Kruszyna - jeśli chodzi o ligę angielską, mamy niestety do czynienia ze zjawiskiem niespotykanym w większości futbolowego świata; mianowicie prawdziwi kibice danego klubu, a grupa ludzi przychodzących na mecze to powoli, powoli stają się dwa zupełnie różne środowiska.
Oczywiście nie we wszystkich klubach to zjawisko występuje w równym stopniu, ale tendencja dotyczy wszystkich
-
-
Europejski futbol [temat zbiorczy]
ale mnie nie interesuja kibice w zagranicznych klubach mam to gdzies. zawodnicy to jest to co mnie kreci a ze Chelsea od kiedy pamietam miala najlepszych zawodnikow to juz nie moja wina ze ich kocham
sa duma Londynu bo reprezentuja Londyn w Anglii i w Europie, mowi sie przyjezdza Chelsea LONDYN, wielka Chelsea i wszyscy wiedza ze w Londynie jest najlepsza druzyna globu
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
zawodnicy to jest to co
> mnie kreci a ze Chelsea od kiedy pamietam miala
> najlepszych zawodnikow to juz nie moja wina ze ich
> kocham
Czyli mniej wiecej jakies 5-6 lat temu od kiedy sie zaczely pieniazki Romana bo wczesniej klub raczej sredniak choc miewal dobre sezony.
A to ze kochasz Chelsea to uwazaj bo posadza cie o bigamie:D
Śmieszą mnie te teksty o kasie itd
Pytanie który klub z topowych na świecie osiągnął sukcesy bez kasy? I czym się różnią "kibice sukcesu" Chelsea od kibiców sukcesu MU, Barcelony, Realu, Milanu, Bayernu itd itp?
PS. Inna rzecz, że tekst Santo, o tym, że kręcą go zawodnicy rozwalił mnie na łopatki :)
nie 5-6 lat temu i nie pienazki Romana tylko od zawsze od kiedy pamietam grali tam swietni zawodnicy ktorych niesamowicie ceniłe i to przez lata sie nie zmienilo a teraz pozytywnie patrze na mlodziez ktora dojrzewa w klubie i juz wiem ze beda moimi nowymi idolami tak wiec nic sie nie powinno zmienic w kwestii upodoban
A ja nie ogarniam używania formy "my" w kontekście innych klubów niż Cracovia przez użytkowników tego forum...
Też tego nie rozumiem, a już mówienie "my" o reprezentacji innego kraju to jakiś kompletny kosmos
Na Santiago już 2:0.. Zapowiada się ciekawy meczyk:)
Real - Milan - piękny mecz...tylko kurewscy wszystko psują ;)
Real zaczyna grać niesamowitą piłkę! Ronaldo, Marcelo - dla mnie dziś "bogowie" tego meczu!
Zresztą Alonso z Khedirą w środku robią co mogą.
a Chelsea w 3 składzie wlasciwie zapewnia sobie wyjscie z grupy. to cos wspanialego gdy wypada z gry polowa druzyny a mozna ich zastapic mlodymi wilkami lub wartosciowymi rezerwowymi.
a wiecie czego mi brakuje w tym temacie? dyskusji, bo nie ma ich z kim prowadzic. nie ma juz z nami Staszka nie ma Diego Tofiego przeciez walka ich druzyn o utrzymanie tez jest pasjonujaca. ja stawiam ze United utrzyma sie na luzie a Liverpool tez jakos da rade ale pewnie walka bedzie trwala do ostatniej kolejki
Staszek zapewne szuka już nowego klubu do "kibicowania" :D
Chciałem se Ligę Miscóf pooglądać.Włączam ci ja odbiornik tv w 15 minucie Internazionale- Tottenham , a tam już po meczu.......
Oj po meczu ;)
o nawet Paru wrocil do tematu bo patalachy w koncu zaczely grac :D
Święty, mam Ci przypomnieć ile to tytułów Inter zdobył w ubiegłym sezonie? Więc może nie nazywaj ich patałachami, bo to nie na miejscu.
SaNtO Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> a Chelsea w 3 składzie wlasciwie zapewnia sobie
> wyjscie z grupy. to cos wspanialego gdy wypada z
> gry polowa druzyny a mozna ich zastapic mlodymi
> wilkami lub wartosciowymi rezerwowymi.
1 Petr Cech
19 Paulo Ferreira
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
5 Michael Essien
12 John Mikel Obi
18 Yury Zhirkov
21 Salomon Kalou
39 Nicolas Anelka
15 Florent Malouda
Rezerwowi: 22 Ross Turnbull, 47 Billy Clifford, 43 Jeffrey Bruma, 38 Patrick van Aanholt, 46 Josh McEachran, 52 Jacob Mellis, 44 Gael Kakuta
brak: Ramires Lampard-kontuzja Alex Drogba Bosingwa(nie gra od pol roku-kontuzja) Benayoun-kontuzja
Chelsea strzelila bramki w 23 i 43 minucie i jesli ty to nazywasz 3 skladem to zycze Ci powodzenia!!!!!!!
Chlopaku w pierwszej 11 grali prakrtycznie wszyscy co grac powinni poza kontuzjiwanymi i kartkowiczami wiec lawka moze i jest slaba ale zmiany obili jak juz bylo po meczu wiec nie farmazon i nie siej ze wygrali trzecim skladem!!!!!
Ten Bale mnie zszokował.
Inter 4:3 Tottenham.
no ciesz sie Paru ze te patałachy dowiozły.
Kruszyna ławka nie jest słaba z gry wypadlo 7 waznych zawodnikow a my sobie powiezlismy frajerow i tyle
Ale se Bale pograł z Interem , jest chyba lepszy nawet od Wasiluka, chociaż obaj dysponują raczej prostymi środkami.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)