[url]http://sport.interia.pl/tylko-u-nas/ankiety/kto-byl-najlepszym-pilkarzem-14-kolejki/[/url]
Nowak na razie na 5 miejscu....
-
-
Górnik Zabrze vs. CRACOVIA 16.11 godz. 16:45 TYLKO PIŁKA!!!
pawlus17 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ale przecież Kaszuba obecnie gra lepiej niż
> Snadny to dlaczego tak jest to ja niestety nie
> wiem :/
nurek Napisał(a):
> Gdybym miał 100-procentową pewność, że
> mistrza Polski zapewnicie sobie w przedostatniej
> kolejce sezonu, to bym wam tych punktów w sobotę
> nie żałował. Niestety - nie mam takiej
> pewności, od czasu gdy wzbogaciliście w punkty
> jednego z naszych rywali w walce o utrzymanie...
Wiadomo, obie drużyny walczą o swoje cele, temu nie zaprzeczam, będzie ciężka walka :)
A kogóż to wzbogaciliśmy o punkty który walczy o utrzymanie? Zarówno ŁKS, Górnik jak i Piast oraz Odra przegrały z nami, a one są teraz na dole tabeli :)
A o meczu Cracovia-Lech to porozmawiamy, jak już stworzycie o nim temat :P nie ma co rozmywać tematu o wczorajszym meczu.
Slusznie, Agnanie, mnie skarciles za skrot myslowy :) Ale chodzilo mi oczywiscie o reszte tegorocznych kolejek (Lech, Jagiellonia, Arka).
Hefko, jaka euforia? Ja nikogo na zaden spadek nie skazywalem, a juz na pewno nie z Ekstraligi. To zesmy ze Stocznia przegrali, to jeszcze nie znaczy, ze spadniemy ;)
A powaznie: to od kiedy poznalem Platka, jego podejscie do trenerki i jego metody szkoleniowe to pisze chyba caly czas to samo. Ze jestesmy na dobrej drodze: w gore. Chcecie to wierzcie, nie chcecie, to sie dalej umartwiajcie :)
szanowny kolego z Bratnego Poznania
wzbogaciliście Polonię Bytom o cały jeden punkt. W tym sezonie tabela jest tak spłaszczona, że punkt może zadecydować.
W pełni się zgadzam z depeszem.
Powodów do optymizmu nie należy upatrywać w jednym wygranym meczu ale w tym wszystkim co się dzieje wokół drużyny po odejściu Majewskiego.
Jestem niemal w 100% pewny że tej jesieni przeżyliśmy absolutne dno, odbiliśmy się od niego i teraz będzie już tylko lepiej.
Na wiosnę zobaczymy całkiem inną drużynę, wróci Baran, zespół mam nadzieję zostanie prawidłowo przygotowany do sezonu, atmosfera się oczyści. W gruncie rzeczy bez żadnych wzmocnień w takiej sytuacji zdobędziemy te 19-22pkt i spokojnie skończymy sezon na 11-13 miejscu.
A jeśli będą wzmocnienia, takie sensowne 2-3 bardzo dobrych graczy (w tym gronie zapewne będzie Giza bo to się opłaca wszystkim stronom) to tylko wyjdzie nam na dobre.
Gdyby wrócił Piotrek to było by to coś cudownego :) ale chyba to bedzie trudne :/
To jest realne i świadczą o tym także słowa J.F
Wydaje mi sie ze najbardziej sensowne byłoby półroczne wypożyczenie, wszyscy na tym zyskują:
-Cracovia bo ma rozgrywającego w dodatku rozumiejącego sie z drużyną
-Legia, bo u nich i tak już nie zagra a płacić mu trzeba, zyskają finansowo i mają nadzieję że się u nas odbuduje
-sam Giza, bo może grać, i nie przeżywać koncertu wyzwisk z trybun
nie sądzę by sie Legia chciała upierać przy transferze powrotnym, za dużo jeszcze Piotrkowi kontraktu zostało,(bodajże 3 lata) cena musiałaby być bardzo wysoka a wobec perspektywy że w Legii jest to gracz najwyżej na ławę koszty kontraktowe byłyby dla nich bezsensownie duże.
No jeżeli tak wygląda sytuacja to moze być fajnie:) Tylko bomba by było jakby udało sie spowrotem kupić Piotrka a nie tylko wypozyczyć !
konserwa Napisał(a):
...............
> -sam Giza, bo może grać, i nie przeżywać
> koncertu wyzwisk z trybun
>
............
niech mi tylko jakieś kółeczko i podanie do tyłu zrobi albo na przerwe z czystą koszulką zejdzie :):):) Już lepiej szukać kogoś nieznanego u nas w kraju i wydać tą kase a nie Gize sprowadzać. /Tak jak Lech-Stilic/
ja tam chciałby bardzo Piotrka!
widzimy :D
depesz Napisał(a):
> Slusznie, Agnanie, mnie skarciles za skrot myslowy :)
intencją moją nie było skarcenie, ale dowcip
- tekst aż się o to prosił :)
> Ale chodzilo mi oczywiscie o reszte tegorocznych
> kolejek (Lech, Jagiellonia, Arka).
wiem :)
awaria Napisał(a):
>
> niech mi tylko jakieś kółeczko i podanie do
> tyłu zrobi albo na przerwe z czystą koszulką
> zejdzie Już lepiej szukać kogoś nieznanego u
> nas w kraju i wydać tą kase a nie Gize
> sprowadzać. /Tak jak Lech-Stilic/
>
Też bym chciał :) ale żeby takiego Stilica znaleźć, trzeba mieć jak Lech zespół własnych szperaczy a nie opierać się na opiniach managerów, poza tym takiego gościa na celowniku trzeba pooglądać w przynajmniej kilku spotkaniach, potem z nim pogadać a na samym końcu uderzać z ofertą.
Jeśli ktoś jest w stanie postawić miedzy tymi działaniami a nazwiskiem naszego viceprezesa znak równości to jasne, polujmy na Stilica :) :)
no Panowie-za 40 minut powtorka na canalplus sport-bedzie mozna na spokojnie obejrzec i przeanalizowac ostatnią wiktorię....:D
Żałuje, że nie mam Canal+, bo też bym sobie ogladnał teraz powtórke na spokojnie. W trakcie meczu byłem w takim stresie, że mało z niego pamietam dlatego po meczu już nie chciałem nawet wypowiadać sie w tym temacie.
to do knajpy biegiem marsz ;)
a nikt z sąsiadów talerza ni ma?
http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10,91843,5953719,14__kolejka_Gornik_Cracovia_0_2_skrot_meczu.html
bramki z meczu
po obejrzeniu powtórki...
jest bardzo fajna powtarzalność dwóch-trzech schematów akcji ofensywnych :):):)
dobrze było... ale nie wpadałbym w hurraoptymizm.
Górnik grał tak wolno i schematycznie, że nasi zawsze zdążyli zagęścić i asekurować. Lech gra szybcuej i nietuzinkowo (chyba, że ich się przygniecie presingiem, jak zrobili chorzowscy).
Podobała mi się zwłaszcza asekuracja Kłusa. Poli i Tupal dalej wybijali piłki za krótko. Ale - w odróżnieniu od np. meczu z Arką - w okolicy zawsze był Kłus (a czasem nawet Nowak i Moskała), który ekspediował taką piłkę dalej
ale niestety nadal nie ma zamykania przy rogach. Dwa razy po naszym rogu poszła kontra
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)