "zawdzięczam więcej niż mi się wydaje osobom decydującym o zgodach" jedyną odpowiedzią Szanownych Forumowiczów jest brak odpowiedzi na moje pytanie, skwitowanie, że tak jest bo tak jest i zarzucanie mi obrażania innych, to w mojej opinii świadaczy tylko o tym, że albo nie macie odwagi odpowidzieć na moje pytanie: co "zawdzięczam więcej niż mi się wydaje osobom decydującym o zgodach" albo nie macie żadnych argumentów tym temacie, co znaczy że nic im nie zawdzięczam, bo niby co ? :(
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)