na głównej jest informacja, że również w marko można kupić.
-
-
Cracovia w Pucharze Intertoto!!!
Sprawa wyglada tak:
Na Miodowej bilety mialy byc od godz. 12:00
Rano bylo to potwierdzane telefonicznie.
Biletow o 12:00 nie bylo, wiec zostal wykonany telefon i co?
Na pytanie "kiedy zostana dostarczone bilety?" dziewczyna w sklepiku odpowiada "a to u Was tez mialy byc?"
Komentarz jest zbedny...
Pomijam fakt, ze wczesniej wlascicielka sklepiku musiala sama jechac po bilety na Wielicka :)
Podsumowujac: Bilety powinny sie pojawic miedzy 13 a 14. Czy przyjada - niewiadomo :)
Raczej radze podejsc po 14:00 :)
Sklepik jest dzisiaj otwarty do godziny 18. ale ok. 16 moze byc zamkniete na kilka minut ;)
ps. Czy beda bilety dla kobiet po 1zl to tez wielka niewiadoma :)
Obserwator Napisa?(a):
-------------------------------------------------------
> Są już bilety w English club?
Nie ma i nie bedzie, mimo takiej informacji na cracovia.pl
Widzieliście intro na oficjalnej? Wprawdzie Moskała w roli głównej, ale pomysł dobry.
http://www.cracovia.krakow.pl/forum/read.php?13,1230614,page=13
DNL_KKS Napisał(a):
> Obserwator Napisa?(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Są już bilety w English club?
>
>
> Nie ma i [b]nie bedzie[/b], mimo takiej informacji na
> cracovia.pl
>
Jestes pewien?
Trzeba zadzwonic i sie upomniec.
DNL
Ja byłem w EFC wczoraj na meczu Polski i bilety były, przy mnie kobieta kupiła dwa.
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
noz kurwa no to dali intro . Soundtrack z Piratów nagminnie leci na meczach na Reymonta!!! taki mały szczegół
Tam raczej puszczają muzykę z "Misji". Natomiast ten motyw jest chyba czasem w kanale dodatnim wykorzystywany.
bilety w EFC są, były i będą bo jeszcze sporo zostało, jak ja kupowałem to były pliki po 200 biletów mniej więcej na każdy sektor
Jakby ktoś miał info czy są bilety w sklepie MEDALE na Kałuży to niech da znać, bo mam zamiar tam siostrę wysłać.
No to sory za wprowadzenie w blad, aleeeeeeee ktos pisal juz na forum ze byl po bilety tam i nie bylo. A jak chcialem kupic na Lecha to powiedziala kobieta, ze biletow nigdy nie mieli, tylko karnety. I ze ktos umiescil nieprawdziwa informacje na stronie.
tofi Napisał(a):
> Jakby ktoś miał info czy są bilety w sklepie
> MEDALE na Kałuży to niech da znać, bo mam
> zamiar tam siostrę wysłać.
kupowałem tam w poniedziałek, ale sam sklep jest śmieszny - jest puste pomieszczenie przez które trzeba przejść, żeby sie dostać do przybudówki, gdzie mieści się sklep :)
Niestey nie będę na meczu. Czy nie wie ktoś o jakieś transmisji w tv? Czy wogóle jest planowana?
Może w tvp będzie ale nie jestem pewien, poprzednio chyba był transmitowany
nie ma transmisji w TV.
Kupowac bilety i na stadion.
Nastepny mecz w Pucharach może byc za 25 lat.
:)
FortArt Napisał(a):
> Nie dało się Szachtior po polsku napisać?
>
> --------------------------------------------------
No właśnie... Też mnie to zirytowało... w Polsce jesteśmy...
Nazwa własna to - no, nie napiszę, bo nie mam odpowiednich liter w klawiaturze.
Zaczyna się od takich trzech pałeczek połączonych od dołu kreseczką - czyli litery "SZ" w rosyjskim alfabecie - a potem dalej...
Natomiast gdy używamy alfabetu łacińskiego, powinniśmy to robić wg transkrybcji danego kraju.
W Anglii, USA, Kanadzie byłoby "Shakhtyor" lub "Schakhtyor" - są różne szkoły.
Natomiast w Polsce powinniśmy pisać "Gorbaczow" a nie "Gorbatchov", "Chruszczow" a nie "Khrustchov", piłkarsko - "Błochin" a nie "Blokhin" - i tak się zazwyczaj pisze...
Dlaczego w przypadku Szachtiora zrobiono inaczej? :(
Może dlatego, że każdy z nas wkurzyłby się gdyby wybrał się na mecz wyjazdowy niejakiej "Crakovii" czy innej "Crackowii". Nazwa własna to nazwa własna. Napisali to tak, żeby jak najbardziej przypominało oryginał. Moim zdaniem słusznie ;)
Chos Napisał(a):
> Może dlatego, że każdy z nas wkurzyłby się
> gdyby wybrał się na mecz wyjazdowy niejakiej
> "Crakovii" czy innej "Crackowii". Nazwa własna to
> nazwa własna. Napisali to tak, żeby jak
> najbardziej przypominało oryginał. Moim zdaniem
> słusznie
Nie, nie. Oczywiście, powinna być nazwa własna, ale skoro nie piszemy jej ichnimi "bukwami" to musimy napisać NASZYM językiem - a nie angielskim. Najbardziej przypomina oryginał właśnie napisane polskimi literami tak jak się czyta. Oczywiście gdyby ich nazwa była pisana literami łacińskimi to nie należałby nic zmieniać.
Gdyby przyjechała Chelsea, należałoby pisać "Chelsea" a nie np. "Czelsi" czy jakoś tak.
Z kolei oni, w programie/bilecie, powinni - jak sądzę - napisać "Kpakob*" w miejsca "*" powinna być litera
rosyjska "ja" a nie zaczynać od rosyjskiego "C" - takie dwie kreseczki z pałeczką i ogonkiem. Reguły transkrybcji są fonetyczne.
To co jest u nas robione to po prostu jest "amerykanizowane" nazwy. Zresztą są na to odpowiednie reguły i właśnie w prasie i - niestety - na naszym bilecie zostały złamane... Nasi dziennikarze (a i twórcy biletów) wykazali się - przykro to pisać - brakiem wykształcenia czy wręcz nieuctwem... Tak, jak można wybaczyć ew. u nas twórcom biletów, to dziennikarzom - profesjonalistom ponoć :D - nie...
Piszemy "Szołochow" a nie "Sholokhov"...
Zresztą, jco ja tu będę strzępił klawiaturę. Są zasady trakskrypcji słowiańskich alfabetów cyrylickich (np. Słownik Ortograficzny Języka Polskiego, PWN, par. XVI). :D
Zasada oparta jest na obowiązującej Polskiej Normie PN-70, N-01201 :D
DNL_KKS Napisał(a):
A jak chcialem kupic na Lecha
no to sie kolega nie popisał...
co do pisowni nazwy
na stronie Szachtiora piszą nazwyczajniej po rosyjsku
czyli po swojemu
pisanie na polskiej stronie czy tez plakacie (!) w transkrypcji angielskiej to przykre matołectwo
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)