podpisal kontrakt na 4 lata i ja mysle ze ty bedziesz jeszcze wstydzil sie za te słowa NESTE ....Krzywicki ukonczy za kilka dni 22 lata
-
-
Marcin Krzywicki - witamy w Pasach!
Co nikt nie zauważył że KSYWY strzelił wreszcie gola,to już chyba drugi nie?
Obrośnie chłopok w piórka:)!!!!
72 dni później
Pierwszy mecz Krzywickiego w Zawiszy:
Zawisza Bydgoszcz - Znicz Pruszków 0:1 (0:0)
W pierwszej połowie, kiedy na szpicy grał Krzywicki, przeważał Zawisza. Po przerwie z Zawiszy wystąpiło kilku rezerwowych i lepszy był Znicz. Bramkę po rzucie rożnym w zamieszaniu podbramkowym zdobył głową z 1 metra Maciej Rybaczuk.
21 dni później
Zawisza Bydgoszcz : Tur Turek 4:0 (2:0)
Bramki dla Zawiszy zdobyli: Krzywicki 2, Tarnowski oraz Szczepan.
zr: http://www.zawisza.bydgoszcz.eu/
W poprzednim sparingu z Ursusem, rozegranym we środę, Krzywy grał 45 minut i też strzelił 2 bramki: Zawisza Bydgoszcz - Ursus Warszawa 4:1 (2:1)
==
Wywiad z Marcinem Krzywickim - wychowankiem Zawiszy Bydgoszcz.
- Przez ostatnie pół roku grałeś w Cracovii. Możesz zatem powiedzieć, jaka jest różnica pomiędzy Ekstraklasą i II ligą, jeśli chodzi o strukturę organizacyjno-finansową?
Marcin Krzywicki:
Nie da się ukryć, że Cracovia jest zespołem, który gra w Ekstraklasie. Jeśli już chodzi o aspekty czysto piłkarskie - to wiadomo, że gra w Ekstraklasie jest znacznie szybsza, bo już przed otrzymaniem podania trzeba pomyśleć, gdzie można odegrać futbolówkę. Trzeba być mocno skoncentrowanym, bo rywal niemal przez całe spotkanie stosuje silny pressing. A sama organizacja? Widzę, że miejscowi działacze robią wszystko, aby bydgoski Zawisza z dnia na dzień stał się klubem na miarę Ekstraklasy.
- Miałeś też może propozycje z innych klubów, czy odezwali się do Ciebie tylko szefowie Zawiszy?
- Oczywiście, były oferty z innych zespołów, sporo pojawiło się też propozycji z I ligi. Wypytywali o mnie chociażby włodarze GKP Gorzów, Stali Stalowa Wola, Dolcana Ząbki i Motoru Lublin, ale zdecydowałem się wybrać Zawiszę. Tak jak mówiłem wcześniej, jest to klub doskonale zorganizowany. Powstał wspaniały stadion, jest dobra drużyna, a także znakomici kibice.
- Większość klubowej kadry stanowią także zawodnicy, którzy przecież już kiedyś byli związani z Bydgoszczą?
- Właśnie, znam też większość chłopaków z obecnej ekipy, a także niemal cały sztab szkoleniowy. Dlatego zdecydowałem się podjąć taką decyzję, bo jestem właściwie u siebie w domu, na starych śmieciach. Dodatkowo działacze Zawiszy byli najbardziej zainteresowani tym, abym znalazł się nad Brdą.
- Przez jakiś czas reprezentowałeś barwy Victorii Koronowo. Jak właściwie wspominasz grę w tym zespole?
- Na pewno bardzo dobrze pamiętam ten okres. Tam w pewnym okresie też tworzyła się bardzo dobra drużyna, a ja dzięki temu miałem po raz pierwszy okazję zasmakować seniorskiej piłki, i to na poziomie III ligi. Dostałem szansę od trenera Porbesa, dzięki czemu nabrałem bardzo cennego doświadczenia, które potem pozwoliło mi się dostać do reprezentacji Polski.
- W swojej karierze współpracowałeś już z wieloma trenerami. Który szkoleniowiec sprawił, że stałeś się bardziej dojrzałym zawodnikiem?
- Spotkałem sporo takich osób. W juniorach wychowawcy uczyli mnie przede wszystkich piłkarskich podstaw. Najpierw był trener Wójcik w trampkarzach, potem Dariusz Porbes w Victorii Koronowo, a sporo dowiedziałem się także od Andrzeja Zamilskiego w kadrze U-21. Teraz w Cracovii współpracowałem ze Stefanem Majewskim i Arturem Płatkiem, od których także można się wiele rzeczy nauczyć.
- Masz jakieś swoje cele indywidualnie, jeśli chodzi o nadchodzącą rundę wiosenną w rozgrywkach II ligi?
- Przede wszystkim chcę pomóc drużynie, aby wygrywała każde spotkanie. My zawsze będziemy grali o zwycięstwo, bo nasze działania idą właśnie w tym kierunku. Osobiście chciałbym na pewno się odbudować po kontuzji, której doznałem podczas pojedynku w Pucharze Intertoto, gdzie naderwałem jeden z mięśni. Po prostu chcę wrócić do dyspozycji, kiedy odchodziłem z Victorii Koronowo. Później będę sobie poprzeczkę stawiał wyżej.
- Czy myślisz, że Zawisza ma jeszcze szansę na to, aby odrobić 12-punktową stratę do miejsca premiowanego awansem do I ligi?
- W piłce wszystko jest możliwe, bo nie mamy jasno określonego celu. Wszak przed startem rozgrywek zarząd klubu zakładał tylko, iż sukcesem będzie utrzymanie się w II lidze. Jest co prawda spora strata do czołówki, ale wszystko można przecież odrobić. Po pierwszych kilku kolejkach będziemy znali swoją wartość, bo być może włączymy się do walki o miejsce barażowe.
- A którego z rywali obawiasz się najbardziej? Masz jakieś swoje indywidualne prognozy?
- Z tego co się orientuje, liderem jest ekipa z Królewskiej Woli. Jest to silna drużyna, ale w tej chwili właściciel postanowił wycofać zespół z rozgrywek, a w rundzie wiosennej przejmie ją ekipa Ślęzy Wrocław, a na jej temat praktycznie nie mamy żadnych wiadomości. Z czasów gry w Victorii Koronowo wiem jednak, że zawsze groźne były między innymi Kotwica Kołobrzeg, Nielba Wągrowiec i Jarota Jarocin. Od tamtego czasu pojawiło się jednak też sporo nowych drużyn, także ciężko mi się na ten temat wypowiadać. Czas niewątpliwie zweryfikuje wszystkie moje wiadomości.
Źródło:
299 dni później
[url=http://mlksunia.futbolowo.pl/mlksunia/?p=newsy&id=298]link ze stronki Unii Janikowo[/url]
Zdaje się że zimą kończy mu się wypożyczenie, ale podejrzewam, że u nas załapie się co najwyżej do ME.
I do reprezentacji do Doktora
A Marcin to jest jeszcze naszym zawodnikiem ? Nigdzie nie mogę tego potwierdzić...
Jest naszym. [url=http://mlksunia.futbolowo.pl/mlksunia/?p=2&s=15]TUTAJ[/url] jest link z którego wynika że tej zimy wraca do nas z wypożyczenia.
ciekawy jestem jak sie bedzie prezentować :)
Na bank nie jest lepszym piłkarzem niż Kaszuba,więc wydaje mi sie że bedzie dalsze wypozyczenie lub rozwiazanie kontraktu.
172 dni później
Orientuje się ktoś może, czy Krzywicki wciąż jest naszym piłkarzem? W obecnym sezonie strzelił w słabiutkiej Unii Janikowo 13 goli.
Jest! Został wypożyczony!
To ciekawe czy wróci z wypożyczenia i Ulatowski będzie mu się przyglądał...
http://www.weszlo.com/news/2153
Z Stycznia poprzedniego roku .
Z tego co zrozumiałem to chyba się Ulatowskiemu podobał :) Zobaczymy czy go sprawdzi .
eidzialem krzywego tylko w 1 meczu naszej przygody w intertoto i to bedac w gorszym stanie niz teraz i mimo wszystko niech wroci zobaczymy moze jeszcze panowie z weszlo beda sobie patykiem po jajach za ta grafamanska paplanine napie***lac.
No właśnie ja go też widziałem w meczu z Soligorskiem i wcale nie prezentował się najgorzej.
Ale też specjalnie wtedy nie zachwycił.
Mimo to też jestem za tym by dostał szansę w trakcie przygotowań i niech Ula oceni jego przydatność.
z Soligorskiem? prezentowal sie, najgorzej z calej druzyny
Najgorszy to był Wasiluk wtedy.
Krzywicki zaprezentował się, że tak powiem - rokująco. Ale potem skutecznie to zatarł :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)