Tak, tak, ale skoro mówimy o procentach, to może niech Paweł zarejestruje organizację pożytku publicznego (której funkcję już de facto sprawuje), tak żeby każdy obywatel mógł przekazać mu 1% swojego podatku...
-
-
Rady dla Drumlaka - chuliganom netowym mówimy NIE! STOP POGRÓŻKOM zawodnikowi trzeba pomagać!
żartujesz chyba Alocha. Zarejestrowanie takiej fundacji jest czasochłonne i męczące, a nie można narażać na szwank cennego Pawłowego zdrowia. To my musimy mu tę fundację zarejestrować (gdzieś wcześniej w tym wątku o tym było). Niestety nie zdążymy z tym do 30 kwietnia.
Panowie, musimy stonować nasze wypowiedzi, bo Paweł poda nas do sądu za zniesławienie i aresztują nas wszystkich w dniu kiedy bedą mieć pewność że wszyscy jesteśmy w mieście... wypada że to będzie akurat ta niedziela po południu.
Paweł trzymaj sie jakoś chłopie pomoc nadciąga! jeszcze tydzień dwa i będzie lepiej! nie załamuj sie, będziemy zbierać ubrania i żywność na meczu z Lechem, mecz bedzie pewnie transmitowany wiec na pewno usłyszysz też pozdrowienia w telewizji, nie zapomnij włączyć C+ !!
oj, masz rację meezeck. Chociaż... przecież my to wszystko robimy w imię wyższego interesu społecznego, jakim jest pomoc osobie tak ciężko skrzywdzonej. A w takim przypadku nie podpada to pod paragraf
Meezeck ma rację, trzeba trochę spuścić z tonu. Karvin - Ty też uważaj, bo nie wiem czy wiesz ale zegar na forum trochę się rozmija z rzeczywistym, więc możesz być posądzony o pomoc w antydatowaniu wypowiedzi forumowiczów.
no fakt a biegły który to potwierdzi znajdzie się od razu :)
w związku z tym, że poruszono jakże ważny aspekt prawny - mam pytanie do kumatych. Czy na zbiórkę publiczną nie jest czasem wymagane zezwolenie? A jeśli tak - to czy zdążymy to wszystko załatwić do meczu z Lechem, czy dopiero do następnego (z Odrą, 7 maja)?
Dzis w metrze czytalem ze mu grozili kibice nasi. Ciekawe czy faktycznie bylo cos z groźby czy tylko powiedzenie swojego zdania o nim i jego ostatnim wyskoku.
Nikt mu nie grozil, tylko chciał pozdrowić a że on niski to zmieszało sie to z ulicznym szumem aut. Żeby zrozumiał i nie miał wątpliwości co do pozdrowień trzeba to zrobić wspólnie na meczu z Lechem, zróbmy to RAZEM;)
o właśnie - METRO. To jest to. Gdyby ta bezpłatna ogólnopolska gazeta Agory zechciała się włączyć w akcję... Ludzie chętnie biorą darmochę. A mając zaplecze choćby w postaci redaktorów J., J. i K. nie byłoby problemu z zapełnieniem całego numeru tekstami dotyczącymi wsparcia dla Pawła. I to tekstami tak przejmującymi grozą i duszeszczipatielnymi, że co najmniej 60 % czytelników wzruszyłoby się do łez i wspomogło akcję.
W serwisach traktujacych o lokalnym futbolu tez cos nie cos mozna napisac ... :)
Trwa akcja wystawka w Krakowie, moze Pawel cos tam upoluje dla siebie? Ja oddaje stare meble i troche sprzetu AGD.
To i ja się Podepnę. Drumi. Mam dla ciebie cztery piwka i trzy napoje Lift. Nie jest to wiele ale zawsze coś. I może jakąś starą koszulkę ci znajdę.
Otrzymałem SMS-a od jednego Pasiaka o treści:
Leo ogłosił kadrę, komentarz z radia:
[i]Dziwi to rodaka, kadra bez Drumlaka
Walczyłby jak sądzę o pieniądze[/i]
Jestem wzruszony , dobrocią moich kolegów po szalu.
Wydaje mi sie jednak ze takie obdarowywanie jest nie wychowawcze.
Taka dana jednostka przyzwyczai sie do tych wszystkich darowywanych: cukrów, ryżów , 400 tyś, piwa , chleba, 1.2mln ,buraków , napojów i i tym podobnych .
A co taka jednostka zrobi jak akcja straci na rozpedzie i bedzie musiał sam sobie radzic?
Mam jednak dla niego propozycje,niech klęknie gdzies na rynki z kartką na szyi powiedzmy o tresci:"Biedny popier...ony prosi o wsparcie", powinno zadziałac.............
i jeszcze jedno.
Nazwa "Wielicka" budzi traumatyczne skojarzenia w umyśle Pawła. Wszak tam był zmuszany do katorżniczej pracy za tak śmieszne pieniądze, że szkoda gadać.
Aby mu się kojarzyła milej - musimy wystąpić do Radnych Miasta Krakowa o przemianowanie tej ulicy na "ul. Pawła D."
Paweł wprawdzie żyje, ale takie precedensy w historii Krakowa już bywały. Ulicę Andrzeja Potockiego też zmieniono na nazwisko żyjącej wówczas osoby.
Może udałoby sie przekonać producentów gier komputerowych do zainteresowania sie sprawa Pawła.
Zależałoby mi zwłaszcza by w nowej edycji Football Manager, była możliwość gry Drumlakiem,to kwestia dodania tylko kilku nowych opcji jak:antydatowanie dokumentów,podrabianie podpisów,wnioski do prokuratur.
Dla Pawła taka gra (zobowiązuję się mu ją kupić i to nie pirata żadnego) byłaby mozliwością sprawdzenia się w duzo bogatszych klubach, gdze mozna wyciągnąć naprawdę niezłą kasę.
Meezeck, za co aresztować? Przecież próbujemy pomóc, Aaaaaaaaaaaa... chyba już wiem, za nieudolne usiłowanie :D
Po pierwsze nie może być tak ,że wielki piłkarz jakim niewątpliwie jest Paweł Drumlak, były reprezentant Polski zostaje wyrzucony z kawiarni Juvenii i musi swoją konferencję prasową urządzać na trybunach ( skąd tez notabene chciano go wyrzucić)...Następnym razem apel do Pawła, załóż temat na forum , uprzedź nas, a my sie zrzucimy i wynajmiemy ci jakąś salę konferencyjną godną twojej pozycji i dorobku.
Po drugie, jest rzeczą skandaliczną i niedopuszczalną ,że Paweł Drumlak musi na tej konferencji występować w dziurawych spodniach ( widać to na zdjęciu w papierowej GW),tak więc każdy kto gabarytowo pasuje do Pawła, niech poszuka w szafie czy nie ma jakiś niezniszczonych spodni, w których być może ze względu na powiększenie obwodu w pasie już nie chodzi. Nam się już nie przydadzą, a Paweł na następnej konferencji prasowej będzie się mógł godnie zaprezentować.
Jak dla mnie ta akcja to wspaniała inicjatywa, pomagamy wielkiemu zawodnikowi i filantropowi. Paweł to skromny człowiek i na pewno nie chce mówić o swoich problemach finansowych. Pewnie ostatnie pieniądze musiał wydać na pełnomocnika oraz firmę od wizerunku którą zatrudnił, ale wszystko to zrobił aby ratować swój nadszarpnięty honor, a honor to jest przecież rzecz święta. Przez tyle lat radowałeś nasze serca grając w koszulce w Pasy, walczyłeś w każdym meczu jak lew aż podupadłeś na zdrowiu. My to pamiętamy i nie zostawimy cię samego.
Bez dwóch zdań klaros tym wątkiem anulował sobie co njmniej 50% czyśca
a po drugie najpełniej na tym Forum wpisał się w tradycje papieskiego klubu, wcielając w życie słowa Jana Pawła II o dostrzeganiu potrzeb drugiego człowieka
Gratulacje
Z tym honorem, to nasunęła mi się myśl.
Była gdzieś propozycja, by zrobić półoficjalne szale - hasło:
"Drumlak, Honor, Cracovia - Dla Cracovii Poświęcenie!"
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)