Szukam osoby , która zna się na prawie i może mi doradzić w sprawie uszkodzonego auta (nie z mojej winy ) . Myślałem że dam do warsztatu i będzie spokój a tu niespodzianka za niski kosztorys, inna wycena i okazuje się ze szkoda całkowita i tak sobie dwa ubezpieczenia cudują;) bez pośpiechu a ja czekam i jeszcze najlepiej o nic nie pytać. Konkrety na pw
-
-
PYTANIA I PORADY!!
5 dni później
Potrzebuję wyposażyć sypialnię - interesuje mnie duża szafa na wymiar + druga mniejsza łączona z komodą, raczej w nowoczesnym stylu. Zna ktoś kogoś godnego polecenia? ;)
...
ktoś poleci dobrą szkołę językową w Krakowie ? dokładniej chodzi o język niemiecki, słyszałem że Prolog jest niezły w tym temacie
Goethe Institut na Rynku
ICHKERIYA Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Goethe Institut na Rynku
Potwierdzam w 100%. Jedyna w Krakowie szkoła niemieckiego z klasą. Jej certyfikaty respektowane są na całym świecie.
dzięki za info, czegoś takiego szukałem właśnie na semestr zimowy i bynajmniej nie chciałem, żeby to była jakaś pseudo szkoła nastawiona na zarobek :)
Mam to samo pytanie, co kolega wyżej, ale chciałbym zapisać się na język angielski. Ta szkoła, którą poleciliście widzę, że ma tylko język niemiecki. Znacie jakąś dobrą szkołę angielskiego w miare przystępnej cenie?
Trudno żeby Instytut Goethego uczył angielskiego :P
8 dni później
Czy ktoś się orientuje gdzie można zdobyć plakaty meczowe (te co wiszą na słupach). Chodzi mi oczywiście o nowe, tzn. uprzednio nienaklejone :) A mogą być archiwalne.
Mam pytanie językowe. Jaki jest angielski odpowiednik wyrazu "szata" używanego w takich kontextach jak np. szata roślinna (roślinność pokrywająca jakiś obszar), szata antropologiczna (populacja rozmieszczona na jakimś obszarze) etc. Np. jak przetłumaczyć tytuł xiążki "Szata roślinna Polski"?
Mógłby mi ktoś pomóc?
hmm zaznaczam ze tłumaczem nie jestem, ale może "Polish vesture plant"?
chociaz nie wiem czy to nie nazbyt proste tłumaczenie, a moze poprostu "Polish vegetation"
albo: vegetation of Poland :)
7 dni później
Wie ktoś jak wygląda sprawa z uśpieniem psa w Krakowie. Gdzie, ile kosztuje, jak wygląda sprawa po...? Z góry dzięki za poważne odpowiedzi.
Kiedys na Brodowicza usypiali i za doplata mozna bylo zostawic psiaka :(
Gdzie najtaniej kupię wódkę na wesele? Popytać w hurtowniach czy może Makro/Selgros?
Nie zen sie ....bedzie taniej od wodki.
izbik Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nie zen sie ....
Wszyscy zawsze to mówią każdemu ale nigdy nikt nie słucha, a potem każdy żałuje, że trzeba było słuchać kolegów ! :D
Z tym to jest raczej i tak źle i tak niedobrze.
e tam, jak już się zdeycdował to lepiej sie chociaż napić ;)
ja bym popatrzył po marketach, czasem można znaleźć promocje, mój brat kupował w biedronce ;)
ostatnio widziałem 0,7 krupnika w tesco na promocji za 26zl., ale nie wiem czy to dobra cena bo nie czesto uzywam :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)