najbardziej wkurza ta bezradnośc, bo obym sie mylil, ale protesty nic nie pomoga. przeraza mnie to, ze tym kolesiom nie mozna nic zrobic mimo ze uczciwosc ich pracy i racjonalnosc decyzji jest daleka od przyzwoitego poziomu. mozna im wp..ale to nie jest zadne rozwiaznie, a jeszcze same problemy by z tego byly.. potrzebna pokoleniowa zmiana niestety..;(
-
-
Ratunek Ekstraklasy dla Polonii Bytom - mozecie pomoc.
Dziekujemy wszystkim za wsparcie.
Jesli ktos zrobil jakis transparent proszony jest o wklejenie tutaj zdjecia tego transparentu.
Stowarzyszenia Kibicow rowniez wyrazaja swoj sprzeciw.
Oswiadczenia na swoich stronach internetowych napisaly w tej sprawie juz 2 kluby: Ruch Chorzów oraz Górnik Zabrze
Podpisałem się na petycji.
To jest po prostu granda i tyle.
Naprawdę sądzę (ale oczywiście to tylko moja hipoteza) że to działalność zmierzająca po to by uratować Bońkowy Widzew.
To, że z takich przyczyn w tym momencie wywalają Polonię... no szkoda słów... a kiedy ta liga zaczyna grać, jutro? Mozxe jeszcze czas na uzupełnienie? Grubymi nićmi szyte!
PS.
Brzydkie słowa w petycji, mimo że użyte w formie "powiedzą, że tam tak jest" moim zdaniem nie były potrzebne i to zdanie mi się nie podobało. Niemniej, dla dobra sprawy, poparłem.
Poszło !!!
Może zbojkotujmy wszyscy Ekstraklasę?
oraz Intertoto - w końcu skrzywdzili np.Koronę,która była przed nami....
Geopijatyk-Fan Oderki Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Niech żyje Polonia Bytom!
>
> Jako człowiekowi żyjącemu na przemian w
> Gliwicach i w Wodziu marzy się taka sytuacja, by
> w 1 lidze grało naraz 6 zespołów: Odra
> Wodzisław, Górnik Zabrze, Polonia Bytom, Piast
> Gliwice, Ruch Chorzów i Gieksa. Jeździłoby się
> tramwajami na mecze.
To trzeba sie modlić o niskie temperatury by Wam na Śląsku tramwaje bez problemu jeździły ;). Ostatnio między Chorzowem a Katowicami tory się nie nadawały do jazdy z powodu wysokich temperatur (ok 20 stopni) :D.
Co do tematu obawiam się że jednak Polonii możemy nie zobaczyć w ekstraklasie, pytanie co z Piastem?
Piast dogadał sie ze swym wrogiem największym i zagra na Roosvelta w Zabrzu. Mieli grać w Bytomiu ale dostatecznie szybko dotarło do nich, ze sie nie da. Granie z Zabrzu dla nich to jak dla nas gra na Reymonta.
Też podpisałem poparcie dla Bytomia, uważam, ze powinni grac. Ale jedno sobie musimy uczciwie powiedzieć. Sp...li ze stadionem. ROK mieli i nie byli w stanie zamontować głupiego dachu. Cracovia światło i dach załatwiła ZANIM zagrała w lidze.
a takie gadanie. innym jakos wszystko przepuszczali a chociazby taka odra przez 10 czy iles lat nie byla nawet spolka akcyjna i grali
mnie tylko dziwi jedno , że do tej pory kibice sie nie zjednoczyli i nie zorganizowali manifestecji pod siedziba pzpnu. Na kazdym meczu krzyczy sie pzpn pzpn jeba. jeba. pzpn. Gdyby w takiej manifestacji szli obok siebie kibole Legii Lecha Cracovii Wisły itd a wiec najwieksi wrogowie to wszystkie media by o tym pisały.
a powie mi ktos gdzie jagiellonia ma dach nad 1000 miejsc siedzacych ?
Fortart, ale grunt w tym, że leśne dziady odebrąły licencję Polonii nie za brak stadionu, tylko za jakieś braki w dokumentacji finansowej, których pierwsza instancja w ogóle nie kwestionowała!!!
Może nie wszyscy rozumieją jaki wielki wałek zrobiono, więc jeszcze raz:
PIERWSZA INSTANCJA do działaczay Polonii:
Brakuje umowy na użytkowanie stadionu, ale reszta jest ok. Dostarczcie umowę, a damy wam licencję
DRUGA INSTANCJA:
Ok, dostaliśmy umowę, ale nie możemy wam dać licencji. Dlaczego? No, bo teraz jest nowy regulamin, znacznie ostrzejszy. Że wcześniej nic o tym nie wspominaliśmy? A jakie to ma znaczenie, MY TU RZĄDZIMY, A NIE WY!
Dlatego tym bardziej powinniśmy jako kibice zaprotestować, ale jakoś konkretnie, sparaliżować rozgrywki, wywieźć leśnych dziadów na taczkach czy coś w tym stylu.
NIE MOŻE BYĆ TAK, BY ONI STANOWILI PAŃSTWO W PAŃSTWIE!
A tak w ogóle to dziwię sie Ekstraklasie SA, która niby chce promować ligę by na niej zarabiać i przyciągać sponsorów, a kogo będą w ogóle interesować gówniane rozgrywki, w których tabelę ustalają dziady przy zielonym stole, a samowolka i kompletna paranoja (vide sprawa pseudobarażu, korupcja i tysiące innych) przekroczyły granice percepcji!
Aha, i jeszcze jedno:
Zwróćcie uwagę na wyrachowane skurwysyństwo, z jakim ci matkojebcy uwalili Polonię.
Otóż od decyzji drugiej instancji nei ma odwołania. I dlatego z premedytacją dopiero wtedy podneisiono argumenty dotyczące nowego regulaminu. Oni wiedzieli, że gdyby podnieśli to w pierwszej instancji, to bytomianie mogliby nie daj Boże jakoś się do tego ustosunkować. A tak, to nawet nie mieli szans na obronę. ROZBÓJ W BIAŁY DZIEŃ!
I to już nawet nie chodzi o to, czy lubimy Polonię, bo choćby to było Heko Czermno czy nawet niewłaściwa strona Błoń, to jako inne kluby, kibice musimy stanąć w OBRONIE PRAWA PRZED SAMOWOLĄ szmat z miodowej!!!
Tomczak twierdzi, że to skrajnie niesprawiedliwa decyzja
Były przewodniczący PZPN-owskiego Wydziału Dyscypliny - w końcu osoba bezkompromisowa, o czym świadczą liczne degradacje klubów ligowych za korupcję - jeszcze niemal tego samego dnia, kiedy związek wyrzucił z ekstraklasy Polonię, zaoferował działaczom niebiesko - czerwonych swoją pomoc. Michał Tomczak głośno mówi o jawnej niesprawiedliwości w postępowaniu Komisji Odwoławczej ds. Licencji.
- Dlaczego ujął się pan za bytomianami?
- Bo oceniłem, że to, co z nimi zrobiono, jest wysoce niesprawiedliwe w stosunku do rozstrzygnięć czysto sportowych. Skala ewentualnych uchybień, jakich dopuścili się działacze Polonii, jest niewspółmiernie mała w stosunku do konsekwencji, jakie wobec nich orzeczono. Owszem, dokumenty wymagane w procesie licencyjnym złożone zostały przez Polonię po terminie, ale nie był to jedyny tego typu przypadek. Zresztą wyrzucenie klubu z ligi za błąd formalny jest ewenementem.
- Oficjalny komunikat PZPN stwierdza, że raport biegłego rewidenta zawiera zdania o "zagrożeniu finansowej przyszłości klubu"...
- Jako przewodniczący Wydziału Dyscypliny wiele razy stykałem się z przypadkami bieżących i zaległych należności, jakich kluby nie regulowały terminowo wobec innych podmiotów. Polonia nie jest w tej materii jedyna. Zresztą ja mam wgląd w owe dokumenty finansowe bytomian. Na dzień 31 grudnia 2007 roku klub miał wymagalne zobowiązania na poziomie 2,5 mln zł. Mogę podejrzewać, że od tego czasu - w związku z dochodami z meczów organizowanych w rundzie wiosennej, wpływami z Canal+ itp. - w tej chwili ta sytuacja wygląda lepiej.
- Działacze używają pojęcia "długów w wysokości 800 tys. zł"...
- Do tego trudno mi się odnieść. Natomiast jeśli nawet przyjmiemy owe zobowiązania na poziomie 2,5 mln zł, to gwarantuję panu, że są w lidze takie kluby, które dostawały licencję mimo podobnych kwot wykazanych w raportach. I - po drugie - owe wymagalne zobowiązania nie uwzględniają majątku klubu. A w tej materii nasza księgowość jest zupełnie nieadekwatna do sytuacji rynkowej. Proszę sobie wyobrazić, że wszyscy piłkarze Polonii - właśnie jako jej majątek - zostali w raporcie wycenieni na 250 tys. zł! Przecież to śmiech warte! [b]I właśnie dlatego stawiam Komisji Odwoławczej ds. Licencji bardzo poważny zarzut: dokumenty finansowe przejrzała bardzo pobieżnie, nie przyjrzała się rzeczywistej sytuacji klubu, nie uwzględniła planowanych wpływów do budżetu.[/b] Przecież w nowym sezonie pieniądze z Canal+ będą ponad dwukrotnie większe, niż w obecnym. Przecież Polonia - w przeciwieństwie do ubiegłej rundy jesiennej - w nowym sezonie zarabiać będzie na każdym organizowanym przez siebie spotkaniu ligowym. Wiosną były w Bytomiu mecze, które obserwowało ponad 8 tys. widzów. Nikt w komisji nie zadał sobie trudu, by zbadać sytuację finansową od tej właśnie strony. Krótko mówiąc: mimo oficjalnego komunikatu nikt w komisji tak naprawdę nie wykazał, że rzeczywiście zagrożone są ekonomiczne podstawy dalszego funkcjonowania klubu. Wręcz przeciwnie: dopiero ta decyzja stawia pod znakiem dalszy byt Polonii!
- A co z tym argumentem formalnym, o nieterminowości złożenia dokumentów?
- Niech mnie pan nie rozśmiesza. Być może rzeczywiście klub spóźnił się ze złożeniem dokumentów finansowych, ale też komisja licencyjna w I instancji wyznaczyła Polonii dzień 5 maja jako termin dostarczenia brakujących dokumentów. Bytomianie go nie dotrzymali, więc w owej pierwszej instancji licencji nie dostali. W II instancji jednak wskazanych terminów już dotrzymali. Ja nie podważam faktu, że uchybienia były. Stwierdzam tylko, że[b] wszystkie te powody są niewystarczające, by zanegować wynik sportowy, osiągnięty w rywalizacji na boisku.[/b]
- Myśli pan, że sprawę można jeszcze "odkręcić"?
- Ustawa o sporcie kwalifikowanym pozwala klubom składać odwołanie od decyzji licencyjnych do Wojewódzkiego Sądu Administracyjnego. Wiem, że PZPN przed takimi praktykami ostrzega kluby, ale też - do diabła - nie może podważać praw, wynikających z dokumentu o randze ustawy właśnie! A decyzje organów licencyjnych od długiego już czasu są naprawdę słabo uzasadnione merytorycznie.
- Proces sądowy to długie miesiące. Wygrać trzeba przede wszystkim na niwie związkowej. Uda się?
- Związek - jak pokazuje przeszłość - może wszystko. Może więc i naprawić tę skrajnie niesprawiedliwą decyzję.
Źródło: Sport
[i]- Związek - jak pokazuje przeszłość - może wszystko. Może więc i naprawić tę skrajnie niesprawiedliwą decyzję. "[/i]
taa, akurat naprawi. Przecież może wszystko!!!!chłopaki po nocach kminiły jak wykorzystać zamieszanie z Euro i naszym zwycięstwem nad Niemcami, żeby przypodobać się Bońkowi i żeby cały ten skandal rozmył się w doniesieniach z Austriackich stadionów. Szkoda Polonii, ale ja nie wierzę że im się uda. Jedyna nadzieja w naszych orłach że szybko odpadną z mistrzostw i media rzucą się w poszukiwaniu kogoś na żer. Leo nie ruszą, więc zostanie im PZPN.
hy, przez tę mafijną organizację kibice Polonii mają problem, trzymać kciuki za naszych czy nie?
PZPN chce ponownie rozpatrzyć sprawę licencji Polonii Bytom
PZPN zwróci się do UEFA o zgodę na ponowne rozpatrzenie wniosku licencyjnego bytomskiego klubu.
Dzięki uporowi działaczy i kibiców Polonii sprawą nieprzyznania licencji na występy w ekstraklasie ich klubowi zajął się podczas wtorkowego posiedzenia zarząd Polskiego Związku Piłki Nożnej. Podczas obrad doszło do głosowania nad możliwością uratowania Polonii przed degradacją. Nieoficjalnie wiadomo, że niemal cały zarząd poparł starania bytomskiego klubu.
Dlatego PZPN zwróci się teraz do UEFA z prośbą o możliwość ponownego rozpatrzenia wniosku licencyjnego Polonii.
źródło: Gazeta.pl
no pojechałem im w mailu to odrazu jest odzew :D
Co do tego ma UEFA????
powiało optymizmem, ale ja tym gadom nigdy nie zaufam. Tak jak potter Majewskiemu!
podejrzewam, że specjalnie coś schrzanili w piśmie do UEFA żeby się nie zgodzilii teraz będą mieć alibi: " to nie my to UEFA! :(
daj boshe żebym się mylił.
O ile dobrze wiadomo to jutro ma byc ten dokument poslany do UEFA a maja go zrobic z Bartyla... Wiec mysle ze bedzie poprawnie napisany. Zobaczymy ja wierze ze sie uda.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)