pasy22 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Serdecznie polecam
>
>
> http://www.youtube.com/watch?v=apNdODoWX2I
a ja koledze polecam serdecznie
http://www.tworki.eu
-
-
wybory prezydenckie 2010
Hrabia Napisał(a):
> Uwielbiam elektorat PO - zerowa znajomość
> polityki, a głosowanie według mody. Jak TVN
> zacznie podawać, że na Kaczyńskiego głosują
> ludzie młodzi, wykształceni, z dużych miast to
> wyborcy PO zaczną masowo głosować na PiS :)
> Ludzie nie znający podstawowych faktów z
> polityki, ekonomii czy historii nie powinni mieć
> prawa do głosowania.
Niestety taka jest dupokracja. Wygrywa ten kto ma kasę na opłacenie mediów żeby były po jego stronie, w tym wypadku PO i Komorowski.
[quote=leszeczek]
Swoją drogą czy to nie znamienne, że księża, najwięksi znawcy spraw rodzinnych, jako wzór stawiają nie ojca 5-ki dzieci lecz starego kawalera? Chyba coś się zmieniło w podejściu kościoła do kwestii rodzin.
[/quote]
Liczą się poglądy, a nie to ile ma dzieci. Ojciec może być też złym ojcem. A przypominam, że to Komorowski jest za ustawą odbierającą dzieci rodzicom za klapsa.
[img]http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650/-550/faktonline/634138789276453747.jpg[/img]
Dementor Napisał(a):
> http://www.fakt.pl/m/Repozytorium.Obiekt.aspx/-650
> /-550/faktonline/634138789276453747.jpg
dobre :)
Miszczu2007 Napisał(a):
[pre]
> Liczą się poglądy, a nie to ile ma dzieci.
> Ojciec może być też złym ojcem. A przypominam,
> że to Komorowski jest za ustawą odbierającą
> dzieci rodzicom za klapsa
[/pre]
.
Propaganda i nadużycie pisanie o odbieraniu dzieci za klapsa. W tym samym stopniu prawdziwe jest zdanie, że kler i Kaczyński są za prawem pozwalają rodzicom katować dzieci.
Na Woli od wczoraj studzimy szampany, pod wieczór wpadają tancerki od Palykota :)
Leszeczek napisał/napisała :
"Tak się składa, że mieszkam na wsi i to co wyprawiał w tej dziedzinie nasz proboszcz i proboszczowie większości sąsiednich parafii nie powinno być przemilczane i zapomniane"
Tak z ciekawości, w ilu parafiach sprawdziłeś co mówili proboszczowie ?
Zwykle parafia na wsi to kilka wsi. "Większość parafii" to jeszcze więcej wsi.
Całkiem spory kawał Polski kolega zwiedził jak na kogoś kto kościół nazywa "klerem".
Niekiepski masochizm. Pozostały z tej przygody jakieś notatki, statystyki.
Wielu chętnie przeglądnie taki konkret.
[quote=leszeczek]
Propaganda i nadużycie pisanie o odbieraniu dzieci za klapsa. W tym samym stopniu prawdziwe jest zdanie, że kler i Kaczyński są za prawem pozwalają rodzicom katować dzieci.
[/quote]
Nie bo wg starego prawa za katowanie dzieci rodzic poszedłby do więzienia, teraz pracownik socjalny może odebrać dziecko za klapsa.
Konkrety, Miszczu, konkrety. Nazwa ustawy, artykuł itd.
Hrabia Napisał(a):
> Uwielbiam elektorat PO - zerowa znajomość
> polityki, a głosowanie według mody. Jak TVN
> zacznie podawać, że na Kaczyńskiego głosują
> ludzie młodzi, wykształceni, z dużych miast to
> wyborcy PO zaczną masowo głosować na PiS :)
> Ludzie nie znający podstawowych faktów z
> polityki, ekonomii czy historii nie powinni mieć
> prawa do głosowania.
Wstrzymaj się raczej z takimi wnioskami. Ja np. bojkotuje tvn (Walter, brak obiektywizmu), a zagłosowałem na Komorowskiego.
Można też bardzo łatwo odbić piłeczke i podać główny powód wysokiego wyniku Kaczyńskiego, czyli Kościół. Mówienie z ambony, że głosowanie na Komorowskiego to grzech śmiertelny to dla mnie wielkie nieporozumienie. Tak samo jak mówienie wprost na kazaniu, że na takiego człowieka jak Komorowski nie powinno się głosować czego byłem świadkiem.
Nie wiem czy tvn podawał przed wyboramo, że na PO głosują ludzie z dużych miast, wykształceni, młodzi, ale nie widzę w tym nic dziwnego, bo przecież tak dokładnie jest. Pokazały to wczorajsze wyniki sondażowe z takimi podziałami.
Ogólnie to znowu żyje w środowisku, w którym stanowie mniejszość. Tak jest z Cracovią i tak jest z polityką, bo jak wczoraj zobaczyłem podkarpacie jako główny bastion Kaczyńskiego to poczułem małe zmieszanie.
Bronek Komorowski Prezydentem Polski:) uffffffffffffffffffffffff
tylko w tym kraju taki s......yn może napisać coś takiego bez konsekwencji.
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/,1,3317200,aktualnosc.html
Niechęć czy też pogarda może raczej z jaką niektórzy zwolennicy PiS traktują ludzi o innych poglądach jest przerażająca...
Drodzy zwolennicy PiS - każdy ma prawo i może mieć własne poglądy polityczne i nie należy z tego powodu go obrażać
leszeczek
[i]Swoją drogą czy to nie znamienne, że księża, najwięksi znawcy spraw rodzinnych, jako wzór stawiają nie ojca 5-ki dzieci lecz starego kawalera? Chyba coś się zmieniło w podejściu kościoła do kwestii rodzin.[/i]
Kościół ma prawo bronić wypowiadać sie za obrona katolickich wartości również w polityce.....A ilość dzieci nie ma tu znaczenia.
jakbys popatrzyl Stary obiektywnie, tobys moze zobaczyl: PISuary, mohery, ciemogrod, wiesniaki z zadupia, prostactwo, nieuki, idioci od Rydzyka... nie chce mi sie dalej:), choc moze przyupomne niewybredne zarty z urody s.p. Kaczynskiej
obiektywnie to niestety ale wybory PO gustuja w epitetach. zreszta, przyklad szedl z goey: dorzynanie watah, dyplomatolki itd.
szczerze piszac, jako wyborca JKM spokojniej da sie rozmawiac z Pisowcami:)
ale moze trafiam na niereoprezentatywna grupe.
ja sie tylko zalamalem jak zobaczylem Mazowieckiego zapewniajacego zmiany na lepsze... to moze byc dramat, temu panu juz pare razy czewrona kartke spoleczenstwo dalo, ale widze, ze jak wanka - wstanka...
aha, i indywiduloanie, Karvinie: kto to wygladal jak po lobotomii?
Gdybyś drogi Karwinie wyciął z 2 zdania 3 pierwsze wyrazy to byłaby prawda, a tak pozostaje "urabianie".
w sumie zabawne ile pseudo znawcow polityki sie tu wypowiada ^_^
no ale jak to w Polsce bywa w kazdej dziedzinie zycia mamy 30 mln expertow ...
POzdrawiam serdecznie ;)
Najbardziej zabawne w tym wszystkim jest że niejednokrotnie ścierałem się ze zwolennikami PO że PiS jest za bardzo atakowany :) i że przesadzają - ale jednak sposobu pisania takiego jak np. zaprezentował Hrabia - jakby dobrze się wczytać to uważa że na PO glosują ludzie którzy nie mają o niczym pojęcia i de facto jak jesteś wyborcą PO to powinni Ci zabrać prawo do głosowania - nie dojrzałem u zwolenników PO
obrażają się wyborcy różnymi epitetami ale po prostu zmęczony już jestem tym frontalnym atakiem tutaj na forum na ludzi o odmiennych poglądach ze strony zwolenników jednej z partii - i możesz sobie pisać co chcesz ale tak jest
Już nie pamiętam dokładnie co było z lobotomią, ale chyba nie odnosiło się do wyborców jakiejś partii jeśli moje szczątkowe wspomnienia są słuszne
I dodatkowo - słynna obrona "a w Afryce biją murzynów" jak zwykle jest dobra na wszystko :)
Panowie: Zgoda buduje..;) Dajcie już spokój.
jedyna satysfakcja, przy wyborach parlamentarnych nie bedzie juz na kogo zrzucic. Teraz czekam az rzad przerwie chocholi taniec, wyciagnie z szuflad setki projektow ustaw reformujacych Panstwo i wcieli je w zycie.
Choc wiem, ze poprawiam sobie samopoczucie po przegranej, bo pewnie jedyne zdecydowane działania jakie beda miały miejsce, to przejecie reszty mediow i jakies gesty, które poprawia wizerunek przed samorzadowymi.
Dostarczyc satysfakcji Dukaczewskiemu i Palikotowi - żenujące.
Mr Right & Mr Wrong Napisał(a):
> jakbys popatrzyl Stary obiektywnie, tobys moze
> zobaczyl: PISuary, mohery, ciemogrod, wiesniaki z
> zadupia, prostactwo, nieuki, idioci od Rydzyka...
> nie chce mi sie dalej:), choc moze przyupomne
> niewybredne zarty z urody s.p. Kaczynskiej
> obiektywnie to niestety ale wybory PO gustuja w
> epitetach. zreszta, przyklad szedl z goey:
> dorzynanie watah, dyplomatolki itd.
> szczerze piszac, jako wyborca JKM spokojniej da
> sie rozmawiac z Pisowcami:)
> ale moze trafiam na niereoprezentatywna grupe.
> ja sie tylko zalamalem jak zobaczylem
> Mazowieckiego zapewniajacego zmiany na lepsze...
> to moze byc dramat, temu panu juz pare razy
> czewrona kartke spoleczenstwo dalo, ale widze, ze
> jak wanka - wstanka...
> aha, i indywiduloanie, Karvinie: kto to wygladal
> jak po lobotomii?
Napisałeś posta koło południa a wygląda na bełkot po ciężkiej bani :)
p.s. Osobiście w 2 turze wyborów udziału nie brałem ale mam w domu dwóch (niestety) wyborców PiS-u i to co się z nimi dzieje po ogłoszeniu wyników wyborów to jakas masakra :D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)