redaktor WAK donosi:
[i]Po artroskopii kolana wrócił do zajęć Piotr Polczak. Ma już za sobą trzy treningi. Na razie środkowy obrońca nie odczuwa kłopotów przy bieganiu i noga goi się prawidłowo. - Piotrek jest bardzo ostrożny. Sam miałem taki zabieg trzy lata temu. Po dwóch tygodniach grałem w meczu oldboyów - pochwalił się Ćmikiewicz.
W pełnej dyspozycji są za to obrońcy Michał Karwan i Krzysztof Radwański. W sobotę do składu wróci Przemysław Kulig, który pauzował za czerwoną kartkę.[/i]
-
-
CRACOVIA - Odra (Tylko Piłka!) sobota 15.15
mam nie dające się niczym uzasadnić przeczucie, że strzelimy 3 bramki. I wygramy, oczywiście.
A czy to przeczucie mówi Ci, że to będzie w drugiej połowie?
Bo żeby zdążyć na początek, to musiałbym prędkość naddźwiękową rozwijać chyba :(
Ludzie, co za barbarzyńska godzina 15.15 :(
Cóż tylko remis.....A Wasiluk gra coraz lepiej:)
Teraz mecz o życie z Jagą ,choc dla nas w sumie każdy mecz o życie...
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Wasyluk dobrze. Kaszuba słabo. Dudzic katastrofa.
mecz do wygrania 3-0
Wasiluk dobrze? Wogóle nie biegał, tylko człapał po boisku, przewrócił się na piłce jak dziecko z podstawówki, piłka odbijała się od niego jak od drewna, często grał goleniem. Niestety mecz w Warszawie to był chyba tylko jednorazowy wyczyn.
Zdjęcia z meczu:
[url]http://www.wikipasy.pl/Galeria:2008-10-25_Cracovia_-_Odra_Wodzis%C5%82aw_%C5%9Al%C4%85ski_0:0[/url]
Oprócz tego co napisał Miszczu, Wasiluk zagrał jedną bardzo dobrą piłkę do Moskały i była to nasza najlepsza sytuacja w meczu, oprócz tego z tego co pamiętam przedłużył dośrodkowanie Nowaka, po którym Kulig powinien strzelić bramkę i jeszcze w II połowie bardzo ładnie poszedł po skrzydle a jego bardzo mocne dośrodkowanie wypluł Stachowiak, ale niestety nie było nikogo na dobitkę. Suma- sumarum, nie zagrał jakiegoś rewelacyjnego meczu, ale pisanie o jakiejś katastrofie czy dnie jest jakby trochę pszesadzone i nieobiektywne.
Wasiluk grał nierówno, ale lepiej niż w poprzednich meczach. To właśnie on dał kilka ładnych piłek napastnikom.
Juz od meczu z Polonią jego gra mi sie coraz bardziej podoba.Może jeszcze bedziemy mieli z niego pocieche (OBY!!!!)
Tak Marek teraz przy swoim trenerze może odpalić:)
Drzemie w nim potencjał,ja to widzę.
Ma tak:słuszny wzrost,lewonożny,uderzenie z tzw. krótkiej nogi,mocny strzał,potrafi dograć prostopadłą piłkę(czyli dobry przegląd pola(ale w sumie z góry patrzy na wszystkich grających to ma ułatwione zadanie:)
Myślę że między nim a np.Krzywickim to jednak przepaść...
Na niego bym jeszcze postawił,na Ksywego już nie....
" Zarówno Majewski, jak i prof. Filipiak nie zaprzeczyli, że gdyby "Pasy" w sobotę wygrały z Odrą Wodzisław chociaż 1:0, a nie zremisowały 0:0, to do zmiany trenerów w ogóle by nie doszło. "
Śmiem powiedzieć że z Odrą był zwycięski remis :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)