Dzis Filipiak w wywiadzie mowil ze ma zapewnienia ze zaczniemy grac juz od meczu z Legia
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
I wierzę że tak będzie:) Miejmy też nadzieje że dzięki temu wreszcie będzie u nas frekwencja na meczach!
Podgrzewana murawa.
ZIS podpisał umowę na projekt i wykonanie podgrzewanej murawy na Suchych Stawach. Ma być ona gotowa do 31 stycznia 2010. Prawdopodobnie Wisła i Cracovia w związku z tym rozgrywali by swoje mecze na wiosnę już w Nowej Hucie. Przetarg na budowę wygrała warszawska firma "Zielona Architektura Anna i Marek Wypychowscy". Wartość tego przedsięwzięcia wynosi 1,772,000 złotych.
Ponadto na Suchych Stawach pod zegarem zostały zamontowane kolejne krzesełka.
info ze strony Hutnika
I to tak na spóźnionego Mikołaja. :)
Dobrze, że wreszcie podpisano tę umowę, bo się trochę niecierpliwiłem. Do tego czekam za podpisanie umowy o wykonanie monitoringu [ przetarg ogłoszono 25 listopada ].
Przetarg na zamontowanie monitoringu,smiech na sali i na co jeszcze na montaz dachu i kolowrotkow ?
Choc podgrzewana murawa cieszy i z tego wynika ze jednak bedziemy z Leglá grac na Hucie :)
koriksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przetarg na zamontowanie monitoringu,smiech na
> sali i na co jeszcze na montaz dachu i kolowrotkow
> ?
>
a co w tym śmiesznego? tak powinno być kiedy wydaje się gminne pieniądze.
oj koriksc..... takie jest prawo, gdy ktoś wydaje publczne pieniądze m.innymi z Twoich podatkówi ;)
Czyli derby ns Suchych Stawach :)
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/na-te-wiadomosc-czekaly-cracovia-i-wisla,1409071
Bo chodzilo mi o to ze taki monitoring to prawie kazdy glupi moglby zamontowac.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/2009/12/09/bedzie-podgrzewana-murawa-na-suchych-stawach/
[quote=koriksc]
Bo chodzilo mi o to ze taki monitoring to prawie kazdy glupi moglby zamontowac.
[/quote]
No to niech "każdy głupi" wystartuje w przetargu, wygra go niską ceną (no bo głupi ;) ) i już.
Koriksc- po pierwsze przetarg musi być, bo ZIS jest jednostką z sektora finansów publicznych i zamówienia podlegają ustawie Prawo zamówień publicznych.
Po drugie jak nie będzie monitoringu, to nie będzie meczów z publicznością.
Tak przy okazji. Czy w ramach udzielanej nam gościny na Suchych Stawach zostawimy wolny sektor H - byłoby miło w taki sposób kibicowsko podziękować
eredin Napisał(a):
> Tak przy okazji. Czy w ramach udzielanej nam
> gościny na Suchych Stawach zostawimy wolny sektor
> H - byłoby miło w taki sposób kibicowsko
> podziękować
Heheheh, o to nie musisz sie martwic. Sektor na pewno bedzie pusty bo widok z niego utrudnia jupiterek :D
Pomijam juz fakt, ze kibicom Hutnika nie macie za co dziekowac bo to nie ich (nasza ) decyzja.
Fajnie by bylo przyjmowac kibicow gosci,taká Legie czy Ruch,ale mysle ze policja sie nie zgodzi
Albo derby na Hucie mmmmm
Na Hucie?
Tzn budują boisko na dachu kombinatu?
no cos obok jest wybudowane ;)
Nieznany Napisał(a):
> eredin Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Tak przy okazji. Czy w ramach udzielanej nam
> > gościny na Suchych Stawach zostawimy wolny
> sektor
> > H - byłoby miło w taki sposób kibicowsko
> > podziękować
>
> Heheheh, o to nie musisz sie martwic. Sektor na
> pewno bedzie pusty bo widok z niego utrudnia
> jupiterek :D
>
> Pomijam juz fakt, ze kibicom Hutnika nie macie za
> co dziekowac bo to nie ich (nasza ) decyzja.
Poniekąd masz rację, biało-błękitno-niebieska ekipa niejest zachwycona z przymusowej gościnności. Ale nawet gdy niektórzy za sobą nie przepadają, warto okazać szacunek
jasne, gościnność kibiców Hutnika będzie duża ;) .....Jadąc dzisiaj obok ich stadionu, widziałem powitalny napis dla klubów z Krakowa - "Pasy ku..sy a Wisłę je..ał pies " Ciekawi mnie, jak nas będą żegnać ;)
ian thorpe Napisał(a):
> jasne, gościnność kibiców Hutnika będzie
> duża ;) .....Jadąc dzisiaj obok ich stadionu,
> widziałem powitalny napis dla klubów z Krakowa -
> "Pasy ku..sy a Wisłę je..ał pies " Ciekawi
> mnie, jak nas będą żegnać ;)
Też widziałem. Ostatnio rozmawiając z jednym z Hutnika pytam o co chodzi? Przecież takiej infrastruktury nie mogliby bez EURO nawet wymarzyć? I kasa za mecze....
Na to otrzymałem informację że obecny zarząd niszczy klub, a teraz nie dość że dostanie "zrobiony" obiekt to jeszcze miesięcznie kilkaset tysięcy złotych do rozpieprzenia lub zdefraudowania.
To jest powodem frustracji Hutników czemu akurat, pamiętając naszą niezbyt odległą historię się nie dziwię.
Ale możemy się nie lubić i się szanować, prawda?
Jesteśmy kibicami z ponad 100 letnią tradycją wiec wiemy jak dać DOBRY przykład. (choć nie zawsze nam wychodzi :D:D:D)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)