Witam kibice Cracovii Kraków. Wszyscy sprzeciwiaja sie tej kolejnej haniebnej decyzji pzpn. Wiem ze wiekszosc klubow nie ma sztamy z Polonia Bytom jednak w takich sytuacjach kluby i kibice wszystkich klubow powinny trzymac sie razem. Kto wie czy kiedys to nie spotka Waszego klubu ale wtedy tez nie zostaniecie sami. Trzeba dzialac. Mozecie nam pomoc!!!
http://www.petycje.pl/3201
Pzpn nie przyznal licencji Polonii Bytom z powodu na finanse. Jednak 3 dni wczesniej nie mieli do niej zastrzezen chcieli dokumentu na wynajem stadionu w Wodzislawiu chyba myslac ze go nie zdobedziemy ale udalo nam sie go dostarczyc. Niestety i tak zdegradowali Polonie. Jesli nie zgadzacie sie z decyzja pzpn w sprawie degradacji Polonii Bytom do 2 ligi zaglosujcie poprzyjcie ta petycje. Jesli ta decyzja jest dla Was niesluszna rowniez rozeslijcie to innym.
Jest tez inny sposob pomocy nam. Wysylanie maili:
[url]http://www.pzpn.pl/kontakt.php[/url] - tu mozecie wyslac maila bezposrednio do pzpn i napisac im co myslicie o tej decyzji
Trzeba naglasniac sprawe wiec macie rowniez rozne tygodniki itd. Jesli ktos wysle nawet jedna wiadomosc do jakiejs gazety itp to bedziemy bardzo wdzieczni.
Tygodniki meile:
info@cooltura.co.uk
kontakt@bauer.pl
medial@lp.net.pl
redakcja@co-slychac.pl
redakcja@copiszczy.pl
redakcja@tygodnikecho.pl
echo@3w.pl
redakcja@tygodnikforum.pl
claudia@claudia.pl
gala@gala.pl
skrzynkanalisty@glamour.pl
naj@naj.pl
filipinka@bauer.pl
tygodnik@to-owo.lodz.pl
redakcja@twojstyl.com.pl
redakcja@gazetacz.com.pl
redakcja@gj.com.pl
listy@lokalna.com.pl
redakcja@glos.zabrze.pl
redakcja@glos.cieszyn.pl
gwarek@gwarek.com.pl
imptv@bauer.pl
timp@bauer.pl
redakcja@wprost.pl
kronika@kronika.beskidzka.pl
kuriertv@bauer.pl
metro@agora.pl
pbratkowski@newsweek.pl
redakcja@nowiny.rybnik.pl
office@nowiny.gliwice.pl
panidomu@axelspringer.com.pl
redakcja@przekroj.pl
info@przyjaciolka.pl
redakcja@slowopodlasia.pl
supertv@bauer.pl
tjzycie@bauer.pl
telesw@bauer.pl
teletydz@bauer.pl
tina@bauer.pl
zng@bauer.pl
tp@tygodnikpodhalanski.pl
arek@zyciekalisza.com.pl
starachowicki@tygodnik.net.pl
tygodnik@siedlecki.pl
tygplock@plocman.pl
redto@to.com.pl
Dzienniki meile:
redakcja@eFakt.pl
mszumiec@gk.pl
dorota.kempiak@dziennikzielonogorski.pl
kultura@dziennik.krakow.pl
jaroszczuk@dziennikwschodni.pl
sasi@express.lodz.pl
redakcja@gazetalubuska.pl
gp.redakcja@gpmedia.pl
jacek.antczak@gazeta.wroc.pl
kultura@agora.pl
mariola.skolimowska@glos-pomorza.pl
listy@glosszczecinski.com.pl
listy@glos.gda.pl
redakcja@kurierlubelski.pl
tmaleta@poranny.pl
redakcja@kurier.szczecin.pl
kultura@naszdziennik.pl
lstepaniak@nto.pl
E.Sawicka@rzeczpospolita.pl
redakcja@zw.com.pl
redakcja@zycie.czest.pl
a.bernat@zycie.com.pl
listy@superexpress.pl
p.piotrowicz@itc.com.pl
info@mediaone.pl
muzyka@firma.interia.pl
redakcja@serwis.wp.pl
Miesieczniki meile:
kamil.antosiewicz@aktivist.pl
tomasz.plata@agora.pl
ckm@ckm.pl
cosmo@cosmo.pl
djworld@djworld.pl
redakcja@dziewczyna.pl
eis@eis.com.pl
filipinka@bauer.pl
dgrzyb@gazetamuzyczna.com.pl
skrzynkanalisty@glamour.pl
redakcja@ha.art.pl
jazzfor@jazzforum.com.pl
grazyna.jancik@feniksmedia.pl
popcorn@axelspringer.com.pl
redakcja@sukces.com.pl
terazrock@terazrock.pl
twist@bauer.pl
redakcja@twojstyl.com.pl
poczta@ultramaryna.pl
uroda.redakcja@edipresse.pl
sekretariat@zwierciadlo.pl
kin@pap.pl
Tak mozecie nam pomoc. Wysylajac chociaz 1 maila i popierajac petycje bardzo nam pomozecie. Dziekujemy.
-
-
Ratunek Ekstraklasy dla Polonii Bytom - mozecie pomoc.
mnie bardziej frustruje inna sprawa jezeli Widzew jest na miejscu barazowym to czemu nie gra tego meczu tylko spada do 2 ligi a wchodzi bez niczego Piast to nie fair skoro widzew jest w barazu to powinien go zagrac i jezeli przegra to spada do 3 ligi. Znów chyba Boniek cos przekombinował
Zaiste decyzja jest paranoją nie dlatego, że Polonia nie dostała tej licencji, ale dlaczego jej nie dostała.
Najpierw wszystko wg komisji było ok i brakuje jedynie umowy o użytkowanie stadionu, a nagle w II instancji okazuje się, że to co wcześniej nie budziło wątpliwości jest nie w porządku!
Rozbój w biały dzień, nawet dziecko w przedszkolu zauważy, że chodziło o paniczne szukanie wyjścia z patowej sytuacji związanej z szopką pod tytułem baraż Jagiellonii z Arką, Piastem czy Bóg raczy wiedzieć z kim jeszcze....
Cyrk leśnych dziadów trwa!
PorzO_KSC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> mnie bardziej frustruje inna sprawa jezeli Widzew
> jest na miejscu barazowym to czemu nie gra tego
> meczu tylko spada do 2 ligi a wchodzi bez niczego
> Piast to nie fair skoro widzew jest w barazu to
> powinien go zagrac i jezeli przegra to spada do 3
> ligi. Znów chyba Boniek cos przekombinował
Wyobrażmy sobie, ze grano by ten baraż. Widzew miałby o co grać, ale jego rywal drugoligowiec nie. Czy by wygrał czy nie i tak i tak by awansował (bo Widzew i tak opuszcza I ligę). Czyli byłaby to szopka nie baraż. PZPN bardzo mądrze postąpił rezygnując z niej.
Ja poparlem i to dwa razy! Ekstraklasa dla Poloni!
Widzew do 3 ligi
boniek nie odpusci
Nie rozumiem tylko jednego skoro Widzew wylądował w 3 lidze to czemu teraz kosztem Polonii ma sie znaleźć w 2 lidze. wynik sportowy nie powinien sie przekładać na wyniki przy zielonym stoliku
PROSIMY KIBICÓW WSZYSTKICH KLUBÓW SPORTOWYCH W POLSCE ABY W DNIU JUTRZEJSZYM W WIDOCZNYCH MIEJSCACH W SWOICH MIASTACH WYWIESILI TRANSPARENTY O TREŚCI:
EKSTRAKLASA DLA BYTOMIA !
WE WTOREK ZBIERA SIĘ ZARZĄD pzpn-u ! CHCIELIBYŚMY ABY POPRZEZ MEDIA leśne ludki DOWIEDZIAŁY SIĘ, ŻE KIBICE W POLSCE POTRAFIĄ BYĆ SOLIDARNI I POMAGAĆ SOBIE W TRUDNYCH CHWILACH !
Chciałbym z tego miejsca podziękować wszystkim kibicom i ludziom dobrej woli, którzy nas wspierają w walce o ekstraklasę ! Wasze wsparcie jest dla nas bardzo cenne !
manifestować nie będe, wybaczcie, ale jestem k%$%^ calym Pasiastym sercem z wami!!!!!! mam nadzieje ze te ch.. udławia sie przy sniadaniu i beda wiedzieli, ze jesli nie zmienia decyzji dot. Poloni Bytom to to dpiero poczatek pasma nieprzyjemnych wypadków!
BONIEK WYPIEPRZAJ DO 3 LIGI!!!! gdzie twoje miejsce.
EXTRAKLASA DLA POLONII B.!!!!!!!!!!
Niech żyje Polonia Bytom!
Jako człowiekowi żyjącemu na przemian w Gliwicach i w Wodziu marzy się taka sytuacja, by w 1 lidze grało naraz 6 zespołów: Odra Wodzisław, Górnik Zabrze, Polonia Bytom, Piast Gliwice, Ruch Chorzów i Gieksa. Jeździłoby się tramwajami na mecze.
NIEBIESKO-CZERWONI TO NASI BRACIA Z POLONII
No to oczywiście nieaktualne od jakiegoś czasu, ale jakby nie patrzeć i na kogokolwiek by to nie padło, to nie w ten sposób powinno się awansować i spadać z poszczególnych lig.
Wysłałem taką krótką wiadomość:
[i]Nie jestem kibicem Polonii, nie jestem ze Śląska nawet, ale jestem kibicem sportu i wszystkie sprawy ze sportem związane winny być w sportowy sposób rozstrzygane. Miejsce Polonii jest zatem tam gdzie w sportowej walce zostało ono wywalczone. Wszelkie inne rozstrzygnieniencia już ze sportem nic wspólnego nie mają.
Pozdrawiam.[/i]
Myślę też, że należało opracować i zapodać jakąś treść apelu i wrzucić aby każdy mógł skorzystać i się zwyczajnie dołączyć. Nie każdemu się chce tworzyć własne .
A ja poparłem i to 3 razy!a zaraz zaczynam wysyłać maile do tygodników i miesięczników!Ekstraklasa dla Polonii Bytom!!
Regulamin rozgrywek OE na sezon 2007/08 a w związku z tym i podjęta decyzja - wedle mnie - narusza jedną z podstawowych zasad prawa. PRAWO NIE DZIAŁA WSTECZ. A art.2 tegoż regulaminu to sankcjonuje.
Jeżeli Polonii Bytom - z obojętnie jakich względów - nie przyznano licencji na sezon 2008/09, to czemu ta decyzja dotyczy rozgrywek w sezonie 2007/08? Przecież Polonia na ten sezon do rozgrywek BYŁA DOPUSZCZONA; rozgrywała mecze na SWOIM STADIONIE.
W takiej sytuacji decyzja powinna brzmieć: "Polonia nie jest dopuszczona do rozgrywek Ekstraklasy nn. w sezonie 2008/09"... i koniec, kropka. Bez jakiegokolwiek ingerowania w ostateczne rezultaty zakończonego sezonu.
Natomiast taka decyzja, jaka została podjęta to WYMIERZENIE KARY. Kary surowszej za UDOWODNIONĄ I ORZECZONĄ KORUPCJĘ. Bo czy Widzew czy dwa Zagłębia zostały KARNIE przeniesione na ostatnie miejsca? Nie. Po prostu zostały zdegradowane o jedną klasę rozgrywkową - o czym wiedziano w tych klubach już od kilku miesięcy.
Oczywiście, (nie wnikając w słuszność czy niesluszność) decyzji o pozbawieniu licencji - zmartwieniem panów z pezetpeenu powinno być tylko i wyłącznie znalezienie sposobu, na uzupełnienie ekstraklasy nn. do stanu 16. drużyn.
Ale cóż, bońkowi (reklama "gram tylko z najlepszymi") trzeba dogodzić, bo na wrześniowym zjeździe będzie dysponować kilkoma szablami (głosami), a taka Polonia Bytom zapewne tylko jedną.
PS. A gdyby Polonia Bytom w zakończonym sezonie wywalczyła mistrzostwo i nie otrzymała licencji na nowy sezon, to tego tytułu by została pozbawiona czy - zgdonie z zasadami - tytuł by utrzymała ale bez prawa gry w sezonie 2008/09 w Ekstraklasie nn.?
Słuszny protest, wysyłam gdzie trzeba.
Ja też wysyłam !.Osobiście bardzo lubię ten klub .
A ja mam kolege w bytomiu który opowiadał jak na ostatnim meczu z wISŁA śpiewali że to Cracovia rządzi w Krakowie a psiarnia dostawała wariacji!:D Dlatego trzeba im pomóc!
podpisałem petycję rzecz jasna
Polonia to Klub mi bliski zawsze :)
pozdrowienia i powodzenia!
wysyłam POLONIA DO EKSTRAKLASY!!
Oto jakiś pan z Miodowej rzecze:
[i]bo takie działanie byłoby niezgodne z nową, znacznie zaostrzoną wersją "Podręcznika Licencyjnego", obowiązującą już na sezon 2008/09[/i]
pytanie 1: od kiedy nowa wersja "PL" obowiązuje, od kiedy nabrała mocy obowiązującej i kiedy kluby zostały powiadomione o takowej zmianie?
pytanie 2: czy w związku z "zaostrzoną wersją" obowiązywać powinien Art. 2 Regulaminu Rozgrywek, skoro odwoływał się do poprzedniej wersji "PL" - bo np. na sezon 2007/08 Polonia licencję dostała?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)