dwa głosy na JKM - mój i dziadka, reszty rodziny jakoś nie udało się przekonać :)
-
-
wybory prezydenckie 2010
Prezydentem zostanie Komorowski - popierający Napieralskiego przerzucą głosy na niego. Kaczyński moze liczyć jeszcze na około 5% wyborców. Z mojego punktu widzenia napiszę krótko - szkoda.
Poraz drugi będe wypierd z tego kraju jak wygra koalicja niemiecko/radziecka.
Szkoda , wielka szkoda
Z mojego punktu widzenia, nie jestem takim optymistą. Socjalny elektorat SLD może poprzeć Kaczyńskiego, Ideologiczny, raczej Komorowskiego. Tylko jakie są proporcje w tej grupie? Nie wiem bo ani ich znam ani lubię. Mam jednak nadzieję Ian, że w swym przewidywaniu się nie mylisz:)
czerwony te % co uciulał, zabrał komorowi....
teraz zagłosują na komora - wynik drugiej tury jest jasny wielka szkoda....
elektorat Jurka ,Pawlaka ,Leppera na pewno swoje głosy przerzuci na Kaczyńskiego , co do wyborców Napieralskiego to może być rożnie teraz PO bedzie musiało mocno w dupe wchodzić SLD by tych wyborów nie przegrać. Do tego zapewne czesc osob co głosowało na Komorowskiego sobie odpusci pojscie do głosowania z nastawienia ze napewno wygra,a wyborcy Kaczynskiego teraz jeszcze bardziej sie zmobilizują będzie ciekawie
dobre typy beda zapewne u buków w tym tyg.
ale i tak sondaże się różnią
TVP 40,7 Komorowski
TVP 35,8 Kaczyński
TVN Komorowski 45,7
TV Kaczyński 33,8
Poczekajmy na te najprawdziwsze ze komisji
Komorowski teraz wejdzie w tyłek elektoratowi Napieralskiego, będzie wychwalał lewice pod niebiosa. To będzie coś w stylu "Władzy raz zdobytej nie oddamy nigdy!!" Szkoda, wielka szkoda..
GarbuseQ Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Komorowski teraz wejdzie w tyłek elektoratowi
> Napieralskiego, będzie wychwalał lewice pod
> niebiosa. To będzie coś w stylu "Władzy raz
> zdobytej nie oddamy nigdy!!" Szkoda, wielka
> szkoda..
A zobaczysz że wygra Kaczyński drugą turę w co mocno wierzę.
Sam Napieralski wypowiadał się kiedyś że bardziej wolał by PIS niż PO
"Według Komorowskiego, rezultat Napieralskiego, na pewno napawa dumą. Komorowski dodał, że chciałby, aby wynik kandydata SLD, zapowiadał "lepsze czasy dla polskiej lewicy", bo - jak mówił - "polska lewica na scenie politycznej jest absolutnie niezbędna". "
http://fakty.interia.pl/raport/wybory-2010/news/komorowski-najtrudniejsza-jest-dogrywka,1495186
Ten człowiek jest szalony! Już lepszy Jarosław od takiego... Brak słów.
Z dwojga złego lepszy Komorowski niż Kaczyński . Przynajmniej kot Alik nie będzie jeździł w delegacje zagraniczne ;) .
Ja wolę normalność a nie gadanie o spisku układu , agentach i teczkach dlatego będę głosował na Komorowskiego .
Scot, w Niemczech problem agentów i teczek po byłej NRD rozwiązano już w latach 90-tych , uważasz to za nienormalne ?
PS. Gościu , który zajmował się ''teczkami i agentami'' w Niemczech właśnie jest jednym z głównych kandydatów do objęcia urzędu prezydenta RFN .
Piter_Skawina Napisał(a):
> A zobaczysz że wygra Kaczyński drugą turę w co
> mocno wierzę.
> Sam Napieralski wypowiadał się kiedyś że
> bardziej wolał by PIS niż PO
Przecież PISiorki już pokazały że z czerwonymi potrafią się dogadać (TVP) więc nie dziwne że głupi Grześ woli PIS.
Ja się zgadzam ze Scot'em, zresztą duża część głosów teraz w II turze będzie przeciwko Kaczyńskiemu.
No ale wytłumaczcie mi co jest nienormalnego w rozwiązaniu kwestii '' teczek i agentów '' ?
W Niemczech ten problem rozwiązano jeszcze w latach 90-tych a w Polsce do dzisiaj nie potrafiono się z tym uporać .
Oczywiście '' teczki i agenci '' nie mogą być głównym programem kandydata tylko jedną z pobocznych kwestii, zresztą żaden z kandydatów nie wysuwa tych kwestii na pierwszy plan ani nawet na drugi plan .
Zaobserwowałem,iż tylko mohery i osoby mieszkajace na wsiach głosują na kaczke,czytając to forum widze,że jednak nie jest to do końca prawdą.Jestem tylko ciekaw powodów takiego wyboru?Bo co?Bo brat zginął?Tak naprawde to jest zwykły wrzód,który korzystał z bardziej zaradnego brata i teraz jest podobnie,ludzie myślą też,że oboje sa tacy sami a to nie prawda,jest gorszy od brata i to sporo .Osobiscie głosowałem na Komorowskiego,chociaz wolałbym Napieralskiego a ,że nie chciałem aby własnie Jarek został prezydentem oraz Komorowski był na mojej liscie drugi i razem z Napieralskim byli jedynymi wartymi głosu dlatego zrobiłem jak zrobiłem i jestem przekonany do niego w 100%.Jako podpowiedz-NIE WIERZCIE TELEWIZJI,ONA KŁAMIE.Pokażą wam te nie wazne fakty a to co kazdy obywatel powinien wiedziec ukryją i ukażą to co im sie spodoba.Ludzie to co usłysza a faktach czy innych wiadomosciach traktuja jak swietosc.A co do smiesznej jak dla mnie kandydatury Korwina-Mikke moge jedynie uznac osoby głosujace na niego niepowazne,gratuluje pomyslu -legalizacja w Polsce marihuany=wzrost przestepczosci.
Moher tez człowiek i to z prawem wyborczym.
eyjafjallajoekull
PiSiorki sie dogadują z czerwonymi to żle:))??
A jak kolalicja powołała belkę:)????? Kto sie lize z cimoszkiem????
Pyciak
Moze nie tylko chcą Polski niezależnej, oraz nei chcą wychodzić z NATO:).
Przed druga turą tylk przypominam!!!!!
KAŻDY PIES MA WĄSY!!!!
A.W.B. Kaczyński 2 lata był premierem a w tym czasie jego brat był prezydentem . Jak by chcieli to by otworzyli archiwa ALE TEGO NIE ZROBIŁ. On woli na każdego mieć haka i grać teczkami , agentami i podsłuchami . A społeczeństwu wmawiać że jest jakiś spisek układu przeciwko PiSowi i niemu . Taka jest jego metoda na rządzenie krajem -----> walka z wyimaginowanym wrogiem i gadanie głupot .
Pyciak Napisał(a):
> Zaobserwowałem,iż tylko mohery i osoby
> mieszkajace na wsiach głosują na
> kaczke,czytając to forum widze,że jednak nie
> jest to do końca prawdą.Jestem tylko ciekaw
> powodów takiego wyboru?Bo co?Bo brat zginął?Tak
> naprawde to jest zwykły wrzód,który korzystał
> z bardziej zaradnego brata i teraz jest
> podobnie,ludzie myślą też,że oboje sa tacy
> sami a to nie prawda,jest gorszy od brata i to
> sporo .Osobiscie głosowałem na
> Komorowskiego,chociaz wolałbym Napieralskiego a
> ,że nie chciałem aby własnie Jarek został
> prezydentem oraz Komorowski był na mojej liscie
> drugi i razem z Napieralskim byli jedynymi wartymi
> głosu dlatego zrobiłem jak zrobiłem i jestem
> przekonany do niego w 100%.Jako podpowiedz-NIE
> WIERZCIE TELEWIZJI,ONA KŁAMIE.Pokażą wam te nie
> wazne fakty a to co kazdy obywatel powinien
> wiedziec ukryją i ukażą to co im sie
> spodoba.Ludzie to co usłysza a faktach czy innych
> wiadomosciach traktuja jak swietosc.[b]A co do
> smiesznej jak dla mnie kandydatury Korwina-Mikke
> moge jedynie uznac osoby głosujace na niego
> niepowazne,gratuluje pomyslu -legalizacja w Polsce
> marihuany=wzrost przestepczosci.[/b]
Niepoważne to jest popieranie skorumpowanych łapówkarzy i przekrętasów,wolę oddać głos na "zakręconego" gościa,ale z honorem i spoza układów niż na jednego z "koryta", którzy co wybory obiecują to samo swoim "niepoważnym wyborcom"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)