e-hokej.pl:
Czech Rudolf Roháček lada moment przestanie być trenerem reprezentacji Polski. Dzisiaj wieczorem, na wezwanie polskiego związku, stawi się w Warszawie, gdzie otrzyma decyzję o rozwiązaniu kontraktu.
Następca już jest. Funkcję pierwszego szkoleniowca drużyny narodowej obejmie Szwed Peter Ekroth. Informacja o jego zatrudnieniu ma zostać oficjalnie przekazana na konferencji prasowej, którą zwołał na czwartek prezes PZHL, Zdzisław Ingielewicz.
Kilkanaście dni temu Ekroth spotkał się w Polsce z Ingielewiczem, aby omówić warunki umowy. Obaj panowie doszli do porozumienia, w wyniku którego Szwed będzie pracował z kadrą do 2010 roku. Szef polskiego związku, pytany o roszadę na stanowisku trenera, odmówił jednak rozmowy.
Kluczową rolę w sprowadzeniu nowego szkoleniowca odegrał Mariusz Czerkawski, który, podobnie jak Henryk Gruth, wcieli się w rolę doradcy prezesa PZHL.
Mariusz Surosz, Paweł Kumiszcze
No zobaczymy - dla Pasów to oznacza że trener Rohacek skoncentruje się na pracy w Klubie co zapewne jest dobrą informacją. Ciekawe czy Proszkiewiczowi, czy Parzyszkowi na powrót zachce się do kadry - jakoś średnio w to wierzę...
-
-
Nowy Trener Kadry!
Wreszcie....teraz praca w klubie.
Z punktu widzenia kibiców Cracovii to dobrze się stało.Dwóch srok za ogon nie dobrze jest łapać:P
Tylko ciekawi fakt dlaczego tak dziwnie to załatwili z tym odwołaniem Rohaczka.
Ach maczał w tym palce nasz gwiazdor Czerkawski.
Więc z dniem dzisiejszym:P ogłaszam niniejszym:D że przestałem go lubić:D:D:D
MI się tez ta wiadomosc podoba by Rohaczek skupił sie tylko na Cracovii(zawsze za tym byłem) ,a byłbym w pełni zadowolony gdyby jeszcze prof,Filipiak tez odszedł z kadry
i chyba dzieki takim decyzja Cracovia bĘdzie rosła jeszcze bardziej w siłe!!!
Jesli chodzi o Czerkawskiego ,to przestałem go lubic jak Pasiuta chcił wysłac do Szwecji ,a moze juz wczesniej jak gralismy z Tychami w finałach P.O. :)???
Trener Rohaczek skoncentruje się na zespole Cracovii!
Prezes Filipiak skoncentruje finanse na Cracovii!
Same pozytywy!
Karvin ja też jestem bardzo ciekawy czy Parzyszkowi, Proszkiewiczowi i innym podobnym po tej decyzji nagle miną wszelkie dotychczasowe dolegliwości. Jak tak to znaczy że zatrudnił Ingielewicz 2 w 1 czyli mam nadzieję trenera hokeja na lodzie i uzdrowiciela ze specjalizacją "kregarz"
Myślę, że teraz w innych drużynach Zawodnicy będą często chorować.
Co to znaczy, że trenera w e z w a n o, to taki Czerkawski język ogólnowojskowy ?
A teraz Panie Profesorze czas pożegnania z kadrą nadszedł. O ile wiem, to ComArch dotował reprezentację kwotą c. 150 tysięcy złotych na sezon. Te pieniądze, o ile Profesor podejmie taka decyzję, przydadzą się dla małoletnich adeptów tego pięknego sportu. A o równowartość tej kwoty niech się martwi nowy naddoradca. Jeszcze trzeba Oliwy i powstanie grupa wspierająca Tychy. Pozornie niby nic, dopiero początek sezonu ale diabeł tkwi w szczegółach.
A my się i tak nie damy.
Za frajdę, którą nam zrobili wczoraj Zawodnicy i Trener w Toruniu serdeczne dzięki !!!
te 150 000 to chyba w większości na Rohacka szło i szczerze wątpie by Filipiak taką kasę na młodzież dał. Zresztą Klub to centa nie daje na to... tylko prywatni ludzie sponsorują to sprzęt to koszulki czy organizację turniejów.
i bardzo dobrze się stało, tylko nie bluzgajmy na reprezentację...
O ile dobrze pamiętam to 150.tys. przeznaczone było na obsługę reprezentacji a więc przejazdy, hotele, sprzęt, etc. Nie miało to żadnego związku z wynagrodzeniem dla trenerów i tzw. startowym dla zawodników.
Trener Rohacek pobierał pensję w Klubie i była to jego jedyna pensja. Na pewno miał jakieś dodatki, ale to szło z budżetu PZHL.
Oby Rudi odpuscił sobie prowadzenie kadry ,a skupił sie tylko i wyłacznie na uporzadkowaniu spraw z wiazanych z hokejem w Cracovii . Mam nadzieje ,ze w niedaleekiej przyszłosci przyjdzie do nas tez jakis trener npz Szwecji a Rohacek zostanie kims a la dyrektor sportowy.
01 sie 2005 o 15:28:53 napisałem:
[i][b]a mnie to jakoś dziwnie nie cieszy....[/b][/i]
i teraz napiszę:
[b]mnie to jakoś dziwnie cieszy....[/b]
A ten Szwed to skąd się wziął, co osiągnął? Sorry - nie wiem....
No to oczekuję, że Pan Czerkawski i spółka znajdą też nowego sponsora dla reprezentacji, bo jak mniemam Comarch się wycofuje...
tacy dwaj Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A ten Szwed to skąd się wziął, co osiągnął?
> Sorry - nie wiem....
>
Facet ma 48 lat, pracował w III ligowym klubie szwedzkim, wcześniej w Anglii.
Według Czerkawskiego "Na takiego trenera nas w tej chwili stać. Jest to bardzo ambitny trener, dajemy mu szanse i czekamy na rezulataty". (koniec cytatu)
Młodzieniaszek to on nie jest, ważne, że jest ambitny.
Edi "Orzeł" w skokach też był ambitny.
Kurde ja myśłałem, że to jakiś młody trener, atu 48 lat i III liga szwedzka. Mimo wszystko życzę mu powodzenia.
"Na takiego trenera nas w tej chwili stać.":(:(:(
5 dni później
Kadrowicz ze złamaną szczęką
W środku Jarosław Rzeszutko, Fot. Mariusz Kraczaniec /Agencja Przegląd Sportowy1 godz. 26 minut temu
Środkowy napastnik reprezentacji Polski i podstawowy gracz Energi Stoczniowca Gdańsk Jarosław Rzeszutko ma w dwóch miejscach pęknięta szczękę i będzie musiał pauzować około dwóch miesięcy.
Szczegółowe badania lekarskie potwierdziły wstępne diagnozy. We wtorek podczas meczu Z KH Sanok Rzeszutko otrzymał przypadkowe uderzenie krążkiem w twarz podczas akcji ofensywnej gdańszczan. Młody napastnik swoją postawą we wcześniejszych minutach meczu zwrócił uwagę nowego trenera reprezentacji Petera Ekrotha. Szwed po spotkaniu wskazał właśnie na Rzeszutkę jako jednego z najlepszych graczy spotkania.
Gdańszczanin niemal prosto z tafli odwieziony został do szpitala
4 dni później
http://sport.wp.pl/wid,10361282,kat,1822,title,Trener-kadry-moj-notes-jest-pelny,wiadomosc.html?ticaid=169e2
Krótki wywiad z nowym trenerem, który w ramach oszczędności prowadzonych w PZHL został zakwaterowany w Warszawie i na każdy mecz sobie dojeżdża na Śląsk do Nowego Targu, a w krótce do Krakowa.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)