FA... SORRY... zrozum, że kibic, obojętne czy Cracovii czy gts'u czy Hutnika czy Nadwiślanu czy Zrywu Szarów... to swój Honor ma... i w dupie ma jakieś zaszłosci...
Cracovia ma dług wobec Hutnika, bo wiele, wiele lat temu dali nam kilku piłkarzów (jak sie później okazało sprzedawczyków) ?
A że akurat głupie są ich argumenty... no cóż
-
-
I my i "oni" w gościnie u Hutników?
Hutnik fans liczenie na to ze przy nieudolnym zarządzie przyjdzie bogaty sponsor to liczenie podobne do tego jak byś liczył że trafisz 6 w totolotka.Szansę na to są podobne.Myśmy to nie raz już dawniej przerabiali .
Nasz dawny nieudolny zarząd w imię własnych interesów pogonił cupiała i telefonikę (bo pierwsi przyszli do Cracovii).Zarząd stwierdził że są to ludzie niewiarygodni i pogonił ich .Jeden z prezesów naciagnał cupiała na jakąś małą kasę na piłkarki ręczne i tyle.
Wiesz dlaczego tak postąpili -dlatego ze nie chcieli utracić stołków i władzy .
W czasie swojej długoletniej kadencji zdołali sprzedać tereny Cracovii przy Szenwalda za grosze i opylić co najmniej kilkunastu piłkarzy za śmieszne pieniądze Dochodziło do takich historii że piłkarz odchodził do innego klubu za 100 metrów kabla.U was pewnie jest podobnie i nowy sponsor oficjalnie jest mile widziany ,ale jak by przyszło co do czego to zwyczajnie go uwalą by nie stracić stołków.
Jedyna wasza szansa to pójście naszym śladem ,wprowadzenie waszych ludzi do zarządu .U nas trwało to wiele lat zanim przenikliśmy do klubu w takiej ilości by obalić stary układ.Ale udało się i nowy nasz zarząd zaczął działać tak prężnie że przyciągnął profesora Filipiaka.
Co do wynajmu to mając lepszy stadion i biorąc sie za wywalenie nieudolnego zarządu będzie wam łatwiej o sponsora.My nie musimy się lubić ,ale możemy się życzliwie tolerować .Cracovia kiedyś wam pomogła -to pomóżcie nam jak tego potrzebujemy!!!!
Będzie jak będzie :)
A będzie dobrze czy na Suchych Stawach czy w Sosnowcu.
Trochę mi fanów Hutnika żal, bo swoimi niepoważnymi obelgami skazują się na bankructwo.
I niebyt.
A tak to dzieki tej ofercie wyraz "Hutnik Kraków' jest odmieniany sto razy na dzień.
A jak będa mecze to będzie jasno powiedziane że CRACOVIA gra na stadionie HUtnika Kraków i ze względu zeby ludzie nie zapomnieli o Was powinniście być ZA.
Przyjmijcie do wiadomości, że upadek Hutnika niewzrószy wielu decydentów ot jeden z dziesiątek dzielnicowych klubów, nawet gorzej niż Garbarnia czy Podgórze - bo bez żadnej tradycji czy historii.
I te swoje 5 min powinniście wykorzystać bo drugiej takiej szansy mieć nie będziecie.
FortArt Napisał(a):
> A.W.B. Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > A czym się różni sytuacja Hutnika od
> naszej
> > sprzed G100 ?? Też dla Ciebie wtedy
> byliśmy
> > kompleksiarzami ??
>
> A dlaczego czas przeszły? Wielu nadal je ma.
> Efekt uboczny zbyt długiego oglądania III ligi.
>
> > Czym się różnią ich obawy o
> > młode pokolenie od naszych ??
>
> Niczym, są tak samo bezsensowne.
>
FA , jesteś niereformowalny , to nie żadna trauma tylko dbanie o przyszłość i nowe pokolenia kibiców Cracovii .
Bliski i tragiczny przykład >>> Tarnovia .
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Nasz dawny nieudolny zarząd w imię własnych
> interesów pogonił cupiała i telefonikę (bo
> pierwsi przyszli do Cracovii).Zarząd stwierdził
> że są to ludzie niewiarygodni i pogonił ich
wiem, że to spory off-top ale czy mógłbyś rozwinąć ten temat w osobnym wątku?? bo szczęka mi opadła jakk to przeczytałem....
Radni Dzielnicy XVIII Krakowa - Nowa Huta ostatecznie nie sprzeciwili się planowanej przebudowie stadionu Hutnika, który ma być obiektem treningowym, gdyby mistrzostwa Europy w piłce nożnej w 2012 roku zawitały pod Wawel. Radni dzielnicowi przygotowali uchwałę negatywnie opiniującą przebudowę stadionu Hutnika, co uzasadniano tym, że na tych terenach obowiązuje już miejscowy plan zagospodarowania przestrzennego. Jednak w ostatniej chwili - po burzy medialnej - wycofano tę uchwałę z czwartkowych obrad.
Według najnowszych koncepcji właśnie na wyremontowanym stadionie Hutnika mają grać piłkarze Cracovii i Wisły, gdy obiekty tych zespołów będą przebudowywane przed ME-2012.
Na razie nie wiadomo czy w Krakowie odbędzie się Euro-2012. Miasto to na razie ma status alternatywnego.
(PAP)
To teraz wszystko zalezy od policji....ale wątpię by policja zrobiła krzywdę swojej sportowej sekcji...więc i ubecy i My pewnie tam zagramy:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Ale sorry ja tam POLICJE uwielbiam.
I to powaga, pomogli mi w nietypowej sprawie.
Dziekuję krakowskiej POLICJI.
Aha i kumplom z CBŚ.
Chłopy dzięki!!!
zacny Vojnarze, na trzeźwo też tak uważasz :? ?
Nurku - OPAMIĘTAJ SIĘ ;)
T o BYŁO SZYDERSTWO K WA
moje związki z MO , poźniej z POlicją są delikatnie mówiąc oschłe.
Jako prawnik, mam kolegów po "fachu" w głebokiej ....zapaści moralnej :)
Najlepsze, że my tak się roztkliwiamy nad Hutnikiem, a już dziś wielu z nich ustawia nas przed niewłaściwymi na pierwszym miejscu w skali nienawiści.
To ze Hutnicy sie boja nie dziwi mnie wcale, napisy te wlasciwe jak i te brzydkie trojkolorowe juz siegaja coraz glebiej w NH. Moim skromnym zdaniem dzieki 2 latom gry 2 najstarszych klubow Krakowa na SS wszelkie podzialy dzielnicowo-osiedlowo uliczne zmienia sie diametralnie, NH czeka kibicowska rewolucja i nietrudno zgadnac kto na tym wyjdzie najgorzej(wcale z tego powodu nie placze). Pasiasta agitacje trzeba rozpoczac ASAP! i oby wislacka buta byla tu istotnym elementem.
DolnoŚ. nie powinno nas specjalnie obchodzic kto gdzie nas stawia, bo znam Hutnikow takich co szczerze nienawidza gtsu a do nas nic nie maja, jak i tych o dokladnie odmiennych pogladach(probowalem rozgryzc te zagadke ale bezskutecznie). musimy robic swoje i tyle.
osobiscie Hutnikowi goraco kibicuje sprawdzam wyniki etc i czekam az zobacze ich troche wyzej;)
i tutaj jest pies pogrzebany. Panowie, Panie, oraz szanowni goscie Hutnicy-byznes is byznes, a kibicowanie to inna dzialka. jest sytuacja taka, a nie inna i mysle ze dojrzale podejscie powinno prowadzic was do tego, aby jak najwiecej zyskac dogadujac sie z nami jak i z gtsem. koledzy juz pisali ile mozecie miec. wiec zamiast bezowocnie tutaj protestowac i narzekac myslcie o sobie.
z kilku wzgledow goraco popieram to co nasi szefowie ustalili/aja. do oczywistych mozna dodac tez to ze Kraków bedzie mial kolejny w miare nowoczesny stadion-im wiecej tym lepiej. jesli chcemy miec pilke na poziomie trzeba dzialac, rozmawiac i dogadywac sie. pro publico bono.
wszelkie zaszlosci nie maja tu nic do rzeczy. wlasnie przez takie myslenie Polacy maja wielkie trudnosci zeby cos dobrego razem zbudowac.
a na nie lubienie sie ci co beda chcieli znajda na pewno czas.
do zobaczenia w extraklasie-kiedys:)
The Doors-The End? zarabisty kawalek zgadzam sie.
a od konczenia tematów i rozmow na tym forum sa inni panowie. bana temu misiu zdecydowanie.
jakbys mial ochote przeczytac napisze jeszcze raz: wszelkie zaszlosci nie maja tu nic do rzeczy. wlasnie przez takie myslenie Polacy maja wielkie trudnosci zeby cos dobrego razem zbudowac.
jak tego nie rozumiesz, tos polaczek z nh i kropka. kury w wannie sie hodowało co?:P(wybaczcie musialem:D)
btw jakby mi ktos powiedzial, ze za to ze na moim podworku beda sie bawic inne dzieci a ja dostane nowoczesne hustawki drabinki pilke i lizaka to nie zastanawialbym sie dlugo bo korzysci sa oczywiste. nie wiem jak mozna tego nie widziec.(szczegolnie jesli lizak kosztuje 0,5mln zl nie mowiac o reszcie.)
Czasy się zmieniają ich osiedla Naszymi się stają:)
nie rozumiem, Nieznany potrafi na naszym forum pisać od dłuższego czasu, nikt mu nie dogaduje ani nic, a przyjdzie koleś raz i od razu musi pojechać z grubej rury, a niby jednemu klubowi kibicują, mam nadzieje że dając upust swojej frustracji jadąc nam od Żydów, przynajmniej ciśnienie ci zeszło, a mogło być za wysokie i się niekoniecznie dla zdrowia dobrze skończyć.
Czytajac ostatnie posty wnioskuje ze przylazl jakis napinacz 10 letni
a takich od razu ignorowac i usuwac , nie chcemy sie z takimi identyfikowac
nie lubie ludzi tzw nethoolsow
ale tacy sie znajda w kazdym klubie :)
Bambusfeld Napisał(a):
-------------------------------------------------------
kury w wannie sie hodowało co?(wybaczcie
> musialem)
W wannach to świnie. Kury na balkonach :)
Tez kiedyś mieszkałem w Hucie, chociaż w późniejszych czasach.
a ja sobie wyobrazam Derby Krakowa w NH xD
Kolejny protest (za futbol.org.pl)
Oto oświadczenie członków Stowarzyszenia Wspierania Sportu w Nowej Hucie "Suche Stawy" nadesłane do redakcji Futbol-Małopolska w związku z niedawną decyzją o tymczasowych przenosinach krakowskich klubów Wisły i Cracovii na stadion Hutnika Kraków. Pisaliśmy o tym na łamach naszego portalu tutaj
"Kibice Hutnika Kraków zdecydowanie protestują przeciwko niekorzystnym i szkodliwym dla całego środowiska sympatyków naszego klubu rozwiązaniom dotyczącym przebudowy i sposobu użytkowania stadionu "Suche Stawy".
Arbitralne decyzje miasta dotyczące użyczenia naszego obiektu drużynom Cracovii i Wisły Kraków przerzucają na Hutnik Kraków i jego kibiców skutki prowadzania przez te kluby remontów swoich stadionów.
Planowany montaż krzesełek i oświetlenia nie będzie stanowił adekwatnej rekompensaty za degradowanie pozycji naszego klubu i zniszczenie infrastruktury stadionu, wynikające z nadmiernej eksploatacji. Najnowsze informacje dotyczące wycofania się z planów przebudowy stadionu KS Hutnik Kraków uzupełniają ten obraz. Przyszłość wygląda bowiem w ten sposób, że za kilkanaście miesięcy Cracovia i Wisła będą dysponowały nowoczesnymi stadionami, a Hutnik wciąż starym, kosmetycznie odnowionym obiektem.
"Suche Stawy" budowane były przez mieszkańców Nowej Huty, jako dom dla ich drużyny - Hutnika Kraków - dlatego domagamy się od osób decyzyjnych w mieście poszanowania prawa naszej drużyny i jej kibiców do tego stadionu i wywiązania się z obietnic dotyczących przebudowy obiektów przy ul. Ptaszyckiego.
Powyższe oświadczenie, sygnowane przez członków Stowarzyszenia Wspierania Sportu w Nowej Hucie "Suche Stawy" oraz kibiców Hutnika skupionych wokół Oficjalnego Forum Kibiców KS Hutnik www.hutnik.krakow.pl jest wspólną opinią naszego środowiska kibicowskiego."
Czytając te ich żale wolałbym żeby zrobili kameralny stadion Wks Wawel
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)