W Dzienniku napisali też, że:
"...Jeśli tak, należy się spodziewać surowych sankcji także z tego powodu, że to w przypadku krakowskiego klubu byłaby recydywa. Niedawno Cracovia była uwikłana w podobną sprawę związaną ze sfałszowaniem podpisu na kontrakcie byłego piłkarza Pawła Drumlaka."
No to juz jest moim zdaniem skur....stwo...
Recydywa to popełnienie przestępstwa przez osobę już ukaraną. Nikt za Drumlaka UKARANY NIE ZOSTAŁ ! a bezmózgi pismak juz robi skurwel aferę !!!
-
-
Przemysław Kulig Superstar
wypie.rdalac od CRACOVII !! jeden z drugim idiota , bladego pojecia nie maja ale szukaja , szukaja dopoki nie znajda !!!!
Nie od dziś wiadomo,że na Cracovię szukają bata a jest bardzo nie wygodna (Filipiak)dla PZPN.Jak nie z tej strony to z drugiej w aferze korupcyjnej nic nie udowodniono to teraz dalej liczy się efekt !!!PAMIĘTAJCIE JEDNO CRACOVIA to MY !!!BEZ WZGLĘDU CO SIĘ STANIE.
Ja tam wybitnym prawnikiem nie jestem... ale znalazłem w KC coś takiego:
Art. 389.
§ 1. Umowa, przez którą jedna ze stron lub obie zobowiązują się do zawarcia
oznaczonej umowy (umowa przedwstępna), powinna określać istotne postanowienia
umowy przyrzeczonej.
potter Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Przepisy w tej kwestii mówią jednoznacznie
> -kontrakt taki może być zawarty 6 miesięcy
> przed końcem kontraktu Kuliga w łęcznej(kończy
> się on w grudniu 2008).
heh, jak to liczysz? od 13 lipca ile jest miesięcy do konca grudnia? :D
Panowie, wakacje!!
Bergman
13 lipca 2007 - 31 grudnia 2008
To jest kruczek który możemy wykorzystać ,o ile ta umowa z datą 13 lipca jest.
Przepisy pzpn stanowią jednak inaczej.Z zawodnikiem można co kolwiek podpisywać na 6 m-cy przed upływem kontraktu w poprzednim klubie.
Ciekaw jestem skąd wzieli w pzpn i fakcie spisaną umowe z datą 13 lipca ?
I drugie zasadnicze pytanie ile jeszcze ,,prezesi''muszą zrobić fuszerek i dziadostwa by Filipiak zrozumiał że należy się ich pozbyć!!!.
Jak był Misior nie było takich spraw a przy tabiszu mamy drumlak story,niemczyka,Kaszubę z tą zamianą netto na brutto i teraz Kuliga.Ile jeszcze takich ,,królików ''z kapelusza musi być wyciągniętych by dojść do wniosku że te OBOWIĄZKI PRZERASTAJĄ osoby które się tym zajmują i należy ich pogonić na cztery wiatry?
Czyj to gryzmoł?
[img]http://www.dziennik.pl/files/archive/00104/F_1_2021_skan_1_104543l.jpg[/img]
Za publikacje tego skanu GIODO zdecydowanie powinien pismakom kare przyp.....
Jeśli Kulig grał w poprzednim sezonie, znaczy to, że ktos go uprawnił do gry dla Cracovii. Jak wiadomo dokonuje tego PZPN. Jakim sposobem został uprawniony mając jeszcze 1,5 roku kontraktu? Rok temu dziadki nie wiedziały o obowiazującym kontrakcie?
Może jest to gdzieś wyjaśnione w tym temacie, ale przyznaje nie chce mi sie szukać, więc może ktoś mnie uswiadomi.:)
Dziadki rozwiazały kontrakt z winy Łęcznej.
Więc w czym problem teraz?:)
se poczytaj :P
Więc cały problem tkwi w tym pierdolonym PZPNie
Jest reakcja Klubu
http://www.cracovia.pl/1b_news.php?newsid=2943&x=0
No to kurcze zgłupiałem.... po lekturze pierwszej strony umowy...
"Przedmiotem niniejszego kontraktu jest ustalenie zasad profesjonalnego uprawiania piłki nożnej przez Zawodnika na rzecz Cracovii"
"Kontrakt zostaje zawarty na czas określony..."
Niby umowa przedwstępna, a jednocześnie kontrakt... Szkoda, że nie ma następnych stron... Nazwać umowę sobie można różnie, a ważna jest treść.
Z dugiej strony to przecież Kulig grał u nas nie na podstawie tego kontraktu, lecz na podstawie umowy z 10 sierpnia.
Dawno nie pisałem na tym forum ale teraz nie dam rady. Ludzie. Ale my mamy pecha. No w takim kretyńskim kraju mieszkać. Toż to sie wszystko w pale nie mieści. Nie czytać tego śmietnikowca warszawskiego zwanego PS!
Czarno to widzew
Pierwszy mecz rozegrał w Cracovii 18.08.2007 - mecz z Jagiellonią.
Więc o co biega? O zrobienie hałasu, zwiększenie sprzedaży gazetki w sezonie ogórkowym.
Dokladnie tak jak TD mowi. Cracovia w PS zajmuja sie przeciez Rafal Walerowski i Marek Gilarski, a tu wyrosl spod ziemie Ignasiewicz, ktory robil stronke dla Legii, a pozniej zdjecia do PS. Smiech na sali, gosc chce wyplynac. Tropiciel afer.
No i jak tu wierzyc takiemu gosciowi, ze jest niezalezny? http://nasza-klasa.pl/profile/1577953/gallery/17
[img]http://photos106.nasza-klasa.pl/dev183/0/288/228/0288228037.jpg[/img]
Można powiedzieć i tak:
Kontrakt z Łęczną wygasł Kuligowi 1 sierpnia z mocy decyzji PZPN, więc można było od 1 lutego podpisać z nim umowę...
Poza tym wielka mi kuźwa różnica 13 lipca-1 sierpnia: 19 dni.... w ciągu którcyh nie było żadnego ligowego meczu !
A swoją drogą to ciekawe jak dokładnie brzmią przepisy PZPN: czy wcześniej niż pół roku przed wygaśnięciem kontraktu nie wolno podpisać nowego kontraktu czy umowy przedwstępnej, bo to precież dwie różne rzeczy ?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)