Ja po części zgodzę się z Khalidem. Według mnie klucz jest w mentalności Marka, jeśli by to się udało jakoś uporządkować, jakby udało się w sferze psychicznej coś zdziałać to być może (powtarzam być może :) ) Marek byłbym solidnym środkowym obrońcą. Pamiętam mecz z Legią w sierpniu gdzie Wasiluk na lewej obronie zagrał bardzo dobry mecz, podobnie było w meczu z Arką na otwarcie stadionu. Debry na jesieni 2009 roku to był popis pary Polczak-Wasiluk, wszystko czyścili. Jeśli Marek był odpowiednio przygotowany mentalnie to naprawdę zdarzały mu się bardzo dobre mecze. Niestety więcej było tych słabych meczy... Tu nie wystawił nogi, tam nie doskoczył, w innym przypadku był za mało zdecydowany. Pytanie tylko czy jest możliwe by ktoś do niego trafił? Szczerze mówiąc wątpię...
-
-
Marek Wasiluk- żegnamy
kluczem to jest to zeby go trener ustawial na stopera, a nie na sile jak poprzedni na lewej obronie.
black cat Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> bo to prawdopodobnie jego ostatni mecz w
> Cracovii.
>
Jeśli to prawda nasze szanse na utrzymanie rosną!!!
Ja też sądzę, ze Marek to dobry materiał na środkowego obrońce, tylko rzeczywiście trzeba go dobrze poukładać:) Aaa i jako jeden z nielicznych potrafi się wypowiedzieć przed kamera:p
pasiak od zawsze!! Napisał(a):
> Khalid Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Ja zdania nie zmienię ,że odpowiednio
> > poprowadzony Wasiluk byłby jednym z
> najlepszych
> > Polskich stoperów.
>
>
> Drogi Khalidzie czy to jeszce %%% przez Ciebie
> przemawiaja:)?
Dobre procenty przejaśniaja umysł np. kileliszek zacnego koniaczku
:D
> nigdy nie bedzie! I chocby go sam Jose trenowal to
> Marek lepszym pilkorzem nie bedzie.
a poco zara Mourinio? Wystarczyłby w miare sensowny trener , stabilne prowadzenie i ktoś pokroju Węgrzyna na partnera na dwa sezony. Zresztą sam Kazek to najlepszy przykład b.wysokiego , drewnianego grojka ,który na naprawdę dobrego stopera wyszedł.
Muertes Napisał(a):
> umiejętności tego zawodnika. Bo czy można
> powiedzieć że odkąd Marek przyszedł do
> Cracovii uczynił choć minimalny postęp? A to
...i tu jest właśnie wampir a raczej Wasiluk pogrzebany...
Wasiluk za te chyba 3 sezony nie zrobił praktycznie postepu ...
PODOBNIE JAK OGROMNA WIEKSZOŚĆ NASZYCH MŁODYCH GROJKÓW.
Zrobili jakieś wielkie postępy Polczak , Dudzic, Snadny, Sacha... ? Stoją w miejscu albo się cofają.
[b]Coś jest u nas w całym systemie funkcjonowania sekcji źle[/b]. Kiedy u nas jakiś sprowadzony talent naprawdę się rozwinął? Moim zdaniem ostatnim był Piotrek Giza. Teraz wszyscy liczą na Klicha...i co ? ano jakby od pół roku chłopak cofał się w rozwoju :(
...i tu Panowie jest prawdziwy problem a nie w Wasiluku.
Przecież Wasiluk się mocno rozwinął. Jak do nas przyszedł to był pośmiewiskiem większości kibiców i najsłabszym zawodnikiem jakiego Cracovia miała w ostatnich latach. Później potrafił grać dobre mecze i ostatnio pod wodzą Ulatowskiego znowu zaczął grać po staremu (ale np mecz z Legią mu bardzo dobrze wyszedł).
13 dni później
HUUUUURRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Marek na oboz nie jedzie wiec juz na 100% w naszych barwach lamagi nie zobacze:D:D:D:D:D:D:D:D
HUUUUURRRRRRRRRRRRRAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
....ooo widze ,ze nie tylko ja jestem "fanem" koszykarza Marka;)
Trener śmie rozbić najlepszą parę środkowych obrońców w Polsce? Filipiak na to pozwoli?!
900 tyś (?) wyrzucone w błoto.
Myślałem, że od rozwiązania kontraktu z matusiakiem nic mnie bardziej nie ucieszy (wszak Generał jeszcze niedawno rozpływał się nad najlepszym stoperem w Polsce), ale najwyraźniej Jura Szatałow ma te przysłowiowe cojones ;)
Marek dziękujemy za wszystko i powodzenia .
22 dni później
Dzisiaj w Dzienniku Polskim obszerny wywiad z Markiem Wasilukiem. Marek twierdzi, że jest wartościowym stoperem, co m.in. udowodnił u Lenczyka, który na niego stawiał. Tylko ten Lenczyk za każdym razem wyśmiewał powołania Wasiluka z Polczakiem do reprezentacji, a w Cracovii grał bo innego stopera poza ciągle kontuzjowanym Tupalskim nie było. Słabą rundę wiosenną tłumaczy kontuzją i słabą formą całego zespołu. A Szatałow jest uprzedzony do niego, co miało miejsce jeszcze gdy pracowali razem w Białymstoku. Marek przegląda w gazetach i w internecie komentarze na swój temat.Więc moja opinia o Tobie. Jesteś słabym obrońcą. W rundzie wiosennej w czterech meczach z rzędu zayebałeś 5 goli. Gdyby zebrać całą rundę było ich dwa razy tyle. Ja i pewnie wielu kibiców zastanawiało się jakim prawem wychodzisz ponownie w pierwszej jedenastce. Nie żebym był do Ciebie uprzedzony. Taką opinię mam o Tobie od pierwszego meczu z Szachtiorem Soligorsk. Znajdź sobie klub w pierwszej lidze i tam sobie kop. A dobre mecze, które zdarzały Ci się raz na dwadzieścia, zdarzają się nawet największemu łamadze.
Kto robił wywiad?
Artur Gac
Herostrates21 Napisał(a):
> Artur Gac
Mówiłeś Szybki w innym temacie ,że w Krakowskiej prasie na ogół o danym Klubie pisuje jego sympatyk. Czy transferowany z GW Gac to nasz sympatyk?
Chyba neutralny :)
no wlasnie, wywiad jak w wyborczej, juz wiem czemu:)
Jak by nie bylo - Marek to ciiiieeeeeennnnnki pilkarz ....i dlatego proponuje mu koszykowke.
Ps;
Jak ja sie ciesze ,ze nie bede musial go ogladac w pasiastej koszulce .- a wszystko na to wskazuje!!!
Czy Wasiluka nikt nie chce za darmo?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)