klaros Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> W końcu wiadomo, że PP to najważniejsze
> rozgrywki na Świecie, jesli nie bardziej
>
Tylko szkoda ,że poza kibicami tych 2-ch drużyn co grają w finale
i statystykami dosłownie nikogo to trofeum nie obchodzi ;) :D
-
-
Puchar Polski 2008/09
Jak na razie nie mogę zaliczać się do żadnej z tych dwóch grup, a rozgrywki mnie jednak interesują. Biorę za wzór Puchar Anglii, który dla Angoli jest ważniejszy nawet niż liga.
klaros Napisał(a):
> Jak na razie nie mogę zaliczać się do żadnej z
> tych dwóch grup, a rozgrywki mnie jednak
> interesują. Biorę za wzór Puchar Anglii, który
> dla Angoli jest ważniejszy nawet niż liga.
Dalekie to i zamorskie kraje Klarosie gdzie "Angole" mieszkają.
Skoro nie naśladuję ich w niepoważnym podawaniu odległości w jakiś dziwacznych stopach, piciu piwa w jakowyś nie mniej dziwacznych pintach itd... to nie muszę też nasladować w zainteresowaniu do rozgrywek...które gdzieś tam za morzami i może są atrakcyjne ale u nas pies z kulawą nogą , pomijając 4-o ligową Stal Sanok i inne Gracze a Opalenice najmocniejszego składu nie wystawia. Oczywiście cieszyć się będę jak w maju Cracovia zdobędzie ten puchar (bo niby dlaczego miałaby nie zdobyć? :) ) ale nie zmieni to faktu ,że PP w atrakcyjności nawet w 20% lidze nie dorównuje.
:D :D :D :D :D
;)
www.cracovia.strefa.pl
dodana galeria z meczu z ŁKSem zapraszamy
Dlatego dobrze by było żeby PUCHAR urósł do rangi zawodów min. tak ważnych jak liga, bo nie wątpliwie powienien być emocjonujący ze wzgledu na formę.
klaros Napisał(a):
> Jak na razie nie mogę zaliczać się do żadnej z
> tych dwóch grup, a rozgrywki mnie jednak
> interesują. Biorę za wzór Puchar Anglii, który
> dla Angoli jest ważniejszy nawet niż liga.
może jak liga nie ale równie ważny, myślę że przede wszystkim pokutuje to nie podejście kibiców a przede wszystkim podejście pzpn przez wiele lat do tych rozgrywek i dlatego efekt jest taki a nie inny ...
Otóż to: jakieś środy, wtorki, co przy kapelach z niższych lig oznacza chore godziny typu 13:00.
W Anglii od 1/8 grywają w niedzielę.
Półfinały są na neutralnych stadionach.
I dlatego jest to dla nich ważne, bo moga to oglądać.
Wiecie może kiedy losowanie?
Pamiętam że w tamtym roku losowanie PP było w grudniu tuż przed świętami . Więc w tym roku też tak może być .
Mam nadzieję że trafimy na Stal Sanok :).
15 dni później
Wydział Gier PZPN poinformował, że w czwartek 20 listopada o godzinie 19:15 w siedzibie telewizji nSport odbędzie się losowanie par 1/4 finału Remes Pucharu Polski. Stacja nSport przeprowadzi transmisję z losowania.
Do tej fazy rozgrywek zakwalifikowało się osiem zespołów - Legia Warszawa, Cracovia, Zagłębie Lubin, Wisła Kraków, Stal Sanok, Polonia Warszawa, Lech Poznań, Ruch Chorzów. Mecze zostaną rozegrane 18 marca i 8 kwietnia 2009 roku.
Remes Puchar Polski 2008/09
źródło: PZPN
będzie jakieś rozstawienie????? czy każdy może trafić na każdego.....
Marzy mi sie Final na eLPasso CRACOVIA - WISLA oj marzy mi sie starsznie! :D
no to sobie poczekasz, bo el Passo bedzie rozkopane.
Ja tam bardzo, bardzo żałuję że w Polsce rozgrywki o Puchar są traktowane częstokroć jak "zło konieczne". Zazdroszczę Angolom, znaczenia PA... większego niemal niż mistrzowskie rozgrywki. Ot, siła tradycji (lepszego systemu politycznego niż monarchia nie wymyślono).
Od 3-4 lat, przed każdym losowaniem samoczynnie przypominają mi się sceny (sekwencję scen) z "The Hooligans"
ponadto już dawno ustalono, że finał (bez względu na to kto zagra) będzie w Chorzowie
to trzymam kciuki za finał Polonia - Cracovia.
Cracovia-Lech
My puchar
Lech mistrza
legia uefa
kundle intertoto
w pucharze uefa w najbliższym sezonie chyba zagrają 3 ekipy z Polski a nie dwie , drużyny które zajęły 2 i 3 miejsce w lidze + zdobywca PP , tak jest ?
CP....tylko że Intertoto od przyszłego roku nie będzie...
ICHKERIYA Napisał(a):
"nie ma już brodatego dziadka ..."
raczej dziada!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)