Jak na dzisiaj Leesior niestety ma racje... :(
Mysle, ze nie chcialby jej miec.
Nikt z nas nie chcialby jej miec...
Ale teraz zaczyna sie rodzic troche pytan...
-
-
Artur Płatek musi odejść!
Leesior Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ja tak się ciągle zastanawiam (bez atakowania
> kogokolwiek i bez brania kogokolwiek w obronę)
> jak to jest, że zeszłej wiosny nie było już
> Gizy, Skrzyńskiego, Bojarski grał niewiele, nie
> było jeszcze Ślusarskiego i Sasina - a
> zdobyliśmy 23 punkty... A tej wiosny jak narazie
> siedem...
Uwzgledniając mecz z Jagiellonią, rozegrany w grudniu, zdobyliśmy 10 pkt w rundzie rewanżowej.
Leesior, może dlatego, że statystyka jest jak bikini :) Nie twierdzę, że jesteśmy w świetnej sytuacji, bo jesteśmy w półmrocznej dupie (jeszcze nie ciemnej:P), ale licząc czysto wiosenne mecze, to faktycznie mamy 7 punktów, ale wiosną zeszłego roku po tylu wiosennych kolejkach mieliśmy 12 punktów, a teraz mamy 10 :)
Wiosną tamtego sezonu graliśmy z dołem ówczesnej tabeli (Bytom, Jaga, Widzew - 7 punktów), z czubem (Legia, Groclin - 1 punkt), a ze średniakami (Ruch, Zabrze, ŁKS - 5 punktów).
Wiosną tego sezonu graliśmy z walczącymi o utrzymanie (Piast, Lechia, ŁKS - 6 punktów), czubem (Wisła, Legia - 0 punktów), średniakami (Arka, Ruch, Jaga - 4 punkty).
Ale że sam powiedziałem, że statystyka jest, jak bikini to dodać trzeba, że z ŁKS i Ruchem nie wygraliśmy tylko dzięki frajerstwu piłkarzy albo przeszkadzaniu sędziów.
Poza tym wiosną tamtego sezonu było w lidze Zagłębie Sosnowiec, totalny outsajder, a my wymęczyliśmy niemiłosiernie z nimi trzy punkty. Teraz nie ma w lidze nikogo takiego, więc te 23 punkty też zmieniają znaczenie.
Rozpisałem się, bo w temacie "Artur Płatek musi odejść" takie zasłanianie się statystyką służy jednemu celowi, prawda? :)
PS. swoją drogą do końca sezonu 7 spotkań, do ugrania 21 punktów. Ja widzę to tak, że zdobędziemy w tym czasie 15 punktów, które wystarczą do utrzymania.
Leesior Napisał(a):
> Bez urazy stasiu...
> Ano dlatego, że pisze (mówi) się: zna języki,
> a nie: umie języki...
Jeszcze dodaj gdzie sie tak mówi i po co się tak mówi?
I jeszcze dodaj kontekst i styl.
Takie powtórzenie też jest błędem. Popraw styl stasiu :D
MC.busz Napisał(a):
> Takie powtórzenie też jest błędem. Popraw styl
> stasiu
Takie "powtórzenie" jest walorem, bo wzmacnia ekspresję językową.
Ciekawe, czy jakby się zgadzał z Waszymi poglądami, też byście po nim tak jechali za styl :D
> Ciekawe, czy jakby się zgadzał z Waszymi poglądami, też byście po nim tak jechali za styl
No chyba proste, że nie.
garry Napisał(a):
> Leesior Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
>
> > A ja tak się ciągle zastanawiam (bez
> atakowania
> > kogokolwiek i bez brania kogokolwiek w
> obronę)
> > jak to jest, że zeszłej wiosny nie było
> już
> > Gizy, Skrzyńskiego, Bojarski grał niewiele,
> nie
> > było jeszcze Ślusarskiego i Sasina - a
> > zdobyliśmy 23 punkty... A tej wiosny jak
> narazie
> > siedem...
>
> Uwzgledniając mecz z Jagiellonią, rozegrany w
> grudniu, zdobyliśmy 10 pkt w rundzie rewanżowej.
>
>
Ale te 23 punkty, to punkty zdobyte nie licząc meczy z rundy wiosennej także rozegranych w ubiegłym sezonie w grudniu.
janczer Napisał(a):
> Ciekawe, czy jakby się zgadzał z Waszymi
> poglądami, też byście po nim tak jechali za
> styl
>
> NA ZAWSZE PASY!!!!
>
A czy ja napisałem, że się z poglądami stasia nie zgadzam ? :)
...
Niestety nie masz racji. W tym względzie istnieje oboczność. Sprawdź w "Słowniku języka polskiego", PWN, pod red. prof. dra Mieczysława Szymczaka, Warszawa 1978.
Chłopaki, chłopcy czy chłopacy? Meczy czy meczów? ostatnio nawet usłyszałem, że można używać formy poszłem :] Nie mam pytań.
Stasiu, czepiamy się Ciebie, bo czepiasz się Płatka i Filipiaka, że ten pierwszy zna języki. To jego minus? To jego wada? Bez jaaaaaj
Wolałbym, żeby lepiej znał swój fach trenerski.
A Ty znasz fach trenerski, że tak się mądrzysz?:) Tego typu retoryka Cię pogrąża :)
stasiu z każdym postem coraz bardziej się pogrążasz i to zarówno na polu poprawnej polszczyzny jak i znajomości trenerskiego fachu...
Wy Panowie se tu podśmiCHUJKI robicie... a tu Larum grają.
Taki na ten przykład...
O! Miętko-Giętki Pan Lopez to na ten przykład tylko prowokuje, by ktoś z konkretnym tekstem poleciał... antypłatkowym. A Wy mu dumnie tekstami takimi:
[url]http://www.youtube.com/watch?v=hZ8fbQJQdWw&feature=related[/url]
I niech tu kto odczyta.. ile płatków w liściu albo na odwrót ile liści w płatku? Hę? No i niech pisze do Pana Prokuratora, że 190 czy któryś tam go spotkał czy poruszył z powodu tego liścia... Hę?
Więcej nie piszę, bo Jasiu w swej Wędrówce (w dodatku czarny, to chyba Obama jakaś.. ) zbyt się wdarł w me trzewia (tak mi się tylko poetycko napisało... nie udzielajcie mi lekcji anatomii i nie tłumaczcie, co to są "trzewia" )
Ja jestem zdania, że teraz nie powinnismy zmieniać trenera. Nie miało by to najmniejszego sensu z tego powodu ponieważ jest kilka ostatnich meczy w lidze i obecny szkoleniowiec zna zespół,a nowy trener nic by kożystnego nie zrobił wrecz przeciwnie mógłby zaszkodzić. Dlatego ogromna prośba do Pana Płatka, żeby utrzymał naszą kochaną Cracovię w ekstraklasie i zaczą tak grać, aby zdobywac punkty, a nie kombinować z nową taktyką. A po zakończonym sezonie bez wzgledu na końcowy wynik powinniśmy zastanowić sie czy obecny trener ma koncepcje na mocny dobry zespół czy nie.
KURWA MAĆ PASY GRAĆ!!!
Płatek to może i byłby dobry do spokojnego budowania drużyny, ale na strażaka ratującego przed spadkiem to się nie nadaje.
Aston1906 gratuluję retoryki. Genialne!
mknacylopez Leesior MC.busz - czyli trzy w jednym! Łamiecie regulamin i szukacie przysłowiowej dziury w całym. Posluchajcie tej oto fraszki:
"Jedynka niewiele znaczy;
Z zerami jest już inaczej,
Więc z zazdrością dumam szczerą -
Ileż warte każde zero!"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)