spadliśmy, nie dziękuję, do widzenia.
-
-
Artur Płatek musi odejść!
Płatek musi odejść, a może zostać. Dwa przeciwstawne bieguny , a to dlaczego.
Pianie z zachwytu, wszyscy zadowoleni, drużyna w niebie. Wpisy, nareszcie człowiek z charyzmą i widoczną wizja. Takie były wpisy.
Wiec na początek w temacie , czyli wątku obrony.
W zimie / rzecz ujmując w jesieni nie mógł/, założył , ze stara gwardia, czyli nasz drużyny kręgosłup- nas utrzyma. I teraz zasadnicze pytanie.Kto podjął by na jego miejscu decyzję, że Baran, Kłus i Nowak na ławę,zbiorowo, czy też indywidualnie. W naszych krakowskich i Cracovii realiach, byłby to strzał w głowę i to nie ślepym nabojem.
Takie , pewnie ktoś zarzuci, samochwalstwo, lecz już w zimie było dla mnie widoczne, że te wrzucone figury na szachownice nie podołają. Brnął, zmieniał schematy i zasady w taktyce gry ,a ten temat kto widział. Nie chce mi się udowadniać, że dwóch przecinaków na środku pomocy i jako rezyser ten bez głowy, to była ekstrema spokoju i szczęścia, generowanej nadziei. Czyli na co postawił. a czego zaniechał. Zdezerterował i stchórzył.bo postawił na słabszych / słabszego/ dla świętego spokoju. Czyste cwianiactwo. Generalnie przez nasze krakowskie i klubowe wyobrażenia, w nawiasie układy
Postawienie na dwóch defensywnych, z cieniem szansy na rozwiązanie w ofensywie akcji, podobnie jak zrobiono w Gorniku,czyli obaj trenerzy dali wyraz braku wyobrażni.
Teraz w kolei trochę argumentów na jego obronę. Co by się stało w reakcji , gdy prowadzi grę - nie wymieniając nazwiska by nie zaszkodzić- jakiś młody. Gwiazdy na ławie, przecież to rewolucja, trzeba włączyć hamulce. Co powie prasa, także forumowicze. Tutaj w połowie jest sedno sprawy,czyli upadku. Jaki sens bez szczerej rozmowy, wysłuchania i zrozumienia sportowej wizji, bez uwarunkowań ponad jego głową, skreślić z dołować , czy jak kto woli.Cała wiosnę się wk-łem i nni sie zachwycali,jego osobą.
Marketingowo , czyli w komunikacji- świetny. Na pewno bystry, szybko pojmuje , widzi bieg wydarzeń na boisku. Nie mylić z zasadnością i trafnością niektórych zmian. Widzi futbol na tak, czyli do przodu. Jest młody, czyli szansa rozwoju, a jeszcze ambitny. Cała wiosnę , byłem przecim , teraz 49 za , 51 % za pozostawieniem. Coś jednak w nim widzę. Ale Was w-łem drodzy koledzy, za te procenty. Tylko na pobudzenie komórek.
Pozdrawiam.
Zwolniła się posada w Zabrzu.Z racji miejsca zamieszkania i sympatii klubowych proponuję przenosiny.
Mimo tego, że zagramy w barażach i mam nadziej utrzymamy się nie widzę miejsca w Cracovii dla Płatka.
Powstrzymajcie się do 17 czerwca. Na temat trenera Płatka każdy już zdążył sobie wyrobić zdanie i mecze barażowe tego zdania najprawdopodobniej nie zmienią. Napieprzanie na szkoleniowca w momencie gdy przed nami 2 ważne mecze barażowe to głupota. Rozliczenie nastąpi po sezonie.
Jeżeli dostanie szansę na poprowadzenie drużyny w barażach, na pewno zrobi wszystko, żeby ją wykorzystać, podobnie jak zawodnicy (przypuszczam, że wszyscy, nawet ci, którzy myślą o odejściu). Ja osobiście nie wyobrażam sobie zmiany przed barażami, ale kto wie?
Płatek ma umowe do 30 czerwca po barażach wszyscy pojadą na urlopy i napewno wtedy się dowiemy kto będzie trenerem Płatek czy ktoś inny podobno Rząsa ma być dyrektorem sportowym
A ja jak czepiałem się Płątka tak z całego serca mu życze aby baraże zagrał tak ,że pojawi się znowu wątek "Artur Płatek musi zostać"
Ja mam mieszane uczucia co do Płatka ( moment słabości po meczu z Odrą jasno skrytykował Płatka).
Z jednej strony nie utrzymał Cracovii w Ekstraklasie co pokazuje, że idelanym trenerem to on nie jest.
Z drugiej jednak strony trzeba zauważyć w jakim momencie objął druzynę. Piłkarze byli kompletnie rozbici psychicznie i tej kwesti musiał poświęcić dużo czasu.
Osobiście lubie Płatka za jego sposób bycia, otwartość.
i dobre wrazenie.
Ja też lubie Płatka ale liczą się wyniki jeszcze czekam na jego opinie po sezonie chce usłyszeć gdzie zostały popełnione błędy!!!TYLKO PASY!!!
4 dni później
Płatkowi kończy sie kontrakt, Smuda bez pracy... ot, taka wolna myśl :P ;)
Franz to fajny trener .. ten to ma dopiero charyzme jak juz ktos napisal wyzej o Płatku, problem w tym ze nasze pipki mogłyby nie przezyc zimy z Franzem :) przerabiala to juz wisla, w zimie ostro w cipe i lapanie megagazu pol roku pozniej .. przewaznie juz bez Franza ktos zbieral zniwo jego pracy :)
mimo wszystko jestem jak najbardziej za
Podobnie jak przedmówca popieram takie rozwiązanie...ba...nawet marzę o nim, lecz znając Smudę i naszych gwiazdorów-połowa z nich (jeśłi nie wszyscy) obraziliby się na Niego po pierwszym treningu :)
Nie wiem czy Smuda to dobry pomysł, cały stadion wielokrotnie intonował... Franciszek Smuda z Cracovią ci się nie uda;)
Można zmienić na -Franciszek Smuda z Cracovią wyczynia cuda ;-)
a ja bym zostawił Płatka.
Częste zmiany trenerów niczemu dobremu nie służą. Fakt nie wykonał zadania w 100% nie uratował Cracovii przed spadkiem. Powiedzcie mi proszę czym Artur zawinił że chcecie się go pozbyć? Chłop twardo stąpa po ziemi, ciągle się uczy trenerskiego fachu i czyni duże postępy ja bym mu dał jeszcze trochę czasu. Jeśli wygra baraże jestem za tym aby został, niech zbuduje drużynę po swojemu ja osobiście mocno trzymam kciuki za niego.:)
No tak, ale zawalił kilka meczy, zbłaźnił się transferami(vide: Murawski i inni), dokonuje fatalnych zmian (wpuszcza paralityka Dudzica, podczas gdy zespół gra w dziesiątkę) ....
co do Murawskiego... ten transfer bym akurat pochwalił, dlaczego? 3 powody: długość kontraktu była bardzo krótka, potrzebowaliśmy zawodnika doświadczonego, Muraś przyszedł do nas za darmo(nie była płacona kwota odstępnego). Płatek zatrudniając go nic nie tracił a mógł zyskać, za pewne 2 transfer który miałeś na myśli to Sacha z Podbeskidzia tu akurat Płatka trudno winić wg. mnie skąd Artur miał wiedzieć że złapie tyle kontuzji? Nic na to nie wskazywało ponieważ w Bielsku miał kilka sezonów na dobrym poziomie bez większych pauz wywołanych kontuzjami. Pewnie dla Misana się miejsce znajdzie, no faktycznie gość nie rewelacyjny ucichło w okół niego ale po nim chyba nikt zbyt wiele się nie spodziewał...
Zmiana o której napisałeś (paralityk Dudzic), nie wypada mi się z Tobą nie zgodzić. zmiana była do niczego. Ale chcę tyko zauważyć, że odkąd Płatek trenuje Cracovię jest inaczej, dużo inaczej mecze z Botem i Polonią grali ładną i mądrą piłkę. Było też kilka zmian które wiele wniosły do gry.
E: zapomniałbym o Derbichu, nie spodziewałem się po nim za wiele a jak dla mnie jest najlepszym zawodnikiem na lewą obronę, jak dla mnie świetny transfer:). Nawet Szeliga na którego wielu (w tym ja) nie raz kurwowało zaczął coś grać. No i Sasin z Ślusarskim (do niego mam mieszane uczucia) tych 2 trzeba uznać za co najmniej przyzwoite transfery:)
Murawski to miał być chyba bardziej gość od szatni, od motywacji, bo jakoś nikt nie chciał się za to wziąć.
Sasin dobrze się wprowadził, rozruszał lewą stronę.
Od Ślusarskiego można było więcej wymagać, ale parę punktów indiwidulanie zrobił.
Derbich to popieram rewelacja.
Mierzejewski parę błysków na poczatku, później już gasł.
Sachy i Misana nie mieliśmy okazji zbyt często widzieć.
Bardzo duży błąd Płatka to pozbycie się Milosevicia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)