"- Jeżeli będzie druga tura wyborów, to poprosimy o wsparcie takie osoby, jak Aleksander Kwaśniewski, Grzegorz Napieralski, Andrzej Olechowski czy Waldemar Pawlak. W sposób naturalny zwrócimy się do nich. Nie ma się czego wstydzić - powiedział na antenie TOK FM Szef klubu parlamentarnego PO Grzegorz Schetyna.
- Widać, że Grzegorz Napieralski jest przez polityków PiS forowany zarówno w wyścigu prezydenckim, jak i w polskiej polityce. On jest ulubieńcem PiS tylko dlatego, żeby odebrać głosy Komorowskiemu. To jest przemyślana strategia, ale nie będzie skuteczna - ocenił w radiu TOK FM Grzegorz Schetyna.
Polityk PO wykluczył, że ostatnie zbliżenie niektórych polityków związanych z lewicą jest preludium do koalicji pomiędzy Platformą a Sojuszem Lewicy Demokratycznej. - To nie ma żadnego związku z prawdą. Powinniśmy dawać szansę osobom, które mogą pomóc Polsce. Chcemy pokazać, że ludzie z potencjałem i kapitałem politycznym powinni znaleźć dla siebie ważne miejsce - podkreślił.
Poseł Platformy zaznaczył, że wszelkie analizy, które wskazywały na jakiekolwiek szanse trzeciego kandydata były skazane na niepowodzenie. - Gdyby kandydatów nie było tak wielu, a ich poparcie wyraźnie skierowane w kierunku Komorowskiego, to sprawa byłaby zamknięta już w pierwszej turze - mówił.
[b]- Żeby zatrzymać PiS, żeby zatrzymać IV RP, trzeba zagłosować na Komorowskiego. Wybór Jarosława Kaczyńskiego będzie skutkował totalną wojną, której celem będzie służyć sparaliżowaniu rządu - ostrzegł Grzegorz Schetyna.[/b]"
http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosci/poprosimy-o-wsparcie-grzegorza-napieralskiego-nie-,1,3283653,aktualnosc.html
Zapomnial dodać, ze zgoda buduje ;)
A tak BTW, to swietnie byloby, gdyby przyszly prezydent zawetowal np ustawe "przeciw przemocy w rodzinie", ktora niestety, dzieki glosom PO ,PSL i SLD zostala w sejmie przeglosowana.
-
-
wybory prezydenckie 2010
Dinth Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> TORES Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >
> http://wybory.onet.pl/prezydenckie-2010/aktualnosc
>
> > i/,1,3283245,aktualnosc.html
> >
> > Od dzisiaj przysłowie " Kłamstwo ma krótkie
> > nogi '' nabiera podwójnego znaczenia.
>
>
> Publiczne rozpowszechanie nieprawdziwych
> informacji jakoby Kaczyński jest kłamcą, lub
> skłamał, jest przestepstepstwem, zagrozonym
> grzywna lub do roku pozbawienie wolnosci.
Zatem ponawiam, Jarosław Kaczyński wielokrotnie posługiwał się kłamstwem i pomówieniem dla tego zwyczajowo można go nazwać [b]kłamcą[/b] a nawet [b]kłamcą będącym w wielokrotnej recydywie[/b].
Przypominam również że sąd w całości odrzucił oskarżenie sztabu wyborczego Jarosława Kaczyńskiego uznając je za bezzasadne.
Wklejał już to ktoś? http://www.youtube.com/watch?v=22VgzZQXbog&feature=autofb
Janusz Korwin-Mikke 92,31%
Andrzej Lepper 69,23%
Kornel Morawiecki 67,69%
Marek Jurek 63,08%
Waldemar Pawlak 56,92%
Jarosław Kaczyński 53,85%
Andrzej Olechowski 47,69%
Grzegorz Napieralski 44,62%
Bogusław Ziętek 44,62%
Bronisław Komorowski 44,62%
gnattt Napisał(a):
>
>
> - Żeby zatrzymać PiS, żeby zatrzymać IV RP,
> trzeba zagłosować na Komorowskiego. Wybór
> Jarosława Kaczyńskiego będzie skutkował
> totalną wojną, której celem będzie służyć
> sparaliżowaniu rządu - ostrzegł Grzegorz
> Schetyna."
>
Sparaliżowaniu rządu? A rząd coś robi wogóle? Bo nie bardzo widzę co by tu można było sparalizować.
trzeba przyznac ze PO prezydenta pracuje pelna para. Sejm nie nadaza z tworzeniem nowych ustaw do podpisania :/
W ramach ciekawostki, prawybory na UEKu -> [url]http://uekwww.uek.krakow.pl/pl/aktualnosci.html,,0:vw:836[/url]
[quote] 1. Komorowski Bronisław Maria: 38,82%
2. Korwin-Mikke Janusz Ryszard: 23,62%
3. Kaczyński Jarosław Aleksander: 10,80%
4. Napieralski Grzegorz Bernard: 9,52%
5. Olechowski Andrzej Marian: 8,97%
6. Jurek Marek: 4,21%
7. Morawiecki Kornel Andrzej: 1,28%
8. Pawlak Waldemar: 0,91%
9. Lepper Andrzej Zbigniew: 0,54%
10. Ziętek Bogusław Zbigniew: 0,54%[/quote]
Ciekawe jak to nam wytłumaczą , pewnie bobry zawaliły sprawe
http://fakty.interia.pl/news/ue-wszczyna-postepowanie-przeciw-polsce,1494159
Według GfK Polonia (ostatni przedwyborczy sondaż)
Komorowski 42%
Kaczyński 31%
Napieralski 12%
Korwin-Mikke 4%
Pawlak 3%
Jurek 3%
Olechowski 1%
Mozna zamieścić inne sondaże, sprawdzimy który najbliższy wynikom.
4% na Mikkego, nono, mialby szanse wejsc do parlamentu...
Agnan Napisał(a):
> knur Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > w temacie o glosowaniu wywiazala sie dyskusja,
> > czesc wyleciala, czesc przenosze tutaj. sporo
> > dziwnych rzeczy mozna przeczytac, Vojnar
> wiadomo,
> > zenujacy, ale tez teksty o Targowicy, czy ze
> Belka
> > to komunista - chyba, ze to skroty myslowe.
> >
> >
>
> knur, ja wiem, Ty młody jesteś, więc pewnych
> rzeczy możesz nie odbierać. SLD jest
> kontynuacją PZPR (wzięła w szczególności jej
> jakże wielki majątek zagrabiony Polsce) i dla
> mnie każdy członek SLD - a już "ważny członek
> SLD" w szczególności ma odpowiednią "rangę".
>
> A o słynnym podatku Belki ładnie Ci rmszar
> przypomniał.
>
> Jeśli ktoś z partii teoretycznie "anty-PZPR" na
> takie stanowisko w państwie wprowadza SLDowca, to
> ma to swoją wymowę.
>
sorry Agnan, ale może dlatego, że żyję krócej niż Ty nie patrzę na to, co kto robi i jakie ma poglądy, a mniej na to, jaką miał czy ma legitymację partyjną. dla mnie komunista to ktoś, kto ma poglądy komunistyczne, a nie ktoś, kto był w PZPR czy SLD. w PZPR pod koniec PRL prawie nie było komunistów (nazwałbyś Balcerowicza komunistą? przecież należał do komunistycznej partii), tam byli karierowicze, mniej lub bardziej zdolni - Belka (i Balcerowicz) należą do tej drugiej kategorii. do rządzącej partii zapisali się nie dlatego, że byli komunistami, tylko dlatego, że to była partia władzy. gdyby to była partia frankistowska, to też bez problemu by się w niej odnaleźli.
zresztą - czy w Międzynarodowym Funduszu Walutowym znalazłoby się miejsce dla komunisty? albo czy Amerykanie powierzyliby mu ważną fuchę w Iraku? Belka jest ekonomistą mainstreamu, nie neguje wolnego rynku. możnaby go od biedy zaklasyfikowac jako Keynsistę, ale komunista? absurd! a to, że wprowadził nowy podatek? nie wiedziałem, że nakładanie podatków wystarczy do nazwania kogoś komunistą - mielibyśmy wieeeelu komunistów wśród koronowanych głów ;) zresztą przypomnij sobie, jaka formacja obniżyła podatek CIT.
wrzucam dwa linki, nie biorę udziału w dyskusji bo mi się nie chce nikogo przekonywać do mojej racji:)
a linki wrzucam, może dla niezdecydowanych będzie to argument na nie głosowanie na komora. Oczywiście autentyczność tekstów z podanych przeze mnie linków jest nie wiadoma:) no chyba, że ktoś z was wie więcej na ten temat chętnie przeczytam:)
http://www.blogpress.pl/node/4604
http://forum.interia.pl/watek-chronologicznie/teczka-personalna-komorowskiego,1007,1095631,,c,1,2,0,0
a i jeśli to już było to sory za zaśmiecanie:)
knur, nie chcę dyskutować, bo nie o to chodzi - oczywiście, w mojej oryginalnej wypowiedzi był to skrót myślowy.
Zresztą widzę różnicę istotną między tzw. "szeregowymi członkami PZPR" (nie znaczy że ich popieram :) ) a tzw. "prominentnymi członkami PZPR" i "spadkobiercami PZPR" (Belka, Kwaśniewski).
A postępowanie Komorowskiego bardzo wyraźnie pokazuje, jakiej opcji jest bliski.
Przy okazji, ktoś wyżej cytował wypowiedź Schetyny. ja się pytam, co po tych wszystkich aferach ten pan tam robi, na takim ważnym stanowisku? A Drzewicki, skarbnik partii, pamiętany tu z tego, że chciał - ba, domagał się jako minister - bezprawnei wstrzymać start ekstraklasy a w każdym razie Cracovii? Do dziś by, notabene, nie wystartowała... :)
Geopijatyk-Fan Oderki
Co do wzrostu polityków zobacz tutaj
http://surrealizm.wordpress.com/2009/08/10/wzrost-politykow-prezydent-lech-kaczynski-nicolas-sarkozy-dmitrij-miedwiediew-wladimir-putin-silvio-berlusconi-cm/
i nie opowiadaj bzdur bajoku jeden
Głosujcie na Korwina - Mikke w pierwszej turze!
[uwaga!
logowanie do konta i publikacja powyższego postu nastąpiły z terytorium
Serbii, więc nie łamią ciszy wyborczej w rozumieniu ustawy]
Coraz ładniejsze dziewczyny w tych lokalach wyborczych. Teraz żałuję, że nie zrobiłem fotki do wiadomego tematu.
Stanowcze NIE dla Cimoszewicza i jego przyjaciela Komorowskiego.
no i głos na JKM oddany razem z małżonką, w drugiej turze ANTY Jarosław Kaczyński
Również oddany głos na JKM. Mama też namówiona do głosowania na Niego ;)
Cała rodzina oddała głos na tego za którym zawsze byłem :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)