Nikt nie założył wątku to ja założę :)
Playoff juz wkroczył w drugą rundę (półfinały konferencji)
Red Wings grają z Avs prowadząc 1-0 po bardzo wyrównanym meczu numer 1 - chyba powraca rivalry trochę zapomniana w ostatnich latach kiedy to Colorado było cieniutkie - ale i tak Wings wygrają :)
Pittsburgh zagrał niesamowity mecz numer 1 z Rangersami ze stanu 0-3 dla Nowego Jorku zrobili 4-3, potem Rangers wyrównali na 4-4 a na minutę przed końcem Malkin strzelił na 5-4
jak dla mnie w tej parze faworytem jest Pittsburgh - zresztą uważam że to oni przegrają z Red Wings w finale :)
Dallas wygrało w San Jose po dogrywce co może byc pewną niespodzianką - czyżby na Zachodzie w finale doszło do meczy Dallas - Detroit? według mnie jest taka opcja... San Jose coś brakuje chyba (no i ta nazwa...)
Montreal po świetnym sezonie zasadniczym na pewno ma duże oczekiwania w playoffs - na razie wyszarpane zwycięstwo po dogrywce z Philadelphią - myślę że to może byc najbardziej zażarta rywalizacja w tej rundzie...
-
-
NHL Playoffs 2010
No i sprawdziło się Flyers wygrali dwa mecze i prowadzą teraz 2-1 a następny mecz w Philly
Dallas już ma finał konferencji na wyciągnięcie ręki - otwarcie PO dwiema wygranymi na wyjeździe to jest super zaliczka...
Detroit i Pittsburgh wykonały plan na dwa pierwsze mecze - teraz muszą wygrać na wyjazdach, co nie musi być łatwe...
ubolewam nad tym, ze Pittsburg spotkal sie NYR juz w tej fazie, bo to moje ulubione druzyny z USA. [pozdro, Islander ;) ]... dawno temu byli jeszcze Hartford Whalers, grali kiepsko, ale ich lubilem.
no i kibicuje wszystkim kanadyjskim, coraz ich mniej.
ale to takie kibicowanie na takiej samej zasadzie, na ktorej GTS Wisla jest ktorymstam najpopularniejszym klubem w jewropie. zapytany powiem, komu kibicuje, ale ani meczow nie ogladam w TV, ani tym bardziej na zywo :P, a i wyniki sledze niezbyt systematycznie.
ps. no to Rangersi maja juz pozamiatane, 0:3.
Ja mam to szczescie, ze moge ogladac na zywo i w tv.
Poniewaz mieszkam 20 lat w Bay Area (aktualnie w Sunnyvale, ale mieszkalem tez w San Jose), jestem z "Sharkami" od ich "narodzin" - pamietam jeszcze jak stalem na swiatlach w downtown San Jose widzac po drugiej stronie ulicy plot, na ktorym namalowana byla sylwetka hokeisty a pod spodem napis: Coming soon. Wierzyc mi sie wtedy nie chcialo, ze bedzie tu team NHL:)
Hala stanela w dwa lata (wielofunkcyjna, na hokej wchodzi 17,500 widzow). Moze to dziwne, ale obecnie jest jedna z mniejszych i najstarszych hal w NHL...
Przez te pierwsze dwa lata "Sharki" grali w Caw Palace w Daly City, niezbyt pojemnej i juz naprawde starszej hali. Brali wtedy tegie baty i wlasciwie dopiero od przeprowadzki do San Jose zaczeli prawdziwa rywalizacje w NHL.
Z czasem potrafili wyrobic sobie wierne i stale grono fanow, uwazanych za jednych z lepszych w NHL. Swoistym rekordem sa 102 mecze pod rzad rozegrane przy pelnej widowni.
Ostatni "regular season" skonczyli na 2-gim miejscu w NHL (przypomne, jest w niej 30 teamow), ustepujac tylko Detroit Red Wings, a wygrali Pacific Division przed Anaheim (obronca Pucharu Stanleya) i wlasnie Dallas.
Sharks jednak wlasciwie nigdy nie byli dobrym teamem "playoffowym". Podobnie jest i teraz. Po pokonaniu (z trudem w 7-miu meczach) Calgary Flames, przegrali 3 pierwsze mecze z Dallas Stars i dopiero wczoraj "wyciagneli" wynik serii na 2-3 po szybkim golu Pavelskiego w dogrywce.
Jednak dotad tylko 2 razy w historii playoffow zdarzylo sie, zeby druzyna przegrywajaca 0-3 wygrala kolejne 4 mecze, statystyki nie sa wiec po tronie Sharks:(:(
Na dodatek Sharki maja od dwoch lat dziwnego pecha do Dallas u siebie. Wczorajsze zwyciestwo bylo pierwszym po 8 porazkach i jednym remisie.
Na niedzielny mecz jada do Dallas, a poniewaz byli najlepszym "wyjazdowym" zespolem w NHL wszyscy fani Sharkow lacznie ze mna maja nadzieje, ze potrafia tam wygrac, doprowadzic do remisu w serii 3-3 i walczyc w 7-mym meczu u siebie o final West Conference z Detroit, ktore - jak to sie tutaj mowi - swept (czyli zmietli) Colorado Avalange.
Sharks graja technicznie, kombinacyjnie, szybko, zdobywaja ladne bramki. A w play off liczy sie sila, nieustepliwosc, twardosc, rutyna, "gryzienie lodu". Oni tego wlasnie za bardzo nie maja:(
Gdyby sie Sharkom udalo w niedziele wygrac w Dallas, bylby to nie lada wyczyn.
Ja tam na pewno nie polece, ale na pewno bede kibicowac przed telewizorem:)
A ja to bym chciał by ktoś z Kanady był mistrzem:)
Wisła-Makkabi 2-1 29-X-1921
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
najlepiej TML
Prędzej piekło zamarznie niż Toronto zdobędzie Puchar :D
marcin_ksc Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> najlepiej TML
>
pięknie że nie tylko ja tutaj kibicuję Leafs :).. można się nasmiewać ale takiej wiary jak w Toronto nie ma nikt :).. cóż, 41 lat czekania na Puchar i będzie pewnie więcej.. po raz pierwszy od 1928 roku Toronto nie weszło do playoff w trzecim kolejnym sezonie i szykuje się mała przebudowa..
w playoff od początku kibicowałem Dallas i nareszcie wydaje się że mają drużynę na sukces. Turco broni momentami fenomenalnie, Morrow ciągnie zespół jak na kapitana przystało i tak na dobrą sprawę to każdy ma wkład w awans do finału konferencji.. swoje punkciki dorzucił każdy i to cieszy, że ciężar gry jest rozłożony na kilka formacji..
Aleks - nie będę ukrywał, że Sharks nie trawie ;).. cały czas brakuje wam czegoś w playoff, nie wiem może lidera? Thornton jakby przygasł w serii ze Stars.. patrząc z drugiej strony decydowały dogrywki i seria z Dallas była bardzo wyrównana..
Sharks jak zawsze, a szkoda,bo po odpadnięciu moich drużyn, chciałem by Sharks pokonali Stars i weszli do finału ze względu na Roenicka, którego bardziej lubię niż Mike'a Modano. Co by nie mówić, J.R. należy się Puchar. Szkoda...
A Toronto zwolniło trenera. Niech im się jeszcze właściciel zmieni na takiego, który bardziej myśli o sukcesach drużyny niż zarabianiu pieniędzy i wrócą do PO.
12 dni później
No to mamy parę finałową. Zgodnie z wieloma przewidywaniami w wielkim finale spotkają sie Pittsburgh Penguins z Detroit Red Wings.
Proponuję potypować co nieco :)
Obstawiamy zwycięzcę i MVP.
Ja pójdę na pierwszy ogień
Pingwiny w 7 meczach. Małkin jako MVP.
6 meczy i Detroit fetuje Stanleya w Pittsburgh - MVP? a co mi tam... Johan Franzen :)
6 meczy i Detroit wygrywa. MVP: hmmmmmmm klasycznie Zetterberg :P
Karvin Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> 6 meczy i Detroit fetuje Stanleya w Pittsburgh -
> MVP? a co mi tam... Johan Franzen
>
najpierw niech zacznie grać, bo coś się przedłuża jego pauza..
mój typ: 4-3 dla Penguins.. choć wolałbym Detroit z racji szacunku dla tej organizacji..
Liczę że wróci w formie jaką prezentował na początku playoffs... jak zagra taką serię jak z Ava to Conn Smythe w kieszeni
Tak czytam i nie wiadomo czy Franzen wróci - jeśli nie wróci to myślę że MVP zostanie Chris Osgood
No właśnie fajne jest to, iż w każdej z drużyn jest kilku kandydatów do Conn Smythe Trophy:
Crosby, Małkin, Fleury, Hossa, Frenzen, Zetterberg, Dacjuk, Osgood. Będzie ciekawie :)
Jak oze o NHLu mało co wiem to tylko zabawowo strzelę...
Skrzydła-Pingwiny 2-4
Drugie z rzędu przyjacielskie zawody w obecnym sezonie między powyższemi druzynami [...] Przed rozpoczęciem zawodów wręczyła Makkabi Wiśle wspaniale haftowany proporzec, poczem nastąpiło uczczenie dwóch graczy Makkabi.
Zubereg zapomniałes dodac ze to sa Czerwone skrzydła...
bobson
;)
Celowo pominąłem ten fakt:)
5 dni później
2-1 dla Detroit po 3 meczach
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)