Wrzucone przez mojego kolegę na forum Lecha.
Ciekawe w co zagramy bo na zdjęciu widać, że nasz zawodnik gra w kosza :)
http://img293.imageshack.us/img293/7259/obrazek1ht2.jpg
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/wygrac-mecz-przyjazni,1214785
-
-
Cracovia-Lech Poznań Mecz Przyjazni 22.11 18 45 TYLKO PILKA!!!
heh redaktury z interia.pl dodały byle co
Kozieł jak typujesz wynik?
Nauczony doświadczeniem nie typuję wyników meczów ze zgodami. Piłkarsko nigdy nie mieliśmy aż takiej przewagi nad Cracovią jak teraz ale jak wiadomo boisko weryfikuje wszystko. Każdy wynik jest możliwy.
mieliście, mieliście kolego Koziołek. Nawet większą chyba piłkarsko przewagę mieliście.
w 1983 roku to było (żeby było śmieszniej Cracovia była wtedy równie tragicznie przygotowana do sezonu, bo działaczom ... zachciało się Intertoto :P)
Lech wtedy na Kałuży poległ, ale i tak zdobył MP
i jednego i drugiego sobie i Wam życzę
Drogi nurku mogę tego nie pamiętać gdyż właśnie w 83 się rodziłem :)
Nurku w 100% chciałbym żeby historia się powtórzyła :D
a ja, żeby nie całkiem się powtórzyła. Bo w tamtym sezonie też prowadziliśmy w Zabrzu 2:0, ale nie dowieźliśmy, a potem... zresztą co będę pisał ;)
No dla mnie to sa odlegle czasy jeszcze na swiat sie nawet nie wybierałem :D
nie tak dawno temu Lech grał z 3 ligową Cracovią.. niebyło łatwo choć wtedy różnica klas jeszcze większa chyba była
Lech nie umie z nami grać:)
3:2 dla Cracovii:)
Oj nie zgadzam się. Wtedy mieliśmy średni zespół, w dodatku wystawiliśmy rezerwy. Zgadzam się jednak z tym, że jakoś nie układają Nam się mecze z Wami.
O czym tu dyskutować , pewne 6 pt w meczach z Lechem.
Pewno. Moja prognoza jest taka: wygrywamy z Lechem, a potem pędzimy po mistrza.
Ile jest straty do tzw."lidera"? Nie wiem czy się to da odrobić w jednym meczu , ale Płatek to całkiem zdolny trener, kto Go tam wie...........
zacny Kajaku:
rok temu po 14 kolejkach mieliśmy aż 22 punkty straty do lidera
teraz - mamy tylko 19 pkt straty do lidera
a zatem szanse na dogonienie są większe niż przed rokiem ;)
(dziwnym przypadkiem lider był ten sam)
witam wszystkich :) jestem tu nowy i mam pytanko odnosnie biletow na 'lecha' jestem z olkusza i planuje sie wybrac na mecz(kibic lecha) i czy dostepne beda bilety w kasach w dniu meczu?pozdrawiam
Raczej tak, tylko załóż zakup biletu przynajmniej 45 minut przed rozpoczęciem meczu, bo kolejki na Kałuży są długie i strasznie wolno idą (mało kasy niestety:().
dzieki wielkie za info :)
dendi z dużej tego "Lecha" prosimy :)
"Franek Smuda, z Cracovią ci się nie uda !!!"
Franciszek Smuda mieszka w Krakowie i uwielbia to miasto. Jest jednak jedno miejsce w grodzie Kraka, którego szczerze nienawidzi. To ulica Kałuży 1 - stadion Cracovii - jedyny obiekt, na którym prowadząc Lecha przegrał już dwa razy.
W poprzednim sezonie do przegranej przyczynił się Kamil Witkowski, który wpakował Kolejorzowi hat tricka.
- To dla mnie miejsce przeklęte, ale tylko ze względu na wyniki. Na kibiców Pasów nie mogę narzekać, bo oni zawsze witają mnie miło - przyznaje Franz.
- Spacery po nim to czysta przyjemność - powtarza poznański szkoleniowiec, kiedy jest pytany o Kraków. - Właściwie przyzwyczaiłem się już do Poznania i bardzo mi się w nim podoba. Traktuję go wręcz na równi z Krakowem. Pod Wawelem jednak mieszkam, a wiadomo, że w domu zawsze jest najprzyjemniej - dodaje.
Stadion przy ulicy Kałuży nie należy jednak do ulubionych jego miejsc. Od momentu, w którym przejął Lecha, przegrał tam do tej pory dwa razy (0:3 i 2:3). Zresztą nie jest wyjątkiem, bo Kolejorz poległ tam już cztery razy z rzędu! Patrząc na obecną tabelę ekstraklasy Smuda nie wygrał jeszcze tylko na dwóch innych stadionach, ale jeszcze tam... nie grał.
Nie zamierza jednak stadionu Pasów omijać szerokim łukiem. Wręcz przeciwnie, uparł się i chce za wszelką cenę przełamać złą passę. "Franek Smuda, z Cracovią ci się nie uda" - witają go zazwyczaj dowcipni fani gospodarzy.
- Czuję że w sobotę będzie pewnie podobnie. Ale nadchodzi pora, żeby wreszcie zmienić słowa tej piosenki - uśmiecha się szeroko Franz.
Źródło: Przegląd Sportowy - Maciej Henszel, Marek Gilarski
Murawskiego też nie będzie
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)