Manipulując nimi nieprzeciętnie :D
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
mknacylopez Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Manipulując nimi nieprzeciętnie
Nie było to moim zamiarem. Naprawdę. OK. Możemy napisać, że stanowiska tv kosztują 50 tys. a wynajęcie stadionu 100 tys. za mecz. Nie zmienia to faktu, że stanowiska tv są nam zupełnie zbędne.
Stary, stanowisko tv to góra 10 tys. - to jest kilka rusztowan :D Narzekasz, że odliczenie tego czy swiatel, to nie jest dla Hutnika interes. Ale ok - z drugiej strony dostanie dach i krzeselka. Lepiej zostac z pustą kasą i bez krzeselke oraz dachu?
A już o tym, że dzięki temu Hutnik będzie coraz częściej pojawiał się w mediach i może dzięki temu, że ktoś zobaczy, że stadion przeszedł lifting i sie zainteresuje, to nie pomyslales?
a czy HKS nie awansował przypadkiem?
mknacylopez Napisał(a):
> Stary, stanowisko tv to góra 10 tys. - to jest
> kilka rusztowan Narzekasz, że odliczenie tego
> czy swiatel, to nie jest dla Hutnika interes. Ale
> ok - z drugiej strony dostanie dach i krzeselka.
> Lepiej zostac z pustą kasą i bez krzeselke oraz
> dachu?
>
> A już o tym, że dzięki temu Hutnik będzie
> coraz częściej pojawiał się w mediach i może
> dzięki temu, że ktoś zobaczy, że stadion
> przeszedł lifting i sie zainteresuje, to nie
> pomyslales?
Życzę miłej lektury i obiektywnej refleksji po przeczytaniu (na temat kosztów robót i kwot wynajmu):
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35804,6023067,Kto__nie__da_na_stadion_Hutnika.html
Tekst Kordyla... GW się nie cytuje w pewnych kregach, chyba, ze w kwestii czysto informacyjnej:) Ale ok... Pierwszy akapit:
Hutnik chce, by Cracovia i Wisła zmodernizowały stadion przy Suchych Stawach pod kątem wymogów licencyjnych na rozgrywanie meczów w ekstraklasie - a Ty piszesz, że to nie leży w interesie Hutnika, by tam było światło itd.
Montaż jednego krzesełka to jakieś 60zł. Wychodzi więc 18000 - niezawrotna suma, ale na realia Hutnika to majątek, którego nie ma, a jak może dostać gotowe, to nie chce...
Hutnik sam chce 30 tysiecy. To niech domaga sie tych 100 tysiecy i od tego odciecia kosztow przystosowania stadionu do ligi. Czemu ze względu na czyjeś frajerstwo Cracovia miałaby stać się dobrym Samarytaninem?
Poza tym wszystkim, to tekst z grudnia minionego roku kiedy mówiło się o tym, że już ta wiosna zostanie rozegrana poza Kałuży.
Panie Kolego (jeżeli mogę się tak do Ciebie zwrócić)!
Rozumiem, że jesteś na wyższej półce - jak Kaczyński, i Kordyl (Gazeta) napawa Cię odrazą. Ba, kręgi w które jesteś wpisany, również Pana Kordyla intelektualnie i towarzysko separują itd. itp. Ok, kończmy z tym Twoim pseudointeligenckim bajaniem, a raczej śmiesznym (bez urazy) pieprzeniem.
Zrozum zatem: przywołałem ten tekst z uwagi na kwoty, jakie w nim padają. Adaptacja stadionu, to nie są drobne pieniądze. A napisałem wcześniej WYRAŹNIE: rozumiem Filipiaka czy Cupiała, że nie chcą remontować na swój koszt Suchych Stawów i następnie jeszcze płacić za ich wynajem. A Ty mi wyjeżdzasz z jakimś Samarytaninem??? Nie potrafisz przeczytać kilku linijek ze zrozumieniem? Napiszę zatem po raz trzeci: rozumiem Filipiaka czy Cupiała, że nie chcą remontować na swój koszt Suchych Stawów i następnie jeszcze płacić za ich wynajem! Dotarło?
Równocześnie powtórzę jeszcze raz: te inwestycje, które mają być poczynione na stadionie Hutnika (światła, kołowrotki, stanowisk TV, krzesełka...) nie są dla nas najważaniejsze w tej chwili. My musimy mieć kasę na prąd, wodę, piłki, buty i stroje... Gramy w IV lidze i daj Boże żeby zakotwiczyć chociaż w III. Gdyby, podkreślam GDYBY, Hutnik miał drużynę w I lidze i szanse na Ekstraklasę, był normalny właściciel, którego stać na utrzymanie drużyny w Ekstraklasie, a przeszkodą w osiągnięciu tego celu był stadion, to sytuacja byłaby jasna. Wtedy kibicowski honor trzeba schować dokieszeni i zaprosić Was i Wisłę na Suche Stawy. Ale w naszej sytuacji? Żarty, Panie żarty!!!
Color Napisał(a):
> Równocześnie powtórzę jeszcze raz: te
> inwestycje, które mają być poczynione na
> stadionie Hutnika (światła, kołowrotki,
> stanowisk TV, krzesełka...) nie są dla nas
> najważaniejsze w tej chwili. My musimy mieć
> kasę na prąd, wodę, piłki, buty i stroje...
i dlatego tak bardzo się bronicie przed dodatkowymi pieniędzmi które pojawią się np za wynajem stadionu? śmieszny jesteś, z takim podejściem nie zarobicie ani złotówki i pójdziecie na dno szybciej niż myślisz
oferta krakowskich klubów dla Hutnika to w tym momencie manna z nieba, doceńcie to i użyjcie tych pieniędzy na podciągnięcie się zamiast wypisywać banialuki i stawać okoniem
moim zdaniem - wolny wybor, o ile wlasnosc jest hutnicza, nie miejska.
Wycieczki polityczne sobie daruj. Nie wiesz o co chodzi z Kordylem i Cracovią oraz tym, że artykuł ma ponad pół roku?
Poza tym nie jesteś teraz u siebie i pewne zasady Cię obowiązują. Nie będę prowadził dyskusji z frajerem, który nie potrafi tego uszanować.
Wracaj na Ptaszyckiego.
Color, ale tak zupełnie odrzucając emocje, odpowiedz mi na pytanie (zero złośliwości):
Jak Wy, kibice Hutnika widzicie przyszłość swojego klubu w przypadku zwycięskiej walki o niewpuszczenie WC (jak nas razem z psami figlarnie tytułujecie) na Suche Stawy?
Masz rację, że stanowiska telewizyjne, jupitery itd nei są Wam potrzebne, więc przypuśćmy, że tego wsyzstkiego nei będzie. NIe będzie też żadnego szumu medialnego, żadnych protestów, zero zgrzytów z Cystersami, koniec, kropka. Suche Stawy zostają tylko dla Was, nikogo nie interesują, koniec, kropka.
Jak sam piszesz odłączyli Wam prąd, na przyszły sezon klub zgłosi drużynę do rozgrywek ligi okręgowej grupa: Kraków (siódmy szczebel ligowych rozgrywek) w miejsce Waszych rezerw, które tam własnie w pięknym stylu awansują z A klasy. Czeka Was tam dużo emocji, derby z Wieczystą, Bronowianką, Garbarnią II, Wawelem i Clepardią.
Macie jakieś plany, czy tylko zamierzacie pozostać samą grupą kibicowską w zasadzie bez klubu (ma to o tyle dobre strony, że na tym poziomie prawdopodobnie pół drużyny mogą stanowić sami kibice bez zbędnego ryzyka obniżenia poziomu sportowego)?
Fake:
obawiam się tego, że koszty adaptacji będą takie, że wszystko otrzymamy "w naturze" i żywej gotówki w kasie Hutnika nie przybędzie
Jake Blues:
własność jest miejska - tak jak Wasza; Wy uważacie, że macie prawo decydować kogo gościcie na swoim stadionie, dlaczego nam odmawiacie takiego prawa?
mknacylopez:
nie wyzywaj mnie od frajerów i nie bądź taki obrażalski; postaraj się raczej o merytoryczne uzasadnienie dla swoich twierdzeń; przypisujesz mi opinie, których nie wyraziłem (Filipiak-samarytanin), nie potrafisz czytać ze zrozumieniem itd. itp.; dyskusja - niezależnie gdzie by się nie toczyła, czy na forum Hutnika, Pasów czy Wisły - powinna być merytoryczna, tylko tyle i aż tyle; to że Ty jesteś tutaj "gospodarzem" niezwalnia Cię z rzeczowego argumentowania
Aston1906:
to nie jest tak, że dla mnie celem samym zablokowanie Waszej i Wisły gry na Suchych stawach; ja patrzę na bilans zysków i strat; widzę jakie są nasze potrzeby, co możemy uzyskać; widzę jakie są zagrożenia od strony kibicowskiej; i o nic innego mi nie chodzi jak o zwykłą ludzką uczciwość w tej dyskusji; dla Was grana Hutniku może być opłacalna w perspektywie klubu (o ile dużo się do remontu nie dołożycie) i w perpektywie kibicowskiej (reklama Pasów w starej części Huty); jaki bilans jest dla nas?
Color nie rozumiesz, że macie nóż na gardle? Ważna jest każda złotówka, a ty wybrzydzasz. W ten sposób nie uratujecie klubu.
Color Napisał(a):
> mknacylopez:
> nie wyzywaj mnie od frajerów i nie bądź taki
> obrażalski; postaraj się raczej o merytoryczne
> uzasadnienie dla swoich twierdzeń; przypisujesz
> mi opinie, których nie wyraziłem
> (Filipiak-samarytanin), nie potrafisz czytać ze
> zrozumieniem itd. itp.; dyskusja - niezależnie
> gdzie by się nie toczyła, czy na forum Hutnika,
> Pasów czy Wisły - powinna być merytoryczna,
> tylko tyle i aż tyle; to że Ty jesteś tutaj
> "gospodarzem" niezwalnia Cię z rzeczowego
> argumentowania
"Rozumiem, że jesteś na wyższej półce - jak Kaczyński, i Kordyl (Gazeta) napawa Cię odrazą. Ba, kręgi w które jesteś wpisany, również Pana Kordyla intelektualnie i towarzysko separują itd. itp. Ok, kończmy z tym Twoim pseudointeligenckim bajaniem, a raczej śmiesznym (bez urazy) pieprzeniem.
A Ty mi wyjeżdzasz z jakimś Samarytaninem??? Nie potrafisz przeczytać kilku linijek ze zrozumieniem? Napiszę zatem po raz trzeci: rozumiem Filipiaka czy Cupiała, że nie chcą remontować na swój koszt Suchych Stawów i następnie jeszcze płacić za ich wynajem! Dotarło?" - stary, wywąchuj na swoje forum albo zmień ton.
Przeczytaj jeszcze raz moje posty i znajdziesz tam bezcenne wskazówki.
bez odbioru.
Colour prawda jest taka ze chcielibyscie zebysmy grali na SS,chcieliscie dzisiaj pomyslnej decyzji licencyjnej dla Nas,chcecie Nas w Ekstraklasie,bo Wisla sama waszego stadionu dostosowywac nie bedzie,zreszta sami sie juz okreslili (Sosnowiec-liga i Lubin-LM).I tak jak napisal Aston nie macie nic do stracenia 6 liga,albo promocja stadionu w TV,kasa,i livting obiektu.Niestety my musimy miec te stanowiska dla vipow i jupitery bo inaczej licencji nie dostaniemy,wybor nalezy do Was rybki albo akwarium.
Mysle ze mozna sie dogadac ze wszystkim..
Colour dla was to zaszczyt że na waszym stadioniku chcą grać PASY!!!
LID.Z przestań się napinać!
Taki zaszczyt jak nasze i ich baraże. Jeden z drugim a nie jeden przeciwko drugiemu, Temat powianiem mieć tytuł- My na Hutniku z klasą i kasą!
Color - szacunek za sposób prowadzenia rozmowy.
Rozumiem Twoje obawy bardzo dobrze, jednak będąc w sytuacji podobnej do Waszej
chyba bym zaryzykował. Pewnie starałbym się "ugrać" możliwie dużo, ale jednak zaryzykował.
I myślę że tak się stanie. Wspaniałomyślnie wyrazicie zgodę "za pięć dwunasta", kiedy już będzie wiadome że nic więcej dla Waszego klubu nie jesteście w stanie wynegocjować.
LiD.Z. Napisał(a):
> Colour dla was to zaszczyt że na waszym
> stadioniku chcą grać PASY!!!
Wypowiedź w stylu kibica gts ewentualnie 15-tolatka...
Wstyd!
Pozamiatane
mam nadzieje ze Color et consortes są zadowoleni :P
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/ekstraklasa/news/wisla-i-pasy-poza-krakowem,1318784
W Krakowie przez kilka najbliższych miesięcy nie odbędzie się żaden mecz piłkarskiej Ekstraklasy. Małopolski konserwator zabytków, Jan Janczykowski złożył odwołanie od pozwolenia na budowę masztów oświetleniowych na stadionie Hutnika. To oznacza, że Cracovia i Wisła już na pewno na jakiś czas będą musiały wyprowadzić się z miasta.
"Pasy" i "Biała Gwiazda" szukały miejsca, gdzie będą mogły rozgrywać swoje mecze na czas przebudowy własnych obiektów. Pomocną dłoń wyciągnął magistrat. Miasto postanowiło dołożyć do remontu stadionu Hutnika Kraków. Tym sposobem oba krakowskie kluby miały uniknąć przymusowej wyprowadzki z miasta.
Przystosowanie obiektu w Nowej Hucie do wymogów licencyjnych PZPN okazało się jednak trudniejsze niż zakładano. Jednym z warunków otrzymania licencji był montaż słupów oświetleniowych, ale ich budowie sprzeciwiało się sąsiadujące ze stadionem opactwo Cystersów w Mogile. Z opatem klasztoru jakiś czas temu udało się dojść do porozumienia, jednak pod nogi krakowskich klubów rzucono nowe kłody.
Swoje uwagi zgłosił małopolski konserwator, co ostatecznie odbiera Cracovii i Wiśle tlącą się nadzieję na grę we własnym mieście. To czy zasłaniające klasztor maszty nie są za wysokie, będzie musiał teraz zbadać Małopolski Urząd Wojewódzki. Sprawa wejdzie w urzędowe trybiki, a to oznacza kolejne opóźnienia. Już wiadomo na pewno, że Suchych Stawów nie uda się przystosować na czas, dlatego pod Wawelem przez kilka miesięcy nie odbędzie się żaden mecz Ekstraklasy.
Miasto zapewnia co prawda, że mimo przeszkód doprowadzi remont obiektu Hutnika do szczęśliwego końca, ale dla Cracovii i Wisły nie ma to większego znaczenia. "Biała Gwiazda" swoich rywali od początku nowego sezonu najprawdopodobniej będzie podejmować na stadionie Zagłębia w Sosnowcu. Sprawa Cracovii jest nieco bardziej skomplikowana. Jeśli "Pasy" nie utrzymają się w najwyższej klasie rozgrywkowej (czekają ich jeszcze mecze barażowe), problem w zasadzie rozwiąże się sam. Wówczas Cracovia będzie mogła przeprowadzić się m.in. na nieprzebudowany stadion Hutnika, obiekt Kmity w pobliskim Zabierzowie lub krakowskiego Wawelu.
Jeśli jednak drużyna Artura Płatka wygra baraże i utrzyma się w Ekstraklasie, podobnie jak Wisła mecze "u siebie" będzie rozgrywać daleko poza Krakowem. Opcja z Sosnowcem również w tym przypadku wydaje się najbardziej prawdopodobna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)