Witam
a wiec mam taki problem ostatnio po pracy wracalem na ruczaj w stanie ciezkiej nietrzezwości i urwał mi sie film przed tym jak wsiadlem do nocnego autobusu i nastepna rzeczą jaką pamietam to jak szedlem od ronda grun. w strone ruczaju i podjechala policja i oskarzyla mnie o wybicie 2 szyb w przystanku. Pominę to ze dostalem po pysku ze dziwnym trafem przy nich mi telefon zginął i pominę to ze raczej w 100% tej szyby nie wybiłem ale mniejsza z tym. Mam sam w swoim zakresie wprawic te 2 szyby i moja prośba polega na tym czy mogłby mi ktoś podać jakąś nazwe firmy w krakowie która by wprawiła te 2 szyby .aha i nastepne moje pytanie dla kogoś orientującego się w prawie czy za wybicie tych dwóch szyb adekwatną karą jest 1 rok pozbawienia wolności w zawieszeniu na 3 lata, dozór,600zł kary no i wprawienie tych szyb .z góry dzieki
-
-
Wprawienie szyb w przystanku
Niestety jak Ci się urwał film, to nie pamiętasz i nie jesteś w stanie udowodnić co robiłeś. Sam byłem kilkakrotnie w podobnej sytuacji, dlatego Ci współczuję.
Natomiast za największe sqrczysynstwo uważam wykorzystywanie czyjegoś stanu nietrzeźwego w celu zgwałcenia go (w xiedze Rodzaju dwie córki zgwałciły w ten sposób swojego tatusia), okradzenia go z kasy (jak mnie okradł kiedyś taxówkarz w Gliwicach z 300 zł), wmawiania, że się wzięło wódkę na borg (słusznie za taki proceder wywalili barmankę Jadzię z Zefira) czy inne podobne procedery. Jeżeli ci policjanci chcieli Cię rzeczywiście wrobić, to surowo odpowiedzą za ten swój czyn na tym świecie lub po swojej śmierci.
CRACOVIACZEK_KsC Napisał(a):
-------------------------------------------------------
>
> adekwatną karą jest 1 rok pozbawienia wolności
> w zawieszeniu na 3 lata, dozór,600zł kary no i
> wprawienie tych szyb .z góry dzieki
Bez przesady. Chyba ze wybijałes na golasa i akurat jakies nieskazitelne panienki obok przechodziły. Grzywna i wprawienie szyb jak najbardziej.
zadzwoń do MPK, oni będą wiedzieć jakie dokładnie szyby, jakie rozmiary, parametry, gdzie kupić.
hehe w podobny sposob mialem do kupienia sygnalizator diodowy typu led hehe :D
a no sygnalizator tez podobno rozwaliłem ale wystarczylo zalozyc to spowrotem i o to nic nie miałem....
o żesz Ty....
pracowity po pijaku jesteś ;)
a tam pracowity ja tego nie pamiętam ,. na szczęście firma od przystanków odstępuje od skarżenia mnie po zapłaceniu za szkody .....
Rok w zawieszeniu na 3 lata?
Wedle mnie trochę dużo dostałeś. Jeżeli tylko za to, co opisałeś.
W sumie, to adekwatną karą by była jakaś grzywna - o wiele wyższa niż te 600 zł (np. 3000) plus CO OCZYWISTE naprawienie szkód i dajmy na to: rok obowiązkowych prac, celem utrzymania porządku i czystości na "X" przystankach tramwajowych i autobusowych. Złośliwy ktoś by przydzielił (wśród kilkunastu innych) przystanki przy Dworcu Głównym.
W sumie nie zrobiłeś czegoś przeciw zdrowiu i życiu ani człowieka ani zwierzęcia... dokonałeś przestępstwa przeciw "mieniu".
To czy byleś "nawalony" czy nie - nie powinno mieć wpływu na wymiar kary.
A pamiętacie tego niedoszłego pracownika MPO? Kto jest / był groźniejszy? "Cracoviaczek" czy tamten?
Ale ja się na prawie nie znam
Ja mam propozycję. Nie znam stanu finansowego Cracoviaczka, ale jeżeli ma tego typu kłopoty, to czy nie mógłby odpracować tego "mandatu" w klubie lub u kogoś z Forumowiczów? Może ktoś ma trawnik do zgolenia lub ileś tam cegieł do przeniesienia z jednego miejsca do drugiego.
Przy okazji. Wielu ludzi szuka pracy. Często na zewnątrz środowiska Cracovii. Czy nie można by uruchomić wewnątrzkracowiackiego rynq pracy. Oczywiście nie byłby to rynek z definicji "zamknięty", ale kibice Cracovii mieliby w nim pierwszeństwo. Powiedzmy sprzątanie po meczu, czy drobne naprawy, typu załatanie dziury w płocie stadionu. Jako socjalista jestem zwolennikiem dostarczania wędki a nie ryby.
Rzucam następne hasło (wypiłem 5 piw). Zamiast ustawek: Ogółnopolskie stowarzyszenie kibiców pracujących. Hufce pracy dla kibiców połączone z qlturalną, nie przynoszącą wielu szkód fizycznych, gdzieś na boq ustawką.
Rzucam następne hasło: posprzątaj stadion rywala!
Rzucam następne hasło:
Zarzucano kibolom, że tylko demolują, gwałca zasady. Zbliżają się ME 2012. Idea hufców pracy jest dobra, zawsze bywały (por Tensi riwer za Ruzwelta [ze względu na możliwość popełnienia błędu i brak czasu na szperanie po wikipedii szpanuję zartobliwą angielską ortografią]) wnosze propozycję:
POLSCY KIBOLE BUDUJĄ STADIONY NA EURO 2012!!!!!
Nie demolują jak zwykle, ale budują!
Pracę można zorganizować klubom kibiców wszystkich drużyn w Polsce. Zrobiłoby się ubrania robocze, a każdy z pracujących miałby mały trójkącik, a to z gwiazdką, a to z koślawym R, a to z pasami, etc. Uczestnictwio w takim hufcu byłoby powodem do dumy klubu kibiców!
Rywalizacja klubów kibiców polegałaby na zrobieniu więcej ławek, nawierzchni. Wszystko byłoby wymierzone, a potem można by zrobić ranking kibiców.
A qlturalne ustawki, byłyby tylko dodatkiem do całokształtu, na zasadzie zabawy w sobotę wieczorem.
Ja tam na szczeście pracuje i juz zaplacilem za szyby a i chyba nie bede mial wyroku bo ta firma odstapia od oskarzenia mnie.... ja juz sam nic niewiem
Ja zawsze uważałem, że jak ktoś rozbije szybę to się wtedy nakręca ekonomiczna koniunktura. Zawaliłeś sprawę. Wybij jeszcze coś.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)