ja juz kiedys pisalem ze mozemy wygrac kazdy mecz 1-0 grajac fatalnie i bez polotu w beznadziejnym stylu o ile to do czegos doprowadzi jak np Grecje w ME ale jezeli mamy grac beznadziejnie i grac o lokaty 7-12 to ja mam taka gre gdzies
-
-
Jedyne wyjście
Niektórzy z forumowiczów są fanatykami i nie umieją rozróżnić krytyki od brudów.Dla mnie brudem było wyciąganie sprawy Drumlaka ale jestem za krytyką formy zwolnienia Skrzyńskiego,Bojarskiego i całym sercem za kierownikiem Madeją.Żaden cham z W-wy nie powinien miec takich pleców u sponsora.
Napisałem o powrocie Stawowego chociaż też robił błędy ale aktualnie nie ma wolnego trenera który mógłby:
1.powiedzieć Radwańskiemu-masz 5 wycieczek do przodu w tej połowie zrobić,
2.Karwanowi jeżeli jeszcze raz cię przejdą w ten dziecinny sposób to dla mnie nie istniejesz
3.Barankowi-jeżeli Cie nie posłuchają to kopnij go w d. w szatni
4.Moskale-jeżeli zamiast oddać strzał sie wykopyrtniesz to pakuj manele ..itp
Powiedzcie mi który bezrobotny trener będzie miał taki autorytet w Cracovii.Jakieś wymyślanie Jończyków to żarty.Zresztą na całym forum to najczęściej popieram piłkarsko Santo bo widać, że wie co to jest piłka. Jak czytam ,że sukces to zrobienie 3 punktów czy 5-ego miejsca to robi mi się niedobrze.Widzę bowiem faceta który nigdy nie zrobił nożyc ale ma bibliotekę statystyk,Eh...
Ta, Stawowy wejdzie do szatni i powie Karwanowi i Moskale, zeby sie wzieli do roboty. Juz predzej ich przytuli.
Khalid Napisał:
> Hm , ciekawych rzeczy się można dziś tu dowiedzieć.
> Patologicznie nie znoszący i czepiający się
> Pasów o wszystko i nie przebierający w określeniach (,że choćby
> "córę marnotrawną" w wyjatkowo chamskim
> kontekście wrzuconą w pseudofelieton-a tak
> naprawdę propagandówkę walczącą o zabranie
> Cracovii terenów przy 3 maja- przypomnę)
> exsenator oraz felietonista Tempa i GK Gaberle o
> Cracovii nie pisał?
> Nie pisał o Cracovii redaktor Przybyło czy red.
> Batko. Starsi Pasiacy przypomną Ci ich "wyczyny"
> czy wyczyny niejakiego "Grajka" - jak to było z
> nazwiska temu Wiślakowi bo przepomniałem (hlp. pls)
Zgoda jeśli chodzi o tych ludzików
Sam jednak podkreślasz że to głównie starsi Pasiacy muszą pamiętać ich wyczyny
A na pewno wspomniani nie pisują regularnie
> A co do obecnych to poprzeglądaj sobie tematy "prasowe".
> Krótko mówiąc. Nie zgadzam się z toba panie
> Kolego w tej sprawie.
Przeglądam tematy prasowe i jedyne co z nich wynika to fakt
że jest grupa forumowiczów która zarzuca dziennikarzom
regularnie piszącym o Cracovii
zła wolę
Jako że po prostu wiem że jej nie ma
to pozwoliłem sobie to napisać
tyle na ten temat
Jako że znam sprawę
Santo i Khalid: Wasiluk nie jest ani obronca, ani skrzydlowym. Jest skoczkiem w zwyz, ktory przez kompletna pomylke zaczal trenowac pilke nozna... Trenowac, bo to nie jest gra - aby grac 3ba opanowac koordynacje nog, rak i tulowia, a to zadanie ponad sily dla tego Kolesia...
Przyjrzyjcie sie co On wyrabia na murawie - przeciez On walczy przez 90 minut, zeby sie nie zaplatac w swoje nogi, albo nie kopnac sie kolanem w skron, albo nie uderzyc lokciem w szczeke, w najlepszym wypadku nie przewrocic na pilce... To komik jest futbolowy, a nie pilkarz...
PS. majewski - jesli juz musisz tego Goscia wystawiac (bo daliscie za Niego banke zlociszy) to wstaw Go w naroznik bramki, niech glowa blokuje "okienko", albo niech lezy wzdluz lini na trawie - wtedy nic Cabajowi nie wpadnie przy slupku...
Khalid Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a tak
> naprawdę propagandówkę walczącą o zabranie
> Cracovii terenów przy 3 maja- przypomnę)
> exsenator oraz felietonista Tempa i GK Gaberle o
> Cracovii nie pisał?
>
>
o ile pamiętam ten "ekspert sportowy" (pamiętam jego felietony zionące odpowiednio zawoalowaną nienawiścią do Cracovii - co jeszcze o tyle ciekawe, że ponoć to antykomunista w związku z czym powinien pałać niechęcią do klubu MO) nie był senatorem, ale posłem (nie przypominam sobie by startował z listy "personalnej" do Senatu, ale wszedł z "nadania partyjnego" - UD czy UW, jak tam ta partia się wtedy zwała.
> Jako że po prostu wiem że jej nie ma
> to pozwoliłem sobie to napisać
> tyle na ten temat
Jesli ci paparazzi nie wykazuja zlej woli, to wykazuja w takim razie skrajna nieudolnosc w wykonywaniu swojego zawodu.
raf_jedynka Napisał(a):
> to pozwoliłem sobie to napisać
> tyle na ten temat
stwierdzenie "jako ze po prostu wiem" nie jest zbyt przekonujące
patrzac po owocach, czyli "produktach" np WAKa hipoteza, ze zla wola jest, nie wydaje sie zbyt nieprawdopodobna
Twixxx Napisał(a):
(...)
>
> PS. majewski - jesli juz musisz tego Goscia
> wystawiac (bo daliscie za Niego banke zlociszy) to
> wstaw Go w naroznik bramki, niech glowa blokuje
> "okienko", albo niech lezy wzdluz lini na trawie -
> wtedy nic Cabajowi nie wpadnie przy slupku...
>
>
hahah to było świetne gratki :)
Gaberle...ble ble ble..Kiedyś w knajpie miał jakiś jakieś spotkanie ze słoochaczami prawa..czy coś w tym stylu...nagłaśniałem chłopa..:/ Jak mnie zlookała łajza zem w podkoszoolce z flagą Cracovii..tak mnie zmierzył wzrokiem ze myslałem ze spadne z gniazga :):)
ale nie o tym mowa...
Mam takie odczoocie ... ze im bardziej Stefan jest przez Nas krytykowany(słabe okreslenie)..tym bardziej trzyma sie stołka.Ze Stawowym było tak...nagonka przez nas na maxa..a tu podpisooje kontrakt na 10 lat:/ My siedzimy cicho a tu jeb!! Stawowy odchodzi :)
nic nie soogerooje...tylko tak jakos mi sie nasooneła dzisiaj tam mysl przy piwku
Pozdrawiam
. . . to chyba było 8 piwko:P mysle ze Filipiak jest jednak chociaz troche inteligentny i nie bawi sie z nami w dziecinne gierki logiczno-percepcyjne..;>
Agnan Napisał(a):
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > a tak
> > naprawdę propagandówkę walczącą o
> zabranie
> > Cracovii terenów przy 3 maja- przypomnę)
> > exsenator oraz felietonista Tempa i GK
> Gaberle o
> > Cracovii nie pisał?
> >
> >
>
> o ile pamiętam ten "ekspert sportowy" (pamiętam
> jego felietony zionące odpowiednio zawoalowaną
> nienawiścią do Cracovii - co jeszcze o tyle
> ciekawe, że ponoć to antykomunista w związku
> z czym powinien pałać niechęcią do klubu MO)
> nie był senatorem, ale posłem (nie przypominam
> sobie by startował z listy "personalnej" do
> Senatu, ale wszedł z "nadania partyjnego" - UD
> czy UW, jak tam ta partia się wtedy zwała.
Faktycznie Agnanie był to poseł z listy UW , [cóż lata pamieć mącą:( ], onegdaj stały zresztą czytelnik tego forum co przyznawał w prasie. Niewątpliwie ma ten obywatel wyjątkowo silny problem psychiczny związany z Cracovią.
Kiedyś nawet koledzy z redakcji nie wytrzymali jeżeli dobrze pamiętam red.Kozioł(?) napisał mu w felietonie ,że nie powinien wogóle pisać na temat Cracovii. Później podobno Gaberle za coś sie obraził na redakcje (może mu felietonu antyPasy nie wydrukowano??? :D ) i jego skrobanina przestała się ukazywać:) W "Krakówku" plotkowano wtedy złośliwie ,że G. po prostu w latach 50-ych dostał solidne lanie od starszego brata za chodzenie na stadion klubu zarzadzanego przez UB i stąd ta nienawiść do Cracovii. Jak było wie pewnie tylko sam exposeł;)
Bambusfeld Napisał(a):
nie bawi sie z nami w dziecinne gierki
> logiczno-percepcyjne..;>
on sie nie bawi, on bierze udzial w tej grze ;)
Filipak uwaza (i słusznie) internet na za wentyl bezpieczenstwa, ktorym maja zejść wszystkie złe emocje; forum nie jest dla niego miarodajne merytorycznie - mowi tylko o nastrojach; zreszta jak trakotwavc powaznie forum, na ktorym napieprza sie na trenera półtora roku a jako alternatywe podaje Kasperczaka, Michniewicza, Wieczorka i Stawowego.
;)
Pozycje Majewksiego oslabiają wyniki. Filipiak tez nie ma ochoty przegrywać derbow i meczów z CWKS.
Ale czy przypadkiem prezesowi nie wystarcza w zupełnosci ekstraklasa z "CO MARCH"na koszulkach? A Wasiluka i Szeligę ściągnął Majewski więc nie przyzna się, że te złe transfery to tylko jego sprawka no i będzie ich na siłę wystawiał.
co prawdA moim zdaniem lepiej nikogo nie sciagac w takiej sytuacji, ale wyobraz sobie, ze kazde nazwisko jakie podajesz wiaze sie ze stanowczym "nie bo za drogi" i z sugerowaniem ze ten Szeliga musi byc dobry (dobry, bo tani..jak wino;>). oni wychodza z zalozenia ze lepsza jest jakakolwiek aktywnosc transferowa zeby sie nie mowilo potem..:>
Filipiak mimo pewnych duzych wad zwiazanych z temperamentem jest jednak bardzo inteligentnym gosciem i mysle ze on doskonale widzi co sie dzieje etc, a nerwowe ruchy nie sa zbyt korzystne(wolelibyscie Ptaka?). spokojnie, jesli nic sie nie zmieni to Treneiro sobie dobrze nagrabi i wtedy beda zmiany.a jesli sie zmieni i nie bedzie sinusoidy formy i wyników to duza czesc z was wybaczy majewskiemu;> i uwierzcie ze wystepu w jakimkolwiek europejskim pucharze z napisem COMARCH nakoszulce Filipiak bardzo by skorzystał, ale to, ze narazie w niego nie celujemy czyms musi byc spowodowane. spokojnie. a jesli forma druzyny sie nie zmieni to mysle ze jeszcze z 3 mecze i Majewski bedzie mial 1 miła rozmowe. co dalej-to sie okaze.
raf_jedynka Napisał(a):
wiec ostatnia pisanina Kordyla nt. Kucharskiego to co to jest?
B m s a!
Coś za bardzo tłumaczysz postepowanie Filipiaka!
A prawda jest taka,że to za jego przyzwoleniem pracują w Klubie,trener Stefan M. który w imie przebudowy drużyny usuwa z jej składu starszych zawodników,(ostatnio chciał posadzic na ławce Pawlusińskiego i nie może sie dogadać np. z Baranem) a pózniej narzeka ,że nie ma kto prowadzić gry(pewnie przydałby sie dzisiaj Bojarski i Giza),oraz znany w środowisku ze swojego zachowania w stosunku do innych (m.innymi pisała o tym nielubiana przez niektórych prasa) V-ce prezes Jakub T.Który skąpi każdej przysłowiowej złotówki i ma udział w tym jak wyglądaja transfery.
Dlatego jedynym wyjściem dla Klubu jest to,żeby Prezes Filipiak zatrudnił na ich miejsce kogoś innego.Na rynku nie brakuje zdolnych ambitnych ludzi którzy znają się na tej robocie!
co to znaczy "Coś za bardzo" ??
Nie "czepiajmy sie słów",w całej tej sytuacji chodzi o to,zeby w klubie nastapiły zmiany na lepsze,a to wiąże sie z tym ,że niektórzy ludzie powinni odejść,domaga sie tego wielu forumowiczów( Np.Potter,Santo i inni).Nie może byc tak,że z klubu odchodza zawodnicy,trenerzy( ktorzy jeszcze mogliby sie przydać), z funkcji kierownika odchodzi M.Madeja(a do jego zaangażowania i pracy chyba nikt nie ma wątpliwości),a w klubie panuje niepodzielnie Jakub T. ze Stefanem M. i paroma ich kolegami,a efekty ich działalnosci jakie są widać! Tylko szkoda,że nie dostrzega tego Prezes Filipiak!!!
tez jestem za zmianami na lepsze ;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)