NBA wkracza w decydującą fazę. Kto awansuje dalej, a kto odpadnie? Ja to widzę tak:
1) Boston Celtics, gdy w trakcie sezonu grał Garnett świetnie sobie radzili, po jego kontuzji Celtowie nieco spuścili z tonu, ale to nadal świetna drużyna. Pierce, Rondo, czy R. Allen to zawodnicy, których nikomu interesującemu się NBA przedstawiać nie trzeba. Chicago, jak dla mnie obok 76ers najsłabsza drużyna, która gra dalej. Kurs nie zachwyca, ale i tak 1.19 piechotą nie chodzi.
2) San Antonio Spurs, szkoda że brakuje Manu Ginobilego, on jednak od dłuższego czasu już nie gra. Parker, Duncan poprowadzą Ostrogi do zwycięstwa w rywalizacji z Dallas. Jest jeszcze i Mason, któremu gdy siedzą trójki potrafi trochę rzucić. Rękę ma pewną, długo nie zapomnę jego trójki w ostatnich sekundach i wygranego meczu z Suns jednym punktem. No cóż może nie lubię Mavericks i dlatego jakoś nie widzę ich szans w tej rywalizacji. Jak dla mnie Dallas to Nowitzki, owszem jest jeszcze Howard, ale ten gracz jakoś mnie nie przekonuje. Dallas potrafiło przegrać z pozbawioną najlepszych graczy (Durant, Green) Oklahomą, a to już jest kompromitacja ;-) Poza tym przewaga parkietu po stronie Spurs.
http://i41.tinypic.com/io3fc5.jpg
Chodzi mi po głowie jeszcze New Orleans Hornets (2.91) oni zaczynają jednak dopiero w poniedziałek to jest jeszcze czas do zastanowienia się. Moja sympatia do nich przesłania mi być może trzeźwe myślenie, ale coś czuję, że ta drużyna powalczy z Denver...
-
-
Bukmacherzy to frajerzy.
18/04/2009 Celtic v Aberdeen
(Full Time Result) Celtic 3/10 None To Run
2 18/04/2009 Lech Poznan v LKS Lodz
(Full Time Result) Lech Poznan 3/10 None To Run
Multiples
good luck... :D
ja liże rany... ale co tam Caen i Soszo gram
jeszcze się nad Borusią Dortmund zastanawiam czy na remisie nie zagrać
Sunderland - hull 1 1.92
jaga - ruch 1 1.85
atletico - numancia 1 1.38
chealsea - arsenal 1 2.45
hsv - hannover 1.50
stawka : 2 zl zakladana wygrana 32.40
lech - lks 1 1.32
huelva - real 2 1.57
getafe barca 2 1.50
hsv- hannover 1.50
stawka: 10zl zakladana wygrana : 41.90
Siema, ja też zacząłem się od niedawna bawić w bukmacherke :)
Mój kupon na jutro:
Jagiellonia - Ruch 1 kurs 1.75
Milan - FC Torino 1 kurs 1.32
HSV - Hannover 1 kurs 1.50
Lorient - Marsylia X2 kurs 1.18
Aarhus - FC Kopenhaga 2 kurs 1.45
Stawka:7zł
Wygrana:37.40zł
Co o nim myślicie?Nie jestem tylko pewnien Jagi ,bo chciałem dać jakiś mecz z wyższym kursem i zgapiłem od kolegi powyżej :)
Sochaux znowu bez remisu.
kurwa jak nie idzie to nie idzie :(
Spotkanie: [B]IFK Göteborg - Örgryte IS (0:1)[/B] z www.LigaGra.com
Typ: 1
Kurs: 1,95
Buk: Expekt
[B]Analiza:[/B]
Początek sezonu nie jest udany dla żadnej z dzisiaj potykających się drużyn. Gospodarze, którzy poprzednie rozgrywki zakończyli na trzecim miejscu, teraz po trzech kolejkach mają tylko 3 punkty na koncie. Jeszcze gorzej zaczęła ekipa beniaminka Orgryte, która ma problemy z adaptacją w Allsvenskan. Przegrali trzy mecze z rzędu i zamykają tabelę. Dużo bardziej bolesny jest fakt, że nie były to porażki na styku. Na otwarcie sezonu polegli u siebie aż 1-5 w meczu z GAIS Goteborg. Kolejno porażka 0-3 z Malmo i w ostatniej kolejce u siebie 0-1 z Orebro. Zapewne spodziewali się bardziej optymistycznego startu rozgrywek, a dziś wcale nie będzie łatwiej, gdyż trafiają na bardzo podrażnionego rywala. IFK w poprzedniej rundzie poległo wysoko, bo aż 1-4 w derbach z Hacken, gdzie byli faworytem, a zostali zmuszeni do przełknięcia goryczy porażki. Wyjazdy im jak na razie nie idą, ale w jedynym do tej pory rozgrywanym meczu u siebie rozgromili 6-0 Djurgardens. Gospodarze zagrają w optymalnym składzie i mają idealną okazję do rehabilitacji. Zespół gości na razie prezentuje się bardzo źle, a dodatkowo będzie osłabiony kadrowo. Absencje Santosa i Ankleva wymuszą wręcz na szkoleniowcu zmianę taktyki. Tak czy inaczej IFK jest tutaj zdecydowanym faworytem. Na kolejny wypadek przy pracy nie ma co liczyć, powinni pewnie to spotkanie wygrać co najmniej dwoma bramkami.
moje typy na dzisija i jedne na jutro :
Bielsko - Muszyna 1 1.40
Boston - Chicago 1 1.25
Real - Getafe 1 1.28
Cavs- Detroit 1 1.15
stawka :30 zakładana wygrana : 69.60
a mi juz Slavia zepsula kupon bo obstawilem po 45 minutach i sie potwierdziło ze poniedziałek to wałek u buków
Danton - zmieńże sygnaturkę, bo promuje sponsora gts'u, chłopie!
okazuje się, że mój ulubiony ekonomista, Steve Levitt (ten od Freakonomics), przyjrzał się bukmacherce. co prawda tylko tej w Stanach, ale zawsze coś.
streszczenie: http://sabermetricresearch.blogspot.com/2007/01/winning-strategy-bet-home-underdogs.html
całość: http://pricetheory.uchicago.edu/levitt/Papers/LevittWhyAreGamblingMarkets2004.pdf
w największym skrócie: w jego wyliczeń wynika, że opłaca się konsekwentnie obstawiać 'underdogów' u siebie. ciekawe, czy ma to przełożenie na europejską piłkę kopaną?
i jeszcze jeden artykuł, też o zakładach: http://people.ucsc.edu/~rgil/world_cup.pdf
underdogów tzn??
czyli drużyny teoretycznie słabsze, na które jest wyższy kurs. dziś np. Arges Pitesti, Ancona czy Northampton. na razie nie obstawiam, tylko się przyglądam.
knur Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czyli drużyny teoretycznie słabsze, na które
> jest wyższy kurs. dziś np. Arges Pitesti, Ancona
> czy Northampton. na razie nie obstawiam, tylko
> się przyglądam.
>
> Miałem kapitalny pomysł na sygnaturkę, ale
> niestety wyleciało mi z głowy
Dzieki:)
czy ktos wie czemu jest taki wysoki kurs na Valencie? chce wejsc grubiej w Chelsea, ManU, Barce i wlasnie Valencie ale dziwi mnie ten kurs, niby dobrze bo podbija go na ponad 6 złotych ale czemu jest taki wysoki?
Santo grubiej to za dyche co nie??:D
A co do Betisu i Valenci to jak dla mnie raczej no bet. Betis lubi czasem sprawic dośc gruba niespodzianke szczególnie u sibie.
Warta
Łęczna
Flota
Śląsk
Co myślicie?
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czy ktos wie czemu jest taki wysoki kurs na
> Valencie? chce wejsc grubiej w Chelsea, ManU,
> Barce i wlasnie Valencie ale dziwi mnie ten kurs,
> niby dobrze bo podbija go na ponad 6 złotych ale
> czemu jest taki wysoki?
no widzisz Santo - ManU,Barca i Valencia weszly a Twoja Chelsea dala pupy ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)