xMikix Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Fifa ultimate team polecam świetna sprawa
eee tam...zabawa to jest gra przez sieć a nie co po chwila kupowanie i sprzedawanie :)
-
-
Gry [PC/Xbox/PS3/Wii]
isaac Napisał(a):
> xMikix Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Fifa ultimate team polecam świetna sprawa
>
>
> eee tam...zabawa to jest gra przez sieć a nie co
> po chwila kupowanie i sprzedawanie :)
Ale to polega na budowie drużyny która grasz on line
wiem,ale mnie nigdy coś takiego nie kręciło...musze grać prawdziwymi składami...taki mój kapryś...jakbym np.nie miał teraz Fify 12 tylko 11 to bym nie grał gdyby nie było aktualnych składów...taki kaprys...
pc fifa 12 jest zainstalowana - nie chce się uruchomić . co mam zrobic ? ;)
PasiaK..xD Napisał(a):
> pc fifa 12 jest zainstalowana - nie chce się
> uruchomić . co mam zrobic ? ;)
kliknąć dwa razy lewym przyciskiem myszy na ikonę z grą.
a poważnie - wątpię, żeby ktoś Ci mógł pomóc skoro nic nie napisałeś, czy wyświetla Ci się jakiś komunikat, czy włącza się i wywala do windy, czy wymagania sprzętowe masz spełnione czy coś takiego.. ja nie pomogę, bo jestem w tych sprawach zielony, ale pomóż innym sobie pomóc ;) bo to tak jakbyś napisał "mam samochód - nie jeździ. co mam robić?" :)
kupic oryginał proponuje na początek ; )
Odpal z pliku w folderze a nie ze skrótu. Czasem tak bywa z piratami.
to jest oryginał . gra się ładuje przez chwile zeby sie właczyc i nic sie nie pojawia .
To http://wyslijplik.pl/download.php?sid=bIoxt5AL
do C:\Users\Documents\FIFA 12
Planuję zakup jednej z konsol do gier. Tylko teraz mam dylemat czy Xboxa czy PS3. Osobiście skłaniam się ku Xboxowi. Ma kinecta, który od PS Move jest dużo lepszy, oraz jest tańszy. Proszę o wasze rady/opinie na temat konsol. Z góry dzięki
miałem X-boxa teraz mam PS3...
PS3 to taki mały komputerek...możesz wgrywać na dysk zdjęcia,muzyke oraz przede wszystkim filmy co jest bardzo wygodne...oprócz tego posiada przeglądarke internetową co umożliwia Ci spędzanie czasu na forum za pośrednictwem TV :) no i najważniejsze - granie przez internet bez jakiś zdrapek czy innych pierdół...zakładasz darmowe konto i grasz...oprócz tego wygodniejszy pad w którym nie trzeba zmieniać baterii jak się rozładują (posiada wbudowany akumulatorek),no i wogóle konsola jest śliczna :) jeszcze teraz z kumplem dorwaliśmy program który umożliwia Ci udostępnić dysk z Twojego komputera na telewizor za pośrednictwem PS3(wifi)...co za tym idzie - nie musisz wypalać filmów na płytki tylko sobie ściągasz np.jakiegoś blu ray-a i oglądasz na TV...i jeszcze słyszałem że możesz grać i na piratach(off-line)...wystarczy zakupić oprogramowanie (ok.20zł) wrzucić je na pendrive-a i grać w piraty...a jak chcesz później grać w oryginały przez sieć to wrzucasz wcześniejszego softa i gotowe...więcej Ci o tym nie napisze bo się za bardzo nie znam...
X-box ma jedynie tego kinecta...dolicz jeszcze jakieś 150zł za X-box Live Gold(możliwość grania przez internet na jeden rok)...
nie zastanawiaj się...
Nie da sie jednoznacznie powiedziec, ktora konsola jest lepsza.
[b]Na poczatek podobienstwa:[/b]
- grafika (ja nie widze znaczacych roznic)
- mozliwosci techniczne (znow nie widze wielkich roznic)
- cena (zestawy startowe z grami, inne z padami, ale roznice nie siegaja 50%)
- design (dla mnie moze PS3 jest ladniejsza, ale to bardzo subiektywne i kazdemu podoba sie co innego)
- akcesoria (prawie te same, czyli klawiatury, pady, sluchawki, etc.)
- ceny gier (wg mnie porownywalne, ktos mi kiedys mowil, ze XBox jest minimalnie tanszy, ale ja tego nie dostrzegam na nowosciach)
[b]Roznice:[/b]
- XBox z Kinectem wymiata, jesli lubisz grac bez uzycia padow i innych pierdolow. Zabawa mega, szczegolnie dla dzieciakow, ktore skacza, kopia, wymachuja konczynami przed TVka:) Dorosli tez sie wkrecaja, oj wkrecaja - wiem, co mowie:) Zeby grac, wcale nie 3ba kupowac subskrypcji Live. To dopiero jest potrzebne do gry w sieci i gdy Kinect sluzyc ma do videokonferencji i chatow.
- z drugiej strony PS3 (oprocz zalet opisanych w postach wyzej) ma zaimplementowana technologie DLNA i to wg mnie jest jej najwiekszy plus! DLNA pozwala czytac z dowolnego dysku sieciowego filmy, muze, zdjecia i wyswietlac oraz uruchamiac je na TV lub amplitunerze. Czyli np. z domowego serwera plikow w piwnicy, po sieci lokalnej (czyli tez bez Internetu), PS3 stojaca na poddaszu czyta Ci film i wyswietla na duzym TV w salonie, a dzwiek idzie przez domowy system audio. Oczywiscie bez posrednictwa kompa!
[b]Co wybrac?[/b]
Nie ma prostej odpowiedzi - jak juz pisalem wyzej.
Najlepiej - i tu Cie zmartwie - kupic obie zabawki... :)
Szczegolnie, gdy masz dzieciaki albo nie lubisz z jakiejs funkcji rezygnowac. To oczywiscie wersja kosztowna, ale... w przypadku konsol nie ma jednoznacznego lidera i zAWsze bedzie cos, czego w jednym rozwiazaniu bedzie Ci brakowac!
PS. Pany - wlasnie dostalem mailing z http://www.gram.pl (nalezy do Action'u), ze maja promo na produkcje Electronic Arts. Przez kilka dni np. FIFA 12 czy BF za pol ceny. Promo na konsole i PC-ty, wiec chyba warto zajrzec. To nie reklama, zwyczajnie czasem tam sie zaopatruje, a takie rabaty wydaja sie sensowne.
12 dni później
Dobra, kto mi z was zacni forowicze powie coś o NBA 2k12 na xbox 360?? jak tam grafa, grywalnosć?? My Player Mode??
5 dni później
kumplowi się zapaliły 3 czerwone diody w Xbox-ie...da rady naprawić w domowych warunkach ? jak nie to jaki koszt może coś takiego wynieść ?
szukałem w googlach ale wszędzie stare tematy z 2007,2008 roku,a może się coś zmieniło...
znalazłem taki filmik jeszcze http://www.youtube.com/watch?v=DQV4Dj4r_aI ale jak kumpel tak robi to przy naciśnięciu wysuwania cd-romu poprostu się wysuwa,a nie powinien...
przegrzanie procesora graficznego...najczestsza awaria w boxie...serwis go czeka naprawa ok 120 zl
nie chodzi o to ktora konsola jest lepsza, bo sa na tyle porownywalne ze parametry nie maja wg mnie znaczenia
skoncentrowalbym sie na ofercie gierek, wg mnie oferta 3 konsol (xbox, ps3 wii) sie rozni, niektore tytuly sie powtarzaja, wii jest zdecydowanie bardziej dla dzieciakow, ale za to ma Zelde, Mario, Donkey Konga itd... klasyki, ale jesli to nie twoje klocki, to porownaj sobie oferte psx3 vs xbox
ja wybralem xboxa z tego wlasnie wzgledu, ach, mam tez ps2, ale zwazywszy ze sony sie wypielo na posiadaczy ps2 i po pierwszej fazie produkcji usunelo wsteczna kompatybilnosc, to niech sie za przeproszeniem idzie p... ;)
mieli to zalatwic softwarowo, ale nie wiem czy cokolwiek z tym zrobili, przestalem sledzic po jakims czasie
mowiac o ofercie mam na mysli nie tylko ilosc (tu wg mnie xbox goruje) co typ gierek
edit: w skrocie, wygugluj sobie liste wylacznych tytulow dla kazdej z konsol i porownaj, ale jak Twixxx pisze, najlepiej miec wszystkie :)
bobson Napisał(a):
> przegrzanie procesora graficznego...najczestsza
> awaria w boxie...serwis go czeka naprawa ok 120 zl
kumpel wyłączył na jakieś dwie godziny,włączył i wszystko działa elegancko :)
chwilowo kolego...teraz to tylko kwestia czasu kiedy konsola stanie...sam to przerobilem.Malo tego jak bedzie teraz gral do wymiany procesora niech sobie doliczy naped...powiem Ci co sie nastepnie u kolegi wydarzy.
Awaria sie załaczy jeszcze kilka razy on bedzie gral bo czerwone diody przestana swiecic az do momentu kiedy wrzuci plyte i stwierdzi ze naped nie dziala:)polecam od kopa gnac do serwisu:)
ok...dzięki za informacje
Przerobiłem wersje, którą opisał bobson. Diody się zapalały, wystawiałem konsolę na 20 minut za okno by się schłodziła (była to zima) i odpalała ponownie. Robiłem tak ponad miesiąc, aż w końcu napęd również padł. Z tego co się dowiadywałem to naprawa 109 zł w PS Centre na Wadowickiej.
Trzeba było wymienić także napęd więc kupiłem Slima z Kinectem i problemu nie ma.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)