Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • I my i "oni" w gościnie u Hutników?

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 28.10.2008 o 01:10
      Ostatnia aktywność 07.02.2010 o 20:44
      87276 wyświetleń
    • south man

945
      0
    • 03.07.2009 o 13:55
      Post #522900 03.07.2009 13:55
    Czy w przypadku gry w Nowej Hucie bądź w Sosnowcu planowane są karnety czy tylko pojedyncze bilety?
    • koriksc

2K
      362
    • 03.07.2009 o 14:16
      Post #522901 03.07.2009 14:16
    south man Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Czy w przypadku gry w Nowej Hucie bądź w > Sosnowcu planowane są karnety czy tylko > pojedyncze bilety? Narazie cisza w temacie.Nie wiadomo gdzie bedziemy grac,w ktorej lidze i czy wogole z udzialem kibicow. Osobiscie nastawiam sie na wyjazdy
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 03.07.2009 o 14:58
      Post #522907 03.07.2009 14:58
    FortArt Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Aston1906 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > Dlaczego "niestety"? Pewnie da się jakiś 1 > tys. > > ograniczenia wybłagać. > > Gości w Sosnowcu można wpuszczać 0. To czemu > nagle maja zrobić wyjątek dla fanów Cracovii? > Trzeba ten Hutnik załatwić, albo Cracovię przez > rok pooglądamy sobie tylko w Canal +. > > No chyba, ze Wisła coś po linii resortowej > załatwi. A kto mówi o gościach??? Piszemy tu o gospodarzach przecież. Jasne, że lepszy byłby Hutnik, ale już po ptokach, tyle było czasu, więc nie ma co płakać za rozlanym mlekiem. I nie pisz mi tu FortArt o C+, bo juz widzę jak Ty byś jeździł do tego Sosnowca, nawet gdyby wpuszczali 20 tysięcy luda. Zresztą dla Ciebie to raczej małe zmartwienie, sam pisąłeś, że sobie wreszcie do woli pochodzisz na Garbarnię i Hutnika ;)
    • FortArt

4.6K
      5
    • 03.07.2009 o 15:28
      Post #522917 03.07.2009 15:28
    Aston1906 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > A kto mówi o gościach??? Piszemy tu o > gospodarzach przecież. Jaka to różnica z punktu widzenia sosnowieckiej policji? > Jasne, że lepszy byłby Hutnik, ale już po > ptokach, tyle było czasu, więc nie ma co > płakać za rozlanym mlekiem. Nie wierzę by nic się nie dało zrobić do jesieni 2010. > I nie pisz mi tu FortArt o C+, bo juz widzę jak > Ty byś jeździł do tego Sosnowca, nawet gdyby > wpuszczali 20 tysięcy luda. Kolejny raz pouczasz mnie co mam pisać lub nie pisać. Pozwolisz, ze sam będę o tym decydował? Oczywiście po konsultacjach z Michnikiem. ;) > Zresztą dla Ciebie to raczej małe zmartwienie, > sam pisąłeś, że sobie wreszcie do woli > pochodzisz na Garbarnię i Hutnika Nie pamiętam takiej swojej wypowiedzi, brzmi mało prawdopodobnie, nigdy jakoś nie miałem problemu by pogodzić mecze Cracovii z chodzeniem na inne krakowskie kluby. Ile tylko ma ochotę tyle chodzę. Do tej pory wyjazdy na Śląsk oznaczały 10-12 godzin wyrwane z życiorysu. I faktycznie nie wyobrażam sobie bym mógł tyle poświęcać tydzień w tydzień (1L, PP, PE). I na dowód, ze jestem miły i sympatyczny nawet w Internecie: :P
    • koriksc

2K
      362
    • 03.07.2009 o 15:40
      Post #522922 03.07.2009 15:40
    FortArt Napisał(a): -Do tej pory wyjazdy na Śląsk > oznaczały 10-12 godzin wyrwane z życiorysu. nooo przesrane.Czyli rozumiem ze masz przerwe do pazdziernika 2010
    • Groblanin

178
      0
    • 03.07.2009 o 17:40
      Post #522946 03.07.2009 17:40
    Nie mogę patrzeć na to co się dzieje!Idę se dziś pod stadionem na spacerek a tu nic cisza! Łopata nie wbita. Ocieram pot z czoła patrzę i widzę ,że oświetlenie na swoim miejscu stoi! Czyżby szykowało się ganie bez kibiców w Sosnowcu przy pustym stadionie? Na Suchych Stawach nas nie trawią ale nie było mowy o tym,że będą mecze bez publiczności!Nie wiem o co chodzi, ale prawdopodobnie będziemy ta runę grać ma Kałuży,a pisze o tym na okoliczność zabezpieczenia się i dogadania z Hutnikami na przyszłość. To prawie niemożliwe,ale trzeba się szanować i przynajmniej wiedzieć na pewno co jest grane przez możnowładców tego cudu!. aby w Sosnowcu nie zejść na psy!
    • Robinksc

5K
      149
    • 03.07.2009 o 17:48
      Post #522948 03.07.2009 17:48
    Naprawde Groblanin dobrze ci radzili, skończ palić to gówno ! :)
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 03.07.2009 o 17:50
      Post #522949 03.07.2009 17:50
    FortArt Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Aston1906 Napisał(a): > -------------------------------------------------- > ----- > > > A kto mówi o gościach??? Piszemy tu o > > gospodarzach przecież. > > Jaka to różnica z punktu widzenia sosnowieckiej > policji? Zasadnicza. Ty chyba nie kumasz. Na mecz będą wpuszczeni co najwyżej gospodarze meczu i oczywiście nie chodzi tu o ludzi z Sosnowca. Czyli np: Wisła-cośtam Tallin Wpuszczeni mogą być tylko i wyłącznie kibice Wisły, Tallin na pewno nie, nikt z Sosnowca też nie. Cracovia-Legia Wpuszczeni mogą być tylko i wyłącznie kibice Cracovii, Legii na pewno nie, nikt z Sosnowca też nie. Opinia policji dotyczy tylko tego, że nie powinno się w ogóle nikogo wpuszczać, ale może uda się przeforsować zmniejszoną liczbę kibiców gospodarzy. O kibicach gości (czy o jakichś przypadkowych widzach z Sosnowca) w ogóle nie było mowy, gdyż to z definicji w ogóle nei wchodzi w rachubę. Kapujesz teraz? > > I nie pisz mi tu FortArt o C+, bo juz widzę > jak > > Ty byś jeździł do tego Sosnowca, nawet > gdyby > > wpuszczali 20 tysięcy luda. > > Kolejny raz pouczasz mnie co mam pisać lub nie > pisać. Pozwolisz, ze sam będę o tym decydował? > Oczywiście po konsultacjach z Michnikiem. Nie odwracaj kota ogonem. DObrze wiesz o co mi chodzi. Piszesz, jakie to zmartwienie, że po tej decyzji policji z Sosnowca nie zobaczysz Cracovii w tym sezonie na żywo. A przecież i tak byś jej nie zobaczył, bo tak czy tak byś nie pojechał. I z góry uprzedzam, ani Cię za to nei krytykuję ani nie pouczam, tylko po co piszesz, że to dla Ciebie coś zmienia ;) > > Zresztą dla Ciebie to raczej małe > zmartwienie, > > sam pisąłeś, że sobie wreszcie do woli > > pochodzisz na Garbarnię i Hutnika > > Nie pamiętam takiej swojej wypowiedzi, brzmi > mało prawdopodobnie, nigdy jakoś nie miałem > problemu by pogodzić mecze Cracovii z chodzeniem > na inne krakowskie kluby. Kiedyś na bank napisałeś, że (cytuję z pamięci) "jak mamy grać poza Krakowem, to ja na pewno nie będę jeździł. Będę chodził na Garbarnię i Hutnika". I znów - nie oceniam, nie krytykuję, a szukać w archiwach forum mi się nie chce, mam ciekawsze rzeczy do roboty > I na dowód, ze jestem miły i sympatyczny nawet w > Internecie: Cieszę się niezmiernie, robisz postępy, jesteś na dobrej drodze :P
    • Khalid

20.8K
      12.9K
    • 03.07.2009 o 17:51
      Post #522950 03.07.2009 17:51
    koriksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > FortArt Napisał(a): > -Do tej pory wyjazdy na Śląsk > > oznaczały 10-12 godzin wyrwane z > życiorysu. > > nooo przesrane.Czyli rozumiem ze masz przerwe do > pazdziernika 2010 > > > Eno pierwsza ligę- a na to się w znacznym stopniu zanosi- zagramy raczej na Hutniku a w najgorszej sytuacji na Kmicie.
    • FortArt

4.6K
      5
    • 03.07.2009 o 18:32
      Post #522958 03.07.2009 18:32
    Aston1906 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Na mecz będą > wpuszczeni co najwyżej gospodarze meczu i > oczywiście nie chodzi tu o ludzi z Sosnowca. Z punktu widzenia sosnowieckiej policji w mieście pojawią się kibice wrogiej drużyny z zewnątrz. Do tej pory nie zgadzali się na wrogich, a nawet neutralnych kibiców z zewnątrz, nie wierzę, że nagle zmienią zdanie. Oczywiście chciałbym by Twój punkt widzenia zwyciężył w sosnowieckiej policji. :) > Wpuszczeni mogą być tylko i wyłącznie kibice > Wisły, Tallin na pewno nie, nikt z Sosnowca też > nie. To jest gdybanie. Jak na razie opinia jest jedna: [u]do Sosnowca nie zostanie wpuszczony nikt[/u]. > Nie odwracaj kota ogonem. DObrze wiesz o co mi > chodzi. Piszesz, jakie to zmartwienie, że po tej > decyzji policji z Sosnowca nie zobaczysz Cracovii > w tym sezonie na żywo. A przecież i tak byś jej > nie zobaczył, bo tak czy tak byś nie pojechał. > I z góry uprzedzam, ani Cię za to nei krytykuję > ani nie pouczam, tylko po co piszesz, że to dla > Ciebie coś zmienia Oczywiście, ze jest to dla mnie różnica czy mój klub będzie miał za sobą doping czy nie. To elementarne (pouczam ;) ). > Kiedyś na bank napisałeś, że (cytuję z > pamięci) "jak mamy grać poza Krakowem, to ja na > pewno nie będę jeździł. Będę chodził na > Garbarnię i Hutnika". > I znów - nie oceniam, nie krytykuję, a szukać w > archiwach forum mi się nie chce, mam ciekawsze > rzeczy do roboty Nic mnie tak nie irytuje jak ludzie zbyt leniwi by sprawdzić czy piszą prawdę czy bzdury. :) Na Garbarnie i Hutnika będę chodził tak jak chodziłem do tej pory, tyle razy ile mam ochotę i tyle razy ile nie koliduje to z meczami Cracovii na Kałuży lub w TV. Tu nie ma nic w zamian. 10-12 godzinne wyprawy do Sosnowca zdecydowanie nie są tym co mam ochotę robić lub co robić mogę. koriksc Napisał(a): ------------------------------------------------------- > nooo przesrane.Czyli rozumiem ze masz przerwe do > pazdziernika 2010 Bytom 1073 Wodzisław 680 Zabrze 290 Chorzów 300 Piast 255 To policz proszę ile tysięcy Pasiaków będzie miało przerwę do X 2010? PS. Dziękuję Wam obu za zainteresowanie moją osobą. Sugeruję jednak by czas poświęcony na dopytywanie się ile meczy i gdzie obejrzy FortArt spożytkować lepiej. [b]Mamy 391 skanów do przepisania i 96 do przetłumaczenia[/b] , jeden Mirasek sam to ciągnie (fakt, ze jest w tym świetny) i powiedzmy sobie szczerze g..ą pomoc ma. To ile Wam zarezerwować?
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 04.07.2009 o 03:22
      Post #523027 04.07.2009 03:22
    Wiesz co Artek, WSTYDź SIĘ Filipiakowi też zaproponujesz przepisywanie skanów? Naprawdę aż tak się boisz, że nikt nie doceni Twojej pracy dla CRacovii, że NA KAŻDYM KROKU MUSISZ PODKREŚLAC ILE TO DL ANASZEGO KLUBU ZROBIŁEŚ?????? PS. Nie będę przepisywał Twoich skanów
    • FortArt

4.6K
      5
    • 04.07.2009 o 16:02
      Post #523091 04.07.2009 16:02
    Aston1906 Napisał(a): ------------------------------------------------------- > Wiesz co Artek, WSTYDź SIĘ Uważaj bo dostaniesz bana za ujawnianie tożsamości. ;) > Filipiakowi też zaproponujesz przepisywanie > skanów? Panie Profesorze, jeśli będzie miał Pan czas wolny zapraszam do przepisywania. Pomoże Pan innym i przy okazji pozna kawałek pasiastej historii. > Naprawdę aż tak się boisz, że nikt nie doceni > Twojej pracy dla CRacovii, że NA KAŻDYM KROKU > MUSISZ PODKREŚLAC ILE TO DL ANASZEGO KLUBU > ZROBIŁEŚ?????? Jak chciałeś odczytać tak odczytałeś. Kto chce uderzyć zawsze kij znajdzie. :( Akurat większość skanów jakie czekają nie ma ze mną nic wspólnego - pochodzą z cyfrowych bibliotek dostępnych w sieci. Jak wiślaki zrobiły konkurs na przepisywanie do swojej encyklopedii to za jedną edycję mieli ponad 700 skanów przepisanych. Dla porównania u nas zajmuje się tym jedna osoba, wcale nie FortArt, a Mirasek. Robi nawet i trzy skany dziennie wiec 100-letnią historię skończymy za 33 lata. Sekcji piłkarskiej, o innych nawet nie mówię. Więc tak, [b]na każdym kroku będę prosił o pomoc Pasiaków dla WikiPasów.[/b] Bo tej pomocy nie ma.
    • -Robert-

5.3K
      903
    • 04.07.2009 o 16:25
      Post #523098 04.07.2009 16:25
    ja bardzo chetnie pomoge od sierpnia ... wtedy wróce do Holandii po urlopie i wieczorami z nudów spokojnie cos moge powklepywac ... gdybym sie nie odezwał w pierwszym tygodniu sierpnia to mi sie FortArcie przypomnij ...
    • rmszar

11.7K
      872
    • 04.07.2009 o 22:14
      Post #523139 04.07.2009 22:14
    FA- organizowanie wyjazdów to działka odpowiednich ludzi. Jeśli będą możliwości techniczne, finansowe i organizacyjne, to być może z tysiąc albo dwa tysiące kibiców nie będzie miało przerwy. Nie jeździsz na wyjazdy- Twoja sprawa. Przypomnę Ci tylko, że 770 biletów na baraże rozeszło się w nieco ponad 2 godziny. Co do stanowiska sosnowieckiej policji, to nie wyrabiam sobie zdania na podstawie prasowych doniesień, w dodatku dotyczącymi szemranego towarzystwa.
    • FortArt

4.6K
      5
    • 05.07.2009 o 03:04
      Post #523166 05.07.2009 03:04
    Rymszarze to mówisz, że [b]aż[/b] tysiąc, a może nawet i dwa tysiące kibiców obejrzy Cracovię w roli gospodarza? I właśnie dlatego popieram grę na Suchych Stawach bez względu na koszty finansowe.
    • rmszar

11.7K
      872
    • 06.07.2009 o 10:25
      Post #523385 06.07.2009 10:25
    Ty za to Fortarcie mówisz, że żaden kibic Cracovii nie obejrzy meczów zespołu w najbliższej rundzie. Nie tylko kwestie finansowe blokują naszą grę na stadionie Hutnika. A swoją drogą co to znaczy: bez względu na koszty finansowe? Zgodzisz się płacić za bilet 100 zł, jeśli klub bez względu na koszty finansowe doprowadziłby do gry na stadionie Hutnika? I na koniec- uparcie wsadzasz "y" do mojego nicka.
    • dangorka

2.5K
      1.8K
    • 07.07.2009 o 10:56
      Post #523607 07.07.2009 10:56
    zaraz,zaraz , o co chodzi z tym niewpuszczaniem kibiców gospodarzy (czyli nas,w Sosnowcu) na stadion przez policję? przecież Wisła też ma grać w Sosnowcu, i u nich jakoś nie było problemów na zgodę policji, z tym że rozprowadzają bilety tylko na trybune odkrytą, czyli 3500 miejsc... a sprawę wizyt "slązaków" i ich obecności na stadionie w czasie meczu krakowskich druzyn, wisła rozwiązała, sprzedając bilety na mecz dostępne w Krakowie wyłącznie w komplecie z biletem na przejazd pociągiem specjalnym do Sosnowca... więc o co chodzi?czemu my mielibyśmy grać przy pustych trybunach?
    • rmszar

11.7K
      872
    • 07.07.2009 o 11:03
      Post #523611 07.07.2009 11:03
    Może niech Ci FA wytłumaczy.
    • Aston1906

15.4K
      2.8K
    • 07.07.2009 o 11:21
      Post #523618 07.07.2009 11:21
    FA po prostu nie rozumie pojęcia "gospodarze" i "goście" w kontekście naszych (i gwardzistów) meczów w Sosnowcu
    • garry

4.8K
      1.1K
    • 08.07.2009 o 12:30
      Post #523918 08.07.2009 12:30
    FortArt Napisał(a): ------------------------------------------------------- > PS. Dziękuję Wam obu za zainteresowanie moją > osobą. Sugeruję jednak by czas poświęcony na > dopytywanie się ile meczy i gdzie obejrzy FortArt > spożytkować lepiej. Mamy 391 skanów do > przepisania i 96 do przetłumaczenia , jeden > Mirasek sam to ciągnie (fakt, ze jest w tym > świetny) i powiedzmy sobie szczerze g..ą pomoc > ma. To ile Wam zarezerwować? A jaki jest udział kobiet w Wikipasach? Według ostatnich zaleceń Komisarza UE ds równouprawnień 30% skanów powinno zostać przepisanych przez kobiety. FA prawa unijnego nie można łamać. Prawo unijne uber alles.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
    • Główna
    • Działy i kategorie