Były/są grupy, i dziwie sie że do grupy mającej prywatną loże w pewnej knajpie na Kurdwanowie obok Carrefoura aspirował też Szeliga - pare razy go z nimi widziałem. A ze Polczak prowadzi sportowy tryb życia i miał w dupie posiadówki przy alkoholu to i go odsunąć chcieli.
Dzieki za wszystko Panie Baran , ale z klasą to sie rozstać z Pasami nie potrafisz. Żegnam.
-
-
Arek Baran- prawdziwy kapitan !!!!
Czyli zaczyna się rozbrajanie GTW i bardzo dobrze,wkrótce (mam nadzieję) czas na kolejnych.Poza tym Baran prezentuje teraz formę na poziomie II-ligi.
Mimo wszystko podziękowania za grę w Pasach.
A mnie naszła taka myśl. Zakładamy hipotetycznie, że Arek załapie się do jakiejś tam Polonii Bytom czy Ruchu Radzionków. Klub postanawia się pożegnać z klasą, dogaduje się z tym klubem co do występu Arka przeciw TSV. I jak myślicie, czy Arek zdecyduje się wyprowadzić drużynę na mecz na nowy stadionie za friko? Ile sobie zażyczy za te 15 minut na boisku? Żeby była jasność, jestem zdania, że nic dla idei, ale na ile wyceniacie taki gest. Ile taki występ jest dla nas, dla klubu wart?
Ja raczej myślę, że Arek mówiąc o tym, że chciał zagrać na nowym stadionie myślał raczej o przedłużeniu/dograniu kontraktu niż o jakichś tam symbolach. Ale może jestem niesprawiedliwy i go źle oceniam...
myśle Leszeczku, że grubo przesadziłeś w insynuacji, że Baranowi trzeba będzie zapłacić za 15 minut gry z TSV, Natomiast, gdy będzie miał kontrakt z nową drużyną, nie będzie mógł zagrać. Prawdopodobnie zrobią pożegnanie na wzór np. z Bojarskim.
Co to znaczy "nie będzie mógł zagrać" Ten mecz to sparing i żadne przepisy o zgłoszeniu do gry nie mają tutaj zastosowania. Kwestia dobrej woli trzech stron. Inna sprawa, czy nowy klub Arka by się zgodził, ale to inna bajka.
Większość z nas jest chyba podobnego zdania. Dzięki za te kilka lat gry, zawsze ambitnej, kiedyś lepszej, ostatnio niestety gorszej.
Arek kilka lat temu był bliski reprezentacji, niestety jego rozwój sportowy stanął w miejscu, a raczej nawet się cofnął. Co na to wpłynęło? Kontuzje czy "coś" innego? W obecnej chwili boję się, że czołówka I-ligi to mogą być za wysokie dla niego progi, tym bardziej jeśli prawdą są jego wysokie oczekiwania finansowe. Mam pewne obawy czy nie pozostanie na garnuszku Pasów jeszcze jakiś czas, bo kontrakt obowiązuje...
Co do zasług Barana (czy każdego innego zawodnika) to wybaczcie, ale w "erze" Filipiaka każdy miał pieniądze na czas za swój wysiłek i wydaje mi się, że nie ma prawa powiedzieć iż były to małe pieniądze (w stosunku do prezentowanych umiejętności). A że trzeba się było przebierać w barakach... Dla mnie równowaga została zachowana w tym co Baran dostał od Cracovii, a tym co Cracovia zawdzięcza Baranowi.
Temat psucia atmosfery w zespole to trudna sprawa i by się wypowiadać trzeba by być bardzo blisko szatni. Ja nie jestem, więc tylko takie ogólne uwagi na podstawie zasłyszanych informacji z ostatnich lat:
W istnieniu "grupy trzymającej władzę" coś chyba było. Czasem przynosi to korzyści, częściej niestety jest odwrotnie. Gra przeciwko trenerowi(om) i nieprzychylny stosunek wobec nowych zawodników to to co mogliśmy często obserwować z trybun. A o ilu rzeczach pewnie się nigdy nie dowiedzieliśmy...
Moje zdanie jest takie, że zbyt długie granie grupy zawodników w jednym klubie jest dla niego zgubne i taki błąd był popełniony u nas. Pora go naprawić, a myślenie "zostawmy go bo ma takie zasługi z przeszłości" jest chore.
BoRut Napisał(a):
Gra przeciwko
> trenerowi(om) i nieprzychylny stosunek wobec
> nowych zawodników to to co mogliśmy często
> obserwować z trybun. A o ilu rzeczach pewnie się
> nigdy nie dowiedzieliśmy...
> Moje zdanie jest takie, że zbyt długie granie
> grupy zawodników w jednym klubie jest dla niego
> zgubne i taki błąd był popełniony u nas. Pora
> go naprawić, a myślenie "zostawmy go bo ma takie
> zasługi z przeszłości" jest chore.
Gra przeciwko trenerom = gra przeciwko Cracovii, a kapitan, który opluwa swój klub w wywiadzie do gazety wrogiej naszemu Klubowi jest niewdzięcznikiem.
...i to ma być ikona Cracovii? Nie chcę go więcej widzieć w pasiastej koszulce.
Dobrze Borut przedstawil sytuacje , nie pozbedziemy sie waszej ikony , kolejne setki tysiecy beda wyrzucane w bloto , niestety wasz meczennik nadal bedzie pilkarzem Cracovii i w ten sposob pieniadze na nowych wartosciowych zawodnikow sie nie znajda.
widać, że upał ;)
Leszeczku, dlaczego zawodowy kopacz po podpisaniu kontraktu z nowym klubem nie może grać w starej drużynie ? Z tych samych powodów, dlaczego nie może jeździć na motorze czy na nartach :)
czytam i czytam co tu wypisujecie
i trudno oprzec sie wrazeniu ze niektorzy sa kosmitami
Czy jest ktos w tej druzynie kto zasługuje w waszej ocenie na szacunk?
SZACUN BARANEK
SZACUN
11 dni później
kolego co ty wiesz o Arku to jest człowiek który wraz z trenerem Stawowym wprowadził PASY z trzecie ligi do ekstraklasy i dzięki niemu się trzymała gra PASÓW a teraz przyszli ''lepsi '' bo lepiej zarabiający piłkarze i tak zaangażowana osoba jak Arek zostaje odstawiona na bok i jako prawdziwy PASIAK walczy o swoje miejsce bo jako jedyny zasługuje żeby zagrac na nowym stadionie za tyle lat spędzonych w CRACOVI .Panowie a czy widzieliście zmienników Arka w akcji tj. panów Łuczaka i Radomskiego i są napewno lepsi??
Trzymała a nie czymała :)
Panowie a czy widzieliście zmienników Arka w akcji tj. panów Łuczaka i Radomskiego i są napewno lepsi??
Nie badz smieszny - prosze Cie.
Szeliga jest lepszy
Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem, zostal odsuniety i koniec kropka, jestescie Fanami Cracovii czy danych zawodnikow ??
marcin31 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> kolego co ty wiesz o Arku to jest człowiek który
> wraz z trenerem Stawowym wprowadził PASY z
> trzecie ligi do ekstraklasy i dzięki niemu się
> czymała gra PASÓW a teraz przyszli ''lepsi '' bo
> lepiej zarabiający piłkarze i tak zaangażowana
> osoba jak Arek zostaje odstawiona na bok i jako
> prawdziwy PASIAK walczy o swoje miejsce bo jako
> jedyny zasługuje żeby zagrac na nowym stadionie
> za tyle lat spędzonych w CRACOVI .Panowie a czy
> widzieliście zmienników Arka w akcji tj. panów
> Łuczaka i Radomskiego i są napewno lepsi??
A Ty kolego co wiesz o ARKU? Arek jest leszczem, słabym zawodnikiem i żaden z niego pasiak. Tyle w temacie tego pana.
Ja pierniczę, ludzie ! Czy my nie możemy normalnie i z klasą pożegnać gościa który spędził u nas trochę czasu i który dał sporo naszej drużynie ? Bez wynoszenia go na piedestał ale i bez gnojenia ??? Chyba czas już zamknąć ten wątek...
Kogo tu zegnac ? Gosc sie przyczepil Cracovii jak bombka do choinki i nigdzie sie nie wybiera ! Kto mu da za granie w ME zlopanie piwska po treningach , obrazanie kolejnych trenerow i psucie atmosfery w klubie tyle co daje mu Cracovia ?
Zegnac bedziemy Arka jak mu sie kontrakt skonczy , do tego niestety jeszcze sporo czasu . . .
raf_jedynka Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> czytam i czytam co tu wypisujecie
> i trudno oprzec sie wrazeniu ze niektorzy sa
> kosmitami
>
> Czy jest ktos w tej druzynie kto zasługuje w
> waszej ocenie na szacunk?
Nie, nie ma . Wszystkich trzeba KONIECZNIE zrypać od A do Z. Jak nie na początek to na koniec grania ;) :D
Ja dam sobie spokój z argumentowaniem tylko zacytuję Tomka Siemieńca z tego wątku:
"SZACUN BARANEK
SZACUN"
48 dni później
temat do gory, gdzies kiedys przeczytalem ze Arek mial byc oficjalnie pozegnany przed pierwszym meczem na nowym stadionie. cos wiadomo?czy ucichlo wszystko...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)