Brak słów...
Spoczywaj w pokoju.
-
-
Zmarła Agata Mróz
[']
[']
"Życie cielesne w swojej ziemskiej kondycji bez wątpienia nie jest dla wierzącego wartością absolutną, tak że może on zostać wezwany, aby je porzucić dla wyższego dobra; jak mówi Jezus, "kto chce zachować swoje życie, straci je; a kto straci swe życie z powodu Mnie i Ewangelii, zachowa je" (Mk 8, 35). Liczne są w tej materii świadectwa Nowego Testamentu. Jezus nie waha się poświęcić samego siebie i dobrowolnie składa własne życie w ofierze Ojcu i za swoich przyjaciół (por. J 10, 15-17). Także śmierć Jana Chrzciciela, przygotowującego nadejście Zbawiciela poświadcza, że życie ziemskie nie jest dobrem absolutnym: ważniejsza od niego jest wierność słowu Bożemu, nawet wówczas, gdy może kosztować życie (por. Mk 6, 17-19)."
JP II "EVANGELIUM VITAE"
Za to co zrobiła dla swojej córki z pewnością spotka Ją nagroda !
[']
rycze caly dzien jak bóbr,jakby AGATA była mi najbliższą osobą. AGATKO dzieki za wszysto,spoczywaj w chwale,jesteś naszą dumą!
[*]
[']
brak słów ...[']
[']
i wychowanką Tarnovii była!
[`] Spoczywaj w pokoju Agatko.
[']
[']
Mam nadzieję, że nasi na Euro zrobią to samo, co siatkarze na MŚ dla Arka Gołasia. A Agata ma na pewno specjalne miejsce w niebie, za to co dla nas wszystkich zrobiła!
To niewyobrażalna strata. Agata była jedną z najlepszych na świecie zawodniczek grających na pozycji środkowej. Ale przecież nie o to chodzi. Chodziło o to, żeby uratować jej młode życie. Żeby miała czas nacieszyć się swoją córką i wszystkim, co mogło ją jeszcze czekać. Cóż to za wiek - 26 lat! Sam chętnie bym się z nią zamienił. Ja, stary, nieuleczalnie chory na raka, wychodzę z tego, a ona - młoda i silna - nie miała tyle szczęścia.
Zrobiła brawurową karierę. Z drugiej ligi do reprezentacji, tak od razu, skoczyła do pierwszej szóstki, niemal natychmiast zdobyła złoty medal mistrzostw Europy, potem drugi. Potrzebowała na to 3-4 lata, innym nie wystarcza na takie sukcesy całego życia.
Była cudowną dziewczyną.
Kiedyś na zgrupowaniu zasiedziałem się w hotelowym barze. Agata dosiadła się już w czasie ciszy nocnej. Ja jej nie upominałem, bo takie były nasze ustalenia - dawałem dziewczynom pełną swobodę. A tu ona zaczyna: trenerze, może by trener już poszedł spać? I wyciągnęła mnie od tego towarzystwa, zaprowadziła do pokoju na górę. Zrobiła to bardzo delikatnie, nie wytykała mi, że pozwalam sobie na więcej niż zawodniczki. Po prostu martwiła się o mnie. Nie chciała, żebym wypił o jedno piwo za dużo i był w gorszej formie na treningu.
Wiem, że byłaby wspaniałą matką. Kiedy urodziła córkę, zaśmiała mi się w oczy, że zostałem siatkarskim dziadkiem. Czuję się odpowiedzialny za małą Lilianę. Dlatego apeluję do całej siatkarskiej rodziny, abyśmy symbolicznie zaadoptowali córeczkę Agaty. Powinniśmy zrobić wszystko, aby miała wspaniałe życie. Tak jak starałaby się o to jej mama, Agata. Właśnie w ten sposób oddajmy Agacie to, co ona zrobiła dla siatkówki.
Źródło: Przegląd Sportowy - Andrzej Niemczyk
[']
[']
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2790&x=0
Pogrzeb Agaty Mróz-Olszewskiej odbędzie się 9 czerwca (poniedziałek) o godz.12:00 w Kościele Księży Filipinów przy ul. Józefa Piłsudskiego 9 w Tarnowie.
Pozwolę sobie na małą dygresję. Kiedyś byłem tak zachwycony Bronkiem Malinowskim, że gdy zginął w wypadq pojechałem na jego pogrzeb do Grudziądza.
[ ' ]
dziękujemy za szczęście i radosć jaka nas obdarowywałaś przez okres swej kariery..
cztery miechy temu oczekiwałem na wiadomości z intensywnej terapii dotyczące mojego wielkiego przyjaciela. były złe.
przedwczoraj jak zajrzałem na onet, to oczom nie mogłem dać wiary! Zwycięstwo Agaty było prawie pewne w moim odczuciu!!! niestety stało się inaczej...
jak kiedyś umrę i spotkam się z tym co ustala te reguły to mu powiem parę słów od siebie!!!! dziś z pokorą brnę przez resztki mojego istnienia....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)